Sayfa 6 / 447 İlkİlk ... 456781656106 ... SonSon
151 ile 180 arası toplam 13405 sonuç

Konu: Fenerbahçe Sohbet Alanı

Nesil
    2010
    Yer
    İzmir

Fenerbahçe nin en iyi kadroya sahip olduğunu düşünmüyorum. Takım olmak ve motivasyonla alakalı bana göre şu an ligdeki konumları. Hala ön liberoda büyük sıkıntı var. Stoch Dia bir var, bir yok... Topuz sağ açık oyuncusu değil. Ve en çok gözden kaçanda iki stoper de çok yavaş. Takım iyi giderken herşey toz pembe oluyor ama ilk yarıdaki yorumlarınıza tekrar bakın isterseniz

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Şu görüşlerin tamamen Beşiktaş gözlüğünden bakıştır.

Trabzonspor'un orta sahası daha yaratıcı değil, aksine Trabzonspor daha çabuk oynamaya çalışıyor ki kanatlarıve forvetleri kaçırabilsin. Trabzonspor oyun sıkıştığı zaman kitlenen bir takım, baskı ile çözmeye çalışıyor. Yaratıcılık yok.

Ligin en fazla gol atan takımına böylesine eleştiri yapabilmek ancak baktığın gözlüğün etkisinden kalmasındandır.

Fenerbahçe ligin en iyi kadroya sahip takımı.
    İster kabul edin ister kabul etmeyin.

İşte kanıtı:
    http://www.tff.org/default.aspx?pageid=198
    Ben asLa Beşiktaş gözLüğü iLe bakmadım. Bakmayada gerek yok zaten. Herşey ortada. Zaten Beşiktaş gözLüğü iLe bakıyor oLsam en iyi kadro bizde, en iyi oyuncuLar bizde gibi saçma sapan şeyLer yazardım senin yazına cevap oLarak. En çok goL atıyor oLmanız, en iyisi oLduğunuz anLamına geLmiyor.Lider oLmanız da bu fikrimi değiştirmez. Yukarıda şu anda takımın bu durumda oLmasının sebebini beLirtmiştim zaten. Tekrar sana da yazmama gerek yok. Emre ve Topuz sağa soLa pas atmaktan ve koşmaktan başka birşey yapmıyor. Lugano ve Yobo biLe daha çok dikine pas deniyor takımda. Baktı Emre ve Topuz sağında soLunda adam yok hemen ALex e atayımda kurtuLayım mantığı iLe oynuyor. ALex bu kadar muhteşem ve istikrarLı 25 Lik genç deLikanLıLar gibi oynamıyor oLsaydı şu ana kadar Trabzonspor zaten ŞampiyonLuğunu iLan etmişti.

Senin dediğin mantığa göre o zaman diğer oyuncuLarında fark yaratıyor oLması gerek. Gökhan GönüL ve ALex ten başka ara sıra da Niang dışında kaçtane oyuncu bu sezon Fenerbahçe yi taşıdı. KiLit açan oyuncu oLduLar ya da takımı sırtLayan adam oLduLar. Evet iyi kadro, neye göre iyi, kime göre iyi kadro yahu.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

O oyunculardan ikisi performansını yarıya düşürmüştü diye bakılırsa olaya ben de Trabzon için aynı şeyi söylerim. Burak - Selçuk - Tolga(Onur) 3lüsünden birinni performansı yarıya düşse biz şampiyonluğu garantilemiştik . Bu örnekler çoğaltılabilir. Ama bu 2 takımın farkı bu oyunculara sahip olması ve onlardan üst düzey performans almayı başarmalarıdır zaten. Kadroları da genel olarak iyi ki en yakın rakiplerine 21 puan fark attılar.

Kadro olarak bana göre de Fenerbahçe en iyi kadroya sahip. Ön libero dışında takımın eksiği yok diyoruz eksik dediğimiz Cristian şuan diğer 17 takımda ilk11 şansı bulur çoğu maçta. Geri kalan futbolcular kendi Milli takımlarının oyuncuları

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

En iyi bizim kadromuz değilse kimin kadrosu onu merak ettim valla

Yedek forvetimiz Güiza ve Semih...

