öyle bir şey yok Aygün. Aykut hoca geçen sene hep diyordu. Stoch'un şuanki fiziği bu lig için yeterli değil. onu gelecek seneye hazırlıyoruz.. Aykut hoca herşeyin farkındaydı yani :) geçen sezon Stoch'a dokunan topu alıyordu, artık öyle değil.
Printable View
Geçen sezonki Stoch'la bu sezonki Stoch arasında da fark var. Geçtiğimiz sezon mücadeleden kaçan, en ufak müdahalede yerde kalan bir Stoch vardı. Geçtiğimiz sezon uzun süre oynatılmadığında Aykut Kocaman ona özel çalışma programı uyguladı. Güçlenmesini sağladı. Aykut Hoca'ya rağmen bu durumda değil Stoch, Aykut Hoca'nın katkılarıyla bu duruma geldi.
Real Madrid olayında yanlış hatırlamıyorsam Mourinho yedek kaleciyi Casillas'a yolluyordu. Casillas da kenardan aldığı talimatı Ramos'a iletiyordu. Alex'in ve Cristian'ın gördüğü kartlarda bu tarz bir şey yok. Bilerek gördüklerini herkes tabi ki anlıyor ancak bilerek görmedik dedikleri takdirde de 2 maç ceza vereceklerin elinde hiçbir koz yok. Adaşımın dediği gibi çıkarırlar önüne Alex'in aynı şekilde kart gördüğü başka pozisyonu hiçbir şey denilemez. Cristian'ınki zaten arkadan çekmeydi, arkadan çekmeye Halis Özkahya haricinde sarı kart vermeyeni görmedim. Bunlar bir kenara bu bilerek görürse 2 maç ceza alır kuralı saçma. Oyuncu kart almak istiyorsa öyle ya da böyle alır. Topun önünde durarak almasına 2 maç ceza veririm diye tehdit edersen gidip rakibe ayarlı şekilde sağlam bir dalar yine kartını alır. Boşuna rakip oyuncunun canı acımış olur, oyuncu yine kart görme hedefine ulaşmış olur.
Haluk Yurekli @hyurekli
Müteakip müsabakalardaki ceza durumunu düşünerek bilinçli olarak sarı veya kırmızı kartgören futbolculara iki müsabakadan mencezası verilir.
Böyle bir şey varmış sanırım ortada.
Bu durum bi tek alex için geçerli, baroni arkadan vurdu sarı gördü aynı şekilde Serdar'ın pozisyonda belli ama Alex'in olayı da raporlarda yokmuş onun için bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
İyi de bunu herkes yapıyor Alex'in ceza alması saçmalıktan ibaret olur bence.
Fenerbahçe'nin tüm maçlarını izlemediğim için hangi maç neler oldu pek bilmiyorum :) Zaten aylardır 90 dk oynamamış adamın bir anda coşması beklenemez.Bu Caner de her yerde oynuyor.Sağ kanatta bile oynadı adam :D
Özel program uyguladığını biliyorum.Ama yine de geç kaldı bence.Dia da öyle ahım şahım bir futbol oynamıyordu.Stoch'u daha erken oynatmaya başlasa,form tutmasını sağlasa belki Fenerbahçe için çok daha iyi olabilirdi.
Galatasaray'lı gazetecilerin kasıtlı sarı kart görenlere ceza verilmesi gerektiğini şimdi keşfetmesi de ne ilginç değil mi? Oysa 2 hafta önce Beşiktaş derbisi öncesi Felipe Melo da benzer birşey yapılmıştı. Sözkonusu disiplin maddesi Fenerbahçeli oyuncuların Galatasaray maçı öncesi mi akıllara geliyor?
Melonun ne kadar agrasif oldugunu bilmiyen futboldan anlamayan adamdir benim icin.
Dediğin cidden komik TFF'de böyle mi düşünücek yani bu agresiftir yapar bu degildir buna ceza verelim diye.Kimin futboldan anlamadığıda görülüyor.
Bu maddenin saçmalığı ortada değil mi zaten? Futbol bilgimi sorgulamak da kusura bakma ama haddin değil. İkiyüzlü davranışı ortaya çıkarmaktı amacım. Haksız mıyım? O zaman sus pus olanlar şimdi ceza verilmesi için harıl harıl. Beşiktaş derbisi öncesi kart gördü mü Melo? Galatasaray maçı öncesi Alex de gördü mü? İkisi aynı değil mi? O daha agresif, bu değil diye yorumlayarak mı verilecek cezalar?
