Dünkü maçta bir gol kaydetti. Rusya'da olan oyuncular pek göz önüne gelmiyor.
Printable View
Arkadaşlar Milli Takım Aday Kadrolarındaki oyuncularınıza karşı bence duygusal yönde bakmayınız, Fatih Terim illaki hangi futbolcunun hangi eksiği varsa yanına altarnatif olanı dahil ediyor, bakıyorumda Önder Turacı içi demediğiniz kalmamış..
İyisi veya kötüsü başka ülkeler karşımıza çıktığında iyi veya kötüye bakmıyor takır takır oynuyor bizim içinde önemli olan iyilik değil ne kadar yan yana oynayıp ne kadar zamanda uyum sağlayıp geçilmeyen bir defans forvetler için korkulu bir duvar olabilir bunu düşünmeliyiz.
vay egemeni çağırmış vay kazımı çağırmamış alisi velisi yok çünkü burada ülke gururu var.
Türkiye'nin en iyi defansı Önder. Varmı böyle bir mantık ya ?. Önder bir ara Daum'la parladı son 3 sezonda kaç maç oynadı merak ediyorum. Önder yedek klübesinde çürürken Servet Sivasspor'a gönderildi orda çalıştı üstüne koydu ve Galatasaray'da doruk noktasına ulaştı. Şu an Fenerbahçe'de istenilmeyen adam Edu'yu bile kesemeyen Önder Türkiyenin en iyi defansıdır diyorsanız ne diyim.
Bu arada üstlerde tartışılmış Türkiye'nin en iyi forveti Semih'tir diye. Yok öyle birşey Türkiye'nin en iyi forveti Nihat'tır. Şu an formsuz olsada Semih'ten çok daha üstün bir forvettir. Nihat birşey oynamasa bile güvenirim ona ama Semih'e o kadar güvenemem. Tamam Semih'te iyi oyuncudur ama asla bir Nihat'ın avrupa'da yaptıklarını yapabilecegini düşünmüyorum.
Semih'in kadroya giremedigi yaşlarda Nihat'ın La Liga gol krallıgına oynamasını düşünerek söylüyorum. Oyun tarzları farklı olabilir ama Nihat daha iyi bir golcüdür.
Nihat ile Semih'i kıyaslamak çok saçma ama nerden bakarsan bak şu an Semih Nihat'tan daha üstün durumda, çünkü Nihat askerlik sebebiyle kampa katılmadı ve 1 yıldır sakat, adam gibi geçen yıl maç oynamadı. Semih ile Nihat'ın performanslarındaki doruklarına ulaştıkları zamanları kıyaslarsak tabii ki Nihat ağır basar ama şu an için aynı şeyi söylersen futbola ihanet etmiş olursun.
boyle sacma bir dusunce olamaz, nihat yildiray gibi 3-4 senedir sakatlanip toplam 20-30 mac oynamamiski. sadece gecen seneyi kacirmis. ondan onceki sene yine la liga da gol kralligine oynamis. gecen sene 18 mac yapmis.
herneyse simdi iki oyuncuyu kiyaslamak icin doruklarina niye ulasmasi gerek ki ? biz hangisinin formu daha buyuk veya hangisi su anda milli takimda oynamali demiyoruz ki.
2 oyuncunun gelmisine , gecmisine, bugunune, kariyerine,attigi gollere,milli kariyerine,oynadigi takimlara, kazandigi odullere, milli takim kaptanligina neyine bakarsak objektif 100 kisiye sorsak 100 ude nihat der.
Saçma bir düşünce. Tümer mi Mustafa Sarp mı desek şimdi, ne dersin? Tabii ki M.Sarp. Çünkü Tümer'in ahı gitti vahı kaldı ama senin mantığına göre Tümer dememiz gerekiyor. Nihat'ı savunmak için saçma bir düşünce üretmişsin. Gelmişine geçmişine bakarsak o zaman şu an Türkiye'nin en iyi forveti Fatih Tekke'dir faal futbolcuların içinde.
Emre ve Mevlüt sakatlıkları dolayısıyla kadrodan çıkarılmış...
Emre dün de soylemisti mactan sonra.Milli takim doktorlari ile gorusup karar vericez demisti.Iyi oldu riske etmemek lazim hazirlik macinda.
