Hikâye=> Giriş, Gelişme, Sonuç = Tema
Quote:
Originally Posted by
Vieri
O mesajı atmamla admin olmam ne alaka çözememiş olmakla beraber, admin olmak herşey bilmektedir ve admin eşittir herşeyi doğru söylemektir gibi bir denklemede hiç bir zaman katılmıyorum. Admin olmamı normal bir userdan tek ayıran fark bu sitenin sahibi olmam Herneyse aklının yettiği ölçüde cevap vermişsin ama hiç okulda pazarlama eğitimi aldın mı bunu bilmeden yazıyorum, bir malın pazardaki değerini, kalitesi, ona olan talep ve firmanın satış tercihleri belirler. Football Manager'de SI ve SEGA ortaklığının bir ürünüdür ve pazarda bir değere sahiptir. Bir çok kişi kalitesinden şikayet etsede gösterilen talep onu pazar lideri yapmıştır ve sunulan değere aynı konulu oyunlar içerisinde en çok satandır. CM'de aynı şekilde bir değere sahiptir fakat satış rakamları nezdinde geçmiş yıllar baz alındığında satış rakamları olarak bir gerileme söz konusudur.. İşte bizde burada birisi 1€ gibi rakama satılırken diğeri nasıl 90 TL oluyor bunu yorumluyoruz. Bir tarafta pazar lideri firma diğer tarafta pazarda gerileyen fakat bu gerilemeyi örtbas edebilmek için yeni stratejiler yaratan firma. Haliyle genelde ürünlerin değeri para ile karşılığı ödenerek alındığı için parayla ürünü senin verdiğin örnek gibi açıklama gereği duyduk. O yüzde artisliğin lüzümü yok. Bugün PS3 oyunlarına 100 liraların üzerinde paralar nasıl ödeniyorken FM'de değerini bu şekilde açıklamış. Bana görede bu bedel Türkiye şartlarında bir oyuna verilebilecek rakam açısından kesinlikle çok pahalıdır ve daha ucuz olmalıdır. Tabi burada tamamen SEGA / ARAL ilişkisi ile ilgili bir durumda söz konusu.
CM'nin Türkiye piyasasına hareket getirip FM'ninde gözünü açacağını düşündüğüm için gelecek yıllarda daha farklılıklar bekliyorum. Bu arada bende destek olmak için CM'yi satın alanlardanım.
Öncelikle hikâye gibi çok güzel yazmışınız ama benim yazımı güzel okuyup ve güzel cevap verememişsiniz veya ben güzel yazamayıp ve güzel anlatamamışım. Birinci durum ise Lütfen mesajımı iyi okuyun ve öyle cevap verin fakat ikinci durum ise sizden ve herkes den özür dilerim.
“O mesajı atmamla admin olmam ne alaka çözememiş olmakla beraber, admin olmak herşey bilmektedir ve admin eşittir herşeyi doğru söylemektir gibi bir denklemede hiç bir zaman katılmıyorum. Admin olmamı normal bir userdan tek ayıran fark bu sitenin sahibi olmam ”
Yazımı tekrar bakın ve okuyun, yukarıdaki mesajınızla alakalı bir yorum yapmış mıyım? Zaten bir admine başarılar dilemekle, adminin her şeyi bilmesini, her şeyi doğru söylemesini ve userden farklı olduğunu nasıl çıkartınız?
“Herneyse aklının yettiği ölçüde cevap vermişsin”
Bu yazıyı ben veya başkası yazsa, %100 banlanırdı. Siz demiştiniz ya, Userle Admin arasında fark yok diye alın size farkın babası.
“O mesajı atmamla admin olmam ne alaka çözememiş olmakla beraber, admin olmak herşey bilmektedir ve admin eşittir herşeyi doğru söylemektir gibi bir denklemede hiç bir zaman katılmıyorum”
Gerçekten katılmıyorsanız aşağıdaki yazının sahibinin rütbesini ve yazısını düşünün? Sonra kendinize şu soruyu sorun, ben gerçekten katılmıyor muyum?
