Originally Posted by
mustesar
Herkese merhabalar,
Yapılan eleştirilere ve tavsiyelere cevap verilmesi, bir sohbet ve istişare ortamının olması beni de üye olup yorum yapmaya sevk etti. Trabzonspor'lu olduğum için sadece kendi takımımı inceledim, fazla da vaktim olmadı açıkçası diğer takımları incelemek için...
Onur: Bölge Hakimiyeti 13 (1-2 puan düşürülebilir)
Degaj, Elle Kontrol, Elle Oyun Başlatma 11-12-11 (1-2 puan arttırılabilir)
Liderlik 13 (15 olmalı en azından)
Kararlılık (15 olmalı en azından)
Agresiflik 11 (1-3 puan arttırılabilir)
Onur, hava toplarını ve defans arkasına atılan toplardaki çıkışlarını geliştirebilseydi mevcut yeteneği itibariyle dünya çapında bir kaleci olabilirdi.
Hangi özelliği olduğunu bilemediğimden yazamadım, geri paslara yapılan tek vuruşlarda da çok başarılı değil Onur, Tolga Zengin kadar olmasa da hatalar yapabiliyor, kısa düşebiliyor uzun pasları, bu özelliği ortalama seviyeye getirilebilir artık hangisi ise... Ayrıca Onur sadece refleksleri ile değil birebirde geniş durması ve alanı iyi kapatmasıyla da gol yemeyen bir kaleci, yani ani refleksleri yerine rakibin şutları bacağına koluna suratına çarparak kurtarıyor, "birebir" özelliği ise bu 15=>16 17 olabilir, pozisyon alma buna girmez zannediyorum ?
Zeki Yavru: Agresiflik Cesaret Çalışkanlık 13-15-14 (2 puan arttırılabilir, arkadaşımızın öne çıkan vasıfları bunlar zaten maalesef)
Teknik 12 (1-2 puan düşürülebilir)
Durica: Hız ve Hızlanma hariç genel olarak fiziksel özellikleri arttırılmalı diye düşünüyorum. Bilhassa Gücü en kötü 16 17 olmalı..
Liderlik 10 (3 4 puan arttırılmalı)
Durica şu anda TS savunmasını yöneten toparlayan emniyet subabı gibi çalışan ve takımın defans hattındaki tek güvenilir isim.
M.Yumlu: Konsantrasyon Markaj Güç 15-15-15
Mustafanın yukarıda belirttiğim özelliklerinin kötü olmasından ötürü hemen hemen her maç gollük pozisyon veriyoruz..Her maç adam kaçırır, basit hatalar yapar, farik vasfı hava toplarındaki başarısı olan bu arkadaşımızın söz konusu özellikleri 12 ler seviyesine indirilmelidir kanaatindeyim...Mustafa Trabzonlu olmasaydı zaten şimdiye kadar 10 defa yollanmıştı bu takımdan.
Mustafa Akbaş: Markaj ve Güç 15, 12'ler seviyesine indirilmeli..
Aytaç Kara: Özelliklerine "Uzaktan sık sık şutlar dener" eklenmeli. Arkadaşımız uzaktan sağlı solu anlamsız şutlarıyla taraftara saç baş yoldurur..
Güray: Çalışkanlık 15 (2-3 düşürülebilir aslında çalışkan bir oyuncu değil sahada?)
Ekici: Hız 9 Hızlanma 10 Bu verilerin arttırılması gerektiğini düşünüyorum, bilhassa topla ani çıkışlar yaptığında hızıyla rakiplerini ekarte edebiliyor ekici, bunu nadiren yapması bence yavaş olmasından değil gamsızlığından ve istikrarsızlığından..
Takım oyunu 14 (1-2 puan azaltılabilir) Keza topu ayağına aldığında bazı zamanlar ayağına yapışmış hissi verebiliyor bizlere :)))
Bero: Teknik 5 :D? Bero'nun tekniği 9-10 seviyelerinde bence.
Abdülkadir: Güç 1 ? Üflesen uçar mı yani:)) en azından 4 5 olsun yahu yazıktır.
Muhammet Demir: Keşke bu profilin adamı olsa diyeceğim ama ... Fiziksel özellikleri hız ve hızlanma hariç 1 2 puan yükseltilebilir fakat bilhassa özel yetenek(15) Kafa Vuruşu (14) azaltılmalı..
Castillo'ya bence baştan aşağı bakılmalı, bu adam bu profili hak etmiyor..Tek tek yazmak istemedim nereden başlayacağımı bilemedim.
Uzun oldu k.bakmayın, umumi itibarla TS'yi kötü yöne iten değişiklikler önerdim bir Trabzonsporlu olarak fakat doğrusu bu. Bir de bu sene gelen yabancılar belki geldikleri ülkelerin araştırmacıları sebebiyle bu haldedir, eğer öyleyse ona bir lafım yok.