bence de bu saatten sonra tuncay'ın kendine de, bize de, türk futboluna da bir hayrı dokunmaz. şu an bıraksa bile normal karşılarım.
Printable View
bence de bu saatten sonra tuncay'ın kendine de, bize de, türk futboluna da bir hayrı dokunmaz. şu an bıraksa bile normal karşılarım.
Fenerbahçe Tuncay'ın küme düşme gibi büyük hayalleri için uygun bir kulüp değil. Wolfsburg'dan sonra şansını Lens, Hercules gibi takımlarda deneme fırsatı bulabilir. Samimi olmak gerekirse, Tuncay'ın bu hallere düşmesine çok sevindim.
Ben isterim Tuncay'ın dönmesini çok bir para da isteyeceğini sanmıyorum , para kazandırmadan gitti diye kırgın gitmiş olmaz bir oyuncu , ben severim gelsin
santos ve güiza iddiaya girmişler ve güiza kaybetmiş. futbol takımına ve can bartu tesislerinde çalışan personele yemek vermiş topluca. :)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Güizadan takım arkadaşlarına yemek
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/20...1_yemek446.jpg
Oyuncumuz Daniel Güiza tarafından Ortaköyde bir restorantta organize edilen akşam yemeğine‚ Profesyonel Futbol Takımımızın oyuncuları ve eşlerinin yanı sıra Fenerbahçe Can Bartu Tesislerinde çalışan personelimiz de katıldı.
Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleştirilen yemek‚ toplu hatıra fotoğrafının çekimi ile sona erdi.
http://www.fenerbahce.org/fb2008/det...ontentID=24451
napsın adam parasını harcayacak yer arıyo:D
Lugano'nun saçları göremeyen varmı : )
yalan olduğunu biliyosun ama ya tutarsa diye insaın içinde bi umut oluyo:D
http://img801.imageshack.us/img801/1050/31358937.jpg
Ben hep diyorum Emenike olacağına Mevlüt olsun. Kat kat daha iyi.
Tuncay bırakıp gittiği gün o kadar sevmeme rağmen benim için bitmişti umarım futbol yaşantısına avrupada Tugay gibi son verir.
Sarı Melekler Fenerbahçe Tv'de canlı yayında. Aylin Abla konuşuyor şu anda.
Bence fazla haksızlık ediliyor tuncaya. bi yerde o da haklı avrupada kendini göstermek istedi ne kadar üçük takım da olsa göz önünde bulunacaktı. ben tuncayı suçlamıyorum ama şunu da unutmayalım takıma tuncay gibi oynamasa da takımı ateşleyecek fenerbahçeli oyuncular lazım o unutulmaz beşiktaş maçını hatırlatırım gol yer yemez atmıştık golü
Fenerbahçe kaptan Arslan Ekşinin sözleşmesini 1 sene daha uzatmış.
Doktorlar ´Sezonu kapattı´ dedi. Radyologlar ameliyatın şart olduğunu söyledi. Hatta Aykut Kocaman ´Sen bana seneye de lazımsın‚ bu takımı uçuracaksın´ diye gönlünü aldı
Mucizeler yaratan Ertuğrul Karanlık ise 14 santimlik kan pıhtılaşmasını uzun iğne ile 15 operasyonda aldı. Samandıra´yı inleten feryatlara Ali Yıldırım bile dayanamadı
Dia‚ Gaziantep maçında sakatlandı. O gün kimse bir şey anlamadı... Sabah bir kalktı‚ sağ ön üst baldırı mosmor... Korktu‚ doktoru çağırdı... Takım arkadaşları geldi. Görenler inanamadı... Teknik Direktör Aykut Kocaman‚ ´30 yıldır futbolun içindeyim‚ böyle sakatlık görmedim´ dedi.
Apar topar MR´a gidildi. 14 santim genişliğindeki bölge ekrana sığmıyordu. Radyologlar geldi.
Onlar da şaşırdı.
Ne yapılacaktı!
Hepsinin ortak kanısı‚ moraran bölgedeki kanın kuruması beklenecek ve ondan sonra da ameliyat ile temizlenecekti.
Bu da şu demekti: Dia sezonu kapattı...
Almanya‚ Fransa‚ İngiltere‚ hatta Amerika´daki uzmanlar arandı. Hepsi ´ameliyat´ diyordu.
Bugüne kadar sihirli elleriyle birçok futbolcuyu ameliyatsız iyileştiren‚ Güiza´yı dana kanı ile sağlığına kavuşturan Ertuğrul Karanlık´ın kafasında çözüm vardı.
ÇAPRAZDAN GİRİP KAN ÇEKTİ
Ama uzmanlara derdini anlatamıyordu. Ve kararını verdi.
Dia´yı karşısına aldı. Morali bozuk olan Senegalli oyuncuya‚ ´Üzülme‚ seni iyileştireceğim. Sezon bitmeden‚ oynayacak duruma getireceğim´ dedi.
Sevindi: ´Sen beni iyileştir‚ sahaya çıkacak‚ top oynayacak duruma geleyim‚ gol atıp seni sırtımda taşıyacağım. Alnından öpeceğim.´
Hemen kollar sıvandı.
Dia´yı masanın üzerine yatırdı. Eline 12 santim uzunluğundaki iğneyi aldı. Moraran bölgeye hafif hafif çaprazdan girerek pıhtılaşan kanı çekmeye başladı.
Bir‚ iki‚ üç‚ tam 15 kez yaptı.
Acıdan Samandıra inledi.
Hatta bir gün idmana gelen Ali Yıldırım bile Dia´nın feryatlarını duyunca kapıyı açıp odaya girdi.
Senegalli´nin halini görünce‚ ´Siz bu çocuğa işkence yapıyorsunuz´ diye bağırarak dışarı çıktı.
Ne mi oldu?
Sabırla günlerce süren operasyon sonunda Dia´nın moraran dizinden yarım kilo (360 mililitre) pıhtılaşmış‚ pis kan alındı.
Şimdi Dia oynamaya hazır.
Tek arzusu sahaya çıkmak‚ gol atmak ve kendisini bu dertten kurtaran Karanlık´a teşekkür etmek.
Alaattin Metin
E.Karanlık Fm tabiri ile WordClass bir doktor. Bir çok büyük oyuncuyu iyileştirdiği söyleniyor ki kendine has tedavi yöntemleri olduğu zaten görülüyor biliniyor. Böyle bir sağlık ekibi kolay kolay bir daha bulunmaz. Şimdi tek isteğim, temennim bu doktorun Aziz Yıldırım ile ters düşüp kapının önüne felan koyulmaması...
vay be yarım kilo kan... Tebrikler Ertuğrul Karanlık...
fenerbahçe sağlık ekibinin başarısı yadsınamaz bi gerçek helal olsun diayı artık goooolll naralarıyla bağırarak görmek dileğiyle :)
İyice suyunu çıkardılar :D
http://img594.imageshack.us/img594/1931/88753922.jpg
Off off off kim söylemiş acaba bu yüzdeleri... Dünyanın en teknik spor basınıda bizdeymiş meğersem. Adamlar küsüratlı yüzdesine kadar yazmışlar. Yok artık :D
Bu yüzdeleri nasıl belirliyolar merak ettim : )
Ertuğrul Karanlık çok başarılı bir doktor. Bu sene defalarca gösterdi bunu. Dia'nın tedavisi, Niang'ın insanlık dışı faullere maruz kalmasından dolayı oluşan sakatlık, Selçuk Şahin'in yaşadığı sakatlık vs vs vs. Hepsinde kısa sürede ve en üst düzeyde kondüsyonla geri döndürdü sahalara.
Az önce TSL kadrolarına bakıyodum. Gaziantepspor'daki kadro genişliği, Fenerbahçe'de yok. Ortasahanın ortasında oynayan oyuncuların kalitesi Gaziantepspor'da çok daha iyi. Onların tek eksiği Alex gibi bir oyuncunun olmaması.
Antep'de defansif orta saha mı var? Zurita da tamamen defansif ama oynamıyor zaten.
Tamamı ofansif oyuncular.
Emre ve Topuz çift yönlü oyuncular, bu tip bir oyuncuya sahip değiller.
Ligin en iyi kadrosu Fenerbahçe'de.
Eveleyip gevelemeye gerek yok, kabul edilmesi gerekir.
Şu yorumLarının sonuna bana göre, benim düşüncem diye ekLede tartışma çıkmasın. Neye göre en iyi kadro, Lidersiniz diye en iyi kadroya mı sahip oLmuş oLuyorsunuz. SivasLıya göre de Sivasın kadrosu en iyidir. Sen sadece Fenerbahçe gözLüğü iLe baktığın için takımında ki herkes süperstar zaten.
Trabzonspor dan biLe daha kaLitesiz, daha yaratıcısız orta sahanız var. ALex oLmadığı zaman görüyoruz Fenerbahçe nin haLini Bir tek ALex götürüyor takımı. ALex in oynamadığı maçLarın hangisinde Emre çıktı taşıdı takımı, Topuz sırtLadı takımı. Çift yönLü dediğin adamLar kaçtane goL attı, kaçtane goL attırdıLar bu sezon. Defansif yönden ne kadar top kapma istatistiği iLe oynuyor. Onu dök bana göreLim madem.
Zaten ALex bu sezon bu kadar istikrarLı oLduğu için takım zirvede. Geçmiş yıLLarda oynamadığı maçLarda neLer oLduğunu gördük. Fenerbahçe de Yobo-Lugano ve Gökhan GönüL, ayrıca VoLkan ı da buna dahiL edebiLiriz. ALex ayrı bir cumhuriyet zaten. DiğerLeri çokta süper, Türkiye Liginde ki futboLcuLardan kat ve kat üstün adamLar değiL. Diğer takımLarda bu tarz oyuncuLar mevcut. KaLite farkını ve şu anda ki durumu yaratan bu 5 futboLcudur. Bu adamLardan ikisi performansını yarıya çekmiş oLsaydı Fenerbahçe şu anda çoktan yitirmişti ŞampiyonLuğunu.
Şu görüşlerin tamamen Beşiktaş gözlüğünden bakıştır.
Trabzonspor'un orta sahası daha yaratıcı değil, aksine Trabzonspor daha çabuk oynamaya çalışıyor ki kanatlarıve forvetleri kaçırabilsin. Trabzonspor oyun sıkıştığı zaman kitlenen bir takım, baskı ile çözmeye çalışıyor. Yaratıcılık yok.
Ligin en fazla gol atan takımına böylesine eleştiri yapabilmek ancak baktığın gözlüğün etkisinden kalmasındandır.
Fenerbahçe ligin en iyi kadroya sahip takımı.
İster kabul edin ister kabul etmeyin.
İşte kanıtı:
http://www.tff.org/default.aspx?pageid=198
Fenerbahçe nin en iyi kadroya sahip olduğunu düşünmüyorum. Takım olmak ve motivasyonla alakalı bana göre şu an ligdeki konumları. Hala ön liberoda büyük sıkıntı var. Stoch Dia bir var, bir yok... Topuz sağ açık oyuncusu değil. Ve en çok gözden kaçanda iki stoper de çok yavaş. Takım iyi giderken herşey toz pembe oluyor ama ilk yarıdaki yorumlarınıza tekrar bakın isterseniz :)
Ben asLa Beşiktaş gözLüğü iLe bakmadım. Bakmayada gerek yok zaten. Herşey ortada. Zaten Beşiktaş gözLüğü iLe bakıyor oLsam en iyi kadro bizde, en iyi oyuncuLar bizde gibi saçma sapan şeyLer yazardım senin yazına cevap oLarak. En çok goL atıyor oLmanız, en iyisi oLduğunuz anLamına geLmiyor.Lider oLmanız da bu fikrimi değiştirmez. Yukarıda şu anda takımın bu durumda oLmasının sebebini beLirtmiştim zaten. Tekrar sana da yazmama gerek yok. Emre ve Topuz sağa soLa pas atmaktan ve koşmaktan başka birşey yapmıyor. Lugano ve Yobo biLe daha çok dikine pas deniyor takımda. Baktı Emre ve Topuz sağında soLunda adam yok hemen ALex e atayımda kurtuLayım mantığı iLe oynuyor. ALex bu kadar muhteşem ve istikrarLı 25 Lik genç deLikanLıLar gibi oynamıyor oLsaydı şu ana kadar Trabzonspor zaten ŞampiyonLuğunu iLan etmişti.
Senin dediğin mantığa göre o zaman diğer oyuncuLarında fark yaratıyor oLması gerek. Gökhan GönüL ve ALex ten başka ara sıra da Niang dışında kaçtane oyuncu bu sezon Fenerbahçe yi taşıdı. KiLit açan oyuncu oLduLar ya da takımı sırtLayan adam oLduLar. Evet iyi kadro, neye göre iyi, kime göre iyi kadro yahu.
O oyunculardan ikisi performansını yarıya düşürmüştü diye bakılırsa olaya ben de Trabzon için aynı şeyi söylerim. Burak - Selçuk - Tolga(Onur) 3lüsünden birinni performansı yarıya düşse biz şampiyonluğu garantilemiştik . Bu örnekler çoğaltılabilir. Ama bu 2 takımın farkı bu oyunculara sahip olması ve onlardan üst düzey performans almayı başarmalarıdır zaten. Kadroları da genel olarak iyi ki en yakın rakiplerine 21 puan fark attılar.
Kadro olarak bana göre de Fenerbahçe en iyi kadroya sahip. Ön libero dışında takımın eksiği yok diyoruz eksik dediğimiz Cristian şuan diğer 17 takımda ilk11 şansı bulur çoğu maçta. Geri kalan futbolcular kendi Milli takımlarının oyuncuları
En iyi bizim kadromuz değilse kimin kadrosu onu merak ettim valla :D
Yedek forvetimiz Güiza ve Semih...
Orta sahada Emre gibi bir adam var. Belki ofans olarak çok şey veremedi ama orta sahanın tüm yükünü o taşıyor. Defans hattımız desen çok sağlam. Bir ön libero mevkiinde birde sol tarafımızda sıkıntı var ama bunlarda ufak bir transfer hamlesi ile çözülürse eksiksiz bir kadromuz olacak. Zaten kaç senedir son ana kadar zirveyi bırakmayışımızda kadro kalitemizin bir kanıtıdır. Sadece puantaja bakmakla bu iş bitmiyor demek büyük bir yanılgıdır. Tr'de kadro kalitesi kötü olsa 2 senedir 32. 33. haftaya bakınca F.Bahçe 1. sırada olmazdı.
İbb nin de yedek forveti, Gökhan Ünal-Holosko hangisi daha iyi :D
G.Ünal fazlalık olduğu için bizden kiralık gitti. :)
Sadece forvet hattımızdaki kaliteyi örnek vermek istedim. Atılan gollere ve puan tablosuna bakınca sorunun cevabı açık aslında :)
Zaten Trabzonspor 11 puanLık farkı sezon başında ki 5-6 adamının tam verim vermesini bırakıp, takımın sadece SeLçuk ve Burağın yapacakLarına kaLmasından doLayı bu duruma düştü. CoLman,Umut feLan iLk yarı da ki gibi oynuyor oLsaydı zaten ŞampiyonLardı şu anda. Bu işte form ve devamLıLık oLayı. Fenerbahçe nin bu adamLarı formda ve devamLıLık sağLadığı için Lider, sağLayamıyor oLsaydı doğaL oLarak ta Lider oLmayacaktı.
İBB'nin yedek orta saha, yedek kaleci, yedek defans oyuncularını sayar mısın allah aşkına?
Genel olarak baktığımızda Fenerbahçe en iyi kadroya sahip,bunu Fenerbahçeli olmayan arkadaşlarım da söyler hep. Öyle olmadığını iddia edenlerin kimin en iyi kadroya sahip olduğunu da belirtmeleri gerekiyor.
Emre oLmadığında oynayacak adamınız kim ? Yobo ya da Lugano oynamasa yerine kim oynuyor kadronuzda, peki ALex oLmasa kim onun işini yapacak. Gökhan oLmasa sağ bekiniz varmı başka. Peki Andre Santos yokken Caner için saç-baş yoLan bizmiydik ? NasıL peki en kaLiteLi kadroya sahip oLuyorsunuz onu çözemedim. Bu adamLarın yerine oynayan adamLar da aynı verimi veriyorsa o zaman başımı öne öğer zaten sizinLE bu tartışmayı yapmam.