Emrah sende hep GSden adam söylüyorsun yav.Başka yokmu süperligte:)
Printable View
Emrah sende hep GSden adam söylüyorsun yav.Başka yokmu süperligte:)
Euro2008'de işmiiz çok zor her maç farklı ilk11 farklı oyuncular çıkıyor
Yazımı iyi okudunmu Tekke yazdım gördünmü..Tekke hazır olursa bu görevi yapabilir dedim.
Gökhan ünal,Mehmet yıldız,Halil bunlar asla euro 2008 birsey yapamazlar..Savunmayı yıpratacak..Ne bilim nonda türünde biri sart..Topu ilerde tutacak,Top saklayacak,Hava hakimiyeti olan falan filan..Semihde bu görevi yapabilir..Ama en iyi tekke yapar..Tekke'den baska kim var..Hakan şükür var baska kimse aklıma gelmiyor:),Ersen martin belki iyi maçlar cıkarırsa olabilir..
Artık farklı kadro cıkacagını sanmıyorum..Çünkü kadrodan en az 9 oyuncu belli gibi:)
Dün oynanan maç için iki noktaya temas etmek istiyorum
-Gökhan gönüL ün performansı ve iLeride ki çoğaLamamız, Emre ve YıLdırayın ayağına geLen her topu öLdürerek bizim hücum gücümüzü düşürmesi. Bu adamLar bizim 2008 finaLLerinde kiLit adamLarımız oLacak. Bu adamLar böyLe oynayacaksa bıraksınLar ben idmanLara başLayayımda şu takımı taşıyayım. Bu ne yahu. Bu kadar amatörce oynanmaz ki. ALdıkLarı her topu ya ezdiLer, ya da gittiLer yan pasLa hücumu öLdürdüLer. Bütün sorun bu iki adamın görevini iyi yapamamasından kaynakLandı.
-Diğeri ise kaçan baLıkLar hakkında. İssakson ve Majestrovic. İkisi de ne kadar kaLiteLi isimLer oLdukLarını gösterdiLer. İssakson tam bir kaLeci gibi kaLeci deniLen cinsten. Çok iyi yer tutan soğukkanLı bir isim. Majestrovic de nerde durmasını biLe yerden ve havadan ne kadar iyi bir isim oLduğunu Beşiktaş ın tam aradığı isim oLduğunu gösterdi.
Kısacası. Eğer bu iki oyuncumuz finaLLerde de böyLe oynayacakLarsa bırakaLım da hiç oynamayaLım.
Maç hakkında konuşmak gerekirse çok sıkıcıydı..Hatta bi ara az kalsın uyuyordum :p Ama Ardanın mükemmel oyunu bir nebze olsun ilerisi için ümit verdi..En basiti 70. dakikalarda yaptığı o hareket çoğu oyuncu orda saçma sapan işler yapardı :)
Tribün konusuna gelecek olursamda şunu söylemek isterim her zaman diyoruz Çarşı Dünyanın en iyi taraftarı böyle bir taraftarı dünyanın en iyi taraftarı yapan ney acaba bana matnıklı bir açıklama yapacak olan varmı? Unutmayalımki her zaman - ler yapılan + ları götürür..Bu maçın adı Milli maç..! Sahada Ne Bobo var Ne Fenerbahçe..!!!
Orta saha ile forvet arasında kopukluk var.Takımda belirli bir sistem olmadığından topu ayağına alan ne yapacağını bilmiyor.Abuk subuk top kayıpları yapabiliyorlar ya da saçma sapan paslar verebiliyorlar.Bu futbolla EURO 2008'de gruptan çıkmak bile başarı olur ama daha zamanımız var..
Ayrıca şu trübün rezilliğine değinmek istiyorum.Hemen hemen her maç oluyor.Orada milli takım mücadele ederken takımcılık yapmanın bi alemi yok.Milli takım maç oynuyor tezahürat 'Beşiktaşım oley'.Daha doğru dürüst milli maçlarda söylenecek bi tezahürat yok.Kopuk kopuk her yer ayrı şeyi bağırıyor..
Gökhan Ünalıneden birşey yapamz hatırltırım yunanistan maçında galbiyeti getiren golü o attı.Macaristan maçında kilitlenen oyunu golünü atark çözdü.İki goldede çok klas golleri vardı.Daha milli takıma henüz alışmamışken yaptı bunları.Bügün Türkiyede 3 büyüklerin 3üde Mehmet Yıldızadanda önce Gökhanı ön planda tutuyosa bir bildikleri vardır sanırım:)
Çift santrafor oynayacaksak ki öle olucak Nihatın yanında Semih veya Gökhanın oynaması lazım
Mehmet Yıldız'ın kadroya alınması hata
Herkes taraftara yüklenmiş bakıyorum da.Beşiktaş taraftarı(çArşı) kapalı üsteydi.Diğer tribünler karışıtkı.Çarşı orda direniyor.Kimsede tık yok.Bütün açık ayağa,bütün stad ayağa gibi tezahuratlar yapıyor yine takan yok.Alt taraf sesin çıksın diyorlar alt taraf kendi halinde.Adamlar daha ne yapsın...Tümer'e ve Fenerbahçe'ye edilen küfürleri böyle bir maçta doğru bulmasam da taraftarın elinden geleni yaptığını düşünüyorum.
