Hastaydım, tansiyonum 13-7 dereceydi, dişim ağrıyordu.
Ayrıca istediği kadar 10 numara oynasın, dikine pas yapan, oyun kuran biri değil bence.
Printable View
Geçmiş olsun...
Evet o yetenekleri olmadığı için 10 numara oynatılıyor zaten.Önce top yapamıyor DM dedin,şimdi dikine pas yapamıyor diyorsun.Bu söylediklerinin hepsini layıkıyla yapıyor Selçuk.Selçuk'u biraz daha takip et istersen...
Hocam, geçen senelerde takip etmemiş olabilirsin ama bu sezon Trabzon'un tüm maçlarını (veya çoğu maçını) izlediysen böyle düşünmen bilimsel olarak imkansız yani. Kanatların koşu yoluna olsun Umut'un gideceği noktalara olsun tüm topları atan Selçuk bu takımda, adamın çoğu asisti ve değerlendirilemeyen pasları da öyle zaten. Yani ne zaman Trabzon'un rakibinin kale arkası kamerasından kaçan bir kaleciyle birebir pozisyon görürsen, ortasahada sağ ayağı havada olan kırmızı kramponlu biri vardır mutlaka :)
artık yarım sezon geçti, Selçuk hakkında daha bir fikir sahibiyiz. Teknik, pas, yaratıcılık ve karar verme özelliklerinde gözle görülür bir artış olmalı bence, hakediyor bunu. Trabzonspor gözlemcisinin de zamanı olunca not ettiği değişiklikleri ve paylaşmak istediği noktaları buraya yazarsa çok iyi olur bence.
passing değeri ve creativity 1er puan artırlabilr selçuğun.
bu durumda şuanki selçuğa daha yakın bir profil elde etmiş olurz..
Hüseyin'in dışında kalan genel ortahasa ve forvet oyuncularının pas ve creativy değerleri oldukça iyi Trabzon'da.
İsaac'ta hariç tabi
Colman'ın 18 olan flair özelliginde bi düşüş olcak mı?
Kulübümüzle Ergin Keleş arasındaki sözleşme feshedildi. Ergin'e kulübümüze yapmış olduğu hizmetler nedeniyle teşekkür ediyor, bundan sonraki futbol yaşamında başarılar diliyoruz.
Açıkçası daha önce izlediğim selçukla son fener maçında izlediğim selçuk arasında bayağı fark vardı. her ne kadar bir maçla değerlendirmek yanlış olsa da selçuk o maçta tam bir MC gibi oynadı. Defansta savaştı top kaptı, yaptığı paslar genelde uyumluydu, hucuma çok iyi servisler yaptı, ilk umutun pası gibi araya paslar attı. Yani dikine de oynamayı bildi. Bana o gün için trabzon ortasahasının en iyisi gibi geldi bir çok konuda ama tek maçlık. Eğer bunları genelde yapabiliyorsa veya yaparsa çok daha iyi duurmlara gelebilir..
Bu haftaki Ankaraspor maçını izlerseniz Umut'un golündede aynı şeyi yaptığını görürsünüz.Selçuk bunu neredeyse her maç yapıyor.
4.sayfada Colman hakkımda yazımı düzeltiyorum,
Artık sezonun yarısı da oynandı Colman hakkında tam fikirlere sahibiz, bir kere çok koşan yorulmayan sahada ayak basmadık yer bırakmayan bir futbolcu, özverili ama fiziğine ve oyun stiline göre çabuk değil, hızlı belki ama o kadar da çabuk değil. Agility'si düşürülmeli, 15 olan acceleration değeri de 11-12 civarına çekilmeli, stamina da en az bir 15 olmalı. Sürekliliği kaç bilmiyorum ama 2-3 maç resital sunabilip akabindeki 2 maçta saç baş yoldurabiliyor(hücum anlamında, Colman'ın savunma görevinde hiç aksadığını görmedim daha), ayrıca bazen tuhaf bir şekilde bir maç boyunca 3-4 kişinin arasına girebiliyor, sağında solunda boş bulunan müsait arkadaşları olmasına ve onun da bu pasları atabilecek yetenekte olmasına karşın. Decisionsları bu yüzden düşürülmeli biraz ama hata üstüne hata yaptığı kötü oynadığı maçlarda bile sorumluluk almaktan kaçınmıyor. Aggression-tackling konusundaki düşüncelerim aynı, tackling 10-11'e çekilebilir, aggression da 12-16 arası iyi gider.