Quote:
Originally Posted by
MostapHa
Fitre ile oyunu karşılaştırmak? Üstteki mesajda Mustafa abiye laf söylemişsiniz ancak alttaki mesajınızda aynısını yapmışsınız. Üyeliğinizde başarılar dilerim.
Fitre ile OYUNU karşılaştırmak değil! Fitre ile oyunun FİYATInı karşılaştırmak!
“O yüzden artistliğin lüzumu yok.” Demişsiniz,
Yukarıdaki yazınız artistlik ve küçümseme değil de nedir? Siz daha dediğimi güzel anlayıp güzelse yorumlamadan, haklı olduğunuzu göstermek adına beni küçük düşürmeye çaba sarf etmişsiniz fakat ben sizin gibi karşılık vermem, veremem.
“Bir malın pazardaki değerini, kalitesi, ona olan talep ve firmanın satış tercihleri belirler.” Demişsiniz ve doğruda demişsiniz zaten buna bir şey demedim. Lütfen mesajımı iyi okuyun ve öyle cevap verin.
“Football Manager'de SI ve SEGA ortaklığının bir ürünüdür ve pazarda bir değere sahiptir. Bir çok kişi kalitesinden şikayet etsede gösterilen talep onu pazar lideri yapmıştır ve sunulan değere aynı konulu oyunlar içerisinde en çok satandır. CM'de aynı şekilde bir değere sahiptir fakat satış rakamları nezdinde geçmiş yıllar baz alındığında satış rakamları olarak bir gerileme söz konusudur.. İşte bizde burada birisi 1€ gibi rakama satılırken diğeri nasıl 90 TL oluyor bunu yorumluyoruz. Bir tarafta pazar lideri firma diğer tarafta pazarda gerileyen fakat bu gerilemeyi örtbas edebilmek için yeni stratejiler yaratan firma. Haliyle genelde ürünlerin değeri para ile karşılığı ödenerek alındığı için parayla ürünü senin verdiğin örnek gibi açıklama gereği duyduk.”
Asıl hikâye’ye başladık. Şimdi ağabeyim, bana ne, sana ne FM’nin SI ve SEGA’nın ortalığından, pazarından, satışından, CM’nin gerilemesinden, Pazar liderinden, Pazar sonuncusundan, ört bastan, yeni stratejilerden? FM’yi Ferrari’ye ve CM’yi de Kartal’a benzeterek Elmayla Armudu karıştırmıştınız. Şimdi de PC ile PS3 kıyaslama yaparak Armutla Elmayı karıştırmışınız.
Sizin Elmayla Armudu karıştırmamak için oyunun fasa fisolarından değil de oyunun özelliklerinden kıyaslama yapmanız gerekir. Siz FM’nin x özelliği mükemmel CM’de x özellik olmadığı için yüzüne bile bakılmaz deseydiniz çok doğru bir kıyaslama olurdu ve site sahibinin de bunu yapması gerekir fakat siz komedi gibi fiyatları kıyaslıyorsunuz. O kadar pazarlama eğitimi almışınız ve fiyatla ürünün kıyaslamasının en son yapılacağını bilmiyorsunuz.
Demişsiniz ki Pazarlama Eğitimi aldınız mı? Şimdi yukarıdaki benim yazdığım uzun hikâyeyi de unutun. Çünkü şu soru hikâyenin temasını soruyor. Bir insanın her hangi iki oyunu kıyaslaması için pazarlama eğitimi mi alması gerek?
“Bana görede bu bedel Türkiye şartlarında bir oyuna verilebilecek rakam açısından kesinlikle çok pahalıdır ve daha ucuz olmalıdır. Tabi burada tamamen SEGA / ARAL ilişkisi ile ilgili bir durumda söz konusu.”
CM'nin Türkiye piyasasına hareket getirip FM'ninde gözünü açacağını düşündüğüm için gelecek yıllarda daha farklılıklar bekliyorum. Bu arada bende destek olmak için CM'yi satın alanlardanım.”
FM’nin gözünü, CM’nin açmasına hiç gerek yok. Çünkü bu kriz ortamında 90 TL fiyat biçiliyorsa, FM’nin gözü sonuna kadar açık demektir.
Bu arada ben CM almadım. Çünkü işime yaramayacak bir şeyi bedava olsa dahi almam, alamam.