Çok uğraşmama rağmen 8.0.2 için 4-4-2 dizilişiyle iyi bir taktik oluşturamadım son çare olarak burdaki taktiklerin içeriklerine bakıp bir fikir edinerek taktik oluşturacağım.Elinde iyi bir 4-4-2 olan varsa yardımlarını beklerim.
Çok uğraşmama rağmen 8.0.2 için 4-4-2 dizilişiyle iyi bir taktik oluşturamadım son çare olarak burdaki taktiklerin içeriklerine bakıp bir fikir edinerek taktik oluşturacağım.Elinde iyi bir 4-4-2 olan varsa yardımlarını beklerim.
Tabii ki zevk almıyorum ama oyuna gıcık olduğum için böyle yapıyorum.Şimdiye kadar hiçbir FM oyununda maçları tekrar oynamazdım ama bu oyunda maçlarda o kadar saçma şeyler oluyor ki sıkıyor bir süre sonra insanı.Bu sadece benim aleyhime değil bazen lehime de oluyor.Maç 0-0 iken oyuna 75'te aldığım oyuncum hat-trick yapıyor, gollerin ikisi ceza sahası dışından ama bu adamın uzaktan şutları 8.Ya da aleyhime olan mesela, Chelsea ile yaptığım maçta illa Chelsea yenecek diye oyun yapmadığını bırakmıyor.Terry(!) sağ kanattan 2-3 kişiyi çalımlayıp asist yapıyor, Man Utd ile oynadığım maçta Vidic 35m den gol atıyor...
Bundan önceki tüm oyunlarda en azından ligi başarılı bir şekilde götüren ben, bu oyunda GS'yi ligde ilk 5 e zor sokuyorum.Oyuncuların güveni azalıyor, 5-6 ay sonra da kovuluyorum.Bu yüzden de hiçbir zevki kalmıyor oynamanın.Ben de 2009 çıkana kadar böyle maçları tekrar oynayarak idare ediyorum işte...
Ayrıca CL de finale çıktım ama 3 sefer oynamama rağmen Arsenal'i yenemedim, ben de en az fark yediğim yenilgiden devam ediyorum şimdi:D
teşekkürler kardeş.Eline sağlık
ilhan abi senin taktiğinle pek dikiş tutturamadım.Antalyaspor ile bank asya 1.ligde ilk 6 maçta 4 beraberlik 2 mağlubiyet aldım türkiye kupasında gruplara kalmayı başardım.Tavsiyen nedir?
http://img247.imageshack.us/img247/7810/sonurw0.jpg
Şöyle yapalım. DR ve DL'nin sıkı markajını kaldır, sağ MC'nin forward run'ı mixed olsun. AMR ve AML'nin oklarını kaldır. Width'i biraz azalt.
Tespitlerinde çok haklısın.Benim aklıma şöyle bir soru geliyor.Acaba farklı yamalarla mı oynuyoruz.8.0.2 için iki yama çıktı.Ben en son çıkan yama ile oynuyorum.Zannedersem sen de aynı yama ile oynuyorsun.Çok güzel sonuçlar alan diğer arkadaşlar ilk çıkan yama ile oynuyor gibi geliyor..Çünkü kendi taktiğimi defalarca değiştirmeme rağmen Yozgatspor'u ancak üçüncü sezonda 1. Lige çıkarabildim.Üstelik bu taktiği de yani total dominasyonu da kullanmama rağmen
pek işe yaramadı.Bana göre oyunun yapımcıları benim en çok eleştirdiğim ve oyunun gerçekçi olmamasına neden olan kolaylık sorununu tamamen kaldırmış.Ve oyunda başarıları tamamen gerçek hayata endekslemiş.Artık bir taktik yapıp tatile çıkıp döndüğümde 1. sırada bir takım bulamıyorum.Her maçta değişiklikler yapmak gerekiyor.Taktik ekranını su gibi içip takımını ve rakibini çok iyi analiz edip maça ona göre çıkmak gerekiyor.Yoksa benim başıma çok geldi bir maçta 5-0 6-0 gibi fark atıp diğer maçta yenilirsin.Halbuki böyle farklar attığın taktikle diğer yamalarda sezonu çok iyi yerlerde bitiriyordun.Bu yönden doğrusu oyun çok zor ve zevkli hale gelmiş.Ama senin de bahsettiğin gibi bir çok saçmalığı var.Ben son sürümde başarıyı yakalamış arkadaşlardan cevap bekliyorum ama büyük başarılar olmalı.Ve kesinlikle son sürüm olmalı.Şampiyonluğa oynayan bir takımın kendi liginde aldığı iyi sonuçlar bence çok da gerçekçi değil.Ben gerçek başarılardan bahsediyorum.