Bazı pas tercihleri iyi olamayabiliyor ve doğru pası(teknik açıdan) da her zaman atmayabiliyor, ama yine de 70 metreden attığı milimetrik pasları inanılmaz, tam adamın koşuyoluna-şiddeti ayarlanmış bir şekilde gidiyor, aynı zamanda oyun yarısahaya yıkınca da boşa kaçan adamı anında görüyor, biraz abartı kaçabilir ama passing ve creativity'nin 16 olmasında bir sakınca yok bence.
ben birşeyi merak ediyorum. umut bulut'un bitiriciliği neden 16'dır. gökhan'ın 15 mehmet yıldız'ın 14 baros'un 13 iken neden bu adamın 16. bu sezon 7 golü var ligde onlarında birçoğu gökhan sayesinde. baros 15, mehmet yıldız 11, gökhan 8 goldeyken umut'un bitiriciliğinin 16 olması bence yanlış. sadece bu sezona bakma diyecek olursanızda zaten umut'u biliyoruz. 10 çeker 1 atar.
(ben 9,1,0 kullanıyorum sonraki sürümlerde değiştirilmiş olabilir)
herkes bunda yakınıyor obur tarafta guiza burda umut ıksındede dusmesını ısteyenler dogru soyluyor ben şaşırmısştım o yunu ılk actıgımda umutta 16 gorunce ama hakkaten haketmıyor Guizada ole oda 18 hıc haketmıyor su ankkı performansa gore aslında umutunda 15 yeterlıydı bence sonucta bastan asagı degısen ve yanındakı partnerle alısamayan bır oyuncu suan Guızada oyle onunda 15 yeterlıdır bence
Umur bence de haketmiyor ama Guiza için aynı şeyi söyleyemem. Guiza' yı eleştirenlerden biri de benim ama son vuruşu iyi sorun composure' da. O da zaten 8 bence guiza' yı ekibimiz çok iyi etüt etmiş. Bjk' ya attığı goldeki son vuruşu avrupda sayılı golcüler yapabilir.
Umut Bulut'un finishing i düşürülmesi çok yerinde olmuş...Ayrıca Gökşin diye bir yetenek çıktı Devre Arası kampında o da gelecek vaat ediyor.Colman daha iyi olabilir.Yattara çok yerinde özellikleri çok iyi etüt edilmiş.Tayfun Cora ya Runs With Forward özelliği eklenmeli
Tahmin ediyorum ki dosyalar teslim edilmiştir.
Acaba Papy nasıl yansıtıldı? Random olarak mı?
Göksu hakkında olumlu şeyler var ama ona -8 verilecek ise Cem Sultan ve Semih Kaya -10 almalı.Bu kadar kolay değil bu değerleri almak daha yeni sözleşme imzaladı Göksu.
Şimdi öncelikle Trabzonspor araştırmasıyla alakasız bir şey yazacağım için herkesten özür diliyorum ama bunu da söylemeden geçemeyeceğim. Bunu bir çok kere duyduğum için artık söylemek zorundayım, Güiza'nın Bjk'ye attığı gol bana çok abartılıyormuş gibi geliyor, herkes tutturmuş o vuruşu nasıl yaptı, sayılı futbolcular öyle vurabilir filan ama ben katılmıyorum. Sekmekte olan bir topu aşırtmanın niye bu kadar büyütüldüğünü anlayamıyorum, top sekiyor durumda olmasa yerden kaldırmış olsa bir nebze anlarım ama bunu anlayamıyorum, az çok top oynamış ve takoz olmayan birisi o vuruşu yapabilir, bakın Güiza'nın hızıyla savunmanın arkasına sarkmasından, pozisyona girmesinden bahsetmiyorum tamamen o vuruştan bahsediyorum. Yani bilmiyorum ki biz mi top oynarken aşırı yetenekliydik de farkına varmadık acaba :D Tekrar özür diliyorum bilerek Fb araştırmasına yazmadım tartışma çıkarmamak için ayrıyetten Güiza'nın iyi bir futbolcu olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca Umut için de araştırılması zor bir oyuncu olduğunu düşünüyorum, bazen zor goller atıyor bazen kolayları kaçırıyor, Allah kolaylık versin :)
Selçuk aslında fiziksel zaafları olmasa modern dünya futbolunun tamda aradığı adamlardan biri olabilirdi.Oyunu çift yönlü oynayan,kafası sürekli yukarda,cesaret isteyen pasları ve oyunu okumasıyla çok büyük bir oyuncu oalbilirdi,keşke fiziksel yönden zaafları olmasaydı.
