Evet Uğur'a kesinlikle eklenmeli.
Printable View
Evet Uğur'a kesinlikle eklenmeli.
Tuncay çok değişti. Crossing ve finishing düşmüş, teknikle beraber.
Tuncay'a yeteneksiz diyorum ya boşuna demiyorum bunu.
Benim düşürdüğüm Tuncay'dan daha da kötü yapmışlar :~))
Fizik çok dengeli olmuş, çok kısıtlı zaman vardı Tuncay'ı ellediğimde, detayları düzeltmeye bile izin vermemişti Türker.
Nereden bu sonuclara variyorsunuz aklim almiyor vallahi.. :)
Code:Attribute 8.0.0 8.0.2 Fark
Corners 7 7 -
Crossing 12 12 -
Dribbling 14 14 -
Finishing 12 12 -
First Touch 8 8 -
Free Kicks 5 5 -
Heading 14 12 -2
Long Shots 12 12 -
Long Throws 8 8 -
Marking 8 8 -
Passing 11 11 -
Penalty Taking 14 14 -
Tackling 11 7 -4
Technique 14 14 -
Versatility 15 15 -
Aggression 12 12 -
Anticipation 14 14 -
Bravery 14 14 -
Composure 8 12 +4
Concentration 9 9
Consistency 12 13 +1
Creativity 8 13 +5
Decisions 13 13 -
Dirtyness 10 10 -
Flair 13 13 -
Imp. Matches 15 15 -
Influence 14 14 -
Off The Ball 16 16 -
Positioning 8 8 -
Teamwork 10 10 -
Work Rate 17 17 -
Acceleration 16 16 -
Agility 15 15 -
Balance 14 14 -
Inj. Proneness 4 4 -
Jumping 16 17 +1
Natural Fitness 16 16 -
Pace 16 16 -
Stamina 17 17 -
Strength 14 12 -2
E abi Anelka GS maçında bilmem kaç kişiyi çok iyi topa hakim olarak geçti yakın mesafeden top direğe gitti.. Beşiktaş maçında bilmem kaç kişiki aynı şekilde geçti gitti penaltı yaptırdı Toraman'a.. Ben bu iki pozisyonda da çok üst seviyede bir beceri yetenek gördüm.. Hayatımda bir kez gördüm İbrahimovic'in o şekilde gol attığını.. Oktay'da atmıştı bi kere öyle bir gol..Quote:
Messi'de rakibini topla hareket ederken geciyor, Aaron Lennon'da. Ikisi de hizli oyuncu. Ikisi de rakibini geciyor. Birisinin topla hareket ederken kontrolu cok ust seviye, digeri rakibini geciyor ama topu ileriye tepip pesinden kosarak geciyor. Birisi direk kaleye dogru dripling ile gidebiliyor, kalabaligin icine topla girip cikabiliyor. Digeri cizgiden inerek orta yapiyor, bunu da rakibinden daha hizli oldugu icin veya rakibi yeterince cabuk yon degistiremedigi icin yapiyor.
Neyse bu konuda yapabileceğimiz herhangi birşey olmadığından dolayı gereksiz oluyor sanırım.. O sistem İbrahimovic'i bu hale getiriyorsa valla karşıyım ben o sisteme:)
Tuncay ilerleyen senelerde kaza bela sakatlık olmazsa çok daha iyi düzeye gelecektir. Attığı goller hem maç kazandıran goller oldu. Bu belki çok önemli gözükmeyebilir ama zaten güçlü, yııpratıcı ve çok yönlü bir oyuncu. Soğukkanlılığı artırmışlar.
Bence Tuncay' da en önemli eksik concentration özelliğinin 9 olması. Tuncay konsantre olmasıyla bilinene bir oyuncu.
Ömer abi ben editörden bakmadım. Oyunda düşük çıkıyor. Crossing 11, dribbling 13 çıkıyor.
hakikatten tuncayın consantrasyon neden 9 bunu kim niye verdi acaba
bide soğukkanlılık dışında ingizlizler 6 ayda çözmüş adamı ve olması gereken şekle sokmuşlar iki sene sonrada penaltı 12 ye iner benden söylemesi
bizde daha 6 sene kalsa tackling 11 olur yani top çalmasada veririz biz ;) yada heading 14 olur tuncayın attığı bol kafa gollerini zamanlama ve jumpingi sayesinde attığını ayırt edemeyizde headinge 14 deriz
gücüne de 14 deriz inigilizlerde puanlamayı 40 üzerinden yapmaya başlar ledley king e 34 verirler protesto için
+1 ingiliz araştımacılar
http://www.fenerbahce.org/icerik/haber/11169/
Sanırım First option ve friendly ayarlamaları olabilir...
