Aziz yıldırım Şampiyonluğun sözünü verdi o yüzden kupa için Daum bile uğraşmadı.
Printable View
Tebrikler Trabzon, istekliydi, iyi konsantre olmuşlar ve kupayı aldılar.
İlk 5 dakika haricinde de Fenerbahçe sahada yoktu, kafa olarak da zaten maça gelmemişler, hem oyuncular hem teknik heyet. Yorulmadan maçı geçirirler diye bekliyordum, öyle de oldu.
Kupayı nasılsa kazanamıyoruz, takım önde basıp, rakibi bunaltmaya çalışsa, çok efor kaydetse yine de alamayacaktık kupayı nasılsa, boşuna yorulmamış oldular.:p Zaten 25. senede de finale çıkmıştık, o sene alamayınca, 30 olsun anlamı olsun demiştim. 30'a kadar bekleyelim.:D
Bir de sanırım Türkiye Kupası'nı finalde kaybetme rekoru kırıyoruz, 8 mi oldu 9 mu oldu bilmiyorum artık.:p
Kupa kaybedildi ama kaybedilen bir şey yok, nasılsa zaten alamıyorduk. Takım konsantrasyonunu tam şekilde sağlayıp Ankara'ya gidecektir, oradan çıkarılacak galibiyet, bu maçı unutturur, son hafta alınacak galibiyet şampiyonluğu getirir.
Keşke daha çok pas yapıp oynamasaydık, en azından topun peşinden koşarak daha çok yoruldular, yine de maçın son bölümünde işe yaramayacak baskıyı yapmadıkları, kendileri zorlamadıklarıiyi oldu, bu maçı çünkü Trabzon her türlü kazanacaktı, inanmışlardı, tebrikler tekrardan.
Selçuk madalyayı almayı unuttu.Mahmut Özgener "Selçuk"diye bağırdı.Ne güldüm ya:n:
Trabzonspor daha fazla istedi ve kupayı aldı. Maçın ilk 5 dakikasında ve 2. golü yediğimiz dakikalarda iyi oynadık, bunun haricinde yeteri kadar arzulu, iyi oynayan bir takım yoktu. Lugano'yu ayrı tutmak lazım tabi. O yine elinden geleni yaptı, iyi oynadı. Alex'in golü tam usta işiydi. Engin'in golü güzeldi.
Gökhan Ünal'a son dakikalarda cezasahası içinde yapılan bir hareket vardı, sadece tek açıdan 1 kez tekrarı gösterildi. O pozisyonda penaltı olabilir. O pozisyon penaltı olsa dahi maçın hakkı açıkçası bizim değildi.
Finalde en çok kaybeden takım olma ünvanımızı geliştiriyoruz. Umarım bu sonuç lig motivasyonunu olumsuz yönde değil; olumlu yönde etkiler.
Fenerbahçeli olmayan arkadaşları kutlarım.
Geçen sene bizim maçta da aynı spekülasyonlar oldu yok kupayı Fener'e bırakacakmışız lig bizim olacakmış falan.. Boş işler bunlar, cıktık çatır çatır oynayıp 4 attık bugün de Trabzon aynı şekilde.. Hem ne Trabzon böyle bir kupayı kabul edecektir yani Fener'den ricada bulunacaktır böyle böyle diye ne de Fenerbahçe çeyrek asırı askın süredir alamadıgı kupayı seve seve verecek kadar aciz bir kulüptür..
Bunlar da benim naçizane görüşlerim yanlş anlaşlmasın ..
Trabzonspor'u tebrik ediyorum en çokta Şenol Güneş'i.
Geldi Trabzona çok iyi top oynatmaya başardı.Çok iyi bir kaleci çıkardı.Engin'i adam etmiş.Şenol Güneş'e helal olsun
Trabzon haketti ve aldı , baştan sona üstün oynadılar , kazansaydık , çok şanslı bir galibiyet olacaktı , komplo teorisyenliğini bırakın artık gayet düzgün maç oldu atağa çıkmıştık eksik yakalandık onun dışında da zaten Trabzon birçok pozisyonda atabilirdi ama "Volkan" farkı önledi zaten kazansaydık volkan - alex - topuz üçlüsü kazanmış olucaktı kupayı.
Arkadaşlar galibiyeti kutlamak sizinde hakkınız, ama abartıya kaçmayalım lütfen...
