Originally Posted by
IcedEarth
10 kişi kalan takımda kimleri çıkarabilirdik gel bir göz atalım:
De Sanctis: Kaleci, çıkmaz.
Sabri: Sağ bek, çıkmaz.
Emre Aşık: Atılan oyuncu, stoper. Yerini bir şekilde doldurmak gerek.
Hakan Balta: Stoper, çıkmaz.
Volkan Yaman: Sol bek, çıkmaz.
Barış Özbek: Defansif orta saha, enerjik bir oyuncu. 2 kişilik pres yapabilir, çıkmaz.
Ayhan Akman: Defansif orta saha, pres gücü yüksek, çıkmaz.
Arda Turan: Mevkii itibariyle çıkarılması düşünülecek 3 oyuncudan biri. Presi var, defansa yardıma gelir. 10 kişi kaldığınızda skoru da tutmanız gerekiyorsa çıkmaz.
Harry Kewell: Stopere çekilde, başka stoper oynayabilecek adam yok, çıkmaz.
Cassio Lincoln: Çıkarıldı, yerine orta sahayı tutup skoru koruması için bir defansif orta saha alındı.
Shabani Nonda: Çıkabilecek 3 oyuncudan bir diğeri. Tek forvet, gole en yakın ayak. Sürpriz bir pozisyon bulma şansı var. En azından bir gol ayağım olsun diyorsanız çıkmaz.
Bu durumda Lincoln'ün oyundan alınması en mantıklı seçenek. Lincoln zaten pres gücü olan bir oyuncu değil, kanat veya forvet oynayabilecek kadar hızlı veya güçlü de değil.
Üstelik de o maçtan almamız gereken sonucu almışız, evimizde alacağımız herhangi bir galibiyet bizi bir üst tura çıkaracak. Yani skorun korunması gerekiyordu, yapılan değişiklikle amaca ulaşıldı. Bülent Korkmaz'ın o maçta yanlış yaptığı bir nokta göremiyorum.
Bu durumda Lincoln hangi akla hizmet hocasına küfreder? Bülent Korkmaz'ın efsane olması boyutunu filan geçtim yani, herhangi bir hoca olarak düşünsek bile Lincoln'ün yaptığı bu iş hatalı bir iştir, zaten daha önceden de birçok vukuati olan Lincoln'ün kendi ekmeğiyle oynamasıdır.
Kalkıp da bu tip bir insan için Büyük Kaptan'a laf edilmesinedir tepkim. Teknik direktörlük yanını beğenmeyebilirsiniz, ancak bir efsaneyi bir şarlatan için harcamak çok fazla olmuyor mu? Hep aynı hataya düşmüyor muyuz?
Başlığa dönersek, Formica transferi bana biraz Carrusca'yı andırır gibi. Onun hakkında da çok iyi şeyler duyduk. Ancak zayıfın da altında bir fiziğe sahip olduğu için, şahane bir tekniği olmasına rağmen bu ligde tutunamadı. Umarım Formica da aynı yola çıkmaz..