öncelikle edu zaman zaman brezilya milli takımından bile davet almış üst düzey bi stoperdir.Servette önderde edu kadar ii oyuncular değil bence.Ayrıca önder bi dönem stoperde çok ii işler yaptı ama sonra iki üst düzey stoper getirilince kulübede kaldı.Ama bu yıl oynayacaktır çünkü daum öndere güveniyo genelde,iyi de oynuyo izledigim maclarda bilicadan iyiydi mesela.Servetle kıyaslanmasına gelince aynı tip oyuncular aslında uzun yavaş hamleli...Servetin artısı fiziginin önderden daha ii olması ve bunu çok ii kullanması önderin artısı ise daha az top ıskalama riskine sahip azda olsa pas yapabiliyo ama servet alıyo uzun vuruyo(nefret ettigim stoper özelliğidir).Hangisi iyi derseniz servet iyi sonucta yıllardır önder izleyemedik ama kim daha potansiyelli diye bakarsak konuya önder daha potansiyelli bi oyuncuydu kendini bulacaktır bu yıl diye umuyorum.Aslında ikisinin kıyaslanması olmamalı sorun; gökhan zan gibi ayaklı bombanın kesilip önderin servetle oynatılması gerek milli takımda
Sananes'in söylediği gibi G.Gönül-Önder-Servet-Hakan Balta dörtlüsü bence harika bir uyum sağlayacaktır. G.Gönül ve Önder zaten takım arkadaşı, Servet ile Hakan yine aynı şekilde, Servet ve Önder de Fenerbahçe'de epey birlikte oynadığına ve yine arkalarında iletişimi sağlamak için kaleci Volkan olduğundan bence süper bir defans kurgusu olacaktır.
Emre 3 maç üst üste oynasa şaşıracagm zaten..
Emre geçen sene 2. devre takımın en iyi oyuncularından biriydi. Kaldı ki burda mesele Emre'nin iyi veya kötü oynaması değil. Emre üst üste 3 maç oynasa şaşırırım demek direkt olarak sallamaktan başka birşey değildir. Emre geçen sene toplamda 35 maça çıkmıştır. Fenerbahçe'ye gelmeden önce Emre'nin çok sık sakatlık yaşadığı doğrudur ama geçen seneki Emre'yi gördükten sonra hala Fenerbahçe öncesi kariyerine neden dönelim ki ?
Dünkü maçta her oyuncu sakatlanabilirdi, 40 dakika durdu oyun, Emre'nin zaten dinlenmesi için çıkarıldığını düşünüyorum, haftaya takımda olacaktır. Geçen sene devre arasından sonra üst üste maçlarda oynadığını da hatırlatırım. İyi veya kötü tartışılır ama 3 maç üst üste oynayamıyor denemez.
orada Emre nin düzenli oynayan bir oyuncu olmadığını kastetmiştim..ayrıca çok iyi bir performans gösterdiğine katılmıyorum bu benim görüşümdür..iyi oynadığı birkaç maçtan sonra kesin bir sakatlık bir form düşüklüğü olmuştur kendisinde..
bana göre görünen köy kılavuz istemez..
ama bekleyelim ve görelim o zaman ben sözümün arkasındayım her zaman..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
düzenli olarak oynamadığını kastettim orada..ve yüksek tempoda birkaç maç oynadıktan sonra öyle yada böyle bir sakatlık yaşadığını söyledim..
bu yıllardır kendisinde görünen bişey..
İyi de geçen sene devre arasından sonra sürekli oynadı Fenerbahçe'de, üstelik 90 dakika çoğu maçta. Eskiden olduğu gibi sık sakatlanan bir oyuncu değil artık, geçen sene takip etmedin sanırım Emre'yi.
Afedersin'de madem bu kadar üst düzey Fenerbahçe niye göndermeye çalışıyo şu an sakat diye diyeceksin madem bu kadar üst düzey 3 ay sabredemiyomu. Herkes biliyo ki Edu vasat bir oyuncudur Brezilya milli takımına çagrılmak bir marifet degil Dunga afedersinde herkesi çagırıyo ama oynattıgı adamlar belli başlı. Bobo'yu da çagırdı oynattımı , hayır. Edu'da oynamadı. Önder ile Servet uyumlu iş yapacaktır bende katılıyorum o görüşüne ama Servet'in şu an ondan daha üst düzey oldugunu düşünüyorum seninde belirttigin gibi.
Sen hala iyi oynayıp, oynamamasındasın. Sana göre kötü oynamıştır bana göre iyi oynamıştır. Tartışma meselesi bu değil. Mesele: Emre üst üste 3 maç oynasa şaşıracağım lafıdır.
Emre 35 maça çıkmış diyoruz, görünen köy kılavuz istemez diyorsun. Biz geçen sene bekledik gördük ama sen görmediysen bu sene sen de bekle sen de gör.
geçen sene Emre yi özel olarak takip etmesem de Fenerbahçe nin neredeyse bütün maçlarını seyrettim..ben gördüklerimi söylüyorum..
Emre 2.devre takımındaki yerini aldı belki ama ne derece performans sergiledi ya da ne zaman yüksek tempo bi maçtan sonra ayakta kaldı bunlar tartışılır..
düzenli olarak oynayan bir oyuncu olmadığı görüşündeyim ha bu sene uzun zaman sonra bir sezonda devamlılık gösterir o zaman beni yanıltır zaten..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
orada düzenli olarak oynayamadığını kastettim..2.devre oynamış ama ne oynamış yada sezonun genelinde ne yapmış,kaç tane ağır maç çıkarabilmiş..35 maça çıkmak var 35 maça çıkmak var..ben anlatmak istediğimi söyledim anlamadıysan da sorun değil
bu benim görüşümdür o senin
Ayrı ayrı cevap verme yoluna gideyim. Belki daha açıklayıcı olabilir.
Fenerbahçe'yi takip ettin ve 1895 dakika sahada kalan Emre'yi görmedin veya 3 maç üst üste sahada kaldığını görmedin. Öyle mi ?Quote:
geçen sene Emre yi özel olarak takip etmesem de Fenerbahçe nin neredeyse bütün maçlarını seyrettim..ben gördüklerimi söylüyorum..
Ben olayın performans boyutunda değilim. Emre'ye hala müzmin sakat muamelesi yapılması boyutundayım. 3. kez diyorum ama hala anlaşamıyoruz bu konuda. Açıkçası daha ne şekilde anlatabilirim olayın sahada kalma boyutunda olduğumuzu, onu da bilemiyorum.Quote:
Emre 2.devre takımındaki yerini aldı belki ama ne derece performans sergiledi ya da ne zaman yüksek tempo bi maçtan sonra ayakta kaldı bunlar tartışılır..
Fenerbahçe'yi gerçekten takip ettiysen geçen sene seni zaten yanıltması lazımdı. Çünkü Emre toplamda 35 maçta forma giydi. 35 maçta forma giyen bir oyuncuya 3 maç üst üste oynamaz demek ne kadar mantıklı ? BQuote:
ha bu sene uzun zaman sonra bir sezonda devamlılık gösterir o zaman beni yanıltır zaten..
Bugünün tarihi 10 ağustos ise; bugün 9 ağustos bu benim görüşümdür demek nasıl normal değilse geçen sene bu kadar forma giymiş oyuncuya 3 maç üst üste oynamıyor demek de o kadar normal değildir. Emre geçen sene yeteri kadar iyi oynamadı, kötüydü diyerek gerekçelerini açıklamak görüştür ama 3 maç üst üste oynamadı demek görüş değil, çamurdur.Quote:
orada düzenli olarak oynayamadığını kastettim..2.devre oynamış ama ne oynamış yada sezonun genelinde ne yapmış,kaç tane ağır maç çıkarabilmiş..35 maça çıkmak var 35 maça çıkmak var..ben anlatmak istediğimi söyledim anlamadıysan da sorun değil
bu benim görüşümdür o senin
Emre'nin biyografisine tarihleriyle Emre'nin hangi maçta kaç dakika forma giydiğini yakında koyarım ordan daha detaylı bakabilirsin.
@ Tr.Captain
Emre 3 maç üst üste oynayamıyordan kastım iyi oynadığı iyi götürdüğü birkaç maçtan sonra öyle yada böyle birşeyler oluyor kendisine bunu söylemeye çalıştım.. bkz. ilk Honved maçında sahanın yıldızıydı fakat 2maç sonra sakatlık haberleri çıktı yine.
yani 35 maç oynamak var 35 maç oynamak var..kaldı ki 2.dönem biraz düzenli oynamaya başladı kendisi ilk dönem de sorunlar yaşadı yanlış bilmiyorsam..
ha doğru bulunur bulunmaz benim dediğim budur..Emre nin geçmişini hesaba katarak söylediğim birşey değildir bu..Fenerbahçe ye gelmeden önceden savunduğum ve tam olarak değişmediğini gördüğüm bir yargıdır..
ki geçen seneki Emre nin gerçek Emre olup olmadığı da tartışılacak bir mevzudur..Emre yıllardır Emre gibi oynamamaktadır..birkaç maç yüksek tempoda maç çıkardıktan sonra ne yazıktır ki sakatlık problemi yaşamaktadır..
kastetmek istediğim buydu..giydiği forma sayısından çok..