Fenerbahçeli arkadaşlar, sizde tahrik olduğunuz, çok ağır olduğunu düşündüğünüz mesajları raporlayın yada PM'leyin.
Bu ilk ve son uyarıdır...
ömer üründül " müüü-müüü-kemmel- bir- at-atm-atmm-mos-fer
gülmekten ölmek üzereyim.
28 oldu giresunu gördük:) Tokatı görmeden alsak bari şu kupayı.. Tek tek bütün illeri görüyoruz :D Çok üzülmedim zaten beklediğim bi mağlubiyetti..
Lig maçı çok daha farklı olacağı için, şampiyonluk inancımız tam.. Hep destek tam destek.. Trabzon maçında saracoğlunda olup, şampiyonluğu kutlayacağız..
Maça ara ara bakma fırsatım oldu, genel olarak Trabzonspor oyunun hakimi olan taraftı, daha çok istedikleri belliydi. Hakettiler ve kazandılar, tebrikler Trabzonspor...
28 diyorsunuz da en son 1983'te almadı mı kupayı Fenerbahçe :icon_confused:
Fenerbahçe finalde 8 ya da 9 defa kaybetti, Beşiktaş ile 2 defa karşılaşmış, yani A takımı, B takımı farketmiyor finalde kaybetmek için. Kim olursa olsun zaten kaybediyoruz. Kaybettikce sizler de seviniyorsunuz işte, biz de bekliyoruz sevineceğimiz günü, tabi görebilirsek şu ömrü hayatımızda.:p
Arkadaşlar üzülmeyin bu kadar.. ben şampiyonluğu kutlamaya başladım bile.. Bursanın tek şansı bu maçta fenerin kazanmasıydı.. Bursaya üzüldüm şimdi açıkçası
İşin özeti bu... İddia ediyorum; onunla inat konusunda bir Aragones yarışır, bir Tanjeviç, bir de KEÇİ denilen mahlukatlar... Ama bir anket olsa, yani "hangisi daha inatçıdır" anketi; birinci kim olur bilemem ama sonuncu sırayı kesinlikle keçiler alır... Hep bizi mi buluyor; hep bizi mi buluyor; hep bizi mi buluyor?
Maç 1-1... Küçük oğlumla izliyoruz... "Ben izlemiyorum Yavuz" dedim... Bu güneşe kar dayanmaz; bu takım bu maçı kaldıramaz... Tam siteye girdim ve "maçı izlemekten vazgeçtim...biz kupa filan alamayız" mesajımı yazmaya başlamıştım ki -yukarıda bir yerlerde- 2.golü yedik... Nasıl yediğimizi göremedim açıkçası... Çünkü mesajı bitirince hemen bilgisayarı kapatıp odadan çıktım...
Batılı bir düşünür: "Tarih bir defa tekerrür ederse bu bir trajedidir... İki defa tekrar ederse traji-komedidir" der... Bizim kupa finali tekerrürlerine ne demeli? Cidden artık komedi ötesi komediyi de geçti... Molier bile bunu mizaha dökemez..
Buyrun işte gerçekçi bir yaklaşım.. Fenerbahçe kupayı kazansa 27 yılın özlemiyle bayaa bi rahevete kapılırdı bu bir gerçek ve Ankaragücü maçında şansı çok azalırdı.. Şimdi de çok kolay değil işiniz ama en azından elde kalan tek hedef oldugu ıcın saldırma ıhtımalı yuksek ..
Diyecek birşey bulamıyorum. Yazıklar olsun. İnşallah ligde de şampiyon olamayız. Dauma söylecek lafım zaten yok. Bu kadar ruhsuz bir takım görmedim ben. Söylemek istediğim çok şey var ama gereksiz. Trabzonu da tebrik ediyorum. Futbol nasıl oynanırmış bize gösterdiler. Bu şampiyonluk anasının ak sütü gibi helaldir...
Maçın sadece ilk yarısını izledim. Trabzon hak etti ve kazandı. (İkinci yarıda aynı oyun oynandıysa.) Biz bu kupayı anca FM'de kazanırız.
Trabzonspor çok daha istekli ve organizeydi.Bu kupayı bu kadar uzun süre kazanamayan sanki F.Bahçe değilde Trabzonspor'du.F.Bahçe için bunun bir avantaj olabileceğini ve bu sayede daha iyi motive olabileceklerini düşünmüştüm ama yanılmışım...
Trabzon İnönü'de ki Beşiktaş maçında olduğu gibi bol hücumcu ile sürekli öne doğru oynadı.Bu sayede birçok pozisyona girdiler.Her zaman için çok hücumcu çok pozisyon anlamına gelmez ve ya o takımın hücum oynaması düşünülemez ama Şenol Hoca'nın oynattığı hücumcuların hepsi topu iyi kullanan oyuncular(Selçuk,Colman,Alanzinho,Engin ve kısmen Burak)...
F.Bahçe orta sahada kötü olunca Trabzon'un öne doğru oynamaya çalıştığı futbola katkıda bulunmuş oldu.Son haftaların formda oyuncuları Emre ve Selçuk kötü olunca orta alan tamamen Trabzon'a kaldı.Onlarda deyim yerindeyse at koşturdular...
Golü yemelerine rağmen geri dönmeleri kupayı ne kadar çok istediklerinin kanıtıydı...
Alex yine yaptı yapacağını ama olmadı...
Tebrikler Trabzonspor...
Bu arada maçın gollerini birisi buraya koyabilir mi? Sınavdaydım izleyemedim.
Belli ki oyunculara maçtan önce ligde ki şampiyonluk mücadelesi için kendilerini yormamaları tembihlenmiş. Yoksa Cumartesi günü Eskişehirspor'a karşı oynanan futbolun aynısını olmasa da kırıntısını görürdük sanırım. Emre-Deivid değişikliği zaten kötü oynayan takımı daha da aşağıya çekti. 80'de 2-1 geriye düşen bir takımın hocası sene başından beri takıma vermediği katkı ortada olan bir forvet oyuncusunu 87'ye kadar yalnız bırakıyorsa bu bence Fenerbahçe büyüklüğüne ayıptır. Sene başından beri eleştiriyoruz, ligde ki son maçlar hatta olası şampiyonluk bile gözümüzü de boyamak için yeterli değil. Bu takımda köklü revizyon şart. Öncelikle en tepeden, başkandan başlamak şartıyla. Miadını doldurdu artık. Hakem birkaç hata dışında son zamanlarda alıştığımız Türk hakemi standardının çok çok üstünde bir maç yönetti bence.
Son olarak Trabzonspor'lu arkadaşları kutlarım. Bundan önce ki 27 sene yapılan seneye kısmetse alırız kupayı temennisiyle bitireyim yazımı. Ne kadar geliştirebiliriz acaba kupa alamama rekorunu :)
Ligde de şampiyon olmamızı istemiyorum ben. Derhal birşeyler yapılmalı. Derhal yönetim,teknik kadro hatta mümkünse takımın 4'de 3'ü gönderilmeli hemen.
Her ne kadar gerçekçi olmasada bunların kesinlikle yapılması gerekiyor.
Artık yeni bir kafa yapısı gelmesi gerekiyor. Artık zeka'nın konuşması gerekiyor.
2 yaşındaki çocukların yaptığı gibi inat değil zeka konuşması gerekiyor Fenerbahçe'de.
Yazık oldu başka hiçbirşey değil sırf bu daum ve guiza yüzünden tekrar Fenerbahçe'den soğudum..
Bu kadarda körlük olmaz yazıklar olsun..
Haftalardır etkili futbol oynayan Fenerbahçe gitti,yerine geçen sene başındaki Fenerbahçe geldi.
Fenerbahçe'ye yazık oldu,Trabzonspor'lu arkadaşları da tebrik etmek lazım.Takımın maç içersindeki performansı Fenerbahçe'ninkine göre çok daha iyiydi diye düşünüyorum.
İlk golü atmaktan her zaman çekinmişimdir şahsen,çünkü rakibin yüklenmesi ve şansa veya yetenekle bir gol bulması,dünyanın sonu gibi görünür oyuncularda. Takım iyice açılır,ve sonunda 3 e 2 pozisyonlardan,4 e 3 pozisyonlardan biri daha gole çevrilir,takım iyice yıkılır.
Bunun güzel örneklerinden biriydi bence bugünkü maç.
Daum'a çok sinirlendim,maç içi müdahalelerini başarısız buluyorum şahsen.Sene başından beri Güizada,dönem başından beri Özer'de büyük bir ısrarı var.Özer sakatlanmış bir oyuncu,takımın kaderini etkileyecek,takıma faydalı olabilecek bir oyuncu değil şu anda.
