rubin kazana kötu dıyorsun yanı rusya sampiyonu barcayi yenen takım kötu degıldır benım oyunumda gökdenız barcaya gitti :D
Printable View
rubin kazana kötu dıyorsun yanı rusya sampiyonu barcayi yenen takım kötu degıldır benım oyunumda gökdenız barcaya gitti :D
obaaaaaa daha devre arası , barça sercanı istedi.... :D
10 isticem bakalım :D
15 peşin istedim , verdi barça :|
Az istemissin bende 32lik Kewell'a 10 milyon € veriyorlar her yeni oyun acisimda :D 20 25 e giderdi sercan..
kötü demiyorum. vasat diyorum.yani ortalama... yani ülkenin iyi oyuncuları, avrupanın ortalama takımlarında oynayabilecek seviyedeler iken, ülkenin ortalama oyuncularının, avrupanın ortalama altı takımlarında oynaması asıl normal olandır.
gökdeniz için diyecek bir şeyim yok oyuna göre :) ancak şoka girebilirim böyle bir transfer olursa.
her lafına katılıyorum. bu seneyi -şahsen benim açımdan- fm pas geçmiş diyebilirim kesinlikle. ilk patch de maçlar iyidi (atak dengesi, ev sahibi-deplasman avantajı olayı) transfer zordu ama biz bu oyunu zaten bundan sevmedikmi ben onu anlamıyorum. Bi Holosko Barcada bi Kewell İnter de oynuyosa kusura bakmayın afedersiniz tüküreyim böle patch in içine.-tek guzel yanı makıneın kaldıracagı oyuncu sayısını artık gorebılıyoruz-
bi ayar tuturamıyolar. ya maç motoru guzel olur transfer zor olur ki bence normali bu yada maç içi 1000 tane atak olur 10 ar 5 er gol atılır yada kaleciler masai mara çitası gibi her yere uzanır, transferde de maşşallah ütopyaların ütopyası yaşanır.
crash dump sorunu yüzünden 3 kere sıfırdan karıyere basladım. son olarak aston villa dayım ki yukarda da transferleri yazdım. 90 tl verdik ama sıfır zevk. daha aylardan aralık...
Bende de İbrahim Toraman Roma ile sözleşme imzaladı.Oyunda 7 tane lig açık
Bu yama ile Türk oyuncuları iyi kulüpler listesine alıyor, bir bakıma güzel, iyi fiyatlara satabiliriz ama; bu seferde o oyuncuları ellerimizde tutmamız zorlaşıyor.
Ben yükLemedim. TurnuvaLara katıLmadığım sürece de yükLemeyi düşünmüyorum. BeLki seneye artık FM biLe oynamayabiLirim.
Benim oyunumda genelde golü rahat atabilecek pozisyonda atamıyorlar, ama çok zor pozisyonda golü atıyorlar. Fiorentina ile oynuyorum. Gilardino ve Mutu karşı karşıya kaldıkları rahat 10 pozisyondan 7'sini kaçırıyorlar. Ayrıca dikkatinizi çekti mi? maç izlerken sarı kart gören futbolcuların isimleri sarı gösterirdi, bu yamayla sarı kart yiyen futbolcu'nun bazen ismi sarı gösteriyor bazen göstermiyor.
evet bu saçma sapan yama sayesinde oyuncuları elden çıkarmak kolay olabilir ama gel gör ki bu oyunun gerçekçiliğini öldürüyor. simulasyon olmaktan çok, sıradan oyuna dönüyor. yoksa ne var gider editörden şurdan burdan da ayarlar bi şekilde elden çıkarırsın oyuncuları.
oysa asıl güzel olan ligin zor şartlarına rağmen ortaya iyi bi şeyler çıkarmak. yoksa git editörden ronaldoyu messiyi takıma kat. her sene şampiyon ol.
Sigames artık çok cıvıtmaya başladı her konuda....
bu bir istisna. çünkü zaten takımların elinde satabilecekleri kalitede "toplam" 3-5 yabancı var. en azından zarar etmeyecekleri şekilde satabilecekleri oyunculardan bahsediyorum. oyun patchten önce bunu gerçekleştiremezken patchten sonra ise tamamen cıvıtıp herkesi satabilir hale getirmiş.
mesele guiza vs gibi 3-5 oyuncunun satılabiliyor olmasında değil zaten. yani sırf guiza gibi nispeten ortalama üstü kariyeri ve becerisi olan oyuncuların satılabiliyor olması, patchin iyi bir patch olduğunu göstermez. bir yanlışı düzeltiyorlar ama 10 yanlış ekliyorlar. hal böyle olunca da tadı tuzu kaçıyor.
yani geçmiş oyunları hatırlayalım. özellikle 2007 ve 2008 ciddi zorluyordu transferleri. bazı oyuncuları satmak imkansıza yakındı. sıfır bedelle satamıyordum. o da yanlış. bir ortasını bulacaklarına işin çivisi çıkmış. üstelik patch ile daha da kötü olmuş. dünyada böyle bir şey var mıdır merak ediyorum? yani patch ile daha da kötüleşen bir oyun?
1,1 yamasında oyuncu satılmıyordu kolay kolay.Bursa ile oynuyorum Eren Albayraka teklifte bulunup bulunup durdular ben satmayınca morali bozuldu ayrilmak istediğini açıkladı. Ben satmak isteyincede bir allahin kulu teklif etmedi.
10.2.0 daha yeni kuruyorum ama yazılanlara bakılırsa iyice suyunu çıkardılar.
Sigames zaten çeşitli saçmalıklara imza atıyor daha neler görecez bakalım..