Orta sahada Emre gibi bir adam var. Belki ofans olarak çok şey veremedi ama orta sahanın tüm yükünü o taşıyor. Defans hattımız desen çok sağlam. Bir ön libero mevkiinde birde sol tarafımızda sıkıntı var ama bunlarda ufak bir transfer hamlesi ile çözülürse eksiksiz bir kadromuz olacak. Zaten kaç senedir son ana kadar zirveyi bırakmayışımızda kadro kalitemizin bir kanıtıdır. Sadece puantaja bakmakla bu iş bitmiyor demek büyük bir yanılgıdır. Tr'de kadro kalitesi kötü olsa 2 senedir 32. 33. haftaya bakınca F.Bahçe 1. sırada olmazdı.

Nesil
    2010
    Yer
    İzmir

İbb nin de yedek forveti, Gökhan Ünal-Holosko hangisi daha iyi

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

G.Ünal fazlalık olduğu için bizden kiralık gitti.

Sadece forvet hattımızdaki kaliteyi örnek vermek istedim. Atılan gollere ve puan tablosuna bakınca sorunun cevabı açık aslında

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by ForsakeN View Post
    O oyunculardan ikisi performansını yarıya düşürmüştü diye bakılırsa olaya ben de Trabzon için aynı şeyi söylerim. Burak - Selçuk - Tolga(Onur) 3lüsünden birinni performansı yarıya düşse biz şampiyonluğu garantilemiştik . Bu örnekler çoğaltılabilir. Ama bu 2 takımın farkı bu oyunculara sahip olması ve onlardan üst düzey performans almayı başarmalarıdır zaten. Kadroları da genel olarak iyi ki en yakın rakiplerine 21 puan fark attılar.

Kadro olarak bana göre de Fenerbahçe en iyi kadroya sahip. Ön libero dışında takımın eksiği yok diyoruz eksik dediğimiz Cristian şuan diğer 17 takımda ilk11 şansı bulur çoğu maçta. Geri kalan futbolcular kendi Milli takımlarının oyuncuları

Zaten Trabzonspor 11 puanLık farkı sezon başında ki 5-6 adamının tam verim vermesini bırakıp, takımın sadece SeLçuk ve Burağın yapacakLarına kaLmasından doLayı bu duruma düştü. CoLman,Umut feLan iLk yarı da ki gibi oynuyor oLsaydı zaten ŞampiyonLardı şu anda. Bu işte form ve devamLıLık oLayı. Fenerbahçe nin bu adamLarı formda ve devamLıLık sağLadığı için Lider, sağLayamıyor oLsaydı doğaL oLarak ta Lider oLmayacaktı.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Rehavi View Post
    İbb nin de yedek forveti, Gökhan Ünal-Holosko hangisi daha iyi
    İBB'nin yedek orta saha, yedek kaleci, yedek defans oyuncularını sayar mısın allah aşkına?

Genel olarak baktığımızda Fenerbahçe en iyi kadroya sahip,bunu Fenerbahçeli olmayan arkadaşlarım da söyler hep. Öyle olmadığını iddia edenlerin kimin en iyi kadroya sahip olduğunu da belirtmeleri gerekiyor.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by SAİT71 View Post
    En iyi bizim kadromuz değilse kimin kadrosu onu merak ettim valla

Yedek forvetimiz Güiza ve Semih...

Orta sahada Emre gibi bir adam var. Belki ofans olarak çok şey veremedi ama orta sahanın tüm yükünü o taşıyor. Defans hattımız desen çok sağlam. Bir ön libero mevkiinde birde sol tarafımızda sıkıntı var ama bunlarda ufak bir transfer hamlesi ile çözülürse eksiksiz bir kadromuz olacak. Zaten kaç senedir son ana kadar zirveyi bırakmayışımızda kadro kalitemizin bir kanıtıdır. Sadece puantaja bakmakla bu iş bitmiyor demek büyük bir yanılgıdır. Tr'de kadro kalitesi kötü olsa 2 senedir 32. 33. haftaya bakınca F.Bahçe 1. sırada olmazdı.
    Zaten sadece Defans hattının en kaLiteLi oLduğu konusuna katıLdığımı söyLemiştim. GG-Yobo ve Lugona Türkiye Liginin tartışmasız en iyi adamLarı. Ama geri kaLanLar hakkında katıLmıyorum.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

İBB'nin yedek orta saha, yedek kaleci, yedek defans oyuncularını sayar mısın allah aşkına?

