Anket Sonuçlarını Görüntüle: ?

Voters
24. You may not vote on this poll
  • İBB

1 4.17%
  • Beşiktaş

17 70.83%
  • Beraberlik

6 25.00%
Sayfa 6 / 6 İlkİlk ... 456
151 ile 178 arası toplam 178 sonuç

Konu: İBB - Beşiktaş [ TSL 5. Hafta ]

Nesil
    2007
    Yer
    i bilmiyor..

Hayır sadece Rüştü'nün hatası yok iki takımda 11 kişi oynadıysa adam göstere göstere oraya o topu atıyorsa o adamda rahat bir kafa vuruşu yapıyorsa bunda sadece Rüştü'nün hatası yok Sivok'un çıkmasının ardından yapılan bir hata bana göre..Ama yanlış da görmüş olabilirm Rüştü topa çıktı ve temas etmedi diye hatırlıyorum..

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by LaigLeNoiR View Post
    Çağrı'ya soruyorum.Emre abi hatırlattın iyi ki .

Baros'un geçen hafta attığı ilk golde Nonda kaleci topa dokunurken topa ve kaleciye müdahale edip alıyor.Acaba o maçın yorumunda bu kuralıda vurgulayarak faul olduğunu belirttin mi ?
    ben o golde faul var dedim ki zaten. yani izlerken. ama tabi uzun zamandır forumda aktif olamadığım için dikkat edersen yeni yeni mesaj yazıyorum. üstelik o pozisyonla alexin pozisyonu bence aynıdır ve fauldür.

arkadaşlar kalecinin 18 içinde dokunulmazlığı vardır bunu biliyoruz ama 6 pas içindeyse bu dokunulmazlık kat be kat artar. yani kaleci kaleye ne kadar yakınsa o kdr dokunulmazlığı artıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    Sivok çıktı demeyelimde ne diyelim ki başka.Bu takımın savunması Zapotocny ve Sivok 2 lisi sayesinde düzelmedi mi? Sezonun ilk maçında bu 2 li olmadığı için Antalya'dan 2 gol yemedik mi? Sonra bu 2 linin olduğu maçlarda gol yedik mi? E şimdi Sivok çıkınca yine bu 2 li bozuldu ve golü yedik.Bunun daha başka nasıl bir açıklaması olabilir ki? Gökhan Zan markaj nedir bilmiyor.Pozisyon alma nedir bilmiyor.Onun olduğu Antalya maçında yine duran toptan adamını tutmadığı için gol yemiştik..
    Şampiyonluğa oynayan bir takımın 3. bir stoperi yok o zaman öyle mi ? Sivok o anda sahada olsaydı o topa bir tek Sivok mu müdahale edecekti ? O zaman allah göstermesin Sivok-Zapo ikilisinden birine birşey olursa Beşiktaş'ın çok başı ağrıyacak.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by shamur1 View Post
    Şampiyonluğa oynayan bir takımın 3. bir stoperi yok o zaman öyle mi ? Sivok o anda sahada olsaydı o topa bir tek Sivok mu müdahale edecekti ? O zaman allah göstermesin Sivok-Zapo ikilisinden birine birşey olursa Beşiktaş'ın çok başı ağrıyacak.
    Durum şimdilik onu gösteriyor.Belki Toraman bu 2 liden birisinin yokluğunu bir nebze aratmayabilir ama hoca dün hiç beklemediğim bir şekilde Zan'ı tercih etti.Sivok olsaydı sadece o mu müdahale edecekti demişsin.Yanlış hatırlamıyorsam o pozisyonda Gökhan Zan adamını kaçırdı.Herkes kendi adamından sorumludur bu tür pozisyonlarda..

Mesela sizdede Song sakatlansa ne olur bilmiyoruz ama sizde aynı sorunu yaşayabilirsiniz.Fenerbahçe'de Edu sakatlandı savunmada yaşananlar ortada..
    So what?
    Saike

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Evet öyLe zaten. OnLardan birine birşey oLsa savunmada zorLanırız. Aynı şekiLde Trabzonsporda Egemen ve Song dan birine birşey oLsa sizinde başınıza aynı şeyLer geLir. Ne var bundan çok feci bir durum mu ? Trabzonda ŞampiyonLuğa oynuyor iki tane iyi stoperi var. Fenerbahçe de öyLe. GaLatasarayda. Bana bu takımLarda bir ücüncü stoper saysana ?

Yok ki sayamazsın. Biz iki tane yan yana getirdiğimize dua ediyoruz, aynı şekiLde diğer takımLarda. Zaten bir üçüncüyü buLsak Avrupada finaL yaparız rahat rahat.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Zaten bana stoper falan deme. Kaç senedir takımımızda Erdinç, Çağdaş, Tolga Seyhan gibi adamlara tahammül ettik. Ancak bu sene görebiliyoruz müdaafa nasıl yapılır, kademeye nasıl girilir vs. Song sakatlansa kötü olur elbet ama gerisinde bekleyen Giray gibi bir oyuncu var.

Beşiktaş'ta ise Toraman,Zan,Tuna var. E zaten geçen sene Toraman-Zan oynuyordu çoğunlukla ve bu tip hataları yapıyorlardı. Üstüne Tuna da alındı bence iyi bir transfer değil.

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Evet öyLe zaten. OnLardan birine birşey oLsa savunmada zorLanırız. Aynı şekiLde Trabzonsporda Egemen ve Song dan birine birşey oLsa sizinde başınıza aynı şeyLer geLir. Ne var bundan çok feci bir durum mu ? Trabzonda ŞampiyonLuğa oynuyor iki tane iyi stoperi var. Fenerbahçe de öyLe. GaLatasarayda. Bana bu takımLarda bir ücüncü stoper saysana ?

Yok ki sayamazsın. Biz iki tane yan yana getirdiğimize dua ediyoruz, aynı şekiLde diğer takımLarda. Zaten bir üçüncüyü buLsak Avrupada finaL yaparız rahat rahat.
    Emre Aşık, Emre Güngör, Servet Çetin ve Meira Galatasaray'ın stoperleridir. Ayrıca bu 4ü de milli takımda oynuyorlar..

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Emre aşık oynarken Servet oynarmış gibi güven duyuyormusun ?

Ya da Emre oynarken Meira oynarken ki gibi güven duyacakmısın. ?

Gökhan Zan ve Toramanda Türkiye nin en iyi yerLi stoperLErinden ve MiLLi takım kariyerLeri de ortada ama durumLarda ortada

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Quote Originally Posted by Jigsaw View Post
    Emre Aşık, Emre Güngör, Servet Çetin ve Meira Galatasaray'ın stoperleridir. Ayrıca bu 4ü de milli takımda oynuyorlar..
    O yüzdenmi ligde 4 maçta 3 gol yedi Gs.

Steaua'dan 3 gol

Bellinzona'dan 3 gol ..

Milli takımda oynamak bir marifet değil. Bu kadar eleştirilen G.Zan da oynuyor.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Evet aynen öyLe. Oynama iLe oLsaydı. ÖnemLi oLan oynayanLar kadar performans verecekLermi.

Beşiktaş ta haLa Zapo ve Sivok ikiLisinin oynadığı dakikaLarda goL görmedi kaLesinde. Ama Gökhan topLasan bir buçuk maç oynamadı 3 goL gördü kaLesinde Beşiktaş. Yani umarım anLatabiLmişimdir.

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

sonuçta stoper olmak futbolun en zor mevkilerindendir. çünkü hem bekleri hem de stoper oynadığın zaman yanında oynayan adamı da düşünmen ve onunla anlaşman gerekiyor. ayrıca kaleciyle de uyumlu olmalı ve sürekli konuşmak gerekli. şu an galatasaray bunu sağlayamadı. bu yüzden bu kadar çok gol yiyor. yakın zamanda da bu açığını kapatacaktır. yavaş yavaş oturuyuor en azından takım. üstelik bu kadar sakatı olmasına rağmen ve en azından her maça farklı bir 11le çıkmıyor. zaten çıkamaz adamı yok hepsi sakat.

beşiktaş bu uyumu erken sağlayabildiği için galatasaraydan daha az gol yedi. stoperlerin uyumu gayet iyi. birine bişi olsa yerine toraman gelmeli bence.

fenerbahçe ne yapsın? edu ve luganodan sonra can arat geliyor stoper mevkisine?

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

O zaman bütün takımlar için için geçerli sabretmek gerekiyor.. Zaman..

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

İşte zaten onu diyorum ya Çağrı. Arkadaş diyor ki bir üçüncü stoperi varmı diye böyLe en zor mevki için biz iki tane iyi adam buLmuşuz buna sevineceğimize ne yapaLım üçüncüyü

Ama Zapo-Toraman ya da Sivok-Toraman ikiLiside iyi verim verecektir savunmada. Tek sıkıntı Gökhan Zan da. AsLında Zan böyLe değiLdi ama geçen sezonun ikinci yarısından itibaren büyük form düşükLüğü var. AsLında biraz kendisini toparLasa yapamayacağı yok.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Anlamadığınız nokta şu : Eğer ortasahadan defans 2 lisine bir yardım gelmiyorsa dünyanın en iyi defans ikilisini oluştur tek baslarına yine sürünürler. Galatasaraydaki durum buydu. Ayhan tek önlibero oynuyordu mecburiyetten, defans özellikleri vasat olan bir oyuncu ve rakip takım da ortasahayı kolay gecip Meira-Servet ikilisiyle basa bas kalıyorlardı. Olay bu Ayrıca yediginin 1 fazlasını atıyorsan sorun yok

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

O zaman bütün takımlar için için geçerli sabretmek gerekiyor.. Zaman..
    evet işte bunu demeye çalışıyorum zaten. özellikle 2 stoper ve kaleci de değişikliğe gidiyorsanız bu mevkideki futbolcular birbirine alışıp birbirleriyle uyum sağlayana kadar bu hatalara katlanacaksınız demektir.

ayrıca ben toramanın zan'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum açıkçası.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Beşiktaş İBB'yi rahat diye düşünüyordum fakat tahminim tutmadı.

Öncelikle maçın Olimpiyat Stadyumunda boş tribünlerde yapılması üstelik İstanbul gibi bir kente hiç yakışmıyor. İftar saatine ve yağmura denk gelmesi nedeniyle tribünler bomboştu ve seyir zevki açısından hiç güzel değildi.

Maç öncesi iyi bir hava yakalayan Beşiktaş'ın karşılaşmadan galip ayrılacağını düşünüyordum. Forvet olarak çift forvet olmasıda güzeldi.

İBB daha maçın başında yakaladığı fırsatı tepti ve hemen ardı dakikada gelen orta şut karışımı birazda şansın yardımıyla Beşiktaş erken golü buldu. İlk yarıda Tello kötü performans gösterdi. Delgado'da pek ortalarda yoktu. Cisse göze çarptı.

Oyuna Uğur'u Tello yerine alması Ertuğrul Sağlam açısından iyi bir hamleydi. İkinci yarıda duran top pozisyonunda Beşiktaş savunmasının yaptığı bir hata neticesinde Adriano şık bir vuruşla durumu eşitledi. Zaten İBB'nin bu gibi durumlar dışında gol atması beklenmezdi.

Bu golden sonra bastıran taraf Beşiktaş'tı ve İBB tamamen savunmaya yerleştiri. Adriano ve İ.Akın'da yorulup kontra atak yaratamayınca Beşiktaş daha fazla topa sahip oldu ve golü aradı. Belediye geçtiğimiz sezondan çok farklı bir görüntü sergiliyor. Özellikle adamı bıktıran Olimpiyat stadyumuna çok alışıklar ve geçen sezon burada alışık olmayan takımlara karşı çok puan kazandılar. Dün gecede Beşiktaş karşısında vasat bir futbol sergilediler, savunmalarındaki problemler çok bariz önplana çıktı ve buna rağmen göze hoş gelmesede 1 puanı cebe attılar.

Tabi Beşiktaş eline geçen imkanları değerdirseydi belki iptal edilen golleri konuşmayacaktık. Bunlar yanlış veya doğru kararlar olsada böyle bir İBB karşısında Beşiktaş rahat kazanmalıydı.

Vasatı Aşamayanlar: İbrahim Üzülmez, Tello, Abdullah Avcı
    İdare Edenler: Nobre, Cisse, Efe, Adriano
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Çağrı eğer Nonda'nın posizyonuna da faul diyorsan sana ses etmem zaten.Sadece selam ederim Teşekkürler tarafsız görüşün için

Ekrem Dağ bence fena oynamadı bu maçta.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Gökhan Zan yerine oyuna giren kesinlikle Toraman olmalıydı.Bu Gökhan'a devre arasında yol verilmeli...

Nesil
    2005
    Yer
    Tuzla

bence hakem gayet düzgün bir maç yönetti...
    hatta i.b.b. nin verilmeyen bir golünde top yerde yatan adama çarptı ofsayt değildi bana göre onun haricinde iptal edilen gol kararları doğru...
    beşiktaş iyi oynadı kötü değildi ama savunmada sıkıntılıydı biraz önceki maçların aksine...
    neyse olur böyle durumlar lig uzun daha...

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

şimdi erman toroğlunu izledim arkadaşlar.

serkan'ın söylediği kuralı söyledi ve pozisyonun faul olduğunu da söyledi. ayrıca ikinci goldeki pozisyonda nobrenin sol ayağıyla ibb'li futbolcuya çelme takıp sağ ayağıyla topu delgadoya attığını söylüyor. ki videoda da bu gözüküyor gerçekten. dikkatli bakınca gerçekten fark ediliyor.

ayrıca ertuğrul sağlam da açıklama yapmış ben öyle bişi söylemedim diye. şansal büyüka söyledi

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Yani sonuca gelirsek şu var arkadaşlar.