Oyuncu satmak 10.1 de aşırı zordu,10.2 de ise aşırı kolay.Umarım 10.3 yamasında bunu dengelerler
gerçekde futbolcu satmak o kadar zormu.ankaragücünden ilk 11de oynamayan bi topçu sene x takımına transfer olurken,fm de bedava versen almıyorlar.şimdiye kadar hangi klup futbolcuyu satmak isteyipde bedava vermesine rağmen yıllarca satamadı(istisna durumlar hariç) kör satıcının kör alıcısı olur illaki satılır.Bence oyuncu iletişim menüsüne "kendisine klüp bulması gerektiğini söyle" seçeneği olsa harika olurdu.biz uyarıyı verdikden sonra kendiside bulsun.
2010da rakiplerden futbolcu almakda çok zor.PA 170i geçen her futbolcu için 200-250Mlyon lira satış parası isteniyor.
Football Managerden 10,2,0 yaması itibariyle iyice sogudum. Şimdi yazıcaklarıma muhalif olanlar olcaktır ama artık yazmak istiorum. Bu zamana kadar cogu kişi gibi pc de oynadıgım 1 2 oyundan biridir Fm ve 1 dönem dısında orjinaldir oyunlarımn hepsi. Anca sözüm onaki orjinal oyun alındıgı halde bi o kadar çile cekilen baska oyun varmdırı bilmiorm ki verdiğimiz parada az buz bişey değil. İnanın oyunu aldıktan 3 ay sonra oynamaya baslıyorumki tam olmasa bile düzelmiş haliyle oynıyım . Bu durum daha ne kadar devam edicek bilmiyorm ama seneye böle gider ne alırım ne de oynarım !!!
Arkadaslar yeni db hazırlıgı ıcınde olan var mı ?
Futbolcuların transferi Türkiyeden veya başka bişiden değil tamamen SI'nin 1. yamadaki klüplerin boşta olan oyunculara yönelmemesi sorununu çözme isteğinden doğmuştur. Alt liglerde oynandığı zaman bu sorunun oynama isteğini azalttığını düşünüyorum. Düşünürmüsünüz İngiltere 10. liginde veya Türkiye amatör kümedesiniz ve sizin takım dışında hiç bir takım kimseyi almıyor. Onlar da düzeltmeye çalıştılar ama sonuçta biraz garip sonuçlar da çıktı.
Ayrıca kimse defans yapmıyor dediler 10.1 için ve gol kaçmıyor dendi. Şimdi ise çok gol kaçıyor ve millet yine mutsuz :)
Ayrıca transfer dedikodularının %80'i yalan yani millet listeye aldı diye hemen inanmayın. Gazetecilerin uydurması olabilir FM'de de...
10.1 'deki crash dump hatasını almıyor muyum evet aynısını alıyorum. Ama en azından SI uyarmıştı tüm ouncuları yükleme diye 75000'i geçtiğime göre 3-4 maçta bir save etmeyi unutmuyorum...
Bu yamayı kurmak için 10.1.0 ve 10.1.1 yamalarını önceden kurmak gerekiyor mu yoksa direk kuranbilirmiyiz 10.2.0 yamasını?
Yükleyelim ya 10.0 da kalmıştım ben direk 2ye atlıyalım :)
Gençlerbirliği ile 1 sezon bitirdim.Hiç transfer yapmadım,hemde 1 milyon dolara bir tane oyuncu sattım.Ligi 7. sırada bitirdim ve şimdi verilen transfer bütçesi sadece 170.000 dolar...Hiç bu kadar kendimi Fm oynamayı bırakmaya yakın hissetmemiştim.Yazık gerçekten.Şerefsiz sigames...
Türkiye datası çok kötü olmuş son patchde.İnsanın oynayası gelmiyor.Fenerbahçe'yi yönetiyorum , Volkan Babacan'a Milan ve Real Madrid talip.Kazım'a Man City , Arsenal , Milan , Real Madrid , Barcelona.Kewell , Baros aynı şekilde.Üstelik 9 lig açık ve large database.
Transferler çok zorluyordu bizi özellikle Türkiye'de.Maldonado'yu bedelsiz teklif etmeme rağmen kimse almıyordu.O açıdan güzel olmuş hemen hemen bütün oyuncuları - bazıları gerçek değerlerinde - satabiliyoruz.Fakat bunun bir ortası olmalı.Bir dahaki yamada düzelmesini umuyorum.Orjinal aldığımız bir oyunun üstelik en önemli parçası olan veritabanında böyle sorunun olması oyundan soğutuyor beni...
Bir de Türkiye'de ki youth coachlar neden normal coach a çevrilmiş ?
kesinlikle katılıyorum. senelerdir bir ortası bulunamıyor bunun. eskiden bedavaya oyuncuyu veremiyorduk, şimdi de dünyaya oyuncu dağıtıyoruz. üstelik yüksek bedellere...
hayır kötü olan şu: fm tarihinin belki de en güzel taktik ekranı ile karşı kaşıyayız bu sene. database eskisi gibi olsun ona da varız. çünkü oyuncu satamamak yine bir nebze daha gerçekçi türkiye ligi için.
Bu sorun sadece bizde değil diye bas bas bağırıyoruz ancak nafile. Hiç diğer liglerde böyle bir sorun var diye araştırmayı düşündünüz mü acaba? Sadece bu kötü olmuş deyip geçmekle olmuyor. Ben başka ligleride oynuyorum ve daha fahiş transferlere şahit oldum. Mesela Chelsea saçma sapan adamları alıyor oyunda fahiş fiyatlara. Yok gene suçlu biziz gene suçlu biziz. Kötü yapsak kötü oluyoruz, iyi yapsakta kötü oluyoruz..
Ben şimdi bu yamayı kursam ve eski oyunuma devam etsem oyuncuları rahatlıkla satabilir miyim? Yoksa bu transfer olayı yeni kariyer açarsam mı düzeliyor?