Burası Artistler Konusu mu Uleyn :icon_twisted:
Konunun Kapatılmasını Şey Ediyorum :cool:
Printable View
Burası Artistler Konusu mu Uleyn :icon_twisted:
Konunun Kapatılmasını Şey Ediyorum :cool:
Evde şınav mekik ile bu hallere geldik , 1.87 boya 62 kiloyum fitness'a gitsem kilo aldırır mı acep ?
http://u1312.hizliresim.com/1j/z/w2ddg.jpg
http://u1312.hizliresim.com/1j/z/w2dhg.jpg
@Murat Budan
Şınav ve mekik ile vücudunu iyi şekillendirmişsin, tebrik ederim. :) Artık profesyonel bir spor salonuna yazılmanın vakti gelmiş. Soruna gelecek olursak; tabii ki kilo alabilirsin. Başlangıç olarak whey protein kullanabilirsin. Whey protein yeni başlayan ve kütlesi az olan kişilere oldukça kilo aldıran bir ek takviyedir. Spordan önce 30 DK ve spordan sonra tüketiyorsun. Zaten çalışma süren yaklaşık 1 yılı bulduğunda Amino asitlere, creatinlere yönelebilirsin.
Ek olarak amacın tamamen kilo almaksa piyasada Gainer isimli ek takviyeler var. Sporculara hacim kazandırarak gelişimine yardımcı olan sporcu besini.
Spor yapmadan kilo alabilme şansmız var mı ? Yemek ye demeyin, yiyip alamayanlardanım ben :D
Geç saatte aban yağlılara yatmadan önce :D Gör bakiyim nasıl kilo alınır
ye iç yat bak nası kilo alıyosunuz
Yaş 17 boy 1.82 kilo 80 fazla göbek yok çok şükür. Tik hastalığım olduğu için risperdal adlı ilaç kullandım(hayla ilaç kullanıyorum ama farklı bir ilaç). Risperdal yüzünden rahat 15 kilo aldım. Hem aşırı iştah açıp hemde aşırı uyku getiren bir ilaçtı.
Risperdal adlı ilacın getirdiği göbeği eritmek istiyorum. Bakalım yazılıcam bi spor salonuna..
Kilonun 10 kilo üstüne çıkmadıysan vücut genişlemeye alışık olmadığı için kilo almaman normal. Ben 16 yaşında iken 20 kilo vermiştim 17 yaşında ise 1 yılda 20 kilo almıştım. Aslında herkes gibi yyemek yiyordum ama vücudum genişlemeye müsait olduğu için kilo almak kaçınılmaz olmuştu. :)
Sporsuz kilo alman mümkün fakat sen yağlılardan ve şekerden kilo alacaksan hiç alma daha iyi. Zayıfken sağlıklı olurken onları yedikten sonra alınan kilo seni sağlıksız yapar. Sporsuz kilo almak istiyorsan bunu doktor kontrolünde yapmalısın. :)
Özgür yemek yiyeceğin süre farkı fazla olsun,yiyince de çok fazla ye.Mide az yemek geldiğini düşünüp yediğin yemeğin getirdiği kalorinin çoğunu saklar vücutta.Tabi ki bir diyetisyene gitmen önemli.Gideceksin,kilo almak istiyorum diyeceksin o da dayayacak unlu mamülleri,dayayacak kebap lahmacun falan aklına gelebilecek,kilo aldıran her şeyi.
5 aydır gece çalışıyorum işe ilk başladığımda 62 kiloydum. şu anda 74 kiloyum nasıl oldu bende bilmiyorum :n:
Kilo almak aslinda kolaydir ama bu nasi tur kilo aldiginiza bagli. Eger kas olarak kilo almak istiyorsaniz ki bu kizlarin istedigi turden kilo, cok ugrasmaniz gerekir. Spor yapmaniz ve gunde en az 6-7 ogun protein ve karbinhidrat agirlikli beslenmeniz gerekir. Sadece zamaninizi ve ugrasinizi alacaktir ama sonucunda cok mutlu olacaksiniz. Herkese saglam vucutlu ve sporlu gunler :)
Burada yeni açılan harika bir spor salonuna yazıldım.
Normalde spor salonları bana çok dar ve kötü gelir ancak burayı gezince birden yazılasım geldi adamlar yapmış yani. Otel gibi bir spor salonu yapmışlar paraya kıyıp maşAllah.
