Originally Posted by
xwerswoodx
Şimdi aşağıdaki resimleri az açıklayayım, 3. yıl ben Nazilli Belediye itibar puanım 2275, Galatasaray 7000. İki takımında kasasında 1,5 milyar transfer bütcesi ve FFP sınırı galatasaray için yaklaşık +875 milyon pound.
Benim yaptığım transferler;
Galatasaray'ın yaptığı transferler;
Bakın ilk 2 transfere lafım yok Türkiye ligi için üst seviye transferler orada hem fikiriz ama kasanda 1,5 milyar pound varken ben bile memphis depayı odegaardı alabiiyorken galatasarayın gidip samed çeliği , mark schnattereri alması ne kadar mantıklıdır? Tamam parası olmayan bir kulüp olsa bu transferler yeterli transferler olabilir ama 1,5 milyar paradan bahsediyorum.
Şimdi Galatasaray seviyesinde bir takımdna bahsediyoruz Şampiyonlar liginde oynuyorsun sen, paran var, taraftarın şampiyonluk istiyor ve yaptığın transferlere bak 110, 120 current. 130 luk luis bilmemkimi alıyorsun. Bakın para olmasa tamam bu transferler iyi ki para olmasa ilk 2 transferide yapamıyor kulüp gerçekci olalım, para olmasa ilk 2 transfer zaten olmazdı, ama para varken bile bir şampiyonlar ligi takımının 110 luk oyuncu transfer etmesi nedir? Bide resimde Trezequet var onuda atlamışım işaretlemeye. Demek istediğim şu tamam parası olmayan bir kulüp için bu transferler iyi transfer olabilirdi ama kasanda 800m kar ve 1,5 milyar transfer bütcen varken bu transferleri yapmak mantıksız değil midir? Tamam biz alıyoruz iyi oyuncuyu ligi yükseltiyoruz ama biz şampiyonlar ligini alsakta Galatasaray falan gidiyor avrupa liginde grupları bile geçemiyor. Şampiyonlar ligini kazanıyorsun ama lig itibarı düşüyor bide çünkü bir tek başarı kazanan sensin. Lig değeri artmadıkcada iyi oyuncu transfer etmiyor kasasında milyarlarda olsa, ki ben 2000 itibarla depayı odegaardı alabiliyorken Galatasarayın gidip 110 120 potansyelli adamlara 10larca milyon yatırması espiriden daha öte değildir benim için.
Şunuda belirteyim ben hiç bir zaman oyuncuları potansiyeline göre yada mevcut yeteneğine göre yargılamam, mesela odegaard benim takımda hep ilk 11 oynamıyor mesela, yedek oynuyor genelde tecrübesiz olduğu için, bide mevkisinin özelliklerni tam taşımadığı için 2. seçim her zaman benim için. Ama ben alıp odegaardı mevkisi olmayan bir yerde oynatayım mesela forvette, Galatasarayın Luis bilmem kiminden 10 kat fazla iş yapar. Bu oyun ciddi bir oyun değl sadece göstermek için açtım bu benim fantezi ligim, ama benim isyanım şu biz 2700 itibarla bu adamları alabiliyorsak 7000 itibarlı galatasaray fenerbahçe beşiktaş niye almıyor?