Alex orda geçse %200 gol bence çok basit bir gol Alex için , kaldı ki sırf Alex için değil bence direk kalenin çarparzından yuvarlasa gol olucak bence gole giden pozisyon yani ...
Printable View
Baros'un sakatlığının Emreyle bir ilgisi yok çok normal bir ikili mücadeleydi
Stad yanıyordu bir ara hangi tribünde oldu o tam göremedim ?
Maçtan önce yazarların Fenerbahçe'nin daha disiplinli olmasına yaptıkları vurguyu doğrular şekilde müthiş bir baskıyla başladık. Carlos'un tecrübesi ve Alex'in her zaman olduğu gibi doğru yerde olmasıyla öne geçtik. İlerleyen dakikalarda ilk dakikalarda ileride yaptığımız presi daha geriye çektik ve ortasahada yapılan müthiş alan daraltmalarıyla kapılan toplarla Kazım'ı aradık.
Bugün doğal olarak maçın yıldızı Alex gibi gözükse de en az Alex kadar Emre'nin, Mehmet'in, Vederson ve Baroni'nin de takımı yıldızlaştırdığını söyleyebiliriz. Bu maça dek çoğu maçta Galatasaray hücum anlamında pek sıkıntı yaşamıyordu. Fakat bu akşam Fenerbahçe'nin özellikle savaşçı orta alanı Galatasaray hücum elemanlarına ileri hatta duran toplardan başka gol üretebilecekleri fırsat tanımadı. Dizilişte Vederson-Emre-Baroni-Mehmet gibi gözükse de bu 4 oyuncu maç içerisinde birbirlerine müthiş yardımcı oldular ve Galatasaray ne taraftan atak başlatmaya kalktıysa ikili sıkıştırmalarla topu kapan taraf olduk.
Maçtan önce fiziği ve tekniğine güvendiğim ama bunu oyuna yansıtma konusunda güvenmediğim Kazım, maç boyunca Servet gibi fiziki anlamda sağlam olan bir oyuncuyla kora kor mücadel etti. Kazım oyundan çıkarken 50 binden fazla kişi Kazım gol atmamasına rağmen Kazım'ı alkışladı. Çünkü daha önce açılan bir pankartta denilmişti ki; bu formanın hakkını verenler asla yalnız kalmaz. Kazım son vuruşlarda daha iyi olabilseydi maç daha farklı bitebilirdi.
Galatasaray'ın maç boyu doğru düzgün pozisyon bulamamış olması zaten gerek savunma oyuncularının gerekse takım savunmasının çok iyi yapmış olduğunun kanıtıdır. Yediğimiz golde Volkan topu bıraksa Emre uzaklaştıracaktı fakat o anda bunu yapmak zordu ve refleks olarak topa müdahale etti uzaklaşmayınca Hakan vurdu ve topu ağlarımızda gördük. Savunmada Gökhan ileri-geri alışık olduğumuz şekilde çalıştı. Steaua maçından önce bildiğimiz seviyede değildi fakat Steaua maçından başlayarak tekrar bildiğimiz Gökhan seviyesine ulaşıyor. Lugano-Bilica hatasızdı. Galatasaray'ın şimdiye kadar oynanan maçlarda en etkili oyuncusu olan Keita karşısında yaşlı ( ! ) Carlos'un ne yapacağı merak ediliyordu. Hatta çoğu yazar Carlos'un çaresiz duruma düşeceğini düşünüyordu fakat tam tersi oldu ve futbolda etkili olamayan Keita çareyi boksta aradı. Önemli bir ceza gelmeli.
- Oyuna sonradan giren Güiza'nın golü çok güzeldi. Golü bulduktan sonra Semih'e koşması ayrı bir güzeldi.
- Emre'nin kaptanlık bandını takması özeldi ve kendisi içinde gurur vericidir.
- Özer Hurmacı ! Gerekirse git Alex'in evinde yat kalk, bu adam ne biliyorsa öğrenebildiğin kadarını öğren ( ! ) Çünkü günün birinde Alex gittiğinde bir oyuncu en azından bize Alex'i hatırlatmalı.
10/10 tebrikler Fenerbahçe'm.
Ali Samiyen'deki maçtan sonra delikanlılığınızı Kadıköy'de de gösterin diye bir polemik vardı. Arda bunu göstermeye çalıştı. Tabi Cristian'da olayda hatalıydı.
Galatasaray çok kötü oynadı. Çıkamadı, atak yapamadı. Top bizde görünse bile sadece boş top çevirdik.
Fenerbahçe ise sadece savunmayı iyi yaptı. Pozisyonları vardı ama en net pozisyonları biz önlerine altın tepsiyle sunduk. Soğukkanlı dediğimiz Leo Franco'ya nazar değdi.
Hakem berbatın ötesindeydi. Maçı resmen katletti. Bana göre olmayan penaltıyı verdi. Faullerde pasif kaldı. Keita'yı atmakta haklıydı.
Baros'da 2 ay sahalardan uzak kalacakmış... Ayak tarak kemiği kırılmış...