Son yama ile ilgili aklıma gelen alan daraltma olayı artık küçük takımlarda işe yaramıyor büyük takımlarda denemedi.Halbuki 8.0.1 de en önemli kozlarımdan biri idi.Kornerden çok gol yiyorum ve çok gol atıyorum öyle ki kornerden en çok gol atan takım benim.Tabi bunun için özel komutlar verdim.Özetle hata mı yoksa gerçekte de böyle mi bilmiyorum ama kornerlerden çok gol oluyor.8.0.1 de maçlarda attığım şut genelde 25 in üstünde olurdu.Son yamada bu çok düştü.Aslında düşmesi de gayet güzel ve gerçekçi oldu.Çünkü Yozgatspor'la 2. Ligdeyken Avrupa'nın kalburüstü takımlarına pozisyon vermeden 30 civarında şut ve %60 a %40 topla oynama oranlarım olurdu.Belki yenmek ezmek zevkliydi ama gerçekçilikten yoksunluğu zevksizdi.Son söz olarak bence son yama zorluk derecesi adına gerçekçi olması dolayısıyla çıkan en mükemmel yama.Yapımcıların bazı hataları da gidererek tam kıvamında yeni bir yama çıkarmaları zor olsa da FM 2009 un tadına doyulmayacak gibi.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Total Dominasyon'u yenebilirsiniz. Ama bilinmesi gereken gerçek şudur: Kim olursanız olun, hangi taktiği kullanırsanız kullanın, Total Dominasyon'un büyüklüğü altında ezilirsiniz.
Bu Total Dominasyon insanı deli eder, hasta eder... Rakiplerini FM'den soğutur...
Dünyanın en mükemmel taktiği: Total Dominasyon!!
Kusura bakma ama önceki yamalarda taktikle ilgili bu yazdıkların doğru olabilir ama son sürümde bu taktikte dahil olmak üzere taktiklerin hepsi çuvallıyor.Senden ricam son yama veritabanında bu taktikle oynadığın maçlar bazı maç istatistikleri ve başarılarını gösteren ss ler koyar mısın?Eğer kanıtlarsan yukarda yazdıklarını kabul etmekle birlikte bükemediğimiz bileği öpmesini de biliriz.
ben real madridim ama bir türlü galip gelemiyorum hep berabere yenik duruma düşüyorum tempoyu yükseltiyorum beraberliği yakalıyorum ama öne geçemiyorum. forvetimde raul nistelroy robinho hepsini denedim ama yok bir türlü güçlü takımları yenemiyorum.taktiğin dizilişi güzel onun için bu taktikte ısrar cıyım.lütfen yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler.
Öncelikle böyle yorumlar görmek gayet hoş ve düşüncelerini paylaşman gayet güzel.
Şimdi imzama bakarsan göreceksin ki hiçbir menajer taktiklerini tam olarak paylaşmaz. Ben bugüne kadar bir kişiye taktiğimi tam olarak verdim, o da Aygündür.
Buraya taktiği koyarken biraz değiştiriyorum, kanatlara oklar falan koyuyorum, width'i artırıyorum, DM'ye hold up ball veriyorum falan.
