Originally Posted by
anilton
Aslında hakemi onu,bunu konuşuyoruz ama gerçekten irdelenmesi gereken çok önemli bir nokta var...
Geçen sezon tek önlibero Cisse önünde Delgado,beklerde Tandoğan ve Üzülmez oynuyordu.Yani bu takım savunması neredeyse "sıfır" anlamına geliyordu.Ne diyorduk hep,bu sistemde stoperlerin Terry-Puyol olsa pozisyon verir gol yersin.Nitekim Ertuğrul Hoca'da bunu anlamış olacak ki(ya da biz öyle sandık) bu sene Kurtuluş ve Tello'lu daha aklı selim bekler,Uğur ve Cisse gibide mücadele gücü yüksek ve iyi pas yapan oyunculardan kurulu çift önlibero önlerinde Delgado'lu sistemi oturtmaya başlamıştı.Yani 4-2-3-1.Bu sistemle Siroki,Antalya ve Konya mağlup edilmişti.Ne olduysa Trabzon maçında oldu.Lige çok iyi başlayan Trabzon karşısında gol yememişsin,neredeyse pozisyon vermemişsin ama pozisyonada girememişsin.Yani başarısız sayılmazsın.Şampiyonluk yolundaki rakibine deplasmanda yenilmedin.Ama bizim futbol ulemalarımız sırf bu maçta pozisyona girilemedi diye başladılar;"Beşiktaş büyük takım,çift forvet oynamalı,tek forvet oynanır mı,korkuyomusun?" naraları atmaya.Ve ne tesadüf ki Metalist maçında Ertuğrul Sağlam geçen seneki sisteme U dönüşü yaptı ve çift forvetli tek önliberolu sisteme geçti.Bu maçta Metalist takımı yakaladıklarını atsa 3-1 galip ayrılıp ülkesine güle oynaya gidecekti.Hemen ardından Antep maçı geldi.Futbolcular sahaya çıktığında hemen dizilişe baktım ve çift forvet olduğunu gördüm.Eyvah yine aynı hataya düştü Hoca,Antep puan ya da puanlar alacak dedim kendi kendime.Ama gözümden kaçırdığım bir şey vardı.Cisse yalnız değildi bu sefer ve yanında koşmayan,mücadele etmeyen,top ayağına gelince oynayan Delgado yoktu,Serdar Kurtuluş vardı.Yani bu demek oluyordu ki çift forvet ama yine çift önliberolu bir sistem vardı sahada.Ve yine neredeyse pozisyon vermedik rakibe.Gelelim dün akşam oynanan maça.Çok değil daha geçen sene şampiyonluktan olduğumuz maçta tek önlibero S.Özkan,önünde Delgado.Bekler Üzülmez ve Tandoğan.Daha ilk 15 dakikada 3 karşı karşıya pozisyon verdik,birde gol yedik.Ve sonuç olarak maçı kaybettik,şampiyonluk yolunda çok büyük bir yara almış olduk.Dün akşam kadroya vedizilişe bakınca gözlerime inanamadım.Nasıl olurda Ertuğrul Hoca böyle bir hataya düşer anlam veremiyorum.Geçen sene iki gol yediğimiz kanadın sahibi Üzülmez sahada ve Büyükşehir gibi orta sahası basan ve iyi pas yapan rakibe karşı tek çapa Cisse önünde ise koşmayan Delgado.Neyse maç başladı golü erken buduk yine,aslında pek sevinmedim desem yeridir.Hem golü tam göremedim,hemde Ertuğrul Hoca yine erken gole aldanıp bu sistemin iyi olduğunu düşünerek bundan sonra böyle devam eder diye korktum.Ama beklediğim oldu,Cisse tek başına bir şey yapamadı dirençli İBB orta sahasına karşı.Üzülmez kademeden,top sürmekten,stoperden top almaktan,kafaya çıkmaktan bihaber zaten.Ve sonuç olarak yine rakibe pozisyonlar verdik.Nasıl oldu böyle bir şey.Zapotocny ve Sivok vardı savunmada pozisyon vermememiz lazımdı.Taş gibiydi hani bunlar.Tamam iyi has oyuncular ama Üzülmez gibi bir bekle,önlerinde sadece Cisse ile oynarlarında yapacak bir şeyleri yok pek fazla.Başında da söylemiştik,değil Zapo-Sivok,Puyol-Terry olsa bu sistemle afallarlar,hata yaparlar.Tamam hakem hatalı diyoruz biz ama sen rakibi boğup,golleri attıktan sonra kim ne yapabilir...
Ertuğrul Hoca sezon başındaki doğrusuna dönsün.Çift önlibero tek forvetli sistemi devam ettirsin.Üzülmez'i yine oynatmasın,hatta kadroya bile almasın Tandoğan gibi.Bazı futbol ulemalarının gazına gelip bildiği,oturtmak istediği sistemden vazgeçmesin...
Umarım artık bundan sonra koskoca orta sahada bir tek Cisse'yi bırakmaz.Yanında sezona mükemmel başlayan ve takım savunmasının başarılı olmasının başmimarlarından olan Uğur'u tekrar onun yanına monte eder.Metalist maçında yine aynı sistemle çıkarsak tur hayalden öteye gitmez.Ama ben Hoca'nın kendi sistmine geri döneceğine inanıyorum...