3 aylık peşin verdik. Bu süreçte kas yapmak istiyorum ve hangi çalışmalara ağırlık vereyim diye tüyo almaya geldim.
Eğer faydasını görürsem devam ederim zaten.
Kaç ay devam etmeyi düşünüyorsun? Boy ve kiloyuda yazarsan ona göre bir şey söyleyebilirim. Mümkünse vücut resminide ekleyebilirsen güzel olur. :)
Daha önce spor salonunda vücut geliştirmeye başladın mı bilmiyorum fakat ilk ay hareketlerin doğru yapımı ve nefes alıp vermeleri öğreniyorsun. Eğer daha önce hiç yapmadıysan ilk işin hareketlerdeki nefes alıp verişinin doğru kullamını öğrenmek. Buda güç uygularken nefes verip, güç alırken nefes almaktır. Yani iki tane dambılı kaldırırken nefes verip, aşağı doğru indirdiğinde ise nefes almaktır, bunun gibi. Eğer spor salonundaki hocalar deneyimli ve bilgi sahibi ise zaten ilk olarak bunu öğretmesi gerekir.
Diğer aylarda ise hareketlerin doğru yapımını öğrenmen gerek. Spor salonunda ağır çalışan kişilere bakma. Sen ne kadar onlarda daha güçlü olursan ol yeni başladığını unutmamalısın. Ben 4 yıldır spora gidip, 95 kilo olmama rağmen benyüen çok daha zayıf ve daha az spor yapmış bir insan benden daha ağır kaldırabilir. Çünkü ben yaklaşık 7-8 aydır spora ara verdim ve formda değilim. :)
O yüzden hafif çalışmaya, hareketlerin doğru yapımını öğrenmeye ve nefes alışını doğru kontrol etmeyi öğrenmen lazım. Unutma, hafif çalışarakta kaslanabilirsin illa ağır çalışmana gerek yok özelikle sporun başlarındayken. :)
İlk gün için tavsiyem ise hoca zaten seni yönlendirecektir fakat ben yinede söyliyim, çok fazla hareketlere yüklenme hepsinden azar azar yap. Bir hareketi maksimum 10 tekrar yap bırak çünkü ertesi gün eklemlerinin kilitlenmemesi ve kaslarının ağırmaması için. :)
Arkadaşların vasıtasıyla bir spor salonuna yazıldım. Ama sorun şu. Biraz zayıfım. 1.75 boy ve 60 kiloyum. Ne tavsiyeniz var. İnternetten baktım GAINER kullanın diyor ama arkadaşlar da Protein tozu alalım diyor. Tavsiyeleriniz neler ?
Kilo almak isteyenlere bendeki fazlaları verebilirim. 5'er kilodan 4 kişiye kilo versem hepimiz mutlu oluruz sanırım :zuhaha
Şaka bir yana, son 4 yılda okuldur, sakatlıktır derken kilo aldı başını gitti. Üniversiteye 90 kilo başladım, mezuniyette 110'a kadar çıktı o. Hafiften ben de spora ve diyete başlasam iyi olacak sanırım. Malumunuz, evlilik çağı yaklaşıyor, hala boş geziyoruz :)
Boy 1.91 kilo 110. Enine de geniş olduğum için 85 kilo filan olduğum zamanlarda çirkin bir zayıflık oluyordu. Yani 95 kiloya düşsem benim için yeterli. Zaten onca kiloya rağmen öyle aşırı göbek yok, eşit dağılmış.
İşin kısası ne yapıp edip bi 15 kilo vermem gerek, nasıl yaparız acaba?
Kas kaybetmeden yağ yakmak istiyorum ama çoğu programda başarısız oldum özellike ön kol ve arka koldan kaybettim. Ne öneriyorsunuz?
Hiç bir şey yapmadan 2 haftada 8 kilo vermişim .
bölgesel yag yakma mümkün degildir eger yag yakmak istiyorsan egersiz + diyet yapacaksin.. aldigin kalorileri hesaplayacaksin eger hedefin fazla kas kaybina ugramadan yag yakmak ise... protein ve yag yüksek karbonhidratlari düsük tutacaksin seker ve sekerli ürünlerden ve iceceklerden uzak duracaksin.. aksam üzeri karbonhidrat yemeyeceksin genelde protein + sebze tercih etmelisin...
Salonlar zaten genelde bu amaçla çalışıyor, bu yüzden uyuz olup hep 2. aydan sonra bırakıyorum. Her sene aynı şey oluyor.
Ben bu sene tekrar bunun bir çözümünü buldum ve 2-3 kilo verdim, belim bayağı inceldi.
Yediğime içtiğime dikkat ediyorum sadece örneğin hiç çikolata, cips gibi şeyler yemiyorum, kola, fanta hiç içmiyorum. Ekmeği de çok az tüketiyorum, mümkünse hiç tüketmiyorum sabah kahvaltısı dışında.
Bunun yanında boş durmamaya çalışıyorum. Sürekli ya bir halı saha maçı, ya da yurtta kaldığımızdan basket sahasında minyatür kale kurup 4e 4 futbol maçları yapıyorum 1-1 buçuk saatlik ter atma olarak.
Onun dışında koşu programı var buna başlayacağım:
http://www.chip.com.tr/forum/kosuya-...m_t134470.html
Biraz da maç kondüsyonu yapmak istiyorum. 60 dakikalık halı saha maçında git gel oynamak dinamo gibi olmak istiyorum çünkü tek sorunum kondüsyon :D Boy 182 kilo 77 bu arada.
Bölgesel yağ yakmanın mümkün olmaması bende yıllardır kulaktan dolma bilgileri yalanlama oldu adeta :)
Beslenme bu olayın sanırsam ana kuralı. Ona dikkat etmeliyim zaten bir haftadır et ve tavuk ürünlerini azaltıp Ispanak, Pırasa gibi besinlerle beslenmeye başladım. Zaten tatlı dışında şeker alan bir insan değilim alkol tüketimide yapmıyorum. Yorumun için teşekkürler bu arada :)
Benim 1.80 74 Kilo fiziksel olarak aynı ebatlardayız aşağı yukarı. :)
Kondüsyon kazanmak için doğru nefes alma olayını öğrenmelisin. Eğer nefesini doğru kullanırsan verimin daha fazla olur.
Zaten hayatında spor var ise Kola vs gibi ürünler olmayacak. :icon_cool:
Kas kaybetmeden yağ yakmanın tek yolu ağırlık çalışmasını kardiyodan daha fazla yapman. Yağlarım erisin diye fazla kardiyo yaparsan dediği gibi kaslarında inme oluyor. Atıyorum programının 1. günü göğüs ve sırt çalışıyorsun, o programına bisiklet ve koşu bantıda ekle. Ancak burada önemli nokta ise ilk önce ağırlık çalışmalısın daha sonra kardiyo yapmalısın. Spor salonlarındaki hocaların çoğu programın başına kardiyo sonuna ise ağırlık çalışması koyuyor. Bu programda doğru düzgün ağırlık çalışamıyorsun ve verimin düşüyor.
Ancak ağırlıktan sonra kardiyo çalışmanın hem kasları koruduğu hemde daha fazla yağ yaktığı ispatlamışlar. Ancak buradaki önemli nokta ise ağırlık çalışmasından sonra çok fazla kardiyoya yüklenmemen lazım. Mesela 15 dakika bisiklet 15 dakika koşu bantı yapıyorsun ve bunu çok fazla ağır yapmamalısın. Eğer ağır bir şekilde çalışırsan vücudundaki kaslar dengede durur ne gelişir ne de inme olur.
Programın yanında yağ yakman için beslenmeyede dikkat etmek lazım. Ben yağ yaktığım dönemde çok az şeker tüketiyordum oda ağırlık çalıştığım için vücudun spordan sonra basit şekere ihtiyacı oluyor, onun dışında keyfi tüketmiyordum. Vücudunda ne kadar yağ, ne kadar kas olduğunu bilmediğim için çok detaylı bir yorum yapamıyorum. Ancak vücudunda çok yağ varsa eğer hem kaslanıp hemde vücudundaki yağları yakamazsın. Yani bu ikisinden birini seçmen gerekiyor. Benim burada bahsettiğim uygulama ise vücudunda kalan az miktarda yağı ağırlık çalışmasından sonra düzenli olarak yapılan kardioda yakılabileceği yönünde bir uygulama yöntemi. :)
Uzun Uğraşlarım Sonunda 4 Kğ 750 Gr. Zayıfladım Şuan 93 Kğ. ile Fit Durumdayım :D
Cık Cık Cık ! İnsan Kendi Resmini Koyar mı İbo Ayıp Valla Bir de Karnını Kaşıyıp Burnunu Silseydin Bari :p
Protein ve aminoasit hakkinda neler biliyorsunuz? Farki nedir, vucuda olan etkisi nedir? Kullanan var ise sorum sizleredir, yoksa nette dolusuyla bilgi var tabi :)
Bilimsel ve detaylı şekilde değilde yüzeysel olarak bahsedeceğim direk.