Fakat fiziksel yönden zayıf olsa bile Selçuk'un 9.3.0 da creativity özelliğinin bir miktar daha artırılması gerektiğini düşünüyorum,aynı şekilde passing özelliğide gözden geçirilebilir.
Fatih Terim Selçuk'u milli takıma almamakla çok şey kaybediyor gibime geliyor.
bosver almasın yormasın onu oralara kadar emre var nasılsa o kurtarır onu oynatmıcak nasılsa alsada kadroya emreyı oynatsın orda
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
U17 Milli Takımı, Hollanda ile 2-2 berabere kaldı. Milli Takımımızın 2. golünü sporcularımızdan Hasan Ahmet Sarı kaydetti. Genç futbolcumuzu kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.
bu oyuncuyu ızleme fırsatınız oldumu ben oyunda paf takımda goremedım ahmetı ama belkıde gozumden kacmıstır bu oyuncunun profılı felan olusturuldumu PA degerı ne olcak bellı oldumu?
Ergin'in PA'sında bir indirime gidildimi acaba? Açıkcası ben yazın 140 olan PA'yı 130 civarına düşürecektim fakat hazırlık döneminde neredeyse her maç gol attı ve oldukça iyi bir performans sergiledi.Fakat sezon başındaki bu performansına rağmen sezon içinde kendisine yedeklerde dahi pek yer bulamadı ve takımdan ayrıldı.
Cunku Hasan Ahmet Sari'nin daha henuz Trabzonspor ile profeyonel kontrati yok... Profesyonel kontrati olmayan oyuncular oyuna eklenmiyorlar...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ergin Keles'in 22 yasinda oldugunu dusunursek ve su anda 103 CA sahibi oldugunu da dusunursek CA-PA arasinda en fazla 20-25 (hat da daha da dusuk olabilir) puan fark olmasi en mantiklisi bence. Ozgur Can Ozcan'nin bile CA-PA arasindaki fark 27 ki kendisi Ergin'den bi yas kucuk ve Bank Asya'da Sakarya gibi kaos icersinde olan bi kulupte o kadar iyi performans gosteriyor...
Kesinlikle katılmıyorum top size gelirken veya sabitken veya durur haldeyken pekala yapılabilir o vuruş. Hatta bende yapabilirim.
Ancak top sizden uzaklaşırken, süratliyken. Siz topla aynı yere koşuyor durumdayken o topun altına öyle girebilmek meseledir.
Ki bana göre o bir son vuruştan ziyade soğukkanlılıktır. Çünkü aynı pozisyona 10 futbolcudan 9'u farklı şekilde davranır. Ne bileyim sert vole vurur kaleciyi çalımlar. Ama ayaktaki bir kalecinin üzerinden aşırtmayı denemez.
Güiza'nın heyecanına çok yenik düşen biri olduğunu düşünmüyorum. Öyle olsaydı o şutu hiç deneyemezdi
trabzonda sene başından beri etkili oynayan Serkanın bu maçta yedek alması şaşılacak birdurum kanaatimce öyle değilmi..
trabzonda bir düşüş olduğu düşüncesindeyim...
ankaragücü maçında son dakika golü beşiktaş maçında sürekli üstünlük beşiktaştaydı..fener maçından sonra trabzonda bir düşüş var henüz skorlara yansımadı umarım toparlanırlar...
bu arada Song a ne desek az...futbolu bu kadar profosyonelce oynayan hata yapsa bile gencecik oyuncuların sahada adım atmaya üşendiği türkiye liginde gördüğüm en büyük profosyonellerden...allah bozmasın..
