Tamam dikkatli okursan zaten ben alman milli takımında oynamasına birşey demiyorum . yok türkiye benle ilgilenmedi yok şöyle yok böyle demesine lafım . yaptıklarıyla söylemleri çelişmesin hem türk olup hem niye başka milli takımda oynar ki insan ?
Printable View
Benim onceki sayfadaki yazimi bi gozden gecir belki bazi seyleri anlamaya baslayabilirsin...
Baska bi ulkenin milli takimini secince insan Turk'lugunden bir gram kaybetmiyor ayrica orada dogumus ve buyumus bi insan olarak kendisini Almanya'ya daha yakin hisetmesi kadar da dogal bisey olamaz. Bu durumda da Turk'lugunden bir gram kaybetmiyor... Zaten biz burada spor tartisiyoruz politik bisey degil bu Almanya'yi bir spor musabakasinde temsil edicek bu kadar sanki Turk ordusunu red edip Turkiye'ye savas acan Alman ordusunu secti...
'Lafta Türk'üm demekle olmuyo Mesut efendi'
Şimdi burada adamın söylediği düşüncesine karşı bir düşünce var. Ne söylediğine sana haraket etmediği sürece karışamazsın ki. Almanya'da doğup büyüyen birisinden senin benim bizim insanlarımız kadar Türklük bilincinde olmasını beklemen bence hatalıdır:)
Zidane, Makalele, Deco, Alex(Japonya) bunların da aslı başkadır. Ama şunu bilmek gerekir. Adamın yetiştiği kültür bambaşka! En son ne zaman bir Alman cenazesi yapıldı acaba :) Bizim yaşadığımız manevi olayları hiçbirisini ucundan dahi hissetmedi. Dolasıyla elinde olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kimliğine göre çıkıp der ki: Ben Türk'üm ;) Boşver herkesin kendi tercihi.
Daha iyisi çıkar.
tamam ben zaten ben ona "alman milli takımını seçmiş allah bilmem naapsın" falan demiyorum ki . sadece türkiye'yi her seçmeyenin türk milli takımı bizimle ilgilenmedi falan demesini yanlış buluyorum + bana göre türklüğünden birşey kaybetmiştir herkesin kendi görüşü tabi .
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Dediklerinde haklısın .Ama şurdan da bakabilirsin . Aynı kültürde yetişen birçok oyuncu daha farklı şekilde davranabilmiş .
Tabi Turkiye'de yasayanlar Turk'lugu daha iyi bilerler dogru... Insanin iki vatani da olamaz o da cok dogru... Aferin sizlere... Turkluk sporda secilen milli takimlara kaldi ise eger vay halimize...
Aynı şeyleri düşünüyoruz aslında. Benim demek istediğim bıraklım istediğini düşünsün. Sen yargılıyorsun biraz.
İkinci söylediğinde Yıldıray, Hamit, Halil, Nuri'nin tercihleri:) Tıpkı Mesut'un iradesi olduğu gibi.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Aferin bizlere?
Sizlerin anlayamadiginiz bi olay var o da gocmen olmanin getirdigi bazi farkli anlayis ve hislerin var olmasi... Iki ulkeyi vatan olarak gormek cok farkli biseydir tabi herkeze de nasip olmaz... Ole rengini belli etmeler yok o tarafli olmalar gibi bi durum soz konusu degil... 21. yuzyil da yasiyoruz arkadaslar bi cok ulke artik gocmen ulkesi oldu veya oluyor... Dogup buyudugun ve yasadigin ulke ile atalarinin veya annen ile babanin geldigi ulkeye ayni sevgiyi ve saygiyi duyabilir bi insan...
Kacirmakta israrli oldugnuz bi nokta Mesut'un profesyonel bir sporcu olarak porefsyonel bir spor musabakasinda o ya da bu sebeplerden dolayi Almanya icin oynamayi secmesidir... Gene diyorum Turkiye'ye savas acmis bi Almanya ordusunu icin savasmayi degil... Kaldi ki Mesut orada dogumus ve bugumustur sonradan gitme falan da degil yani... Mesut Almanyali Turk'tur ve boyle olmasi onun ne daha az Alman yapar ne de daha az Turk... Bu tur duygulari yasamamis veya hisetmemsi insanlarin anlamasina imkan yoktur tabi... Ama olayi bizi degil onlari tercih etti bizi beyenmeyeni biz de istemeyiz rangini belli etti gibi zayif argumanlara getirmemek lazim...