Semih yıllarca bu takımın 2. veya 3. golcüsü oldu.Gösterdiği çaba ve performans hiç kimseye hiçbir zaman yetmedi;fakat o her zaman sabırlıydı girdi oyununu oynadı çıktı.Artık oyununu da oynatmıyorlar Semih'e.Önünde Gökhan,onun da önünde Güiza var.Hatırladığım Semih(uzun bir zamandır oynamıyor,bu seneki performansları aklıma gelmiyor) oyunun kaderine etki edebilecek,soğukkanlı ve her an yıldızlaşabilecek bir oyuncu.Gökhan ve Güiza'nın şu anda sergilediği performanslar ise o dönemdeki Semih'in %70 i bile değildir.Ben,Semih'in bu kadar gerilediğini düşünmüyorum.Takımda as oynamasını gerektiğini düşünüyorum,her ne hikmetse Semih her zaman son tercih olarak kullanılıyor.
Ne zaman Fenerbahçe istatistik tutan,kötü oynayanı çıkaran bir teknik direktör getirir,o zaman Fenerbahçe şahlanır.
Bence de Fenerbahçe'de revizyon %100 gerekli.. Bilica'nın büyük takım topçusu olmadığını daha ilk transferinde söyledim şimdi cümle alem görüyor.. Gökhan Gönül , Alex de Souza ve Lugano dışında Fenerbahçe formasını hakeden oyuncu yok bence bu benim şahsi görüşümm.. Zaten bugün oyunda Lugano gibi bir oyuncu daha olsa şu anda sonunda oldu be falan yazıyordu Fenerbahçeli arkadaşlar ama gel gelelim sahada öyle bir oyuncu olmadıgı ıcın yıne olmadı yazıyorlar ..
Takım İstanbul'a dönüşünde taraftar desteğiyle karşılanır, aynı şekilde Ankara'Ya da taraftar desteğiyle uğurlanır diye düşünüyorum. Şimdi takımı yalnız bırakma zamanı değildir, Ankaragücü galibiyeti, tüm havayı değiştirecektir, son hafta Kadıköy'de, aynı Trabzon'a karşı nasıl oynayacağımızı orada göreceğiz.
Takımın başarısız olmasını beklemek de bir şey kazandırmaz, geçen sene de başarısızdı takım, ne oldu? Bu sene şampiyonluk olmasa seneye ne olacak? O zaman şampiyon olmak her şartta gereklidir, herşeye rağmen, başarısızlığı beklemek değil.
Resmen bugün Fenerbahçe intihar etti. Ne ligmiş arkadaş. Bırak kazanma yahu. Biz Avrupada başarı istiyoruz. Mücadele eden ruhlu futbolcular istiyoruz. Zaten bu dediklerim olsa Fenerbahçede şampiyonluklar da ardı ardına gelecek. Keşke Zico gitmeseydi de Avrupada neler yapabileceğimizi gösterseydik...
Trabzon'un kazanması iyi oldu, son maçda Trabzon'u yenmemiz ve şampiyonluğu kazanmamız %100'den fazla oldu. Tek üzüldüğüm nokta, yıllardır finale geliyoruz ve kazanamıyoruz.
Ligde şampiyon olmamızın istenmemsi nasıl bir olaydır?Bu yönetimi bende çok eleştirdim bu takım iyi kötü şampiyonluk yolunda herşeyi kendisi belirleyecek.Sene sonu oturulu yapılır gerekenler.Daum'un ilk senesinde her geçen sene atılım yapılmıştı kadroda.
Çok güzel oynadı Trabzonspor ve kupayı kazanmayı hakettiler..FB şu kupayı ne zaman alacak çok merak ediyorum ama bence bugünkü FB her zaman ki FB değildi...Nerde o Es-es maçında şov yapan FB...Defansif anlamda o kadar iyi değildi FB..Ellerinde sadece lig kaldı onuda Bursa alırsa zaten taraftar kafayı yer..Ayrıca şu kupayı Song'a vermesinler ya tırsıyorum alınca zaten :n: :n: ama kaptan olunca tabi ne yapacaksın :n: :n: Tekrardan tebrik ediyorum Trabzonspor'u güzel bir maçtı..
artık üzülmüyorum türkiye kupasını kaybettiğimize çünkü bağışıklık kazandım artık :D