Protein tozu yada bilinen markasıyla Whey Protein. Günde üç kez kullanımı uygundur; sabah kalktıktan sonra, antrenmandan önce ve antrenmandan sonra. İçerisinde yediğimiz gıdaların içinde bulunduğu protein enzimi mevcut. Yani siz oturup 3-4 kilo et yiyemeyeceğiniz için bu protein tozunu alarak günde üç kez kullanıyorsunuz ve hayvansal gıdaların içinde bulunan proteini de vücudunuz almış oluyor. Genellikle 6 ay ve sonrası için önerilen bir ek takviyedir.
Amino asit ise vücudun tek başına üretemediği kasların inşa edilmesinde en büyük katkı sahibi olan bir ek takviyedir. Protein tozu gibi oda 6 ay ve sonrası profesyonel derecede ağırlık çalışan sporcular için önerilen bir takviyedir. Kasların gelişiminde mükemmel bir etki eder adeta kasın yapı taşı gibidir. Hap, toz ve sıvı olarak üçe ayrılır, hangisini tercih ederseniz edin pek bir şey farketmiyor.
İki mesajda da 6 ay ve sonrası için olduğunu söyledim. Çünkü daha çok spora hemen başlayan insanların sabırsız oluşundan dolayı bilinçsizce kullanılmaya başladı. O yüzden profesyonel derecede ağırlık çalışıyorsanız ve artık çalıştığınız programa doğal yiyecekler yeterli gelmiyorsa devreye Supplementler giriyor. O yüzden 6 ay ve sonrası için kullanılması en doğalı.
Bilimsel olarak kanıtlanmış olan yan etkiside saç dökülmesi. Eğer genetiğinizde saç dökülmesi varsa Supplementler testesteronları biraz daha arttırdığı için saçlarınız azda olsa dökülebilme ihtimali doğuyor. Buda bilinen ve kanıtlanmış bir yan etkisi
Detayli bilgi.icin tesekkur ederim, vucutta kalici.bir etki mi birakiyor yoksa zaten kendi ihtiyacini karsilayamadigin icin aldigin bu maddeler, sporu biraktiktan.sonra yag tabakasi olarak geri mi donuyor? Benim ilk ayim doldu bu hafta salonda, hocanin demesine gore vucudum epey yatkinmis spora, gogus 1 ayda ne kadar fark eder bilmiyorum ama gozle gorulur bir fark olduguna inaniyorum.
Benim amacim kalici bir fit gorunum, elle doldurulmus kas yigini olmak.gibi bir arzum yok, duzenli olarak da gidiyorum salona ve beslenmeye de dikkat ediyorum fakat ogrenciyim her.gun et yiyemiyoruz, bu yuzden soruyu sordum, uygun oldugunda fotograf eklemeye calisacagim.
Yanıtını şimdi gördüm genelde çalışmadan önce ısınmak için hafif tempo koşu yapıyorum, ondan sonra ağırlık yapıyorum. Karın hareketleri çalışıyorum göbeğin üstüne; ama biraz anlamsız mı kalıyor bilmiyorum.
Kardio işini spora gitmediğim günler açık alanda koşarak yapıyorum. Çünkü spor salonunda koşmak ile dışarda koşmak arasında fark var; ama bu koşulardan sonra göbek hala aynı.
Beslenmem bu aralar düzgün tatlı tüketimi hiç yok. Sadece ekmeğin içindeki şekeri alıyorum. Onun dışında sebez veya hayvansal gıda alıyorum(ızgara olarak)
O karnın düzgünleştiğini görmem sanırsam baya zaman alcak. Tshirtten veya gömlekten hiç beli olmuyor; ama yazın deniz kenarında hayvansı bir şey bekliyor olacak. :/
Ben koşu bantında tempolu yürüyüşle göbeğimi eritmiştim desem inanır mısın bilmiyorum hocam. :) Benim gittiğim ilk spor salonunda program yazan spor hocası herkese tempolu yürüyüş yaptırıyordu. Bende hızlı bir şekilde tempolu yürüyüş, bisiklet ve 5 adet karın hareketi ile karnımı tamamen düzleştirmiştim. Profesyonel dereceye geçince karın kaslarımda çıkmaya başlamıştı. Tabii ki yağlardan kurtulmanın en kolay yolu kardiyodan geçiyor. Fakat şöyle bir durum da var mesela yaptığın kardiyodan sonra ağırlık çalışmak, erittiğin yağların sarkmamasına ve çatlamamasına neden oluyor.