Ayrica onu egitmis ve bu gunlere getirmis Almanya icin oynamasi kadar dogal bir sey olamaz. Profesyonel bir sporcu olarak aslinda Mesut'un onu bu gunlere getiren Almanya icin oynamasi en dogrusudur. Cunku Mesut Alman milli takiminda herseyden once profesyonel bir sporcu olarak oynucaktir. Simdi dediklerini yanlis anlayip farkli yerlere getirmeye calismayin. Mesut iki vatani arasinda savas secim yapmiyor onu destekleyip bu gunlere getiren ayni zamanda vatanalrindan birisi olan Almanya'yi futbol da temsil etmeyi tercih ediyor. Bu olay bu kadar basittir baska yerlere cekmeye calismanin anlami yok. Yani sizler bu konuyu nasil Turk'lugu red etti demeye geitrmek icin caba sarf ediyorsunu anlayamiyorum... Turkluk bu kadar basit biseymidir gozunuzde?
herseyi vatan millet Sakarya olarak gormemekte fayda var...
@licentia ben de seninle aynı düşünüyorum.
Bunun bir Emre, Tümer, Rüştü olaylarından farkı yoktur. Onlar profosyonel futbolcudur. Haklısın, sonuna kadar.
Madem bu kadar düşünüyorsun Türk takımı kazandığında niye alkışlamıyorsun diye sorarlar adama?
@licentia :
bana mı dedin bilmiyorum ama ben zaten neden almanya'yı seçti demiyorum :)
çoğu söylediğine katılıyorum tek şey hariç . Bence Türk milli takımını seçmemesi Türk'lüğünden birşey kaybettirir . Öyle olmasaydı Malik ve Hamit arasındaki fark ne olurdu ki ?
Arasında olan fark kişisel tercihtir.
Türk takımının kazandığına sevinmemek ne kaybettirir? Ben seviniyorum; sen yada bir başkası sevinmiyor(Lütfen üzerine alınma) Olaya bir de bu pencereden bakar mısın? Düşünceni merak ediyorum.
Arkadaşlar bence fazla uzadı bu konu. Mesut profesyonel bir sporcudur ve futbol savaş değil bir spordur. JunkChorn isimli arkadaşım sanada bir örnek vereyim. Euro 2008 de İsviçre Türkiye grup maçında gol atan hakan yakın gole sevinmemişti. Ama sonuç itibariyle profesyonel bir sporcu olduğu için sporun hakkını verdi.
Soruyu anlayamadım . Hem Türk'üm deyip hem Türk milli takımının kazanmasına mı sevinmiyor ?
Bence sorun kendini hangi ülkeden daha fazla hissetmesi . O tercihini Almanya'dan yaptıysa sence de Almanya onun gözünde daha iyi değil midir . ya da şöyle diyim neden Türk milli takımını seçip Almanya kazandığında da sevinmek yerine Alman milli takımını seçip Türkiye'ye seviniyor yada sevinmiyor . Tabi ki onun kendini ne kadar türk hissettiğini bilemeyiz ama benim görüşüm duygusal yönden de Almanya'ya daha bağlı olduğunun göstergesidir bu .
Okudukça kafam karıştı. Sende de oldu biraz.
Diyorsun ki Mesut Türkiye'yi seçmeyerek Türklüğünden bi'şey kaybetmiştir. Türk'üm dediği yerde neden seçmediğini de açıklamalıdır.
Ben de diyorum ki madem işi yani profesyonelliği ülke mevzusuna getiriyoruz -bu da tartışılmalıdır- ülkesinin takımı kazandığında, ülke puanı kazanıldığında sevinmeyenler de Türklüğünden bi'şey kaybetmiş olmaz mı?
Senin görüşüne göre söylüyorum. Ayrıca dediğim gibi Mesut çoğumuzdan profesyonel düşünüyor. Ve Türkiye'de doğup büyüyen ortalama bir Türk kadar dahi Türklüğün bilincinde değil. Normal olan davranış budur ona göre.
Tabi ki kişisel tercihidir:)
Dedim ya Hamit nasıl kişisel bir tercih ile Türk milli takımda oynuyorsa Mesut da oynamıyor. Birisini alkışlayıp diğerini yuhlamak yerine senin dediğin gibi kişisel tercih deyip üzerimize düşmeyen şeylere girmemeliyiz.
zaten o örneği senin düşüncene hak verdiğim için verdim. Neyse arkadaşlar iyi geceler.
@JunkChorn : :) ortada buluşuyoruz sanırım . bence de Türk'lük bilinci fazla iyi değil o zaman bunu da Türk'lüğünden bir kayıp olarak görebiliriz .