Bne düşüş oldugunu ssanamıyorum fenerı yenemedık elımızden kaçtı.Ankarayı dep lasamnda yendık.Ankaragücüne karsıda basta ıyı basladık sonra oyuncular bı rehavete kapıldı bence mac basında bulnan gol ve pozısyonlar onları motıvasyon olarak bozdu.Beşiktaş maçına gelırsekte maca baslamamıs tam ıstedıgım gıbı kontra oldu ama kotu olan orta sahamız ve beşiktasınd dırencklı defansve orta saha bloğunu gecememız sorunlar yarattıkı yınede 3 posızyon bulduk bunların 1ini gol yaptık sora aşırı gerı cekılme sonucu kornerden gelen gole engel olamadık.Maç sırasındada cok yaslınadık gerı ve golu yıcez dedıgımden 5 dk sora kornerdende olsa yedık.
song konsuudna sana katılıyorum tam bır lıder.Allah bozmasın lafına AMİNNNN diyorum
Bu arada bence Umut Bulut iyi son vuruşlar yapabilen ancak kötü bir soğukkanlılığa sahip olan bir oyuncu. Ankaraspor'a attığı gol ortada.
Ama heyecanına dur diyemiyor.
Bence soğukkanlılığı en fazla 10 olur.
G. Ünal'ın da son vuruşu çok çok iyidir. 17-18'i hakeder ama onunda soğukkanlılığı 12-13 ü geçmez.
Evet ben öyle düşünüyorum. Nihat Kahveci kadar iyi bir son vuruşa sahip ancak Nihat Kahveci çok daha soğukkanlı.
Mesela bakın. Gökhan'ın Ankaraspor'a attığı golü ve benzerlerini çok attığını hatırlatayım. Ayak içini oldukça iyi kullandığını söyleyeyim. Ama derbi maçlarda. Önemli maçlarda aynı son vuruş stilini denemiyor kendisi.
Cesaret edemiyor buna.
Şunu demek istiyorum mesela Nihat'ın 90 artı da Çek Cumhuriyet'ine attığı golü basit bir maçta Gökhan'da atar. Aynı o tarz bir son vuruş dener. Ancak aynı anda aynı heyecanda Gökhan olsa o topa o şekilde vuramaz.
Cesaret edemez.
Gökhan'ın attığı gollere youtube'den yada herhangi bir yerden bakınız. Kaliteyi görmemeniz imkansız.
Kaçırdı golleride görebilmek için benim gibi sık sık Trabzonspor maçı izleyiniz. Heyecanını kontrol edemediğini görebilirsiniz.
Bence Umut'ta Gökhan'da aynı tarz oyuncu.
Gökhan Bitiricilik 17 soğukkanlılık 13
Umut Bitiricilik 15 soğukkanlılık 10
Tabi bence.
goklhan 1-2 sezon sora daha kalıtelı hale gelecegını dusunuyorum ben ama suan 18 cok 17 belkı ama 16 kesın olacak bı deger
Araştırmacı arkadaşım umarım bu yazdıklarımı dikkate alırsın:
RUUD BOFFİN
http://www.voetbalnext.nl/img/nieuws/5635_origineel.jpg
5 Kasım 1987 doğumlu, kaleci mevkiisinde oynayan Ruud Boffin önümüzdeki sene Trabzonspor forması giyecek ve büyük ihtimalle başka bir takıma(MVV) kiralanacak.
21 yaşında takımının bu sezon oynadığı tüm resmi maçlarda oynadı. Rene Adler'in uzun boylusu deniyor kendisine. Taraftarlar onun gelecek vaadeden bir oyuncu olduğunu söylüyorlar umarım öyledir http://www.fmsporlive.com/forum/styl...ault/smile.gif
Kornerlerde sıkça hata yapıyor: boyunun avantajını kullanamıyor. Ama boyu uzun olduğundan havadan fazla gol yemez ve yerden kenarlara iyi uzanabilir. Birebirlerde çok yetenekli. Pozisyonları iyi seziyor ve en önemlisi refleksleri gayet iyi. Uzun boyuna rağmen çevik ve hızlı. Çok ilerde oynuyor. Basit goller yiyebilir. Kornerlerde gerçekten çok başarısız.
Uzun lafın kısası uzun boyuna rağmen çok başarılı bir çizgi kalecisi, yaşı genç olduğundan korner zaafını aşabilir ilerde belki... Ama Türkiye'de bu kadar fazla korner golü yemeyeceği kesin...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=nsjF_-qT8B0
Tarafımdan blogumda hazırlanmıştır.. http://yetenekavcisi.blogspot.com/
CHRİSTİAN BRÜLS
http://www.tumspor.com/photos-inner/722859001.jpg
Christian Brüls, 2008-2009 sezonunda Trabzonspor'un, Belçika’nın Eupen KAS Kulübü'nden 50 bin euroya bonservisi alınıp, Fuat Çapa'nın teknik direktörlüğünü yaptığı Hollanda Eerste Divisie Ligi takımlarından MVV Maastricht’e kiralamıştır.