Tabi Ersun Yanal'ında Emre'yi kurtarma yorumları gerçekten sinir bozucu. Emre yaptı yada Baros kendi kendine kırdı. Neticede önemli bir oyuncu 2 ay sahalardan uzak kalacak.
Fenerin ilk golü ofsayttır. Roberto Carlos topa dokunmasada Leo Franco'yu şaşırtıp pozisyonu yaratmıştır. Penaltı golünden sonra biraz hareketlendik fakat hemen sonra Keita'nın atılması falan kötü oldu..
Bence birşey yoktu Emre-Baroş mücadelesinde.
Maçı maçkolikde izledim gene sesim kısıldı. Şu ses sorununu bir çözüm bulmam gerek. :)
Daum taktiksel olarak yendiğini düşnüyorum. Maça aşırı bir atak düşüncesi ile başladı. Çok fazla pres ile pozisyonlara girdi. Sonunda golde geldi. :) Bu maçı daha da farklı kazanma ihtimalimiz vardı olmadı. Çok mutluyum. :)
Bu arada hakem çok kötüydü. Böyle hakem görmedim. 4-5 hafta bu dörtlüye kesinlikle maç verilmemesi gerek.
Gençler tartışmanın anlamı yok :) Fenerbahçe Gs maçlarında hep aynı oynuyor...Sürekli savunmadan hızlı çıkıyor ya da uzun topu şişiriyor rakip savunmanın arkasına...garip olan savunmadan dönen ya da seken topların Fenerbahçeli oyunculara gelmesi :)Keita atılmasa maçta dengeyi kurmuştu Galatasaray ama sonuçta yine gülen Fenerbahçe oldu...
Maç analizi konusunda Galatasaray'ın yapmayıp, Fenerbahçenin yaptıgı en önemli şey rakip alanda ve orta alanda 2 li pres uyugulayarak Arda ve Keita'yı bitirdi...Bu fiziksel zaafiyetle Elano'dan zaten bir beklentim yoktu :) Baros'un da şanssız bir şekilde 1. dakikadan sakatlanması bu sonucu hazırladı... Yalnız şunu söylemeden de geçemeyeceğim, Galatasaray'da defansın göbeğine servet'in yanına hızlı ve iyi kesen bir adam alınmalı :) Bir de Fenerbahçe'liler çok sevinmesin bu galibiyete çünkü çok yoruldular maçta... Gelecek hafta çok zor bir maç olur FB için... Bir de R. Carlos'a değinmek istiyorum...Tamamen tecrübesiyle Keita ile baş edebildi... Tabi bunda orta alandan Emre'nin ve Vederson'un da yardımı oldu... Keita'nın kırmızı gördüğü pozisyonda tecrübesiyle rakibi sinirlendirdi,maalesef bizim deli fişek sinirlerine hakim olamadı... Bizim için çok kayıp yok diye düşünüyorum çünkü sonuçta BJK ve TS maçlarını geçtik... Fb birinde bile puan kaybetse yine dibine yaklaşırız ve 2. yarıda Sami Yen'de oynanacak maç... Önemli olan diğer takımlara takılmadan galibiyet serisi yakalamak... Kalan maçları kazanmak lazım ilk devrede :)
Herşeye rağmen Fenerbahçe'yi tebrik ederiz.... ;)
Az önce maçın özetini izledim. Keita nın kırmızı yediği pozisyonda Carlos resmen direğe sarılır gibi keita ya sarılmış topla hatta futbolla alakası yok. Topa koşan bir keita ve beline sarılmış yerle teması olmayan bir carlos :zuhaha Hala gülüyorum. Carlos çok zeki adam vesselam.
Hasan hocam a katılıyorum bende. Ayrıca Aydın neden hala oynuyor onuda anlamış değilim.
Elano tam mevkisini mi bulamadı veya oyun anlayışımı ona ters tam olarak anlayamadım.
Hakemin çifte standart uygulayıp maçı katlettiği maçtı.Bir insan ancak bu kadar basiretsiz olabilir.Bence Emre'nin yaptığı hareketin Belçika Liginde ""Axel Witsel"" in yaptığı hareketten hiç bir farkı yok.
Sonrasında Kazım'ın sürekli faul üstüne faul yapması hakeme itirazlar vs. sonucu kart görmemesi işin cabası.
Gs nin diğer takımlara üstünlük sağladığı hücumsal yönünü keserek,pozisyon vermedik.Wederson,Carlos;Gökhan kanatlarda savunmayı çok iyi yaptı.Carlos-Keita eşleşmesinden korksamda yılların verdiği tecrübeyle osla gerek Carlos Keita'ya adım attırmadı;dışarı attırdı.Keita'ya yakışmadı yaptığı hareket..
Kazımda konsantre olduğu pozisyonlarda etkili oldu.Alex'i konuşmaya gerek yok zaten;kral o kral !
Galatasaray'da Arda pek iyi değildi Ayhan'da oyunu ileri taşıyamadı.Elano bekleneni veremedi.Bütün bu eksiklere bir de Baros sakatlığı eklenince bu sonuç çıktı ortaya.
Son olarak bu sevinç hepimizin bildiği gibi bambaşka.Bu galibiyete payı olan bütün oyunculara,Daum'a ve taraftarlara binlerce kez teşekkürler.
Ayrıca bırakın şu hakemi kullanmayı.Kazım'ın kaleciyle karşıkarşıya kalacağı pozisyonda olmayan faulu verdi.Kaleciyi atamadı.falan filan hakem konusuna girince herkes kendini haklı görüyor.
[quote=HHAPY;1578643]
Gs nin diğer takımlara üstünlük sağladığı hücumsal yönünü keserek,pozisyon vermedik.Wederson,Carlos;Gökhan kanatlarda savunmayı çok iyi yaptı.Carlos-Keita eşleşmesinden korksamda yılların verdiği tecrübeyle osla gerek Carlos Keita'ya adım attırmadı;dışarı attırdı.Keita'ya yakışmadı yaptığı hareket..
Kazımda konsantre olduğu pozisyonlarda etkili oldu.Alex'i konuşmaya gerek yok zaten;kral o kral !
Galatasaray'da Arda pek iyi değildi Ayhan'da oyunu ileri taşıyamadı.Elano bekleneni veremedi.Bütün bu eksiklere bir de Baros sakatlığı eklenince bu sonuç çıktı ortaya.
Son olarak bu sevinç hepimizin bildiği gibi bambaşka.Bu galibiyete payı olan bütün oyunculara,Daum'a ve taraftarlara binlerce kez teşekkürler.
Ayrıca bırakın şu hakemi kullanmayı.Kazım'ın kaleciyle karşıkarşıya kalacağı pozisyonda olmayan faulu verdi.Kaleciyi atamadı.falan filan hakem konusuna girince herkes kendini haklı görüyor.quote]
Bugün hakem Fener'e de haksızlık yapmıştır ama Galatasaray'a yapılan haksızlığın yanında devede kulak kalır.Unutmayın futbolcularda insan ve onlarında psikolojisi var.İnsanların haksızlık sonucu moralleri bozlulur dikkatleri dağılır.Sonuncu golde zaten bu sinir bozukluğunun bir göstergesi değilmi ?
Ama siz devam edin haksızlığı inkar projenize.
ardanın durduk yere basit bi itişmeyi abartmasıyla basladı maç 1 saat falan öncesinden.Sonra cıktı mı çıkmadı mı belli olmayan bi topla golü sayılmadı fenerbahcenin.Ardından carlosun ofsayt olduğu pozisyon var bu konuda aktif mi pasif mi tartışmaları cok olacaktır bence.Baroninin maç içinde bi kaç kez ardaya ekstra girişleri oldu erman toroğlu uyarı yeter dedi ama bence sarı cıkabilirdi.Taraftarımızın öndeyken bile şişe atması şaşırtıcıydı ayrıca her derbide atılandan daha az atıldı bu maç sadece boşluga degil sahadakilere geldi şişeler keitaya gelmedi önüne düştü gibi gördüm ben ama teşebbüste aynı derece suçtur bana göre.Hakemlerin ilk yarının sonlarına doğru iki kez kazım faulsuz topu alıp gitmesine ragmen faul çalması sacmalıktı.Şişeler yüzünden ve aynı zamanda küfür yüzünden ceza alırız bi mac mesela ama o da ankaraspor macına denk geliyo orda yanar ceza diye düşünüyorum emin değilim bu konuda.zaten para cezasıda alırız her derbi alınıyo zaten:) oyuncular cokda sinirli değildi bu mac gerci leoyuda atsa hakem 2 kırmızı olurdu ama derbiler böyle işte...fenerbahceyi begendim bence kazım baya bayada oynayabiliyo forvette.yine tartısılacak bi sürü şey oldu maalesef ama cogu mactan daha rahattı fenerbahce
emre baros pozisyonunda da sanssızlık yahu cidden isteyerek yaptıgına inanan var mı aranızda zaten ayagı ile olmadı temas dizleri carpıştı galiba düştügünde olduğunu söylüyo genelde yorumcular muhabirler.ben dizleri carpıstıda dizi döndü zannettim ama kırık varmış üzücü cidden umarım daha erken dönebilir tabi tam sağlıklı olarak
Tebrik ederek başlayalım...
Oyuna kötü başladık , Emre'nin Baros'a arkadan sert müdahelesine kart verilmedi sonrasında ki bana göre ofsayt çünkü carlos vuracak diye Servet hemen arkasına gidiyor , gitmese Alex'e vurdurmaz idi , Baroni'nin ardaya tokadımı dirsegimi ne vardı hep ellerini kullandı , Gökhan Gönül'ün Elano'nun arkasına geçip ensesini sıkmasını hakem nasıl görmedi anlayamıyorum.