Oyunda Deniz'in Almanya ikinci vatandasligi var. Ancak eger Alman vatandasi olsa boyle bir vize alma islemine tabii tutulmamasi gerekir. Deniz'in Alman vatandasliginin kaldirilip, almanca dil bilgisinin eklenmesi gerekli.Quote:
Yöneticiler Şekip Mosturoğlu, Tahir Perek, Hakan Dinçay ve Turhan Şahin ile futbolcular Serdar Kulbilge, Kemal Aslan, Volkan Babacan, Kezman, Can Arat, Gürhan Gürsoy, Deniz Barış ve Semih Şentürk, İngiltere'ye vize işlemlerinin yapıldığı, Üsküdar Emniyet mahallesindeki World Bridge'e gitti.
Dijital fotoğrafları çekilen ve parmak izi alınan yönetici ve futbolcular, daha sonra buradan ayrıldı.
1. Almanya'da Turkler yabanci statusunde oynamiyor. Hatta Almanya'da yabanci statusu diye bir sey yok. Deniz St. Pauli'de 2000 yilinda oynadi yanilmiyorsam ve o donemde Almaya'da herhangi bir yabanci kisitlamasi da yoktu.
2. 1999 yilinda Alman vatandaslik yasasi yenilenene kadar, 1913 yilinda yazilmis vatandaslik yasasi kullaniliyordu. Bu yasaya gore Alman vatandasligi ilk once sadece babadan, daha sonra da hem anne hem de babadan gecebiliyordu. Almanya'da dogmus olmanin, Alman vatandasi olmak icin herhangi bir avantaji yoktu.
1990'larin basinda Almanya'da bazi statulerde oturan kisilerin vatandas olmasini kolaylastirdi ancak vatandasliga basvuran kisi sayilarinda buyuk artis gorulmedi cunku vatandas olma hakki Almanya'da 15 yil oturmus kisilere veriliyordu. Bu nedenle de misaif isci olarak Almanya'ya tasinmis Turkerin cogu vatandas olamiyordu.
1999 yilinda yeni vatandaslik kanununun devreye girmesi ile hem Almanya'da oturma suresi zorunlulugu 8 yila indirildi, hem de 1 Ocak 1990 tarihinden sonra Almanya'da yabanci anne ve babaya dogan kisiler vatandaslik hakki kazandi.
Bu dogum kaynakli vatandaslik hakki Almanya'da dogmus kisiye 23 yasina kadar verildi. Eger 23 yasina basinca Almanya'da dogarak vatandaslik hakki kazanmis olan yabanci bir baska ulkenin vatandasligina sahip olmadigini Alman hukumetine kanitlamazsa, Alman vatandasligini kaybediyor. Bu basvuruyu Almanya'da dogmus kisi 21 yasinda yapmak zorunda.
Alman vatandaslarinin ikinci bir ulkenin vatandasi olmasi da yasak ve Alman vatandasi olan bir kisi eger ikinci bir ulkenin vatandasligini, daha once Alman hukumetinin izinini almadan, d Almanya'da bulunan ve Alman vatandasi olan Turk futbolcular Turk milli takimini secme konusunda tereddut edebiliyor. Zira Turk milli takimini secmek, Turk vatandasi olmalari ve bu nedenle de Alman vatandasliklarini da kaybetmeleri demek.
Teşekkürler abi o zaman bu durumda Türkiye liglerinde second nationality Alman olan birçok futbolcunun değişmesi gerekecek mesala Ümit Karan vs. gibi...
cengiz abi ilhan parlak için kafanda planladığın bir profil var mı.2009 için.özellikle p.a. açısından çok merak ediyorum.
birde nerdeyse hiç izleme imkanım olmadı oyun stili nasıl biri.belirgin özellikleri ne.sonuçta -9 luk bir oyuncu oyunda, insan merak ediyor.
Şu anda gördüğünüz İlhan profilini maalesef ki çok fazla değiştirebilme şansı ile düzenleyemedim.Profil Emir'in izleyerek yaptığı profildir, izlemeden de çok fazla düşüremem, zira gerçekten potansiyeli yüksek olabilecek bir oyuncuydu kendisi (U19 Şampiyonası gol kralı).
Şu anda eleştirenler de 2 maçlık performansları ile eleştiriyorlar, ki hiç doğru değil.