Türk takımlarının maçlarına gelince ben Fener maç kazanınca sevinebilmeyi isterdim ama öyle değil . sanırım bu da benim Türk'lüğümden bir kayıp .
Ama Mesut'unkiyle benim olayımın tamamen farklı kulvarlar olduğu ve onun kaybettiğinin benim kaybettiğim Türk'lükten daha fazlası olduğu konusunda hemfikiriz sanırım . :)
Türk Milli Takımı'na gelmeme kararı alan futbolcu Mesut Özil Alman basına şok açıklamalar yaptı.
ARD: Düsseldorf'daki hazırlık maçında Norveç'e 1-0 mağlup olan Alman Milli Takımı'nda 77. dakikada maça dahil edilen Mesut Özil, karşılaşma sonrası maçı naklen yayınlayan ARD'ye "Dünya kupasında Alman Milli Takımı'nda yer almak istiyorum. Bunun için çok çalışacağım. Türk Milli Takımı'nda oynamayı hiç düşünmedim. İyi bir oyun ortaya koyduk. Yenilgiyi haketmemiştik" dedi.
Dünya Kupası'nda Alman Milli Takımı'nda yer almak istediğini bunun için kendisini geliştirmek istediğini söyleyen Özil, sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim arkadaşlarımın çoğu Alman. Hiçbir zaman Türk Milli Takımı'nda oynamayı düşünmedim"
ARD için yorum yapan Almanya Milli Takımı'nın eski ünlü futbolcusu Günter Netzer ise, "Mesut, Almanya'da doğmuş, büyümüş ve yetişmiş bir futbolcu. Almanya'da oynaması kadar doğal bir şey olmaz. Kısa bir süre oynadı. Kendisini geliştirmesi gerekir. Alman Milli Takımı için ilerki yıllarda büyük kazanç" diye konuştu.
BILD: "Viking turistleri karşısında büyük rezalet. Sayın Löw çok ayıp. Bu futbolla Lichtenstein'ı bile geçemeyiz. Futbolumuzla değil, ama yedek bankta oturanların hareketli olmasıyla dikkat çektik. 6 futbolcu değişitirdik, oyun değişmedi. Düsseldorf LTU Arena'da tek pozitif olan şey, Mesut Özil'in Trochowski'nin yerine oyuna girip ilk kez Almanya'da milli olması. O anda seyircilerin Mesut'u alkışlaması maçın en güzel anıydı."
FRANKFURTER RUNDSCHAU: "Yeni yıla kötü başladık. Çok köklü bir performans gösteren Almanya, Norveç karşısında mağlubiyeti haketti. Maçın tek önemli haberi Mesut Özil'in Almanya A Milli Takımı'nda oynaması. Mesut oyuna gireken büyük alkış aldı."
KICKER: "Ve nihayet Mesut Almanya formasını giydi. 77. dakikada oyuna girerken alkışlanan Mesut Özil fazla etkili olamadı. O zamana kadar kötü bir futbol sergileyen takım da fazla etkili olması da Mesut'tan beklenmezdi. Fakat Almanya için gelecekte büyük kazanç olabilir.
SPORT BİLD: "Bu kötü futbolla nereye kadar gidebiliriz. Teknik direktör Joachim Löw bir kişi hariç tüm yedekleri de sahaya sürdü, fakat bir şey değişmedi. Yetenekli bir genç olan Mesut Özil, 77. dakika yedek beklerse, kendisini nasıl gösterebilir. Löw, başka seçeneği olmadığı için Mesut'u oyuna aldı. Mesut'un oyuna dahil olması büyük hata."
FRANKFURTER ALLGEMEİNE : Soğuk havada kötü futbol. 73 yıl önce yenildiğimiz ve geçen yıl hiç bir galiyet alamayan Norveç'e tek golle yenildik. Tek kazanç Mesut Özil'in Almanya'da milli olması."
Tümspor
Geç gelen itiraf.
Şimdi bu oLayda ona da kızmamak gerek. Herkes kendini öLçüp biçmeLi.
Biz bu zamana kadar HaLiL ve Hamit dışında hangi gurbetçiye değer vermişiz. KimLeri harcamışız ona bakmak ta gerek. Sonuçta dışarıdan birisi karar vereceği zaman iLk bunu gözLemLer.
Biz Premier Ligde iki yıL üst üste asist kraLı oLan Muzzy İzzeti harcamışız. Mesut u da harcardık, daha niceLerinide harcardık.
Zaten ben şaşarım, şaşarım HaLiL ve Hamit i nasıL kattık bünyemize ona şaşarım.