Genel olarak baktığımızda Fenerbahçe en iyi kadroya sahip,bunu Fenerbahçeli olmayan arkadaşlarım da söyler hep. Öyle olmadığını iddia edenlerin kimin en iyi kadroya sahip olduğunu da belirtmeleri gerekiyor.
    Emre oLmadığında oynayacak adamınız kim ? Yobo ya da Lugano oynamasa yerine kim oynuyor kadronuzda, peki ALex oLmasa kim onun işini yapacak. Gökhan oLmasa sağ bekiniz varmı başka. Peki Andre Santos yokken Caner için saç-baş yoLan bizmiydik ? NasıL peki en kaLiteLi kadroya sahip oLuyorsunuz onu çözemedim. Bu adamLarın yerine oynayan adamLar da aynı verimi veriyorsa o zaman başımı öne öğer zaten sizinLE bu tartışmayı yapmam.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Rehavi View Post
    Fenerbahçe nin en iyi kadroya sahip olduğunu düşünmüyorum. Takım olmak ve motivasyonla alakalı bana göre şu an ligdeki konumları. Hala ön liberoda büyük sıkıntı var. Stoch Dia bir var, bir yok... Topuz sağ açık oyuncusu değil. Ve en çok gözden kaçanda iki stoper de çok yavaş. Takım iyi giderken herşey toz pembe oluyor ama ilk yarıdaki yorumlarınıza tekrar bakın isterseniz
    evet ön liberoda sıkıntı olduğu doğru. dia yoksa stoch var, stoch yoksa dia var. hiç biri yoksa caner var, hatta uğur boral var...

yobo mu yavaş? emin misin?

topuz sağ açık oyuncusu olmasa da iyi bir sağ kanat oyuncusu. ligde 8 asisti var. özellikle ligin ikinci yarısındaki performansı gayet iyi.

diyelim ki fenerbahçe ligin en iyi kadroya sahip olan takımı değil. kimdir bu en iyi kadroya sahip olan takım? merak ettim.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Trde bu sayılanları yapabilen yedek kulübesi var mı ki? Yoksa sade bizde mi yok o alternatifler onu çözemedim... Yedek kulübesindeki oyuncu kalitesinde ve mevkilerde alternatif oyuncu kıtlığında tek bizde değil, her takımda sıkıntı var.

Nesil
    2010
    Yer
    İzmir

İbb nin daha iyi kadroya sahip olduğunu iddia etmedim merak etme

Ben tabi ki Beşiktaş ın kadrosunun daha iyi olduğunu düşünüyorum ama bu şu an size ispatlayabileceğim birşey değil. Takımın neredeyse hepsi yeni geldi, üstelik bu sezonda uyum sorunu hoca sorunu derken kötü geçti... Takım iyi olduğu dönemlerde Porto yla kafa kafaya oynayabiliyordu, şimdi bir maç yapsak Villareal den çok daha beter oluruz eminim. Bir iki eksik denmiş ama bize de, Ersan ın yanına alınacak bir stoper ve bir sağ bekle harika bir takım olacağımızı düşünüyorum.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Emre oLmadığında oynayacak adamınız kim ? Yobo ya da Lugano oynamasa yerine kim oynuyor kadronuzda, peki ALex oLmasa kim onun işini yapacak. Gökhan oLmasa sağ bekiniz varmı başka. Peki Andre Santos yokken Caner için saç-baş yoLan bizmiydik ? NasıL peki en kaLiteLi kadroya sahip oLuyorsunuz onu çözemedim. Bu adamLarın yerine oynayan adamLar da aynı verimi veriyorsa o zaman başımı öne öğer zaten sizinLE bu tartışmayı yapmam.
    Emre olmadığında Mehmet'i ortaya çekiyoruz sağ kanatta Dia,Stoch oynuyor... Yobo-Lugano olmayınca Bilica oynuyor onların yerine ki o da her ne kadar davranışları beğenilmese de işini iyi yapan oynatıldığı zaman sırıtmayan bir stoper.Geçen yıl gayet başarılı olmuştu Lugano-Bilica ikilisi. Aslında bunları benim tek tek saymam yerine siz sadece şunu cevaplasanız ... Peki Hangi takım en iyi kadroya sahip?