Hani "yahu atıyoruz atıyoruz vermiyorlar " diye işi gırgıra vurursunuz ama kararların doğru olduğunu görebilmek lazım. Kararlar doğru ise bizim ilerlememizi istemiyorlar ve önümüzü kesmeye çalışıyorlar demek abes kaçıyor. Federasyon veya MHK yada bilinmeyen bir güç ne demiştir. "Faul yapılır ve pozisyon devamında gol olursa golü verme" diye telkinde mi bulunmuştur. Zaten hakemin yapması gereken golü vermemektir. Diğer bir taraftanda şu önyargı vardır. Bir maçta aynı pozisyondan çok olursa kesin hakem yanlış karar vermiştir. Dediğim gibi bir maçta 5 kırmızı kartta çıkar, 3 tane faul diye aynı takımın golüde iptal edilir.

Verilen kararlarda tartışılacak nokta bize kasıt var değildir. Hakemlerimizin neden bir kuralı 2 maç uygulayıp 1 maçta yanlış uygulamalarıdır.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Biz tartışalım duralım gol faul olur verilmez.Bugün G.Saray yine faul sonucu gol buldu.Tıpkı geçen haftada olduğu gibi.İsyanım buna.Bi tarafa çalıyorsun bi tarafa çalmıyorsun.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Aynen dün akşam ki iLk iki goLü gördükten sonra geLde burda neden BeşiktaşLı arkadaşLar tartışıyor neden isyan ediyor de. Ederim.

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

Aynen öyLe ederim.

Nesil
    2007
    Yer
    Diyarbakır

Quote Originally Posted by anilton View Post
    Aslında hakemi onu,bunu konuşuyoruz ama gerçekten irdelenmesi gereken çok önemli bir nokta var...

Geçen sezon tek önlibero Cisse önünde Delgado,beklerde Tandoğan ve Üzülmez oynuyordu.Yani bu takım savunması neredeyse "sıfır" anlamına geliyordu.Ne diyorduk hep,bu sistemde stoperlerin Terry-Puyol olsa pozisyon verir gol yersin.Nitekim Ertuğrul Hoca'da bunu anlamış olacak ki(ya da biz öyle sandık) bu sene Kurtuluş ve Tello'lu daha aklı selim bekler,Uğur ve Cisse gibide mücadele gücü yüksek ve iyi pas yapan oyunculardan kurulu çift önlibero önlerinde Delgado'lu sistemi oturtmaya başlamıştı.Yani 4-2-3-1.Bu sistemle Siroki,Antalya ve Konya mağlup edilmişti.Ne olduysa Trabzon maçında oldu.Lige çok iyi başlayan Trabzon karşısında gol yememişsin,neredeyse pozisyon vermemişsin ama pozisyonada girememişsin.Yani başarısız sayılmazsın.Şampiyonluk yolundaki rakibine deplasmanda yenilmedin.Ama bizim futbol ulemalarımız sırf bu maçta pozisyona girilemedi diye başladılar;"Beşiktaş büyük takım,çift forvet oynamalı,tek forvet oynanır mı,korkuyomusun?" naraları atmaya.Ve ne tesadüf ki Metalist maçında Ertuğrul Sağlam geçen seneki sisteme U dönüşü yaptı ve çift forvetli tek önliberolu sisteme geçti.Bu maçta Metalist takımı yakaladıklarını atsa 3-1 galip ayrılıp ülkesine güle oynaya gidecekti.Hemen ardından Antep maçı geldi.Futbolcular sahaya çıktığında hemen dizilişe baktım ve çift forvet olduğunu gördüm.Eyvah yine aynı hataya düştü Hoca,Antep puan ya da puanlar alacak dedim kendi kendime.Ama gözümden kaçırdığım bir şey vardı.Cisse yalnız değildi bu sefer ve yanında koşmayan,mücadele etmeyen,top ayağına gelince oynayan Delgado yoktu,Serdar Kurtuluş vardı.Yani bu demek oluyordu ki çift forvet ama yine çift önliberolu bir sistem vardı sahada.Ve yine neredeyse pozisyon vermedik rakibe.Gelelim dün akşam oynanan maça.Çok değil daha geçen sene şampiyonluktan olduğumuz maçta tek önlibero S.Özkan,önünde Delgado.Bekler Üzülmez ve Tandoğan.Daha ilk 15 dakikada 3 karşı karşıya pozisyon verdik,birde gol yedik.Ve sonuç olarak maçı kaybettik,şampiyonluk yolunda çok büyük bir yara almış olduk.Dün akşam kadroya vedizilişe bakınca gözlerime inanamadım.Nasıl olurda Ertuğrul Hoca böyle bir hataya düşer anlam veremiyorum.Geçen sene iki gol yediğimiz kanadın sahibi Üzülmez sahada ve Büyükşehir gibi orta sahası basan ve iyi pas yapan rakibe karşı tek çapa Cisse önünde ise koşmayan Delgado.Neyse maç başladı golü erken buduk yine,aslında pek sevinmedim desem yeridir.Hem golü tam göremedim,hemde Ertuğrul Hoca yine erken gole aldanıp bu sistemin iyi olduğunu düşünerek bundan sonra böyle devam eder diye korktum.Ama beklediğim oldu,Cisse tek başına bir şey yapamadı dirençli İBB orta sahasına karşı.Üzülmez kademeden,top sürmekten,stoperden top almaktan,kafaya çıkmaktan bihaber zaten.Ve sonuç olarak yine rakibe pozisyonlar verdik.Nasıl oldu böyle bir şey.Zapotocny ve Sivok vardı savunmada pozisyon vermememiz lazımdı.Taş gibiydi hani bunlar.Tamam iyi has oyuncular ama Üzülmez gibi bir bekle,önlerinde sadece Cisse ile oynarlarında yapacak bir şeyleri yok pek fazla.Başında da söylemiştik,değil Zapo-Sivok,Puyol-Terry olsa bu sistemle afallarlar,hata yaparlar.Tamam hakem hatalı diyoruz biz ama sen rakibi boğup,golleri attıktan sonra kim ne yapabilir...

Ertuğrul Hoca sezon başındaki doğrusuna dönsün.Çift önlibero tek forvetli sistemi devam ettirsin.Üzülmez'i yine oynatmasın,hatta kadroya bile almasın Tandoğan gibi.Bazı futbol ulemalarının gazına gelip bildiği,oturtmak istediği sistemden vazgeçmesin...

Umarım artık bundan sonra koskoca orta sahada bir tek Cisse'yi bırakmaz.Yanında sezona mükemmel başlayan ve takım savunmasının başarılı olmasının başmimarlarından olan Uğur'u tekrar onun yanına monte eder.Metalist maçında yine aynı sistemle çıkarsak tur hayalden öteye gitmez.Ama ben Hoca'nın kendi sistmine geri döneceğine inanıyorum...
    Tartışmaya gerek yok ! Sadece Hakem hatalrı değil ! Anıl Abi herşeyi doğruca açıklamış...

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Herşeyi güzeL açıkLamışta neden biz kötü oLduğumuz günde kazanmak varken kazanamıyoruz. Bazen takımLar kötü iken de kazanabiLiyor. Neden bizim ayağımıza bu şans geLmişken kazanamıyoruz. İyi tamam kötüydük, bunLarın önLemi aLınır ama puanLar gidiyor yine. BakaLım sezon sonuna kadar geçen sezon giden puanLarın topLamını geçebiLecekmiyiz.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Hayrettin abi iyi diyorsunda,bir anlık kızgınlıkla hakeme sallıyoruz bizde.İkinci gol net faul.İlk atılanda da "kural" öyle diyormuş.Aslında hakem hatası yokmuş demek ki.Bir penaltı pozisyonu var tartışılan sadece...

Bizim asıl isyan etmemiz gereken konu şu olmalı.Bizim maçta en ince faulu,santimine kadar ofsaytı yakalayan hakemler,gözünün önündeki apaçık faulu,apaçık ofsaytı nasıl vermezler,bunları sorgulamak lazım...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Bence de, sonuçta bu maçta hakem bizi yaktı, oyunlar oynanıyor diyecek çok önemli şeyler olmadı. Hakem vermesi gereken kararları verdi, burada bir mağduriyet yok, isyan herkese neden eşit uygulanmıyor yönünde olursa doğrudur ama hakemler bizi yakıyor, GS maçında vermedi denirse Beşiktaş da hatalı kararlarla kazanmak istiyor gibi bir düşünce ortaya çıkar ki o zaman düzen bozulur işte.

İsyan edilecekse doğru verilen kararlara değil, verilmeyenlere edilmeli.
    "YÜCE ATATÜRK"

Sayfa 6 / 6 İlkİlk ... 456

Mesaj Yetkileri