Sen görmek istediğin gibi görüyosun. Nasıl bakarsan öyle görürsün diye söz vardır tam oturuyo sana.
Face hesabın varsa şu videoyu izlemeni tavsiye ederim.
http://www.facebook.com/home.php?ref...v=105773939885
Tam olarak ne demek istediğin açıkçası anlaşılmıyor. Bir performansa vurgu yapıyorsun bi sakatlıklara vurgu yapıyorsun.
Performansa vurgu yaptığın kısımlar için; Emre geçen sene sezon başı kampı yapmamasına rağmen, özellikle 2. yarıda Fenerbahçe'nin ayakta kalan nadir oyuncularından biriydi. O'nun olmadığı maçlarda Fenerbahçe ortasahası çok zorlandı.
Sakatlık konusuna gelince; Emre geçen sene ufak tefek sakatlıklar haricinde,rakiplerin Emre üzerine oynamasına rağmen sakatlıklarla uğraşmadı. İstatistikleri vermemize rağmen Emre'nin sakatlıkları konusundaki yargın kırılmadıysa eminim bu sene maç kaçırmasa dahi bu yargı kırılmayacaktır.
ben görmek istediğim gibi görmüyorum ama gerçekleri söyleyince zorunuza gidiyor..
neyse bişey yazmayacağım artık söylemeye çalıştığım şey çok bariz ve gerçektir..
dediklerimi anlamadan tam olarak okumadan taraftar pskolojisiyle yorum yapmak zaten kolay olandır..
Emre umarım eski formuna birgün döner ve özellikle Milli takımımızın eksikliğini yaşadığı oyuncu formatına geri kavuşur..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ben Emre nin ağır maçlar kaldıramadığını ve oynadığı maçlarda da eskiyi arattığını söylüyorum
umarım yanılan olurum..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
sakatlık konusu da iyi oynadığı yüksek tempolu maçlardan sonra sürekli olarak yaşadığı bir mevzudur..gözlemlediğim kadarıyla..
Biz sana bu adam bu sezon X kadar maç yapmış X dakika sahada kalmış diyoruz. Yani belgeliyoruz sen bize Emre'yi hala Newcastle'daki sakatlıklarla uğraşan Emre gibi göstermeye çalışıyorsun. Sorun burdan kaynaklanıyor.
6 Eylül 2008 - Ermenistan - Türkiye ( Emre 90 dakika sahada )
10 Eylül 2008 - Türkiye - Belçika ( Emre 90 dakika sahada )
17 Eylül 2008 - Porto - Fenerbahçe ( Emre 90 dakika sahada )
20 Eylül 2008 - Fenerbahçe - Gençlerbirliği ( Emre 90 dakika sahada )
26 Eylül 2008 - Sivasspor - Fenerbahçe ( Emre 45 dakika sahada )
30 Eylül 2008 - Fenerbahçe - D. Kiev ( Emre 86 dakika sahada )
3-5 dakikalık araştırmayla Emre'nin bu sezon art arda oynadığı 6 maç bulunabiliyormuş demek ki.
Özellikle geçen sene 2. devre Fenerbahçe taraftarının büyük bir bölümünün en beğendiği oyuncuların başında Emre gelir. Sezon başı kamp yapmayan Emre ilk yarıyı adeta tekrar futbola alışma süreci olarak geçirdi. 2. yarı zaman geçtikçe üstüne koydu. Ve bu sene kampa da katılan Emre ilk maçlarda göz doldurdu. Zaman geçtikçe herşey daha da iyi anlaşılacaktır.
6 maç güzel peki ya sonrası..
yani benim demek istediğim sezonluk bir devamlılık ve tempolu maçlardan sonraki Emre'dir..
geçen sene nispeten sakatlık konusundan daha az çektiğini yukarıda belirtmiştim zaten ama zorluk derecesi yüksek maçlardan sonra yada şöyle diyeyim Emre nin kişisel performansını yüksek götürdüğü birkaç maç sonrası yaşadığı problemler açıktır..
ve diyorum ki umarım bunları atlatabilir..siz memnunsanız diyecek bişeyim yok zaten..