Bunların hepsi arkadaşlarımız denesinler, eksikleri görüp düzeltsinler diye yapılmış şeylerdir. Taktiğin aslı dediğim gibi sadece ben de var ve hakikaten çok emek vererek hazırladım bu taktiği. Kim bilir kaç tane maçı 90 dakika izledim. Kaç tane şey denedim.
Şimdi gelelim başarılara:
Ben Genoa'yım bu arada:
http://img401.imageshack.us/img401/9072/80041206gg1.jpg
http://img210.imageshack.us/img210/6847/98968500gf5.jpg
http://img120.imageshack.us/img120/8849/30114096aj3.jpg
http://img120.imageshack.us/img120/1065/52674098jl6.jpg
http://img291.imageshack.us/img291/2530/10785608mp8.jpg
http://img176.imageshack.us/img176/8374/94935531bi5.jpg
Yeterli midir? Yoksa daha fazlasını ister misiniz? Bu arada bunlar sadece bu sezonki maçlarım.
lütfen banada yardım.....
Öncelikle yorumlarımı dikkate aldığın ve cevap verdiğin için teşekkür ederim.Herkese özellikle soruyorum size de sorayım.Kullandığın veritabanı 8.0.2 nin ilk çıkanı mı yoksa turksportalda da yeni sürüm adıyla çıkan son yama mı?Benim için en önemlisi bu.Eğer en son yamayla bu başarıları elde ettiysen gerçekten helal olsun.Çünkü ben son yamaya uygun taktiği yapmak için yama çıktığından beri büyük uğraş verdim ve ancak bugün iyi bir taktik yapabildim.Onu da biraz sonra yayınlayacağım.
http://www.resimekle.gen.tr/files/th...2xdityekfz.jpg
http://www.resimekle.gen.tr/files/0z...ezx1pd7q9l.jpg
İlhan abi çok haklı.Kendimce değişiklikler yaparak ortalama %53 olan top sahibi olma yüzdesini bu derecelere çıkardım.Birde şutlarım kaleye isabetli gidiyor.Ancak taktik önceden sağdan soldan gelen ortalarda etkili oluyordu .Şu an highlightta oynadığım için bilemedim statlarıda yayınlamak istedim.Siz anlıyorsanız statdan forvet kafa toplarına çıkabilmiş mi yada öyle bilgiler varsa açıklarsanız sevinirim.İlhan abiyede hak veriyorum ben olsam bende kendi yaptığımı yayınlamazdım.Son olarak İlhan abi taktik için çok teşekkürler.
İlhan abi taktik süper taktik her takıma uyuyor valla:D
Total'i her takıma uyduramadım malesef. Ayrıca ben Fenerbahçe'yi yendiğin maçtaki Genoa kadrosunu görmek istiyorum.
Arkadaşlar çok mu karmaşık sorular soruyorum yoksa sorduğumu anlayıp cevap vermek hiç kimsenin işine gelmiyor mu?Ben sabırla yine soruyorum başarılarıyla övünen arkadaşlar lütfen sorumun cevabını yazsın araya başka laf yorum sokmasın.8.0.2 nin 2 yaması çıktı.İlkindeki en önemli sorun finans sorunuydu.İkinci yama olan turksportalın da 8.0.2 yeni sürüm adı altında yayınladığı yama da ondan bir süre sonra başta finans sorunu olmak üzere bir çok hatayı düzelterek çıktı.Benim sorum şu siz bu başarıları hangisiyle kazandınız.İlk çıkan 8.0.2 mi yoksa ikinci çıkan 8.0.2 yeni sürüm mü?Eğer en son çıkan yama haricindeki yamalarla kazandıysanız bu başarılar benim için çok normal.Mesele son çıkanla başarılı olabilmek.Zaten onla da en sonunda süper bir taktik yaptım ama çok zor oldu.Taktiği de bugün yaptığım için soruyordum sürekli hangi yama ile diye.Yeterince açık olmuştur sanırım.
2. ciyle oynuyorum ben.