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

İyi ama dar bir kadro.Bu kadro ŞL'de 3. olur ama gruptan çıkmak için;

Defansın her bölgesine yedek takviyesi,iyi bir sol bek(mümkünse)

Emre'nin yanına Emre gibi psikopat(iyi anlamda canım)

Ve mutlaka bir sol açık alınmalı Dia+Stoç+Alex aynı anda oynayamaz.Oynamamalı.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Yobo Avrupa nın en hızLı stoperLerinden yahu. Arkadaş BiLica iLe karıştırdı herhaLde

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Şu an ligin en kaliteli kadrosu Beşiktaş'ta ha başarılı değiller ama oyuncuları bir bir incelediğimiz zaman Beşiktaş daha kalitelidir. Simao'mu Stoch'mu ? Quaresma'mı Dia'mı ? Fenerbahçe Selçuk ve Cristian'ın eline bakarken Beşiktaş'ın o bölgede Fernandes , Ernst , Necip , Aurelio gibi oyuncuları var.

Nesil
    2010
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by BleedingMoon View Post
    evet ön liberoda sıkıntı olduğu doğru. dia yoksa stoch var, stoch yoksa dia var. hiç biri yoksa caner var, hatta uğur boral var...

yobo mu yavaş? emin misin?

topuz sağ açık oyuncusu olmasa da iyi bir sağ kanat oyuncusu. ligde 8 asisti var. özellikle ligin ikinci yarısındaki performansı gayet iyi.

diyelim ki fenerbahçe ligin en iyi kadroya sahip olan takımı değil. kimdir bu en iyi kadroya sahip olan takım? merak ettim.
    Benim izlediğim kadarıyla yavaş. Bunu Rıdvan Dilmen de söylüyor, tek ben söylemiyorum.

Topuz kapanan takımlara karşı, bir yerden sonra yüklenebiliyor ancak benim bildiğim açık oyuncusu çalım atar, gol atar, daha yaratıcı oynar. Avrupa maçlarında sıkıntı yaratabilir Topuz un zayıf hücum yönü.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Emre olmadığında Mehmet'i ortaya çekiyoruz sağ kanatta Dia,Stoch oynuyor... Yobo-Lugano olmayınca Bilica oynuyor onların yerine ki o da her ne kadar davranışları beğenilmese de işini iyi yapan oynatıldığı zaman sırıtmayan bir stoper.Geçen yıl gayet başarılı olmuştu Lugano-Bilica ikilisi. Aslında bunları benim tek tek saymam yerine siz sadece şunu cevaplasanız ... Peki Hangi takım en iyi kadroya sahip?
    Bana göre Trabzonspor un daha iyi bir kadrosu var. Hatta en kaLiteLi kadro da Beşiktaşta var. Zaten Beşiktaş ın kadrosunda ki adamLarda sadece 3 tanesi adam gibi performansını bütün sezona yayabiLseydi takım aLır giderdi başını. Ama bir tane biLe oyuncu bu performansını sezona yayamadığı için şu anda gerideLer. Tabi ben bazı arkadaşLar gibi bu fikrimde diretmiyorum. Sadece bana göre oLduğunu da beLirtiyorum. Zaten en başından yazan arkadaş bana göre keLimesini kuLLanıyor oLsaydı bu tartışmaya girmeyecektim biLe. Herkesin fikri kendisinedir. İsteyen istediği gibi düşünebiLir. Ama emrivaki tavırLar görünce dayanamam.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

emre olmadığında mehmet topuz var. yobo ya da lugano yoksa eski gaziantep kaptanı bekir ya da eski gençlerbirliği kaptanı ilhan var. bu oyuncular kalburüstü anadolu kulüplerinde kaptanlık yapmış defans oyuncuları. fenerbahçe'de dikiş tutturamadılar. bilica'yı adamdan saymıyorum ki ligin ortalama üstü bir defans oyuncusu olduğu aşikar.