Yazında bir çelişki sezdim. Çarşı'nın dün takımı desteklemesi için elinden geldiğini yaptığını söylüyorsun; ama bir yanda Tümer'e ve Fenerbahçe'ye yapılanlara karşı çıktığını söylüyorsün. Dün Çarşı Milli Takım'dan çok Fenerbahçe ve Tümer'i kışkırtmak için uğraştırdığı ortada. Bu nedenle dün Çarşı'nın Milli Takımı desteklediğini söylemessin. Destek verecekse dün Tümer'e de destek vermeleri gerekirdi.
Isaksson zaten iyi kaleci ama ayagını kullanamıyor..Baskıyı görünce hata yapabiliyor.
İsaksson u hiç beğenmedim açıkcası boyu uzun olduğu için ayak güvü zayıf ayrıca cevik değil bi pozisyonda yerden zor kaktı bence gereksiz bir transfer olurdu.
Cift forvet oynarsak ben Nihat´in yaninda Tuncay´ tercih ederim. Simdiye kadar hic denenmedi bu ama Nihat´in yaninda oynayacak cok da iyi olan forvetimiz yok. En iyisi Tuncay bence ve o da tam forvet degil. Cok caliskan cok kosan bir futbolcu, böylece defansif anlamda da cok faydali olur, hem de sahada cok hareketli olan biri ki bu da orta sahadan gelecek Hamit, Emre Arda, Yildiray gibi oyunculara posisyon hazirlar.
Ilk yorumuna katiliyorum. Gökhan´i ilk defa bu kadar kötü gördüm. Gökhan´i ilk defa bu macda izlemis olsaydim, bu adama teknik olarak 1 puan bile zor verirdim. Cok kötü pas yapti ve topla oynamasi, topu karsilamasi falan berbat durumdaydi. Bundan cok daha iyi oldugunu biliyoruz ama dün acayip kötüydü.
Ikinci yorumuna pek katilmiyorum. Ikiside bu mac pek zorlanmadi ve bence bu mac kaliteleri acisindan bir ölcü olmaz. Isaksson´a top sadece 2-3 kere geldi ve ofansif anlamda cok kötü oldugumuzdan dolayi da Majstorovic´e is düsmedi. Ikiside fena oyuncu degil, defalarca izledim ikisinide ama cok da iyi degiller. Bence hem Besiktas´da hem Galatasaray´da o posisyonlarda zaten ayni kalitede olan oyuncular var.
Maç çok zevksizdi.. Kimseyi beğenmedim.
Ama tabi bu bir hazırlık maçı oyuncular ilk defa üzerlerinde baskı yokken maç yaptılar :)
Milli takım maçları en iyisi Almanyada yapsın...Daha fazla destek olur..İstanbulda fazla destek olmuyor..Neden diger illere maç verilmiyor..
@Deniz
gökhan ünal savunmayı yıpratabilirmi..Gökhan geniş alanları seviyor..Gökhan ayagında top tutabilirmi..Top saklayabilirmi..Hava topları alabilirmi(Nonda,Semih gibi mesela)..Rakip savunmalar sert defans yapıyor..Üstelik konrollü oynuyorlar..Nihatın yanında Semih,Tekke gib birisi iyi gider..Baktık rakip açık oynuyor ozaman gökhan ünal falan sokarız..Gökhan ünal yunanistan maçında attıgı gol zaten uzaktan id.....Dünde mesela gol atsaydık aynı sekiilde atacaktık..Çünkü savunmayı acamadık...
Daha çok zaman var..Kadroda 9 kişi falan garanti gibi..
Bana kalırsa Nihat'ın yanına hava toplarında etkili ve savunma yıpratabilecek oyuncu lazım. Şu anlık bunu yapabilecek oyuncular Fatih ve Semih görünüyor. Ama Semih ileride ayağında top tutamıyor ayrıca bu konuda tecrübesi de yok Fatih kadar. Artık Fatih Tekke - Nihat ikilisini denemeliyiz bana göre..
Ayrıca Gökhan Ünal büyük maçların oyuncusu değil bana göre. Tekniğini kullanarak geniş alanları değerlendirebilir sadece. Böyle aptalca hataları yapacak takımda yok dünyada. Gökhan Ünal sadece oyuna sonradan girip, yorulmuş savunmayı açabilir. İyi bir yedek olabilir..
