Originally Posted by
medievil
O bahsettiğimizden kasıt eğer Türkçe fm ise biz zaten boşu boşuna si ye bu kadar sallamışız. Burda suçlu olan si değil demekki. Oyuna Türkçe dil eklentisi koymak için yükset fiyat çeken kişiler.
Bedavaya yada uygun bir fiyata bunun yapılacağını bilen herhangi bir kişi buna hayır demez çünkü. Tabi ırkçı falan değilse.
Milyar €'luk şirketlerlerin Türkiyede yüzlerce binlerce fabrikası var. Özellikle otomotiv ve tekstil firmalarının bence bir kez daha düşünün.
2011 için biraz umutlarım vardı bu yazıları okuyunca o umutlarımda kayboldu. Böyle gelmiş böyle gidecek sanırım..
Bugün görüştüğüm bir firmanın fabrikası battı.
Neden bahsediyorsunuz?
Bu krizde kim harcama yapmaz.
Zilyon adet oyun gelecek, 1000 tane satılıp zarar edilecek.Raf parası, kargo giderleri vs vs.
Önce oyun alın, riske girdiklerine değsin.Eğer zarar etmeyeceklerse kanıtlayın lütfen, artık daha fazla bu konunun uzamasını istemiyorum.

Originally Posted by
AirJeT
Eidos'un büyük risk aldığı ortada ama SI'nın böLe bir riski niye almadığınıda anLayamıyorum 1 sene Türkçe oyun denemesiyLe SI asla batmaz hatta eminim ki daha çok satış yapacaktır en az 2 kat burda bile CM'nin Türkçe olacağını öğrenildikten sonra satış oranı sırf destek vermek için bile bayaa arttı eğer CM'de Türkçe dil desteği olmasaydı 1000 oyun satacakken Türkçe dili olduğu için en az 2000 oyun satacak eğer burda FM'yide kıskandırmak açısından alacaklarada bakarsak bu sayılar 3000 - 4000 olacaktır yani ortada yaklaşık 3000 oyunluk bir fark var eğer SI'yLe SEGA'da böyle bir şey yapıp oyuna hem Türkçe ekleyip birde fiyatı 50TL yaptıklarını düşünürsek bir senede sattıkları 1000 oyun 50.000TL ediyorsa bu en az 3 katına çıkacaktır ve 150.000TL değerinde oyun satılmış olacaktır ve ben buna kesinlikle eminim SEGA eğer bu riski alırsa Türkiye'den yaptığı kârı çok rahat 3'e katlayabilir bu benim görüşüm...
Satılan resmi değerleri görseydiniz niye Türkiye'de olduklarını sorgulardınız emin olun.
Last edited by Cengo : 12.Eylül.2009 at 00:58
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı