Marsilya'nın kazanması hiçte iyi olmadı Liverpool'da artık canla başla mücadele edecek..
Printable View
Marsilya'nın kazanması hiçte iyi olmadı Liverpool'da artık canla başla mücadele edecek..
Şoklardayım. Bu maç için değil, diğer maçlar için. Sürpriz değil bu sonuç, ama diğer maçlar son derece şok etkisi yarattı bende.
Marsilya 6
Porto 4
Liverpool 1
Beşiktaş 0
Beşiktaş'ın bence gruptan çıkma şansı bitti, 3.'lük şansı da çok zor. Sonraki maç Liverpool ile, bu maçı Liverpool kazanmak zorunda, bu yüzden ordan da eli boş döner Beşiktaş'ın, grup yarışı Marsilya, Porto ve Liverpool arasında gider.
Beşiktaş'ın gruptan çıkması mucizelere kaldı. Marsilya'nın bugünkü galibiyeti dengeleri altüst etti.
Bu futbolla zaten Beşiktaş kazansaydı büyük süpriz olurdu heralde. Golü nasıl atmayı düşünüyorlardı acaba çok merak ediyorum??
Orta sahadan top çıkarıyor takım ilerde bir Allahın kulu yok. Orta sahadan topu önce İ.Akın Bobo sonra Nobre, Higuain çıkarıyor. Adama sorarlar "ee birader golü kim atacak?" Higuain demişken bu adam 3. sınıf değil 5. sınıf futbolcu yahu. Futbolcu diye bunuda oynatıyoruz ya Türkiye'de hakikaten halimiz kötü.
Futbol oynamadı ama kazandı Porto, futbolun adaletsizliği..
Bu Higuain dedigin gibi 5.sinif oyuncu BjKLi arkadasima anLatmaya caLisiyordum yahu bu adamin kardesini reaL madrid aLdi.. Bu adam iyi oLsa avrupa kLupLeri onun yakasini birakirmi hic.. Hemen aLirlar gormuyormusun geLecegi oLan bir futboLcuyu hemen kaparLar ama yoq iddaa ediyordu gorduk bugun nasil Bir oyuncu oLdugunu.. Ayrica Stepanovu cok Begendim .. Ziya Dogan kina yaksin artik bir yerLerine su yastaki adami sattirdi.. heLaL oLsun ..
Anlamadığım nokta, ya beşiktaş takımının oyuncuları güçsüz ya da Oynadıkları avrupa takımları Judo dersi alıyor. Bu kadar sakatlık olmaz her maç en az 2 adam gidiyor.
Maçın hakkı beraberlikti işte bir takımın yıldız futbolcusu diye ben buna derim adam 90 dakika sahada gözükmedi çıktı 90+2 ' de golü attı Beşiktaş'da bu görevi yapacak oyuncu yok. Gol nasıl bulmayı planladı Ertuğrul Sağlam kestirmek güç.
Yazık oldu.Ama saglık olsun hala Saglam'ı eleştirenler var gülüyorum sadece.İleri uçtaki oyuncular beceriksizse Saglam ne yapsın ! Son dakikada aptalca gol yediysek napsın adam sihirli degnek yok elinde.
@welet
Hocam ileri uçta adam mı vardı ben göremedimde??
saglamın tek hatası transferler higuan cisse ve diatta nası oyuncular almasaymıs keske elinde aynı kalitede türk oyuncular var cunku anlayamadıgım neden yonetimin soledigi tanınmıs iyi oyuncular yerine bunları sectigi belkide yonetim transfere yeterli parayı gorundugunden farklı olarak harcamak istememistir bilemiyorum yani kendi içlerinde farklı seyler yasamıs olabilirler ama bu oyuncuların bjkde oynayamayacakları kesin yazık oldu bence porto beklendigi kadar iyi degilde bjk 3 puan bile alabilirdi sanslı olsaydı
Yanlışlıkla box maçı mı izledim diye bir ara düşündüm..Beşiktaş çok şanssızdı.Quaresma'dan birşey bekliyordum ve son dakikada attı.İnş. Beşiktaş toparlanır.İ.Üzülmez açamadığı ortaları açabilse şimdi skor çok daha değişik olacaktı..
Aynı mesajı 3 kere yazmanın ne alemi var? :D
Ya 3 tane mesaj yazmadım valla pardon:D nasıl oldu bu...
3 kere basarsan olur. :S
Tebrikler BEŞİKTAŞ !!!
Besiktas talihsiz bir yenilgi aldi.Artik UEFA sanslari da bitti bence.
Bu taraftar bunları haketmedi 90 dk bağırdık 90+2'de gol yedik ama böyle oynasınlar kaybetsinler.Tebrik ediyorum Porto'yu ..
Kesinlikle Porto kazanmayı hakedecek bir oyun oynamadı.Belki bizde çok çok iyi oynamadık.Ancak Porto'dan daha arzulu ve baskılı oynayan taraftık.Yani maçta galip gelmesi gereken taraf varsa,bu Beşiktaş olmalıydı.Ama olmadı.Sağlık olsun...
Taktiksel açıdan bakacak olursak;takımda kafa vuracak oyuncu yok.Bir tek Nobre var oda 2 stoperin arasında kayboluyo.Ve takım ısrarla kanatları kullanmaya çalışıo.S.Özkan'a top geliyo,içeri bakıyo kimse yok.Tello'ya top geliyo kafayı kaldırıo 3 kişinin arasında kaybolan bir Nobre var.Ah be Ertuğrul Hoca bunu görüyosun,hala neden takıma kanatlara oynamayın göbekte çoğalın ve girin demiosun.İki kere göbekten geldik.Birinde Delgado Higuain'e arapası yaptı pozisyon oldu.Diğerinde ise Delgado düşürüldü.Cisse ile kaleyi yoklayıp,tehlike yarattık.Kanat akınları hep boşa gitti.Ama şu istekli ve varyasyonlu futbolu hafta sonu G.Birliği'ne karşı oynarsak -ki sanmıyorum- rahat galip geliriz...
takimdan pek fazla umudum oldugu soylenemezdi,maci izlemekte hic icimden gelmiyordu,Besiktasimin bu kadar tutuk olmasina icime le vermiyor,ondandir ;nitekim Besiktasli yuregimize soz geciremedik ,gectik ekran basina.iyimi ettik kotumu ettik bilmiyorum ama sonuc malum iste, yine husran.
sonumuz nereye gider bilmiyorum ama hayra olmadigi kesin.
bu gecede basimi yastiga koyamam herhal. hakan arikan,ibrahim uzulmez,higuain ve toroman sizleri cok guzel sekilde aniyorum,
daha dogrusu sizlere katlanmamiza sebebiyet verenleri
:0:
Maçı seyredemedim.Sadece kısa bir özetini seyrettim.Bundan dolayı oyun hakkında en ufak bir fikrim yok.
Ama gol atacak pozisyonlar bulmuşuz.Bir gol bulsak o pozisyonlarda belki bu maçı kazanırdık.Şansızlık.Neyse sağlık olsun.Yapacak bir şey yok.Ertuğrul hocanın arkasındayım hala.
Her yıL aynı oLay bıktım artık..Takımda ruh diye bişey yok zaten.Dün pozisyon buLduk ama futboL adına yine bişey yoktu takımda.Organize tek bir atağımız vardı o da Higuain sağoLsun kaLeciye verdi topu.Ben o pozisyonda oLsam 90 a atmıştım.Sen profesyoneLim diye geçiniyorsun kaçırdığına bak.Zaten son 20 dakika bizimkiLer saLdırmadıLar biLe öLe yoğun baskıLı şekiLde gitmedikte porto nun sahasına daha çok onLar baktıLar bizden ne ayran oLur ne cacık misaLi iki kere geLdiLer 3 te atıverdiLer gittiLer.İso iLe izLiyorduk maçı.Daha Hakan topu eLinden sektirince dedim ki bak 2 dakika içinde yicez goLü dedim o kadar dayanamadıLarda.
Kısacası bir abiminde dediği gibi.OLmuyor,OLmuyor,OLmuyor arkadaşLar organize oLamıyorsanız ya bu deveyi güdeceksiniz yada bu diyardan pıLınızı pırtınızı aLıp gideceksiniz..
Beşiktaş son 5 maça göre gayet iyi oynadı...Ama sanssızdı..Stepanov dün gece maçın gizli yıldızı idi bence..Onu portoda izlerken içim acıdı valla..
Aha trabzon ah mümkünse sen yabancı alma...
Besıktas forvetsiz oynuyor..Ocak ayında
1-nobre
2-bobo(daha parada etmez o kadar)
3-higuain(bosuna alındı eminim)
Bunların hemen satılması lazım boboya iyi para verilince keske satsalardı şimdi o kadar parada vermezler...Bu adamları satıp git mehmet yıldız+balili al ondan iyi...
Balili veya holosko bu adamlar sırtlar besıktası........Bana göre ortsahasahaya 1 adam lazım..ricardinho da satılması lazım..zaten oda gidecek bence..
Sonucta rıdvan dilmenin dedigi gibi besıktas her zaman gereksiz mevkiye adamlar alıyor..
Besıktas grubta ilk 3 ü zora soktu nedeni marsilya liverpoolu yendi bu yüzden ilk 3 artık cok zor..insallah ilk 3 kalırız ama bence 4 puan falan toplar besıktas...
90+2'de gol yedi Beşiktaş.Son 1 dakika kaldı ama taraftar yine destekliyodu bravo.
Maçın hakkı beraberlikti,hakemde Stepanov'un elle oynadığı pozisyonu atlayıp penaltıyı vermedi.
Tam Quaresma hiç ortada yok derken gol geldi.Bu arada Porto vasat bir takım olmuş.Quaresma,Lucho Gonzalez,Stepanov sürüklüyor sadece.
Ah be Bjk!.
Bu oyunun hakkı bu değildi ama sağlık olsun.
Rakip takım sert oynadı ama bizim de ayağımız var.Koşan 11 adamımız var.
Neden bizde vurmadık?
Maç ortada geçti bana göre , her iki takımda bir kaç pozisyonla maçı tamamladı.
Ama maçta bir fark vardı ve porto'nun kalesinde Helton bizim kalemizde ise adını sezon başı transfer ettiğimzide duyduğum hakan vardı.Şimdi sorun şurada maçı hiç izlemeyin sadece helton'un Higuain'in pozisyonundaki topa çıkışına bakın ve bizim hakan'ın yenilen goldeki çok çok hatalı çıkışına bakın . O pozisyonda Quaresma topa sadece vurmak için vuruyo , zor pozisyonda ve zorda olsa topa vurmaya çalışıyo bizim hakan yeterli zamanı olmasına rağmen ileri çıkıp açıyı kapatmıyo kapatamıyo ve gol yiyoruz . Bu türk takımlarının kaderidir , hep takımdan birileri son dakikalarda yakar takımını ve dün bu şeref Hakan Arıkan'a aitti . Eğer porto'nun kalecisi bizde olsaydı maç berabere bitecekti bundan %100 eminim.
Artik Hakan yedege cekilmeli.Yani böyle sacma goller yenemez.Mantik disi goller bunlar.
Bakin son 4 maca ? Marsilya,Denizli,Galatasaray,Porto.
Kac gol yenilmis ? 7 !
Kac tane hatali gol ? 4 ! Her macta 1er tane.Goller ise komedi.
Yani birilerinin bu adama dur demesi gerekiyor.Takima yararindan cok zarari var.Yillarin tecrübesi Rüstü orada dururken,bana göre kalecilikten cakmayan Hakan`in Türkiyenin büyük kulüplerinden Besiktasta kalecilik yapmasi cok sacma.
Böyle oynayıp kaybetsinler yine birşey demem harika oynadık sahada takım oyunu vardı adeta... Sadece şanssızlık üstümüzdeydi hemde her pozisyonda yediğimiz golde , Cisse'nin frikiğinde , Cisse'nin şutunun Delgado'ya gelmemesi gibi herşeyde şanssızdık ama oyunumuz ile adeta onları ezdik ne yazıkki iyi oyuna puan vermiyolar
Maç hakkında söyleyecek bir şey yok.Son zamanlarda izlediğim Marsilya ve Galatasaray maçlarından sonra dün gece biraz daha istekli bir takım vardı sahada..Nobre oyuna girdikten sonra faydalı oldu bence.Higuain'de oyuna hareketlilik getirdi sanki ama öyle abartılacak bir oyuncu değilmiş-zaten değilde!.Maçın sonucu kaleciler ve şans belirledi diyorum..Helton çok iyidi,Şampiyonlar Ligine gidiyorsan böyle iyi kalecilerin olmalı,Hakan her topu aldığında neden o kadar oyalanıyor anlamak güç..Higuain bire bir kaçırdığı ve Quaresma'nın attığı pozisyonlara bakarsak kaleciler hakkında ki farkı anlayabiliriz bence.Maçtan önce eleştirdiğim Serdar Kurtuluş'u beğendim sakatlanana kadar.Nitekim biraz şanssızlık biraz beceriksizlikle kaybettik ama son dakikada gelen gole de hiç şaşırmadım.Çünkü her an golü yiyecek gibi oynuyorduk,son dakikalar takım o kadar kötüleşti,oyundan koptu ki-bir de ikinci yarının ilk dakikalarında böyle oldu- elin oğlu affetmez işte..Ertuğrul Sağlam maçtan sonra daha da umutlandık falan demiş,neye umutlandı anlamadım,eheehehe.Şu an Liverpool'la 3.lük mücadelesi veriyoruz. :D
Maçta yine sevgili Yıldırım Demirören ve stad görevlilerinin bir rezilliği vardı..
Numaralı a ve b koltukları Porto'lulara ayrılmış.O bölgede bileti veya kombinesi olan kişiler oraya gidince gidip d veya e bloklarında ki boş koltuklara oturun diyor polis ve bir Beşiktaş yetkilisi.Oraya gidince doğal olarak ordaki koltukların sahipleri burası bizim yerimiz biz oturuyoruz falan diyor.Tekrar a ve b bloklarının olduğu yere yönelen taraftarlar polise ve yetkili'ye çıkışıyorlar.Yetkili bu maç için Emniyet ve Demirören tarafından böyle bir karar alındığını ve yapabileceği bir şey olmadığını söylüyor.Maçın başlamasına 5-10 dakika kala bu durumda olan taraftarlar iyice sinirlenmeye başlıyor ve bu sırada stad görevlisi araya girip taraftarların bir kısmını numaralı a blok ile eski açıkın komşu olduğu bölüme alıyor-o da bir kısmı diğerleri içeri giremiyor-..
Polis Beşiktaş taraftarı ile Porto taraftarı arasına oturuyor ve orda bulunan Beşiktaş taraftarının ayağa kalkması,hareket etmesi yasak,devre arası olunca tuvalete bile gidemeyeceksin yani..
Adam sezon başında o kadar para verip kombinesini almış,sen onun yerini kendisine sormadan rakip takım tribününe vereceksin,sonra adama birde polis ve stad görevlileri her türlü ahlaksızlığı yapacak,böyle bir şey olabilir mi?Polis eliyle taraftarın hakkı gasp edilmiştir..Bu polis kimin polisi?Bu ülkede işler nasıl işler?Yazık günah değil mi o insanlara?Takımın başarısı vs. umrumda değil,Şampiyonlar Ligini bile aldıracak olsa bu yönetim,derhal istifa etmeli veya bir şekilde bu kara lekeyi temizlemeli..Beşiktaş tribününde bu tip şeyler olmamalı...
Ben onu bunu biLmemde ben Oscarı,Federico yu,RonaLdo yu 26 ve 21 numarayı özLedim.Bu takım bana zevk vermiyor ne yazık ki..
Porto Beşiktaş gibi, Beşiktaşta Porto gibi oynasaydıda da Beşiktaş kazansaydı....
Beşiktaş'ın işi çok zor. Liverpool maçlarının birisini kazansa bile ilk iki çok zor.
Şu an hala golün şokundayım.Maçı kaybetmeyi kesinlikle haketmedik.Porto'dan daha iyi oynadık.Deli İbo hala ilk 11'de ve 90 dakika oynuyor.Ben anlayamıyorum bu işi.Anlayamadağım bir olay daha var.Hakemler rakiplerin sert oyununa nasil izin veriyorlar?Geçen maçlara göre daha ofansif ve iyiydik.Şanssız bir golle kaybettik.Artık %90 sonuncuyuz grupta.
Hakan konusunda endişelerim var.Yedeğe çekilmeli diye düşünüyorum.
Son olarak bir penaltımızın verilmedeğini hatırlatıp;bu sene nedir bu hakemlerden çektiğimiz diyorum:(
bize acilen bir 10 numara oyun kurucu lazim ve bir forvet gol makinasi. oyun kuramiyoruz ve gol atamiyoruz. devre arasinda transfer yapilmali sart! yoksa daha cok mac kaybederiz. 10 numara kalabilirde ama forvet sart gol atamiyoruz nerde ilhan mansiz nouma gibi forvet.
Aslında 3 tane 10 numara var.. Ricardinho güzel oynar oyun kurucu olarak ama diğer oyuncuların sahada yer tutuşu biraz zayıf sanki..
Porto'yu bu kadar rezil halde kolay kolay yakalayamazsın, ama biz bu halini bile yenemiyoruz...
Yazık...
İnanıyorum ki , Fenerbahçe - Porto veya Galatasaray - Porto olsaydı bu maçta en az 3 fark atardı her 2 takımımızda Porto'ya.