İşime gelmeme durumu yok. Verilecekse verilir ceza. Ama Melo durumunda etikten, doğruluktan bahsetmeyenler, o gün bu maddeyi düşünmeyenlerin bugün yırtınmasındaki ikiyüzlülük benim vurgulamak istediğim.
Çok gereksiz bir tartışma , kart görüp cezalı duruma düşen 3 oyuncumuz da derbide sahada olacak aksi ispatlanamaz.
ikiyuzluluk hmm : İnandığı, düşündüğü gibi davranmama, özü sözü bir olmamaQuote:
Bu maddenin saçmalığı ortada değil mi zaten? Futbol bilgimi sorgulamak da kusura bakma ama haddin değil. İkiyüzlü davranışı ortaya çıkarmaktı amacım. Haksız mıyım? O zaman sus pus olanlar şimdi ceza verilmesi için harıl harıl. Beşiktaş derbisi öncesi kart gördü mü Melo? Galatasaray maçı öncesi Alex de gördü mü? İkisi aynı değil mi? O daha agresif, bu değil diye yorumlayarak mı verilecek cezalar?
kusura bakma ama az cok neyin ne oldugunu biliyoruz melo hemen hemen her mac kart gorur gormese bile agrasif sert tavirlari vardir ha mersin macindan once ki macda bilerek kart gordu gormedi birsey diyemem ama melonun tavirlarini biliyoruz yani :)
Alexide biliyoruz size gore cogu kisiye gore sert olmuyan sert girmiyen biri olarak tanilir yanlismiyim ?
nese bos yere tartismasak iyi olur , tahkimin kararini beklicegiz ne olcak bakalim
Bence Galatasaray için Alex'in olması, olmamasından iyidir. Alex olmazsa o mevkiye Stoch çekilir, Onun yerine de Dia veya Özgür oynarsa daha dirençli ve hızlı bir ortasaha'ya sahip olur Fenerbahçe.
Madde oldukça saçma olmuş, neye göre karar verecekler ki? 3 oyuncu da hocalarının tercih etmesi durumunda derbide sahada olacaklar bence.
Kimse böyle bir ceza veremez görülen kartlar ortada, 8 aydır lobi lobi bir yere kadar sonuc alınamıyor ortalıgı bulandırmaya gerek yok :)
Melo'nun görüp görmemesine birşey diyemezken Alex'e nasıl diyebiliyorsunuz ? Alex'in itirazdan gördüğü birçok kart var. Alex'in bilerek gördüğünü bana ispatlayın.. Melo agresiftir görür ama Alex uysaldır göremez mi diyeceksiniz. ben size nasıl Melo'nun ne düşünerek kart gördüğünü ispatlayamazsam siz de bana Alex'in ne düşünerek kart gördüğünü ispatlayamazsınız.Quote:
kusura bakma ama az cok neyin ne oldugunu biliyoruz melo hemen hemen her mac kart gorur gormese bile agrasif sert tavirlari vardir ha mersin macindan once ki macda bilerek kart gordu gormedi birsey diyemem ama melonun tavirlarini biliyoruz yani
Bilerek kart görmek kadar doğal bir şey yok ki arkadaşlar.Büyütmeye gerek yok yani.Ama kural dışıdır o ayrı.Şöyle bi şey de var, Pique bilerek endirek serbest vuruşu çok geç kullandı Madrid maçına temiz çıkabilmek için.Ama ceza gelmedi.Kartı bilerek gördüğü çok açıktı gerçekten, buna ceza gelmediyse diğerlerine zor yani.
http://www.fanatik.com.tr/Piqueye-El..._90_245433.htm
Alex'in aldığı sarı kartların %90'ının itirazdan geldiğini herkes biliyor ve bu kartta itirazdan ancak kartı gördükten sonra gülümsemesi biraz belli etti :) Fakat bu olayı dünyada her oyuncu yaparken Alex veya başka birine ceza verilmesi sadece adaletsizlik olur .