Penaltı pozisyonundada Alex cok uyanıktı hafif dokundu ve kendini yere müthiş attı , Keita'nın kırmızı kartı son derece haklıydı Carlos rakibini kündeledikten sonra kim olsa o hareketi yapardı herhalde , Emre herhalde müthiş gaza gelmiş olacak ki Ayhan'a arkadan kartlık hareketine hakem kart bile görmedi , çok kötüydü hakem.
Yinede tebrik ederim Aslanları 10 kişi iyi mücadele ettirler , ölüm yok sonunda
Az önce maratonda gösterdiler. O itişmeden sonra Arda da yoluna devam ediyor zaten. Sonradan ne olduysa oluyor, onu yakalayamamşlar.Quote:
ardanın durduk yere basit bi itişmeyi abartmasıyla basladı maç 1 saat falan öncesinden
anladım tv yok evde ögrenci evi işte :D o yüzden detaylı takip edemiyorum bende ama yani arda cok sakin bi oyuncu sayılmaz bizim baronide de hafif sinsilik var kızdırmıstır caktırmadan ardayı.aynı şekilde elanonunda gökhanı kızdırdıgını düşünüyorum.Abartılacak kadar olaylı gecmedi bence sagduyu olmak en iyisi gsyi tebrik ederim aydın güzel vurup 2-2 yapsa herşey cok değişik konusulurdu şu anda.
Alexin penaltı pozisyonuna gelirsek hafifte olsa kaleciyi gecerken dokunmuşsa kaleci her oyuncu o kaleciyi attırmak için kendini bırakır.Hakkıdır da zaten bu.Taraftarımız daha ii olabilirdi lazer olayınada bi cözum bulmak lazım yani sürekli tuttu adam.Alex penaltı atarkende topa tutuyodu mesela:D
Bugün stattaydım ve gerçekten müthiş bir akşam oldu.Atmosfer süperdi ama bazı kendini bilmezler sürekli şişe atıp durdular sahaya.Öndeyken bile bunu yaptılar gerçekten yazık.Bu arada tribünlerdeki pankartlarda müthişti gerçekten :)
Maça gelince maç öncesinde gerginlik vardı.Isınma hareketleri sırasında GS'li futbolcular GS tribününün oraya gidiyorlardı ve Cristian Arda'ya çarpmamak için biraz itti onu.Sonra da dönerken baktım bir anda kavga çıktı.Neden çıktığını görmedim açıkçası.
Maça baskılı başladık.Ve Alex ile golü de bulduk.İlk yarının sonlarında Lugano'nun kafa vuruşu vardı gol olsa daha rahat olurduk diye düşünüyorum.İkinci yarıda Alex'in penaltı pozisyonunda Leo Franco'ya kırmızı kart çıkması gerekiyordu ama hakem sarı kart verdi.Alex maçtaki 2. golünü attı penaltıdan ve GS hemen cevap verdi bu gole karambolden gelen bir golle.Sonra beraberlik için bastırdılar ama Keita'nın atılması bütün planlarını bozdu.Tabii maçın beraberliğe gelmemesinde bizim defansımızın müthiş performansı da etkiliydi.Ve son dakikalarda Okçu ile skoru 3-1 yapıp bu önemli mücadeleyi kazandık.
Maçın yıldızı Alex'ti bana göre..Onun dışında Lugano,Gökhan ve Emre etkililerdi..
Tebrikler takımımıza ;;)
Blog yazımı burada da paylaşayım;
"Ve bugün de bir Fenerbahçe – Galatasaray derbisi vardı. Maç Şükrü Saraçoğlu’nda heyecan maçtan saatler önce doruğa çıkmış vaziyette, maçı dört gözle bekliyoruz. Neyse arkadaşlarla kahveye beraber gidip izleyelim, izlemeyelim derken saat 18:40′ı buldu ve tek gitmeye karar verdim. Gittiğim kahvede pek iyi anılarım yoktu, bir Galatasaray derbisi kaybetmiş Ali Sami Yen’de bir de unutulmaz şampiyonluk kaçırılan Denizlispor maçını. (Maç sonu bir alt kattan neşeyle ve tezahüratlarla ayrılan Galatasaray’lıların yüzü hala aklımdadır) Gittim, verdik 5 tl girdik içeri. 12-13 kişi var daha, iyi bir yerden kendime bir yer buldum. Zaman geçmek bilmedi, mekân doluyordu ama maç başlamıyordu, bir de hakemlerin geç gelmesi buna eklendi…Neyse oyuncuların hazırlıklarını izlerken oyuncular bir anda kavgaya tutuştu, dedim tamam kafa göz yarılacak ama çok önemli birşey olmadı. Olay sonrası tekrar tekrar gösterilen Kazım’ın Aydın’ı savuruşunu ise tüm kahve alkışlarla destekledi.
Öyle böyle maç başladı ama Fenerbahçe öyle bir presle oynuyor ki gol atması işten değil. Kahvede de her an bir gol olup bağırabilecek bir potansiyel, bir kıpraşma var. Nitekim oldu da, sağdan Alex’in kullandığı frikiği köşede zor kontrol edip çeviren Vederson ve Lugano’nun golü atışı…Bir curcuna koptu gitti, “GOOOOLLL!!” bağırışları gittikçe yükselirkeeeen…DIŞARDAN ÇEVRİLDİ!
Ben alışkındım böyle şeylere, gol olunca asla sevinmez bir 5-6 sn durumu çözer, faul, ofsayt ya da herhangi bir şey olmadığını görüp işimi garantiye alınca sevinirdim. Ancak bugün gelen ilahi bir güç “sevin gitsin” dedi ancak sevincim kursağımda kaldı. Ben biliyordum abi böyle birşey olacağını.
Fenerbahçe inanılmaz bir presle oynuyor, Arda ve kanatlardaki Galatasaray oyuncuları topla buluşunca 2-3-4 Fenerbahçe’li etraflarını sarıyordu. Maçın genelinde de böyle gitti diyebiliriz, Galatasaray oyununu oynayamadı Fenerbahçe ise çok iyi pres yaptı.
Dakika 12 soldan atak gelişiyor, Carlos içeri koşuyor ve ben anlamaya başlıyorum bu atak Carlos’la gol olacak, derken Vederson ortalıyor, Carlos es geçiyor ve tıpkı seneler önce olduğu gibi Alex aynı yerden topu boş ağlara bırakıyor.
1-0
Sevinç bağırışları sarıyor dört bir yanımızı maçı izlemeye devam ediyoruz. İlk yarı öyle böyle Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle bitiyor ve bizde ter içinde su alıyoruz. 2. yarı başlıyor, Galatasaray’da hafif bir kıpırdanma ama telaşa gerek yok. 50. dakikalarda bir atak gelişiyor ve Alex ustaca topu önüne alıyor, Leo Franco’yu geçiyor derken yerde ve PENALTI!
Yine bir sevinç bağırışları, topun başında Alex kimsenin tereddütü yok ki top ters köşeye gitmesin…
2-0
Çok geçmiyor, 4 dakika sonra bir korner, Arda kullanıyor Volkan zorda olsa tutuyor ama şans Fenerbahçe yanında değil. Hakan Balta kolaylıkla topu ağlara yolluyor.
2-1
Golden hemen sonra gol yenmesi herkesi üzüyor ve sıkıntılı dakikaların başlayacağını herkes kavrayabiliyor. Çünkü skor oldukça handikaplı. Galatasaray ataklarını geliştiriyor, oyunu Kewell giriyor, ataklar sıklaşıyor ve bir Keita – Roberto Carlos ikili mücadelesinde yumruklar konuşuyor. Keita kırmızı kart görürken Carlos’ta sarı kartla cezalandırılıyor. Biz Fenerbahçe’liler artık rahatlıyor, karşılıklı ataklar geliştiriliyor, Vederson ve kanat oyuncuları yorgun ama hala iş yapabilecek vaziyette. Uzatmalar geliyor +4 veriliyor. Tribünlerde 3-3-3-3-3 sesleri ve sonrasında bir frikik, kahvedekiler Carlos’u anıyor. Ve topun başına o geçiyor, derken bir pas ve top Santos’ta, içeri ortalıyor Güiza’yı aşıyor, ama arkada Gökhan Gönül var, ön direğe ortalıyor ve Güiza harika bir hareketle topu ağlara bırakıyor, herkes rahatlıyor ve bir Galatasaray derbisi daha kazanlıyor …"
Öncelikle skor tahminim doğru çıktı. O açıdan ayrı sevinçliyim..
Maç başlamadan Arda ile Baroni arasında ki olay gereksiz yere büyüdü. Kim haklı kim haksız önemli değil. Baroni koşacağı sırada arda önüne geliyor, oda hafif ittiriyor. Arda şaka amaçlı yaptığını sanıp önce gülüyor ama bakıyorkii Baroni ciddi yitmiş sonrasında gidip birşeyler diyor. Orada iki oyuncuda sarılıp öpüşüp böyle bir olay bile olmayan şeyi bitirmeleri lazımdı. Neyse maça gelirsek, öncelikle kötü oynadı fener diyenlere hiç katılmıyorum. Bugün taktik anlamda belki çok iyi değildik ama iyi pas, iyi mücadele en azından genel olarak çok top tutan ve tarihi fark olabilecek kadar net fırsatlara giren ve çoğunu kaçıran Fenerbahçe vardı. Pas trafiği güzeldi. Kazım 3-4 kez net pozisyon sayılabilecek topları acayip kötü vuruşla tamamladı. Alex Güiza yada Kazım a da şut konusunda ders verir. oyundaki 150 CA değeri bana göre az oldu Alex için. En az 155-156 olabilir. Sakatlıktan çıktı ama maçı aldı. Ben araştırmacıların verdiği her değeri yada CA-PA yeteneklerini şöyle olsun böyle olsun diye irdelemem ama Alex ayrı bir konu.
Attığımız ilk gol santimle ölçülecek kadar ofsayt. O hakem onu verebilirse onu zaten CL de belki finalde izleyebiliriz. Ama vermeyince ölümüne eleştiremeyiz. Penaltı pozisyonu bana göre doğru ve kırmızı kart olmalıdır. Eliyle vurarak düşürüyor. Zaten Alex işi bitirmiş boş kaleye atacak, orada kendini attı desen mantıksız olur atmasada gol yapacak son adam kaleci. Dolayısı ile hakem sarı kart veriyor ama bariz boş kaleyi görmüyor Ya penaltı verme yada at kaleciyi.
vedo nun pozisyonunda çok emin olmamakla birlikte tespitim, hem Wedonun ayağının tam sahanın içindeyken hareket etmesini, hemde vurduktan sonra topun, kalecinin ayağına çarpması nedeniyle tam çıkmamış olduğudur. Dikkat edin kalecinin top çarpan ayağı çizgi üstünde ve o hizadaki bir top %100 çıkmamıştır. Ama bu zayıf bir görüntü ve varsayımdır. Kesin karar değildir olamazda. Ama dönen top lugano yine gol yapacaktı :D
Yediğimiz golde Volkan hatalı ama öncesinde ise, Vederson boşta kalabilir diye düşünüp hakan balta gibi o bölgeye 2-3 adım atmıyor. Hakan kimsenin yapmadığını yapıp top daha sekmeden oraya koşuyor..
Yine Keita nın atılmasında karar doğru. Carlos sarı gördü. Güzel karar verdi. Ama gerçek şuki; Carlos ve Vederson Keitayı bitirdiler. Maçtan öncede bu başlıkta Carlosun zorlanacağı tahmin ediliyordu. Ben bile zorlar diye düşündüm ama Gs pozisyona bile giremedi.
Bu maçta üzüldüğüm şeylerden birisi ise; Barosun daha hiç oynayamadan sakatlanmasıydı. Bir futbolcunun yıkıldığı andır sakatlık anı. Kötü oldu. Geçmiş olsun.
Lig Tv yide kınıyorum Derbi heyecanı yaşamak istiyoruz, Zart seremoni öncesi, zurt tokalaşma öncesi reklam reklam bu ne yaa? Benim bu derbilerde ve milli maçlarda en çok merak ettiğim ve sevdiğim şeydir seremoni, tokalaşma sahaya ilk çıkış, tvde ilk seyir. Maç içindede aşırı reklam kirliliği vardı. Hiç beğenmedim. Ayrıca pilot kamera çok zayıf. Espanyol-Sevilla maçını o kalitede izledikten sonra bu maç bana çekim açısından çok sıradan geldi. Bir Slow Motion kameralar iyiydi. Birde yeni led reklam panolarımız hizmete girdi. Son teknoloji hayırlı olsun.
Rijkaard iyi hoca bana göre. 2.de olsa devam edilmeli. Destek bitmemeli. Daha 10. hafta. ligde çok şey olacaktır.
[YOUTUBE]ZxtA_HCMYxU[/YOUTUBE]
TaktikseL hamLeLer macı beLirLedi.
En büyük etkiyi de hakem yaptı. BöyLe büyük maçLarda bir kez de hakem ön pLana cıkmasa şaşarım zaten.
1. GoL kesin ofsayt.
2. GoL ALex e sarı kart veriLmesi gerek. ALdatmadan doLayı. Leo boş oLarak koLunu saLLamasa hakem yutmayacaktı bu hareketi ama gereksiz koLunu uzatması yağ,tuz,reçeL oLdu karara.
3. Keita nın atıLması doğru.
Emre ve Baros un pozisyonda Baros un sakatLığı Emre nin müdahaLesinden ziyade yere kontroLsüz düşüşünden kaynakLı bence.
Zevksiz bir derbi oLdu. OLayLarı ve yanLış kararLarı iLe bence seyiri güzeL bir maç değiLdi.
Kazanan takımı tebrik ederiz.
Sana demedim zaten, Telegolde Ahmet Çakar vs. şuan Rijkaardın ne taktik bilgisini ne başka şeyini bıraktı bende bu tür söylemlere kulak asabilecek arkadaşlara söyledim :)Quote:
Zaten kimsenin itirazı yok kimse Rijkaard istifa etmeli demedi , tabiki Rijkaard iyi hoca
Sende iyi hoca olduğuna inandığına göre ve fikrimi desteklediğine göre sorun yok. Zaten illa bir fikir belirtmek için, bu başlıkta birilerinin mesajına karşılık, yada birilerinin illa birşeyler yazmasını bekleyipte onlara istinaden birşey söylemeye gerek yok. Bu kendi fikrimdi. Kimsenin mesajına cevap olarak söylemedim. Artı eğerki hocalarına güvenmeyenler varsa sabretmelerini belirtmek istedim. Olayı farklı boyutlara getirmeyelim. Provakatif bir amacı yok.
Baştan söyleyeyim de sonra demedi denmesin. Hakemler çok kötü bir yönetim gösterdi. Taraflı demiyorum, kötü bir yönetim gösterdiler. Eğer Galatasaray'ı doğramak ya da Fenerbahçe'nin kazanmasını isteselerdi, ilk golde ofsaytı göremeyen hakem Vederson'un pozisyonuna içeride derdi ve golü verirdi. Yine maçın hakemi Fenerbahçe'yi kollamış olsa bana göre faul olmayan Kazım'ın 2 pozisyonunda oyunu devam ettirir ve gol pozisyonuna girerdi Kazım.
Yine Galatasaray'ı doğramak istese, penaltı pozisyonunda kırmızı çıkartırdı çünkü artık kaleci son adam, Alex topu boşa çekip kaleye yuvarlayacak. Franco elini sokunca ve topa müdahale edemeyince verilen karar doğrudur.
Yine yardımcı hakemlerin ofsayt olmadığı halde kestikleri 2 pozisyonu var Fenerbahçe'nin.
Hakemler kötüydü, doğrudur ama hakemler tek tarafa kötüdür görüşüne asla ve asla katılmıyor.
Maça gelirse, Fenerbahçe ofsayt verilmiş olsa sonraki pozisyonda golü bulacaktı mutlaka, çünkü maça iyi başlayıp, pozisyonlar üretiyordu. Alex'in fırsatçılığı ile öne geçtik, takım ilk olarak rakibe boş alan bırakmayıp hızlı çıkmayı düşünüyordu. Kazım önde çok pres yaptı, Servet ve Gökhan ile boğuştu adeta ve onları sinirlendirdi diye düşünüyorum. Aldığı topları alakasız şekilde kötü şutlarla bitirmesi haricinde çok iyi oynadı, görevini yaptı ve çıktı.
Takımda çok öne çıkan oyuncu yoktu, takım olarak oynadık, herkes görevini çok iyi yaptı, ligin en golcü takımına pozisyon vermeden maçı tamamladık. Carlos'u Brezilya'ya göndermesi beklenen Keita'yı Carlos bir süreliğine tatile gönderdi.:p Vederson'un da Fenerbahçe'de oynadığı sayılı iyi maçlarından biriydi sanırım bu maç.:)
Baros'un şanssız şekilde sakatlanması ise kötü oldu, bir oyuncunun sakatlanması ve uzun süre oynayamayacak olması gerçekten üzücü. Emre'nin orada yaptığı hareket faul ama Emre Baros'un solundan müdahele yapıyor, Baros sağ ayağını yere basarken düz basamadığı için sakatlanıyor. Hiçbir oyuncunun başına gelmesini istemediğim bir durum, Allah şifa versin diyorum.
Fenerbahçe adına maçın adamı kesinlikle Daum'dur. Galatasaray'ı yeneceğim diyerek ofansı düşünen bir kadroyla çıkmadı, dersine iyi çalışmış, Galatasaray'ı iyi analiz etmiş, rakibin etkili ayaklarını sürekli 2-3 oyuncu ile sıkıştırarak ve rakibe boş alan vermeyerek etkisiz hale getirdi. Galatasaray sezonun en kötü maçını oynadı bence. Maça göre oyuncu tercihleri de doğruydu, Rijkaard'ın ben sisteme bakarım, rakibe bakmam düşüncesi bu maçta tutmadı. Hücum oyuncularına belki çok güvendi Elano, Arda ve Keita'ya ama onlar etkili olamadı belki de Baros'un sakatlığı oyunun gidişatını etkiledi bilemiyorum. Yine de bu kadar kötü beklemiyordum Galatasaray'ı.
Son 9 sezondur Kadıköy'de tüm maçlarda yendiğimiz tek takım Galatasaraymış. Bu da ilginç gerçekten. İddaa'da skor tahmini olarak 5-2 ve 3-1 oynamıştım. 5-2 fantastikti doğru ama 3-1'lik 1'e 10 veren skoru tutturduğum için çok mutluyum.:D
Bir de yaşanan olaylar var, onlara hiç girmiyorum, ne zaman ki tribünde olay çıkarana helal olsun nasıl da attın demek yerine, bu yaptı diyerek görevlilere şikayet etmeye başlarsak o zaman birşeyler düzelmiş olur yoksa her derbide görürüz bunları. 1 maç saha kapama gelecektir muhtemelen ama bu Ankaraspor maçına denk geldiği için sonraki maçta ceza uygulanacak herhalde yoksa çok olay çıkar.:)
10. haftada 5 puanlık fark yakaladık, Ankaraspor'dan oynamadan alınacak 3 puanı da eklersek, o hafta rakiplerin puan kaybetme ihtimali olduğundan fark daha da artabilir. Şimdi takımdan aynı mücadeleyi aynı yardımlaşmayı diğer maçlarda da görmeyi bekliyoruz, derbiyi kazandık gerisi önemli değil demezler umarım. Kayseri deplasmanında yaşanacak puan kaybı, bu maçta alınmış 3 puanın önemini alır götürür.