Maalesef hala bekleme aşamasındayım, keşke Reserve lig olsaydı.
Gürhan da 110 CA civarında (işyerindeyim kusura bakmayın), Selçuk ile aşağı yukarı aynı seviyedeler.Normalde 700k$ civarında başlaması lazım iken 4 M$ civarında başladığını ilk kez gördüğümde şok olmuştum.
Gürhan çok yetenekli bir oyuncu, Ümit Milli Takım'a seçildi zaten, editörden baktığınız özellikler ile tartışmamız lazım.Yüksek çıkmasının açıklamasını Ömer abi yapmıştı hatırlarsanız, official research editor ile ilgili bir durum.
Şu anda çok fazla oynayamadığı için yeniden değerlendirebilme şansım da olmuyor maalesef, halbuki sezon başı Zico ile basın toplantısı yaptıklarında oynacağına ilişkin yorumları vardı, ima ediliyordu.Zico Gürhan'ın yeteneği beğendiğini söylüyordu, tabi ki bu kıstas değil yine de.
Gürhan sakatlığı nedeni ile 2. dönemde uzun zamandır şans bulamıyor, Selçuk ya da Ali Bilgin'in yerine rahatlıkla oynayabilirdi, kısmet..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
İlhan Parlak kısa, zayıf, seri, çabuk, pırpır bir forvet, çok fazla zorlayıp top kaybedebiliyor ama yetenekli, bazı teknik özellikleri (tekniği genç oyuncular arasında fena değil) ile tutunabiliyor, oynatılması lazım, böyle gitmez yazık olur.
@ABOOO
sevilen sevilmeyen insanlar kısmında bir kaç değişiklik yapılması gerektiğini düşünüyorum.
1- tuncay a verilen 90 değeri çok fazla. malesef onu seven kadar sevmeyen insanlarda var artık ve mutlaka minumum düzeye inecek şekilde o kısımda olması gerekiyor. örneğin 50 değerle oyunda gözükecekse 50 olmalı 60 sa 60.
2- alex in 80 değeri kesinlikle 100 olmalı buna örnek vermek şunu yaptı bunu yaptı demek bile gülünç olur. tartışmasının olmaması gerektiğini düşünüyorum.
3- sevilmeyenler kısmınıda yaşım gereği çok bilmiyorum. evet haim revivo ve bolic sevilmiyorlar ama artık unutuldular öldüler mi kaldılar mı belli değil. en son bolic i fbtv de bir programda görmüştüm... sanırım bundan seneler önce girildi ve hala öyle.. o kısımın dönemlere göre değişmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü fenerbahçe nin binlerce nefret ettiği insan var. şuan için yıldırım demirören, sinan engin, adnan polat, rüştü reçber, mert nobre vs. gibi isimler olabilir.
son olarak bizlere tarihimizin en büyük başarısını yaşatan zico da o favori insanlar kısmına eklenebilir.
ps. bu uykulu halimle pek okunası bir yazı olmadı farkındayım, idare edin lütfen.
Evet daha evvel ben de yazmıştım favorite personnellerin değişmesi lazım Aziz Yıldırım'ın ve Engin İpekoğlu'nun yüz üstünden verilen puanları da abartı mesala dedim... Dün akşamdan sonra Alexin önüne kimse geçemez :)
aziz yıldırım ı sevmeyen kısım belli onlar sevmiyor diye aziz yıldırım ın değeri düşecek değil. hem gerçekte hemde oyunda.. elbette bir çok hatası oldu fakat aziz yıldırım için yapamayacağı şey olmayan bir sürü insan var girin bakın **** ya. ben yaşım gereği göremedim ama acıların takımını bu hale getirdiğini unutmamak gerekli aziz yıldırım ın.. nankörlük iyi değildir ;)
alex konusunda ise düne göre konuşmuyorum zaten çeyrek finale kaldığımız için 100 olmalı hatta daha öncesindende olabilirdi aslında..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
------
yıldız olarak çıkmış fenerbahçe taraftar sitesinden bahsediyorum.
Dün Gökhan Gönül çok kritik toplar kesti. Yine takımının en iyilerindendi. Gökhan' ın imp matches cve conscitency özellikleri 15-16 arası olabilir. Bunun yanı sıra Kazım gerçekten çok çok iyi oynadı. Hemen hemen her defasında rakibini geçmeyi bildi. Golde de klas bir orta kesti. Ali Bilgin' e değilnmek istiyorum gerçekten 3 büyüklerin oyuncusu değil.
gökhan a haksızlık yapılıyor demiştim bu çocuğun ofansı da defansı da iyi sadece fiziği biraz güçsüz oda oynadıkca ve çalıştıkca gelişecektir.kademe anlayışı top kesmesi zamanlaması ataklara çıkması çok iyi .topla fazla oynadığı zamanlar oluyor ve o zamanlarda karar verirken geç kalıyor veya yanlış tercih yapıyor
Colin Kazim Richards icin en onemli degerlendirme bence Geldigi ulkeden dolayi, aldigi altyapidan dolayi, gordugu futboldan dolayi ve hangi sokak futbol culturunden geldigine bakmak lazim!
kendine guveni cok kez oynamis oyuncular kadar var ve soguk kanli.
Yani kisacasi kendine guveni cok, bir sekilde yeteneklerine guveniyor ve bu onu bir sekilde isine yariyor...
Colin Kazim sunu gostermistir ki daha ust seviyede oyle cok deneyimi olmasa bile(hatta ebu simdiye kadar futbolcu olarak ne gordu ve yasadi ki" sozlerine) boyu ve fizigi yerinde olan bir cok sokakta futbolu ogrenmis kisi ulkemizde birseyler yapabilir bence!
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ben hala alex icin
"runs with ball from center"
bir de alexin accelerationu 16 olabilir diyorum, hizi hizlanmasi 10-9 gibi zaten hatirladigim kadariyla?
acceleration top surme degilmiydi yoksa hatam mi var?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ARKADASLAR
bu acceleration hep aklima takiliyordu!
arastirdim ve buldum!
HATA BENIM, yanlis yapmisim...
hizlanma zaten acceleration'mus, arastirdim...
flemenkce EERSTE METERS yani "ilk metreler" deniliyor ben burda biraz takilmistim, "topla mi yoksa fizikle mi ilk metreler" diye.
kucuk bi ayrintiyi kacirmisim zaten fysiek grupundaymis, yani topla alakali degil...
benim hatam ozur dilerim, istegimi geri cekiyorum :D
Maldonado net olarak 5 aydır futbol yüzü görmemiş. Bence dün gayet iyiydi. Özellikle güeny amerika kültüründe pişip türkiyeye gelen oyuncuların ilk başlarda afallaması normal olmasına rağmen pek bir hata da yapmadı.
bkz. deivid, marcelinho falan..
Takım içerisinde bazı görev paylaşımları vardır. Top kapmak aurelio'nun işiydi dün ve defalarca yaptı bunu. Ayrıca futbolcular sizin TV'den izlediğiniz gibi göremiyor saha açısını bunu bilin. Futbolda her zaman için baskı yemeyen ve atak yönüne yüzü dönük olan arkadaşınız sizden avantajlıdır. Basit bir kuraldır bu. Eğer baskı yersen ve topu oyuna sokmak için yeterli boşluk yoksa geri dönersin. Maldonado bunu bol bol yaptı ve hiç te hatalı olmadı.
Onurap ortalığı karıştırmaya çalışmandan sıkıldım, lütfen artık yazma..
İkincisi yanıldığını göreceksin, 1 maç ile değerlendirdiğin için ben araştırmacıyım sen de seyircisin..
heralde gfbden bahsediosun valla ben gfb hiç deilim... bir iki sevdiğim arkadaşım var o taraftar grubundan ama sonuçta alakam yok... Benim demek istediğim sonuçta noolursa olsun hoşlanmayan taraftarlarda var ve mesala Alex'in altında olmalı Aziz Yıldırım diye düşünüyorum, yaşın tutmadığı için hatırlamazsın ama Ali Şen'in sahip olduğu sevgiye asla sahip olamadı Aziz Yıldırım evet çok büyük başarılar kazandık kulüp olarak ve teşekkür borçluyuz Aziz Yıldırım'a ama aynı zamanda kurduğu otokratik yönetim birçok kişiyi de kızdırdı... Hem camianın çok içindeki hem de taraftarlardan...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Kaldı ki Ali Şen'i bile sevmeyenler vardı...
Sakiniyet lütfen.
kazım kazım ondaki rahatlık her oyuncuya lazım :)
gerçekten haftalarca yedek kalan bir adam bu kadar rahat bu kadar kendine güvenen oynuyorsa helal olsun denmeli..sanırım onun hali araştırmacılarımızın gözünden kaçmaz...
biraz daha izleyebilsek daha emin olabileceğim ama crossing gayet yerinde yani..ama finishing için aynı şeyi söylemek çok zor..
bu çocuk biraz daha tek yönlü oynamaktan çıksın ..sadece hucumu düşünmekle olmayacağını günümüz modern total futbolunda hucumcularında defanslarına yardım etmek zorunda olduklarını öğensin ve elbette olmaz olmaz.."fiziğini biraz daha geliştirsin" kesemeyeceği adam oynayamayacağı takım olmaz...ama şu an ki hali ile ..bilmiyorum bazı endişelerm var..eğer yedekliğe küser ve çok çalışmazsa futbolunun gerileme ihtmalinden korkuyorum..
ama inşallah tersi olur...
dikkat edecegim.
sagol.
Edu son 3-5 haftadır harika oynuyor gerçekten.. Bugünde harikaydı..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
birde carvalho yla çarpıştığında bilinç kaybı yaşamış. şuan hastahanedeymiş.. nasıl oynadı öyle çok ilginç gerçekten :|
[QUOTE=Onurap;1033385]
Deivid uzun şut 17 ppm= uzaktan şutlar
M.topalda deivid kadar şut atıyor hatta golde attı ama uzun şut 11 ppm=yok
Lincoln 15 :)
Şimdi deivid isabetli atıyor demeyin çoğunu tribine atıyor lincoln dende iyi olacağını hiç sanmıyorum.
Albelda pozisyon alma:18 aurelio 19.Bu biraz abartı değil mi 16-17 aurelio için çok mu kötü olacaktı?
bu arada ilginç bi istatik aurelio dünyada en iyi pozisyon alan 10 oyuncu içerisinde makalele felan sollamış hepsini. :)
Demekki neymiş? Araştırmacılarımız araştırmasını güzel yapıp ona göre sağlam bir veritabanı oluşturuyormuş.
Tek tek yorumlamayacağım Aurelio'yu, Deivid'i. İzleyenler yeterince gördü zaten bugün. Dediklerinizin tamamen tersinin çıktığınıda gördük arkadaşlar ki ömer abi olsun cengiz abi olsun defalarca cevap yazmalarına rağmen.
Deivid uzun şutu iyi atıyor ama 17 abartı hala görüşümün arkasındayım..Gerard ve lampardın bile uzun şut 17 iken..Son mesajım tartışma yaratmak istemiyorum size göre öyle olabilir bana görede böyle..F.bahçe alyhine bi şey söylenincve herkes kutsal ittifak kuruyo çünkü..
onuralp kardeşim lisede sınırfında yaptığın tmuhabetleri buraya taşımamanı rica ederim..kimsenin ittifak mittifak kurduğu yok..diğer takımların forumlarına bakıyorum sakin sakin tartışıyoruz fenerbahçe forumunda bir sürü slinen mesaj vs...sakin olun arkadaşlar..ya..
ne ittifakı burada herkes fikrini söylüyor..çocukluk yapma...olgun tavır takın...tamammı sevgili dostum...
İttifak falan yok ortada. Siz kendinizi şişiriyorsunuz yok fenerliler kayırılıyor şöyle böyle diye.
Ayrıca bu deivid'in uzaktan attığı kaçıncı golü. En azından şutları çok iyi bu bir gerçek.
Dün Önder görevini yaptı beklediğimden çok daha iyiydi. Maldonado çok basit oynuyor. Al ver hiç ayağında top tutmuyor gerçekten bu çok olumlu bir özellik. İzlemeye devam etmemiz gerekiyor. Şimdilik bunu gördüm, fizik olarak fit değil henüz daha kilo vermesi gerek. Maç eksiğini kapatırsa iyi olabilir şimdilik idare ediyor.
Ugur Borali övenler nerde? yine macin en kötü isimiydi.
Eren abi, Aurelio Albelda'nin yanina bile yaklasamas, o kadar. Albelda kendini kanitlamis, Ispanya milli takimi kötü gittigi günlerde bile en iyi oynayan Albeldaydi..
Asil sen Albeldanin maclarini izle! diyecem ama ******** Koeman oynatmiyor..
Deivid'in long shotu 17, evet bu halen fazla buluyorum..
Aurelio nin posizyon almasi bence 17 gecemez.
Gerard ve Lampard cok deniyor, az atiyor.
Deivid az deniyor, az atiyor.
Bence aksine Deivid'in uzun sutlarinin yuksek olmasi, Gerard ve Lampard'in dusuk olmasi daha mantikli.. ;)
Uzun sutlar ozelligi, uzaktan vurulan sutlarin isabetliligi oldugunu goz onunde bulundurursak, dogru olan da bu..