Böyle yazıyor Vikipedi'de. Ama o bundan çok daha fazlası...
Geleceği çok parlak bir oyuncu Brüls: İnanılmaz tekniği, oyunu okuma becerisi, mükemmel pasları ve dribblingleriyle taraftarlarının sevgilisi olmuş durumda. Hücuma dönük orta saha olarak oynuyor. 20 yaşında olmasına rağmen fiziği de iyi sayılır. Tek eksiği şutlar desek yeridir, 6-7 adam geçip topu dışarıya vurduğu da olabiliyor http://www.fmsporlive.com/forum/styl...ault/smile.gif . Taraftarlar takım arkadaşlarının onun oyun zekasına ayak uyduramadığını düşünüyorlar.
Trabzonspor yönetiminin yaptığı en iyi transferlerden biri bana göre. Önümüzdeki sene takıma döndüğünde Ersun Hoca onu oynatırmı bilemem ama oynatması gerekir http://www.fmsporlive.com/forum/styl...fault/wink.gif Selçuk gibi oyunun iki yönünde de etkili, takım arkadaşlarına yardım etmeyi çok seviyor, ortalarıda isabetli. Gerektiğinde kanatta da oynayabilir. Bir oyuncudan başka ne istenebilirki... http://www.fmsporlive.com/forum/styl...ault/smile.gif
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=cDPzBj6FQ-E
http://www.youtube.com/watch?v=tOlFFwOkTOY
Tarafımdan blogumda hazırlanmıştır.. http://yetenekavcisi.blogspot.com/
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Profil olarak Ruud Boffin için ben şöyle hazırladım:
http://img8.imageshack.us/img8/4571/ruudboffin.png
Mental daki çoğu özellik random diğerlerini ben girdim..
Hızlı demek buysa (Pace=Hız 6-7 ise) yavaş kavramı nasıl acaba:D
Random du o özellikleri :)
Alanzinhonun
Hız: 15
Hızlanma: 14 kim verdiyse çok kötü vermiş
Hızlanma: 17
Hız: 15 olabilecek bir oyuncu bence
Barış Memiş'i ne yapmışsınız ya_;
dribbling 3 puan kesik yemiş
teknik 1 [puan kesik yemiş
passing 1 puan kesik yemiş
Göksu Alhas;
Work rate 12
Stamina 10
Pace 13
Acc 12
trabzonu kim yaptıysa batırmış 9.0.3 için
Isaac konusunda yazılanalr dikkate alındığı için teşekkürler fakat ben passing özelliğinin biraz daha yukarılarda olmasını beklerdim en azından 1-2 puan ama oda çok sorun teşkil etmez şuan için.
Selçuk konusundada gerekli değişiklikler yapılmış,yanlış görmesiysem Barış Memiş'in özelliklerinde oldukça değişim var,bence bu yanlış.9.2.0 daki Barış oldukça gerçekçiydi.
9.0.3 yamasında Trabzonspor'u ben düzenledim arkadaşlar.
Barış Memiş'in özelliklerini düşürdüm fakat hangi puandan hangi puana geriledi ona dikkat etmek gerekir bence.
Göksu konusunda ilginç olan nedir peki?
Göksu'yu hiç izlememiş olduğunu düşünüyorum :) Özellikle Work Rate, Team Work en az 17, stamina 12 civarlarında, balance 9 civarlarında olması lazımdı mental olarakta kötü yapılmış eve gelince hazırladığım örnek profili gönderirim...
Barış Memiş'in en önemli özelliğini 3 puan kesmek bence yanlıştır büyük bir hatadır
http://img8.imageshack.us/img8/9419/adsz1k.jpg
http://img8.imageshack.us/img8/2180/adsz2e.jpg
http://img140.imageshack.us/img140/2594/adsz3.jpg
http://img11.imageshack.us/img11/3370/adsz6o.jpg
Trabzonspor'da Cale profilini çok beğendim. Takımıma transfer edeceğim oyunculardan biri olacaktır kesinlikle. İstediğiniz oyuncu profili olursa koyabilirim.