Bu arada hakemle ilgili tek taraflı yazmışım gibi olmuş, hakeme bir de bu yönden bakış açısı olduğunu göstermek için o örnekleri verdim. Yoksa Galatasaray aleyhine verdiği hatalı kararlar da var, onları görmüyor mu denmesin.:)
Yanlış anlaşılmamak için amma çabaladım ha.:D
Arkadaşlar daha ligin başı ve daha çok maç var.Bence yenilmemiz bir bakıma iyi oldu eksiklerimizi artık teknik direktörden başkana,taraftara herkes bu maçta gördü.Bu günden itibaren hatalara daha fazla yönelir teknik direktörümüz(ismini yazamadım :icon_biggrin:) Galatasaray camiası böyle maçlardan sonra diğer takımların aksine çok daha iyi birbirine kenetlenir.Bizim amacımız bence bu sene Avrupa ligini kazanmak olmalı ve daha güçlü rakiplerle karşılaşmadan hatalarımızı görmek ve düzeltmek adına bu maç çok önemliydi.Hatalardan ders alırsak 3 kulvardada kupayı kaldırabilecek bir kadroya sahibiz.Akşamdan beri yorumcuları dinliyorum herkes Galatasaray'a yükleniyor haklılarda kendilerince ama 2 gün sonra Galatasaray'ı tekrardan övmeye başlayacaklar.Fenerbahçe hep kötü gidişattan sonra Galatasaray maçlarıyla kendisine gelirdi ama bu sefer bence tam tersi olacak çünkü Fenerbahçe'nin eksiklerinden artık kimse konuşmuyor daha 1 hafta önce Antep'e yenilen Fenerbahçe'de SOS veriyor bence ve bu galibiyet bunu görmelerini engelleyecektir.Tekrardan Fenerbahçeli arkadaşlarımızı tebrik ederim bu maçta iyi olan hakeden kazandı.
Panik ve agresif bir atmosfer yüzünden aldığımız yenilgi, bizi ne güzel takımımızdan nede kaliteli t.direktörümüzden vazgeçerir.En azından ben öyle düşünüyorum.
Yenilgi için ise çok panik yaptık diyorum.Özellikle Ayhan'ı hiç böyle kötü görmedim.Elano'yu beğendim.Özellikle 4 kişinin arasından çıkışı çok güzeldi.Bugün yenildik, sağlık olsun.Yarın var.Yarında yenilirsek diğer gün var.Zaten işin zevkide bu..
maçtan sonra didik didik her pozisyonu 100 kere oynatıpta hakem böyle doğramış şöyle yapmış diye tvlerde tartışılmasını doğru bulmuyorum. Yasaklanmalı. Türk futbolunun geleceği için. Bu medya her defasında provake ediyor. Nede olsa hepsi objektif değil ve her biri ayrı telden çalıp sadece taraftarları dahada hırçınlaştırıyor. Buda sahaya ve hakemlerin kararlarına, performansına kadar yansıyor. Ben son derece karşıyım pozisyon tartışmaya. Genel anlamda konuştum..
Keita'yı geçelim isterseniz o olaya kart verildi.
Peki Baroni'nin yumruklarını birşey verildi mi ?
Valla bekledigim oldu Fener kazandi. Galatasarayin burdan tek cikabilmesi icin Keita ve Ardanin ustun performans gostermesi gerekti, yada elano uzaktan bitane atardi. Ama Daum muthis akilli oynatti, Arda ve Ozellikle Keitaya top geldiginde hep etrafinda 3 tane adam vardi(baroni,carlos,wederson). Keita geldiginden beri en kotu futbolunu oynadi.Bunun ustune Galatasarayin zayif defans anlayisi eklenince Fenerin yenmesi surpriz olmadi.
Bu maçta yapmayacaksın işte, Galatasaray oyunu dengelemişti, belki beraberliği yakalasa Fenerbahçe panikleyecek ve 1 gol daha yiyecekti. Keita orada atılarak maçı Galatasaray için bitirdi. Bir oyuncu gereksiz atılıyorsa ben her zaman tepkimi veririm, Lugano 5 maç ceza aldığında hemen takımdan gönderilsin dedim, çünkü yaptığı giydiği formaya yakışmayacak bir hareketti ama gönderilmedi, üzerine peşinden koşuldu.
Aynı şekilde sezon başından beri Emre bir yerde atılacak diye yaptıklarından dolayı sürekli kendisine kızıyordum ve atıldığı maçtan sonra aldığı 3 maçlık cezada da tepkimi gösterdim.
Futbolcuysan bunları yapmayacaksın, oyun içerisinde pozisyon gereği kırmızı görürsen kimse sana kızmaz ama rakibe kafa atarsan, yumruk atarsan tepki de alırsın. Tabi bu tepkiyi futbolu futbol olduğu için izleyenler verir, taraf olup fanatik düşünenlerin zaten yeri geldiğinde kendi oyuncularını bile eleştirebilmelerini beklememek gerek.:)
Olayın içinden sadece Baroniyi cımbız ile çekip çıkarırsan sence bu objektif olur mu? :)Quote:
Peki Baroni'nin yumruklarını birşey verildi mi ?