Arkadaşlar savunmayı yıpratacak,hava topları iyi bir adam lazım diyorsunuz.Sizce bu işi Türkiye'de en iyi yapanlardan birisi Nobre değil mi?
Nobre bu işi iyi yapıyor ancak devşirme oyuncuların Milli takıma alınmasına karşıyım. Bir Marco Aurelio hatası yapıldı, ancak kendisi şu anda oynadığı futbolla Milli takımın temel taşlarından birisi. Takımdan kesilmesi hem büyük bir hata olur hem de fazlaca tepki alır..
Kendi milletimizin oyuncularına yönelmek daha doğru bence. Hakan Şükür, Fatih Tekke, Semih Şentürk gibi..
Katılıyorum Fatih Tekke'nin banko 11'de olmasına ama illakide bence en az bir uzun boylu oyuncuya gerek yok Nihat Villareal'de Rossi ile oynuyor ikiside kısa ama yinede bana göre Fatih Tekke 11'de olmalaı her zaman sadece kafa topları değil son vuruşlarıda mükemmel Semih,Gökhan ve hele M.Yıldız'ın 11'de yeri yok bana göre M.Yıldız kadroya bile alınmamalı
Nobre,Vederson Hatta Lincoln milli takım'da bunları istemiyorum..Bosuna da tartısmayalım bu oyuncular bence milli takıma alınmazlar..Aurellio alındıgında baya tepkiler olusdu..Böyle bir Risk'i kimse almaz..
Piontek'e Ntv de soru sordular:
Sayın piontek Aurellio Türk oldu ve Türk milli takımında oynuyor neler düsünüyorsunuz..
Aurellio eger para için oynamıyorsa ozaman iyi olur..Para için oynayanlara karsıyım...
Ntvde böyle bir dialog gecmişdi..
Bundan sonra milli takıma yabancı birini almak diger Türk futbolculara hakaret olur bence..
Gökhan çok değişik çok değişik bir oyuncu. Teknik, son vuruş, sıçrama, kafa vuruşu, hız, hızlanma gibi özellikleri türkiye standardı üzerinde. Ben Gökhan' ı tv den çok izledim ama statta bir kez izleyebildim. Gökhan boş alanları kullanacak tam bir kontratak futbolcusu değil. Emrah, boş alan olursa G. Ünal girer demiş ben bu düşünceye katılmıyorum. Hava hakimiyeti deyince Gökhan Ünal' ın iyi sıçradığını söyleyebilirim. Semih kadar mücadeleci değil belki ama Hava hakimiyeti yok denilemez. Bence Gökhan' ın hava hakimiyeti çok iyi değil ama iyidir.
Deniz Gökhan Ünal galatasaray'a attıgı golde topu saklamadı biliyorum..Topuz ara pası attı..Tamda gökhan'nı sevdigi pozisyon olusdu..Ceza sahasına girdi attı golü:)..Top saklama dedigim Semih veya Nonda'nın sırtını dönerek savunmaya yaslanması bindirme yapan arkadasına topu cıkarması ben o bakımdan yazdım:)..Mesela Semih'in sakatlanma pozisyonu varya onun gibi..
Burak abi haklısın..Abi nihatın yanında Tekke iyi gitmezmi..Euro 2008 de bütün takımlar katı savunma yapacak..Herkez Kontrollü oyun oynayacak.Topu iler attıgımızda top geri gelmeyecek..Topu ilerde tutacak..savunmanın dizilişini bozacak..Nihatın yanında öyle biri iyi olur.Pivot santrafora yakın biri...Ben onun için yazdım
Türkiye'nin en eksik olan yönü tezahürat.Maçta Beşiktaşım Oleeeey diye bağıran taraftarlar önce bi gözlerini açsın bakalım maç kimin BEşiktaş'ın mı Türkiye'nin mi.Doğru düzgün tezahürat yoktu.Onlara bir çözüm bulunmalı.Maça gelirsek İbrahimovic'in olmaması bizim için çok iyiydi.Çok gol kaçırdık.Kazanabilirdik maçı ama olmadı.Sağlık olsun.
Bunun çözümü bence maçların İstanbul dışında yapılması.İzmir olabilir.Ama şunuda unutmamak lazım.İnönü,Kadıköy ve yahut Ali Sami'yende yapılan maçlarda takımların taraftar grupları hariç hiç kimse tezahürat yapmıyor.Millet elinde çekirdekle maç seyrediyor.Belki diğer şehirlerde daha iyi destek verirler..
Süperligde takımı olmayanlar illerde yapılsa süper olur..Millet heyecandan Maça sabah gelir:)..İstanbul milli maçtan bıktı.