gökhan gönül olmadığı zamanlarda yine mehmet topuz iyi bir alternatif olabilir. ancak aykut hoca pek düşünmedi. okan alkan bile o bölge için iyi bir alternatif. ancak hoca sağ bek oynamayı bir türlü beceremeyen bekir'e güvendi.

valla andre santos oynarken de saç baş yolduğumuz zamanlar oluyor. ancak caner de elinden geleni yapıyor sol tarafta.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Bana göre Trabzonspor un daha iyi bir kadrosu var. Hatta en kaLiteLi kadro da Beşiktaşta var. Zaten Beşiktaş ın kadrosunda ki adamLarda sadece 3 tanesi adam gibi performansını bütün sezona yayabiLseydi takım aLır giderdi başını. Ama bir tane biLe oyuncu bu performansını sezona yayamadığı için şu anda gerideLer. Tabi ben bazı arkadaşLar gibi bu fikrimde diretmiyorum. Sadece bana göre oLduğunu da beLirtiyorum. Zaten en başından yazan arkadaş bana göre keLimesini kuLLanıyor oLsaydı bu tartışmaya girmeyecektim biLe. Herkesin fikri kendisinedir. İsteyen istediği gibi düşünebiLir. Ama emrivaki tavırLar görünce dayanamam.
    Beşiktaş için tartışmaya girebilirim tek tek pozisyonları değerlendiririz falan ama Trabzon için kesnlikle kabul etmem. Trabzon'un tek +sı oturmuş bir takım ve oturmuş bir sistem. Yoksa aynı oyuncular bugün herhangi bir Anadolu kulübünde oynasa belli etmezler kendilerini Selçuk dışında.

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Ilk 11 olarak fazla fark yok, ama bence kadronun tamamina bakildigi zaman en iyi kadro BJK'de. Fenerbahce'nin avantaji yillardir ayni sistemde oynamasi ve bazi seylerin oturmus olmasi, arti olarak Alex'in sakatlanmamasi ve tum maclari oynamasi. Soyle sorayim sizlere:
    Diyelim ki sezon basindayiz. Ve hem BJK hem FB'den 4 oyuncu sececegiz, onlar sakatlanip sezonu kapatacak, digerleriyle devam edecekler. Bende FB'den Volkan Demirel, Alex, Gokhan Gonul ve Emre'yi sectim, bunlar sezonu kapatti. Sizde BJK'den herhangi 4 oyuncuyu secin, sonra tekrar kadrolari yapalim ve bakalim hangisi daha guclu.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by BleedingMoon View Post
    emre olmadığında mehmet topuz var. yobo ya da lugano yoksa eski gaziantep kaptanı bekir ya da eski gençlerbirliği kaptanı ilhan var. bu oyuncular kalburüstü anadolu kulüplerinde kaptanlık yapmış defans oyuncuları. fenerbahçe'de dikiş tutturamadılar. bilica'yı adamdan saymıyorum ki ligin ortalama üstü bir defans oyuncusu olduğu aşikar.

gökhan gönül olmadığı zamanlarda yine mehmet topuz iyi bir alternatif olabilir. ancak aykut hoca pek düşünmedi. okan alkan bile o bölge için iyi bir alternatif. ancak hoca sağ bek oynamayı bir türlü beceremeyen bekir'e güvendi.

valla andre santos oynarken de saç baş yolduğumuz zamanlar oluyor. ancak caner de elinden geleni yapıyor sol tarafta.
    Yahu zaten İLhan,BiLica ve Bekir i kuLLanmak zorunda kaLmadığınız için zaten Ligin tepesindesiniz. İLhan,BiLica ve Bekir in oynadığı maç sayısı 10 oLsaydı zaten buraLarda oLmayacaktınız. AnLatmak istediğim bu zaten.

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by bjk4ever View Post
    Ilk 11 olarak fazla fark yok, ama bence kadronun tamamina bakildigi zaman en iyi kadro BJK'de. Fenerbahce'nin avantaji yillardir ayni sistemde oynamasi ve bazi seylerin oturmus olmasi, arti olarak Alex'in sakatlanmamasi ve tum maclari oynamasi. Soyle sorayim sizlere:
    Diyelim ki sezon basindayiz. Ve hem BJK hem FB'den 4 oyuncu sececegiz, onlar sakatlanip sezonu kapatacak, digerleriyle devam edecekler. Bende FB'den Volkan Demirel, Alex, Gokhan Gonul ve Emre'yi sectim, bunlar sezonu kapatti. Sizde BJK'den herhangi 4 oyuncuyu secin, sonra tekrar kadrolari yapalim ve bakalim hangisi daha guclu.
    quaresma, fernandes, guti, almeida.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Beşiktaş şu halde bile Simao ve Quaresma yokken gol pozisyona girmekte dahi zorlanıyor.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Ben asLa Beşiktaş gözLüğü iLe bakmadım. Bakmayada gerek yok zaten. Herşey ortada. Zaten Beşiktaş gözLüğü iLe bakıyor oLsam en iyi kadro bizde, en iyi oyuncuLar bizde gibi saçma sapan şeyLer yazardım senin yazına cevap oLarak. En çok goL atıyor oLmanız, en iyisi oLduğunuz anLamına geLmiyor.Lider oLmanız da bu fikrimi değiştirmez. Yukarıda şu anda takımın bu durumda oLmasının sebebini beLirtmiştim zaten. Tekrar sana da yazmama gerek yok. Emre ve Topuz sağa soLa pas atmaktan ve koşmaktan başka birşey yapmıyor. Lugano ve Yobo biLe daha çok dikine pas deniyor takımda. Baktı Emre ve Topuz sağında soLunda adam yok hemen ALex e atayımda kurtuLayım mantığı iLe oynuyor. ALex bu kadar muhteşem ve istikrarLı 25 Lik genç deLikanLıLar gibi oynamıyor oLsaydı şu ana kadar Trabzonspor zaten ŞampiyonLuğunu iLan etmişti.

Senin dediğin mantığa göre o zaman diğer oyuncuLarında fark yaratıyor oLması gerek. Gökhan GönüL ve ALex ten başka ara sıra da Niang dışında kaçtane oyuncu bu sezon Fenerbahçe yi taşıdı. KiLit açan oyuncu oLduLar ya da takımı sırtLayan adam oLduLar. Evet iyi kadro, neye göre iyi, kime göre iyi kadro yahu.
    Emre ve Topuz sağa sola koşmaktan başka bir şey yapmıyor diyen biri ile futbol konuşamam.
    Futbol cahilliğidir bu, Emre bu ligin en iyi yerli orta sahası. Ne demek sağa sola koşmaktan başka bir işe yaramıyor?

Kanat oyuncularının asıl görevi gol atmak değildir, asist yapmaktır. Gol sayısı ile sorgulanmaz orta saha oyuncuları.

Alex tek başına taşıyamaz asla. Bir oyuncu ile şampiyon olunmaz.

Emre > Alanzinho
    Topuz = Colman
    Alex > Jaja
    Selçuk İ. > Selçuk Ş.
    Cristian = Ceyhun
    Niang > Umut
    Semih > Brozek
    Andre Santos > Cale
    Volkan > Tolga
    Dia = Burak
    Lugano > Egemen
    Yobo > Giray/Glowacki

Bu mu daha iyi takım dediğiniz?

Tamamen Beşiktaşlılık gözünden bakıyorsunuz ve Fenerbahçe'nin şampiyon olmaya az kalmasında da payı var bunun.