Mesela kardiyodan sonra ağırlık çalışması yapmayan kişilerde çatlama ve sarkma meydana gelebiliyor. Ben sporda koşu bantı ve bisiklet haricinde hiç kardio yapmıyordum. Haftada 4 gün spor, hafta sonlarını ise dinlenmeye ayırıyordum. Spora gittiğide 92 kiloydum 4 ayda 73 kiloya kadar inmiştim.
Kilo verirken de, vücut çalışırken de sofradan eksik etmediğim bazı temel yiyecekler vardı. Bunlardan bir kaçı, Lor peyniri, yumurta beyazı, tam tahıllı ekmek ve yeşil çay. Her türlü çalışmada yenebilecek temel yiyecekler. Mesela ağırlık çalışan insanların günde yediği şeylere bakarsan az kalori çok protein taktiğini uyguladığını göreceksin. Lor peynirinde diğer peynirlere kıyasla çok daha fazla protein var ve kalorisi diğer peynirlere göre düşük. Aynı şekilde yumurta beyazıda protein açısından zengin, sarısını ayırmamızın sebebi ise kolestrolü yükseltir ve içinde yağ bulunur.
Düzenli olarak spora gittiğin sürece ( en fazla 4 en az 3, 4 gün ideal ) 20-25 dakika bisiklet, koşu bantı yada spor salonunda hangi kardiyo hareketleri varsa onları yaptığında ve karın hareketleri çalıştığında ( crunch (ön mekik) ters mekik(ayakların mideye doğru çekildiği hareket) twist, side bell ) karın bölgesindeki yağların gitmemesi için hiçbir sebep yok bence. Yeter ki hiç aksatma, insan 1-2 gün gitmeyince tembelleşiyor hemen canı spora gitmek istemiyor, o yüzden aksatmadan gitmek önemli.
Bunun dışında bir önerim daha olacak. Amacın tam olarak neyse o yönde çalışmalısın. Mesela şuanda amacın eğer kilo verip, karın bölgesindeki yağları eritmekse ona odaklanmalısın. Yani ağır bir kardiyo sonrası çok ağır vücut hareketleri yapmamalısın. Bu durum vücut kaslarına zarar veriyor. Ben daha çok ağırlık sonrası kardiyo yapılmasını uygun görüyorum. Bir çok dergide ve bodyforum sitesinde okuduklarıma göre ağırlık çalışması sonrası yapılan kardiyo çok daha fazla yağ yakıyormuş. Birde kardiyoya başlamadan önce ılık bir su içiyorum, evden sıcak su dolduruyorum, zamanla ılıklaşıyor. Bunun sebebide ılık suyun yağ yakımında etkili olması. :)
Bende bir soru sorayım evde spor salonuna gitmeden göbeği nasıl eritebilirim ?
Evde bisiklet yada benzeri aletler yoksa yürüyüş yapabilirsin her gün 1 saat. Ama ben yürüyüş yapmak istemiyorum evde kilo vermenin yollarını arıyorum diyorsan P90X'e bakmanı öneririm. İlk spora başlayanlar için ağır bir programdır fakat her gösterileni videodakiler gibi yapmazsın, daha hafif çalışırsın. Mesela oradakiler 10 yapıyorsa sen 3-4 kere yaparsın zamanla vücudun alışır. Oda bana ağır gelir diyorsan yeni başlayanlar için şu aleti önerebilirim.
Multiflex pro
http://cdn-mf1.n11.com/t/500/14/01/0...8002583242.jpg
Mutlaka televizyonda reklamını görmüşsündür. Fitness salonlarında yapılan bütün hareketleri bu aletle yapabilirsin. Zaten kilo vermek isteyen bir insan çok fazla ağırlık çalışmayacağı için sadece gerdirme hareketleri bile yapsan senin için yeterli olur. Fiyatı da uygun, öneririm. :)
Teşekkür ederim dostum ben aletlerle uğraşmayı sevmediğin için spor salonuna gitmek istemiyorum.Yürüyüş ve bisiklet aklıma yattı.Bu göbeği eritmek ne kadar bir süre alır ? Yani göbeğin gidip yerine ufak kas çıksın yeterli benim için bi program yapsa birisi bana ne hayırlı bir iş yapmış olur aslında :D