Ben 8.0.2'nin 2. sürümüyle oynuyorum.Benim taktikte çok fazla sorunum yok.GS ile bazı büyük takımları 1-0 gibi sonuçlarla yendim.Ama denediğim takımlar içinde en iyi sonucu Fildişi Sahilleri verdi.Fildişi ile hiçbir maçı tekrar etmeden Dünya Kupası yarı finaline kadar çıktım.Yarı finalde Kaka'nın attığı golle elendim ama daha sonra İspanya'yı yenerek üçüncü oldum.Drogba da gol karalı oldu kupada.Sanırım en iyi sonuçları Fildişi'nde almanın nedeni forvette Drogba gibi bir adamın oynaması.Tüm iyi sonuçlara rağmen taktikte gördüğüm bazı sorunlar şunlar:
1.Daha önce de yazmıştım, küçük takımlara karşı çok kolay gol atamıyorsunuz, bazen son dakikalarda attığınız golle zorla yenebiliyorsunuz.
2.Defansif orta saha ve Forvet mevkiinde oynayan oyuncuların puanları -eğer gol atmazlarsa veya asist yapmazlarsa- 6'da kalıyor.Diğer oyuncuların puanı 7 iken onların 6 olması bir süre sonra ortalamalarının düşük olmasına yol açıyor.
3.Orta sahanın ortasında sağda oynayan oyuncu çok yoruluyor(Bu sadece bende de oluyor olabilir emin değilim).
Bir de ufak bir önerim olacaktı.Sanırım bu forumda görmüştüm, kornerlerden gol atmak için takımınızda en iyi kafa vuran oyuncuya Challenge GK komutu verin(Tabi dikkatli olun kornerlerde geride durması gereken adama bu komutu verip ileriye çıkartmayın.) ve kornerleri 6 Yard Box'a yaptırın.Ben bu taktiği yaparak 2-3 maçta bir gol attırıyorum kornerlerden.Hatta Servet bir maçta hat-trick yaptı böyle:D
Hocam cok teşekkurler taktik için neredeyse her duran top organizasyonu ve yan toplar gol oluyor.takim:gs
Ben ne demiştim? Bu taktiğin tam versiyonu değil. Biraz değiştirip yayınlıyorum ben. İstersen asıl versiyonunu sana özelden vereyim.Quote:
1.Daha önce de yazmıştım, küçük takımlara karşı çok kolay gol atamıyorsunuz, bazen son dakikalarda attığınız golle zorla yenebiliyorsunuz.
Yani anlayamıyorum. Taktikle ilişkilendirdiğiniz şeye bakın. Taktik ile oyuncu puanlarının ne alakası var? Bu sorun FM ile alakalı genel bir sorun. Bir forvet oyuncusu çok şut çeker ve gol atamazsa eh artık alsın 6 bir zahmet.Quote:
2.Defansif orta saha ve Forvet mevkiinde oynayan oyuncuların puanları -eğer gol atmazlarsa veya asist yapmazlarsa- 6'da kalıyor.Diğer oyuncuların puanı 7 iken onların 6 olması bir süre sonra ortalamalarının düşük olmasına yol açıyor.
Bende hiç yorulmuyor. Sen ya 800 kullanıyorsun, ya da orta sahanın sağında oynayan oyuncunun stamina özelliği 1.Quote:
3.Orta sahanın ortasında sağda oynayan oyuncu çok yoruluyor(Bu sadece bende de oluyor olabilir emin değilim).
İşte kilit nokta bu. Bu oyunun hatası ve hatta geçen turnuva maçında rakibe karşı deplasmanda çok üstün oynamama rağmen bu korner hatası ile Bekir İrtegün isimli futbolcudan bir maçta 3 gol yedim. Nefret verici bir durum.Quote:
Bir de ufak bir önerim olacaktı.Sanırım bu forumda görmüştüm, kornerlerden gol atmak için takımınızda en iyi kafa vuran oyuncuya Challenge GK komutu verin(Tabi dikkatli olun kornerlerde geride durması gereken adama bu komutu verip ileriye çıkartmayın.) ve kornerleri 6 Yard Box'a yaptırın.Ben bu taktiği yaparak 2-3 maçta bir gol attırıyorum kornerlerden.Hatta Servet bir maçta hat-trick yaptı böyle
Bak arkadaşım ben sana tam olarak açıklayayım. 802 v1 ile 802 v2 arasında maç motoru açısında hiçbir farklılık yok. Düzelen şeyler oyun içi bir takım hatalar ve durup durup bu soruyu sorman ilgincime gidiyor doğrusu.:) Ama sana belirteyim, yukarıya koyduğum ss'ler, yakalanılan tüm başarılar tamamen 802 v2 ile alınmış. Rahatladın mı:)Quote:
Arkadaşlar çok mu karmaşık sorular soruyorum yoksa sorduğumu anlayıp cevap vermek hiç kimsenin işine gelmiyor mu?Ben sabırla yine soruyorum başarılarıyla övünen arkadaşlar lütfen sorumun cevabını yazsın araya başka laf yorum sokmasın.8.0.2 nin 2 yaması çıktı.İlkindeki en önemli sorun finans sorunuydu.İkinci yama olan turksportalın da 8.0.2 yeni sürüm adı altında yayınladığı yama da ondan bir süre sonra başta finans sorunu olmak üzere bir çok hatayı düzelterek çıktı.Benim sorum şu siz bu başarıları hangisiyle kazandınız.İlk çıkan 8.0.2 mi yoksa ikinci çıkan 8.0.2 yeni sürüm mü?Eğer en son çıkan yama haricindeki yamalarla kazandıysanız bu başarılar benim için çok normal.Mesele son çıkanla başarılı olabilmek.Zaten onla da en sonunda süper bir taktik yaptım ama çok zor oldu.Taktiği de bugün yaptığım için soruyordum sürekli hangi yama ile diye.Yeterince açık olmuştur sanırım.
Tamam, isteyen bütün arkadaşlara akşam atıyorum.
Gerçekten çok büyüksün İlhan abi yalakalık yapmıyorum ama...Gerçekten çok paylaşımseversin.Şimdi taktikteki ayarlardan faydalanarak bir çok taktik yapabilirim yada mantığı anlayabilirim.Özel Mesaj attım birde bakarsan sevinirim.
Banada atarsan çok mesud olurum abi.İsteğin doğrultusunda bunu turnuvalarda vs. kullanmam :)
abi zahmet olmassa banada taktiğin tamamını yollarmısın....
İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü :)
zahmet olmazsa ben de istiyorum İlhan abi
ilhan kardeşim banada atabilirmisin.. şimdiden teşekkürler
ilhan abi banada atarmısın teşekkür ederim
İlhan abi banada atarsan mutlu olurum.Teşekkür ederim şimdiden.
Valla bir sürü arkadaşa attım. Artık bıktım öm atmaktan, atın birbirinize:)
banada yollarmısınız arkadaşlar?
attım ben sana arkadaşım...
Guzel olmus bu ilhan abi fakat bazı sorularım var,
1-)Taktiğ Chelsea'de denedim her maç 1-0,2-0 gitti FA Cup hariç herşeyi aldım,
2-)Fener'de kullandım en fazla 2 gol atabildim hep 0-0 berabere kaldım.
Yani kısacası pek gol atamadım ve bana MSN uzerinden yardımcı olursan sevinirim
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu arada tam versiyonu biri atabilirmi?
Bana da atarsanız sevinirim arkadaşlar.
Usta sen bu taktiğin asıl versiyonunu buraya koysan daha iyi gibi olur diye düşünüyorum :)
Beyler siz buraya yazmayın bana öm atın ;) ben yollarım size
ben full sürümden çok memnunum sanırsam bu sene gol rekoru kırıcam...
Kanatların paslaşmaları mixed olursa daha faydalı oluyorlar, yeni farkettim:)