Fenerbahçe ligin 2. yarısında farklı bir formatta oynadı. Asla ve asla Alex'e dayalı da değildi. Ön alan baskısı ile rakibi yarı sahasında sıkıştıran ve baskı sonucu kaptığı topları sonuca etki edecek şekilde kullanan bir Alex vardı, ön alan baskısından dolayı zaten önde kalan oyuncular fazla olduğu için pas verecek oyuncuyu bulması kolaylaşıyordu Alex'in. Dolayısı ile daha hızlı oynayama başladı takım ve daha fazla dribbling yapmaya başladı. Drill sayıları da arttı, Lig Tv bunların istatisiğini tutuyor. Koşu mesafesi bir önem taşımaz, ne kadar dribbling yaptığın önemlidir. Süratli katettiğin alan sana skoru sağlar. Ligin 2. yarısı bu kadar baskılı oynayınca takımın akıcılığı arttı, teknik kapasitesi yüksek oyuncuların daha fazla öne çıktığı bir oyun formatı oldu.

Aksine Alex'e atıp kurtulmak yerine top daha fazla dönüp Emre'nin ve Dia'nın üzerine daha fazla yük bindi. Topuz'un orta saha direncini yaratması takdir edilesi bir konudur. Ligde hiçbir kanat oyuncusu rakibin peşinden koşmaz, topla/topsuz çok yönlü oynamaz.

Topuz ve Emre çok formda, saygı gösterilmesini beklerim.

edit: Yobo ligin en hızlı stoperi, hiç tanımıyorsanız bile en azından açık FM datasına bakabilirsiniz. Bunun tartışması bile olmaz.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Addolorato View Post
    Şu an ligin en kaliteli kadrosu Beşiktaş'ta ha başarılı değiller ama oyuncuları bir bir incelediğimiz zaman Beşiktaş daha kalitelidir. Simao'mu Stoch'mu ? Quaresma'mı Dia'mı ? Fenerbahçe Selçuk ve Cristian'ın eline bakarken Beşiktaş'ın o bölgede Fernandes , Ernst , Necip , Aurelio gibi oyuncuları var.
    Aurelio Fener'de oynadığı gibi oynamadı hiç bir zaman . Lugano mu İ.Toraman mı ? Yobo mu Ferrari mi ? Gökhan Gönül mü Ekrem yada Hilbert mi ?
    Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz

Nesil
    2010
    Yer
    Rize #53, Mersin #33

Quote Originally Posted by bjk4ever View Post
    İbrahim Toroman , İsmail , Sivok ve Ferrari diyorum bende. Defansta alternatifi olmayan Beşiktaş kimi oynatabilir o bölgede.

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Exciting son derece hakli. BJK cok fazla sakatlik yasadi, oyle boyle degil. Quaresma, Guti'nin oynadigi mac sayisi 30'a yaklassa BJK su an hala yarista olurdu. Sertliklere hakemler taviz gosterdi, biz tam tersine sacma sapan kirmizi kartlar gorduk, cok maca eksik ciktik ve bu noktaya geldik. Degil 3-4 oyuncunun eksikligini kapatmak, sirf Alex 1 ay oynamasa FB zaten havlu atacak bir konumda, ister kabul edin ister etmeyin. G.Gonul kac oldu zorla igneyle ite kaka oynatiliyor, bosuna degil. Ilk 11 olarak fark yok, ama sartlar FB'nin lehine gelisti, BJK'nin inanilmaz aleyhine, o yuzden puan durumundaki fark olustu. Bence BJK'nin kadrosu toplam olarak, kulubesiyle birlikte daha iyi bir kadro.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

İ.Toraman, Guti, Q7, Fernandez...

Hadi bizi 3. 4. olduk BJK kaçıncı olacak?

Yine puan tablosu olayına bakılıyor sonuçta. 4 oyuncu çıkınca BJK'de haliyle puan kaybedip daha alt sıralara inecek. Sonuçta değişen birşey olmayacak.

(Şu yaptığımız tartışmada çok saçma olmaya başladı )

Sayfa 6 / 447 İlkİlk ... 456781656106 ... SonSon

Mesaj Yetkileri