Bu nasıl penaltı yahu yok artık
Printable View
Bu nasıl penaltı yahu yok artık
Olcay'ın pozisyonu konusunda bende benzer düşüncedeyim ama düüdk olmasa gol olur muydu o net değil, İbrahim Öztürk düdüğü duyup hiç hareketlenmedi. Ligiimizin en hızlı stoperlerinden biri malum.
Bursaspor hücuma devam ederken çalmıyorsa, Beşiktaş devam ederken de çalmamalıydı. Ne değişti o geçen yarım dakikada da kararını değiştirdi anlamak çok güç.
Ofsayt golden kasıt 2. gol olmalı, Uğur bir adım geride olsa 5 Bursalı ofsaytta kalacaktı. Öndeki oyuncu net ofsayt ama İbrahim'den emin değilim. Özeti gösterir trtspor bakıcam tekrar.
Şimdi özeti gösteriyorlar ligtvde.Tekrar izledim ve Ndiaye'de Almeida pası vermeden duymuş düdüğü ve bırakmış Olcay'ı.Almeida'nın pası attığında yanındaki adam sanırım İbrahim.Bence hem Ndiaye hemde İbrahim o pası engelleyebiliridi.Özellikle Ndiaye bence kesin keserdi.
Burak'a o kadar salladılar..Orada en azından escuda-Burak mudahalesi tartışılır..Bence hakemde ne yapacagını bilemedi..Rezil bir yönetim.. Beşiktaşın atagını kesti Olcay o golü atıyorsa deam ettireceksin kontraya çıkmış takım..Bursa Aleyhine verilen penaltı.. Bursa lehine veren taç!
Yalnız kaleci Cenkin mcgregordan ne eksigi var onu anlamadım ben
fırat günayer @firatgunayer
Veli Kavlak : Kaleciyi geçtim,ayağıma arkadan birsey takıldı..Kaleci mi,defans oyuncusu mu anlamadım ama pozisyon penaltı
:D
Savaşan ve iyi bir takımız. Bizim bu yıl gol atmaktan yana sıkıntımız yok, ancak çok kolay gol yiyoruz. McGregor neydi öyle ya, adam topları tutacağına bütün topları yumrukladı. Defansa da bir takviye şart. Ayrıca saç baş yolduran goller kaçırdık, özellikle Olcay'ın kaçırdığı pozisyon tam bir komediydi. Çok zevkli bir maçtı, 2 takımı da tebrik ederim.
İyi niyetliliğe inanıyorum veli'nin eğer farklı şekilde bir şeyler yapmışsa da çok ayıp etmiştir başka diyecek bir şey yok bir de hakem keşke biraz daha dikkatli olsaymış o konuda
Fırat Aydınus maçı katletti başkada birşey demiyorum..
Yavaş yavaş Cenk'e gün doğacak gibi geliyor bana. Şansını iyi değerlendirir umarım ve tekrar kaleye geçer. Yerli kaleci şart.
McGregor belki çok gol yedi ama yediği gollerin hiçbirisinde ben bariz bir şekilde hatasını görmüyorum.
Bilhassa 2. yarısı muhteşem bir maç oldu. İzlerken çok keyif aldım ve heyecan duydum. Ligimizde her maç keşke böyle olsa. Futbolun, mücadelenin dibine kadar yaşandığı maçlar izlesek hep keşke.
Bu mücadeleye ve futbola turp sıkan hakem Fırat Aydınus'a da yazıklar olsun. Veli, kendi kendini düşürüyor; ama hakem denilen zat, bunu göremiyor ve komedi filmi gibi penaltı veriyor. Veli'nin futboluna tahammül edemiyorken, bir de bu hareketlerini hiç hazmedemiyorum. Hasan Türk'e neden güvenilmez, meraklardayım. Her neyse, hakeme dönelim tekrar. Bursaspor, ofsayttan gol atıyor, görmüyor. Burada yan hakem ne iş yapar, onu da sormak lazım. Necip yerde yatarken, Bursa atağını durdurmuyor, Beşiktaş kontraya çıkarken düdüğü çalıyor ve Olcay'ın golüne engel oluyor. Amaç nedir? Resmen katliam, fiyasko bir yönetimdi bugünkü.
Olcay demişken, kale ağzından topu tribünlere atmayı nasıl başardı, anlamak güç.
Son sözüm de, ortamı germek isteyen kişilere. Biz (Beşiktaşlılar); Veli'nin kendini yere atmasını ya da ayağının takılmasını açık yüreklilikle söylüyoruz, pozisyon penaltı değil diyoruz. Bunu inkar eden bir Beşiktaşlı yorumu göremedim. Fakat ne hikmetse 2-3 kişi dışında Bursa'nın golü ofsayttı, Olcay'ın golünde avantaj uygulanmalıydı tarzında yorumlar göremedim. Acaba, ne zaman futbolu objektif yorumlamayı ve başkalarını germeden kendi düşüncelerinizi yazmayı öğreneceksiniz?
EDİT: Penaltı pozisyonu:
http://www.ligtv.com.tr/haber/iste-penalti-ani-64
Bu pozisyonla alakalı yazı:
http://www.burasikapali.com/2012/veli-ve-penalti/
Bunları da ekliyorum ki, tekrar tekrar izleyin pozisyonu diye. Ben, penaltı olmadığını düşünenlerdenim hâlâ.
Beyler Pozisyon penaltı.. Kale arkası çekiminde daha net. Velinin sol ayağın bi müdahale var sonra o müdahalenin etkisiyle kendi ayağına takılıyor.. İsteyen açsın izlesin..
Hakan'ı falan bilmiyorum da benim gördüğüm bu yönde.. Hatta ben de görmemiştim maçtan gelen arkadaşım söyledi.. O söyleyince farkettim.. Kale arkası kamerasından daha net gözüküyor..
Hakan mı? O pozisyonda Ferhat vardı diye hatırlıyorum ben?
Bende ilk penaltı sandım sonra mahalle baskısıyla beraber atlamıştır dedim. Şimdi tekrar baktım kale arkası kamerasından hafif bi temas var gibi ama saltolu düşecek kadar etkili değil heralde.
http://www.ligtv.com.tr/haber/iste-penalti-ani-64
Hakan değil posizyonu yapan Ferhat'tı, Hakan olsa zaten 3.yediğimiz golden önceki olayda Hakan sarı kart görmüştü.
İlk 3 sayfayı okuduktan sonra tek ben mi penaltı anında arkadan temas olduğunu düşünüyorum demiştim ama 4. sayfada da bana katılanlar var. Orada Ferhat kesinlikle bir temasta bulunuyor ve yavaşça dokunmuş bile olsa orada hızla koşan birini düşürmeye yetebilir. Penaltı pozisyonunu 6-7 kere izledim. Veli'nin bilerek kendini yere attığını düşünmüyorum ve bir Beşiktaşlı olarak içim rahat.
Edit: Zaten pozisyonda kaleciye çalımı atmış, kale boş. Kendini niye yere atsın ? Yakın çekimde temas çok rahat gözüküyor. Hala penaltı olmadığını düşünenler olabilir ama bana göre birçok insan Veli'nin günahını aldı.
Gel gelelim Olcay'ın pozisyonuna. Tamam hadi diyelim ki İbrahim, N'Diaye düdüğü duydu ve hareketlenmedi kabulümdür. Niye Bursaspor atağındayken oyun durmuyorda Beşiktaş kontraya çıkarken oyun duruyor. Kontraya çıkarken ortada sıkışsalar neyse tek pasla Olcay'ın önünde sadece kaleci kalıyor. Yani bir yorumda İbrahim Öztürk hızlı düdük olmasa yetişebilirdi denmiş de Olcay da hantal bir oyuncu değil ki. Zaten en iyi yapabildiği şey koşmak. Hakemin orada o düdüğü çalmaması veya erken çalması gerekiyordu ya neyse artık olan oldu.
Maçın hakkı neydi kestirmek çok zor. İlk yarı Bursaspor iyi oynadı. İkinci yarı ise tam tersi bir şekilde çok net gol pozisyonları yakaladık. Hakem hataları da var, son dakika Bursaspor'un atağı var. Tarafsız gözle bakılırsa bol gollü çok zevkli bir maç oldu. Geçmiş yıllardaki olaylar yaşanmadı. Bunlar da maçın iyi yönleri.
Burak yapınca tepki verilmesi çok normal. Hatta penaltı olay pozisyonda bile kızabilir insan. Çünkü Burak kendini atmaya o kadar meyilli bir oyuncu ki yalancı çoban olayına döndü. Ben pozisyonu görmeden asla Burak Yılmaz'a inanmam. İtirazları bile inandırıcı gelmiyor. Trabzon'da yaptıkları belli, şimdi de bunlara GS'de devam edecek. Çok şükür böyle oyuncularımız yok. "Futbolun içinde olan şeyler" diyoruz çünkü bizim için geçerli bu. Her zaman olmuyor. Olduğu zaman da bunun karşısına ilk biz, yani BJK taraftarı geçiyor.Türkiye'de bizim kadar Realist bir taraftar yok görüşündeyim.
Kimse hiçbir şeyin karşısında durmuyor bence. Ayrıca adam kendini atıyorsa da futbolun içinde bu var gerçekten de böyle. Bunun arkasında veya karşısında durmaya gerek yok. Futbolcu düşünecek bunu çünkü adı cıktığı zaman gercekten penaltı oldugunda da calınmayacak duruma gelecek. Bu kendini atan futbolcunun ve klubunun bilecegi bir iş. Tercih meselesi. Ya kendini atarak gunu kurtaracak riski alacak ya da atmayarak gunu kaybedecek ama uzun vadede hakemler tarafından guvenilecek. Ama çıkıp kimse demesin biz taraftar olarak süper fair play kuralları içinde hareket ediyoruz diye, bu ulkede dogdum buyudum yasıyorum öyle bir şey olmadıgını da cok iyi biliyorum.