Aykut Kocaman'ın "Ligin favorisiyiz" açıklamasının tam metni:
Son 2 karşılaşmamızda ligin başaltı ve başlara doğru çıkmaya çalışan iki formda takımına 10 gol atabilmek çok güzel bir şey. Ama deplasmandaki durumu ortadan kaldırmıyor. Sivas maçıdan sonra da söyledim; bugün bunun pekiştiğini düşünüyorum. Var olan seviyemizi yakaladığımız zaman ligin en büyük favorisi olduğumuzu bir kez daha gösterdik. İç-dış dengesini tekrar yakalamamız gerekiyor.
QTM yine çekmiş çıkarmış içinden bir cümleyi ve bu cümlede tepkilere yol açmış :)
Bence Galatasaraylı renkdaşlarım fazla zorlamasınlar bizde de sınırda olan futbolcular var, onlar da bilerek kart görebilirler yarın. Bu yapılan bi şey yani.
kural saçma :) kasti kart gördü diye adama 2 maç ceza verirsen bir dahakinde inandırıcı olsun diye rakibin bacagına kayar. bırakalım iki takım da tam kadro çıksın kadıköye... iki yiğit çıktı meydana diyebilelim...
Direk kırmızı kart gören bir oyuncunun cezasını bir maça indiren tahkimden herşey beklenir:)
Kırmızı karttan kırmızı karta değişebilir aslında. Rakibine kasti şekilde sakatlamaya yönelik hareket yaparsan 3-4 maç alabilirsin. (Bkz: 2009-2010/Sivasspor 1-1 Galatasaray ; Barış Özbek'in tekmesi , 4 maç verildi.)
Stoch'un bu şekilde performans sergilemesinin en büyük kaynağı asıl Aykut Kocaman'dır. Geçen sezonun ortalarında Stoch'un güçlenmesi gerekiyor, böyle oynaması zor demişti, özel yükleme programı uygularken zaten maça da çıkartmıyordu, sezon sonununda da Stoch'un şampiyonluğa katkı sağlayacak golleri olmuştu.
Bu sezon da çok farklı şeyler bekliyordu Stoch'tan. Fenerbahçe'ye 1 sezon isteyip, sonra da ne olursa olsun alınmalı diyen biri Aykut Kocaman, Stoch için.
Geçen sezon başı Alex ile sürtüşme yaşadı, Alex en mücadeleci sezonunu oynadı. Bu sezon başında da şu yorumu yapmıştım, Aykut Kocaman'ın bu belki de kendine özel yöntemi, oyuncuyu kenarda hırslandırıp, tüm potansiyeliyle oynamasını sağlıyor diye. Ama olayın Stoch'un goller atmasıyla değil, Aykut Kocaman'ın istediği seviyeye gelmesiyle alakası olduğunu, Stoch'un 2 gol attığı maçtan sonraki ilk maçta 11'de olmamasından, sonra 11'de çıkıp yine goller attığı maçlarda 90 dakika sahada kalamamasından görüyorduk.
Ve yüksek bir ihtimalle, Alex'e dayalu görünen sistemden vazgeçerse, takımı Stoch üzerine kuracağı da aşikar. Stoch'tan Alex yaratmayacak elbette, kendi özellikleriyle takıma liderlik yapmasını sağlayacak, bunun için de sürekliliğini arttırması, mücadelesini daha da arttırması gerekiyor Stoch'un. Geçen sene geriye gelmekte nazlanan bir oyuncu bu sene Fenerbahçe ceza sahasında rakibe müdahale yapabiliyor, bu da oyununu geliştirdiğinin göstergesi. (Gollerei zaten Twente'de de atıyordu bu şekilde)
Fenerbahçe yılın patlamasını yaptı dün akşam. :)
Telegol'de kart polemiği var, Gökmen Özdanak bilinçli kart görmekten bahsedecek, bilinçaltına daldı :n:
Yalnız Serhat Ulueren bugün duyum aldım,Alex'i 38. maddeye sokabilirler diyor.
Bu da enteresan, bu madde ne zaman değişmiş? Neden şimdi gündeme gelmiş? Bu madde değiştikten sonra bu şekilde ilk kart gören oyuncu Alex miymiş?
Şike soruşturmasında daha ne olduğu bile belli olmadan yargısız infazın kralını yapanlar, şimdi de bunu gündeme getirdiler ve bununla kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar.