selçuk defansta iyiydi bence :)
hidink efendiyi bian önce göndermek lazım takımın başına mustafa denizli gibi bi hoca gelse bizim içimizden. gerçekten biz beraberlikten haz alan bi millet değiliz
Printable View
selçuk defansta iyiydi bence :)
hidink efendiyi bian önce göndermek lazım takımın başına mustafa denizli gibi bi hoca gelse bizim içimizden. gerçekten biz beraberlikten haz alan bi millet değiliz
Akşam akşam beddua edeceğim... Küfür serbest olsa küfür ederdim ama :icon_evil:
1) Eğer gitmeye yönelik planları doğrultusunda TFF onu kolayca bıraksın diye bu maça bu kadroyla çıktıysa,
2) Golün bağıra bağıra geliyorum dediği dakikalarda penaltıya kadar herhangi bir müdahale girişiminde bilerek bulunmadıysa,
3)Benim gördüğümü göremeyecek kadar takımın düştüğünün farkında değilse 1 dk takımın başında tutmasınlar...
Rakibin bu kadar beceriksizliği üstündeyken bu adamları yenemedik... Hoş bu kadroya beraberlik bile fazlaydı ama en azından ümitlerimizi tüketmedi, tamamen tükenmeden de göndersinler. Mümkünse beraberinde Oğuz Çetin de gitsin... Çağlar ı ne zaman izlemişte karar vermiş oynaması gerektiğine. Bu adam ne zaman oynamış ki bu sezon? Bu bilgiyi Oğuz Çetin mi veriyor? İsmail in neyi eksik ben anlamadım. Aynı şekilde Selçuk Şahin de... Adamların baskılı oynayacağı belliyken Selçuk Şahin le başlamasının sebebi pas akışımızı engellemek mi? Adamın bir suçu yok, canla başla oynadı, didindi, oynatanda kabahat. 18 e almasını yadırgadığımız Selçuk Şahin 11 de başladı, şaka gibi.
Daha önce de dediğim gibi kadro facia... Saçma seçimlerinden bir tek Kazım ın biraz oyuna katkısı oldu. Gerisi zarar. Çağlar yüzünden belki 2 puan kaybettik. İsmail Çağlar ın yaptığı neyi yapamayacaktı hala merak içindeyim. Orta sahada oyuncular yoruldu, yedeklere bakıyorsun, Topuz u almamış, Necip gibi adam 18 e girememiş. Mehmet Topal ı mecburen aldı sanki, adama takıntısı var gibi...
Oyuncu değişimleri yine facia... İkinci yarı 70 lere doğru diyorsun artık biraz daha top yapan, ayağı düzgün adamlar oyunda kalır diye umutlanıyorsun ama kalkıyor Selçuk İnan ı çıkartıyor. İkinci yarının başında oyuncularımız hala dinçken, yorulan Kazım çıkar diye bekliyorsun yerine dk 80 lerde Burak çıkıyor ki, oyunda artık uzun toplarımıza kalmışken... Ve yerine Semih giriyor... Arda sakatlanmasa Mehmet Ekici giremiyordu, Allah tan son dk larda oyuna aldı da gördük adamın nasıl oynadığını...
Ben bütün bunlarda kasıt arıyorum arkadaş kimse bana anlatmasın profesyonelliğini falan. Kısa vade de başarı dedik, sistem dedik, tarafsız takıntısız oyuncu tercihleri dedik... Bu kadarını Fatih Terim de yapıyordu... Bu maçta en azından yedek kulübesinde olmayı hakeden ve biraz düşününce kesinlikle ihtiyaç duyacağımızı herkesin fark edeceği, Necip-İsmail-Topuz-Mevlüt-Serkan Balcı yedekler arasında değil. Keşke takımın başında Fatih Terim olsaydı da, böyle entrikalar içinde kalmasaydı Milli Takımımız.
Artık Milli Takımın başına Ertuğrul Sağlam ı mı geçirirler (çok zor gibi ama), Mustafa Denizli yi mi geçirirler, Abdullah Avcı yı mı geçirirler bilmiyorum. Uzun vadeli plan yapacaksak Türk hocalarımızla yapalım, en azından bizi yarı yolda bırakıp gitmezler.
Hiddink büyük bir isim ama bugün analdımki bize öyle hoca değil takımı gazlayacak bir hoca lazım birkez daha anladm keşke fatih terim tekrara geçse hem gs hem millitakımı götürür rahatlıkla
Valla hep söylüyorum kim gelirse gelsin ekipte Oğuz Çetin olduğu sürece ben Milli Takımımızın başarılı olacağını düşünmüyorum. Çağlar ikinci yarıda iyiydi. Ama şöyle bir baktığımızda; Ligin son haftalarındaki takımların sol beklerine bakalım (Lig sıralamasına göre);
Andre Santos
Egemen Korkmaz
Gökçek Vederson
İvan De Souza
İsmail Köybaşı
Hasan Ali Kaldırım
Volkan Yaman
Anthony Seric
Eren Aydın
Gökhan Süzen
Yenal Tuncer
Özgür Çek / Uğur Uçar
Murat Kalkan
Ziya Erdal
Onur Tuncer
Hakan Aslantaş
Ergün Teber
Şimdi bir bakın şu listeye ve bana cevap verin. O kadar sol bek arasından kimi oynatırsınız sol bekte. (Yabancılar dışında tabiki :p ) Benim Çağlar aklıma gelmez şahsen...
Ben maçı izlemedim. Çağlar'ın ilk 11'de olduğunu görünce verdiğim tepkinin azaltılmış halini foruma yazdım, bir türlü ısınamadım kendisine Galatasaray'da oynamasına bile şaşarken, milli takıma seçilmesi hatta ilk 11'de maça çıkmasına diyecek sözüm yok. Golü şimdi gördüm, evet hatası var ama her oyuncu ıskalayabiliyor topu. Devamında hatasını telafi etmeye çalışmış ama olmamış, sonrasında pozisyon devam ediyor ceza sahasında yanlış görmediysem 4 Türk 3 Belçikalı olmasına rağmen kimse bir müdahale de bulunamamış. Golün yenmesinde büyük pay Çağlar'ın tamam ama iki puan onun yüzünden gitti demek insafsızlık.
ben caner erkini oynatırdım.
Ya eğer biz bırakmadan o bizi bırakır giderse haram olsun aldığı paralar... Ne kattı bize arkadaş, aklıma geldikçe delleniyorum. Nasıl oyuncak gibi kullanır Milli Takımı? Paraysa para, rahatlıksa rahatlık...
Ya aslında insafsızlık değil, penaltıyı yesek bir puan onun yüzünden gitmiş olacaktı, ayrıca Çağlar ı gayette beğenirim, o yüzden de Galatasaray ın sol bek e ihtiyacı olmadığını da düşünüyorum zaten, ama adam oynamamış, defans oyuncusu oynamadıkça konsantrasyonu kaybolur, sonuçta Milli Takım dan bahsediyoruz, hangi oyuncu isteyerek hata yapar ki? Ama adam hazır olmadığı için kendisini baskı altında hissediyor. Doğaldır hata yapması. Yoksa Çağlar takımında her maç oynasa, İsmail e tercih edilmesine bu kadar laf edilmezdi, tercih der geçerdik çoğumuz ama bu adamın oynadığı maçı bile görmemiştir belki Hiddink neye dayanarak oynattı?
Senin için demedim ben, alıntı yapardım diyecek olsam. :) Aslında direk olarak kimseye demedim. Adamın bir asılmadığı kaldı sadece bu forumda değil, genel olarak gördüğüm bir şey.
Doğrsunu söylemek gerekirse ben aday kadroda olduğunu bile bilmiyordum, eve gelip ilk 11'de çağlar ismini görünce genç bir oyuncumuz mu var acaba diye düşündüm, sonra gerçeği farkedince şok geçirdim.
Yazdıklarına genel olarak katılıyorum, benim anlatmak istediğim Çağlar son adam değil o pozisyonda, şaka gibi bir gol yemişiz, hatalar zinciri var ve bunu başlatan Çağlar. Ama zincirin diğer halkaları gözden kaçıyor, o 4 oyuncunun da seyretmemesi gerekiyordu o pozisyonda. Doğru dürüst hamle yapan bile yok.
Hiddink resmen sabote etti bugün takımı..
Aynen katılıyorum Burak arkadaşımıza. Öndeki adam hata yapıyorsa sonrasında gelişen atakta adam kanada iniyo orta açıyo adam kafa ile indiriyo sonra şut vuruyo Serdardan dönüyo tekrar vuruyo gol oluyo bu sırada bizim adamlar nerede birisi kaptırdı tamamda diğerleri ne iş görecek o zaman?
Bu en iyi 2.lik durumu nasıl oluyor?Kaç kişi direk gidiyor böyle?
NTV'de maçtan önce bahsettiler de yok Azerbaycan sonuncu olursa,birşeyler olcakmış falan diye,bu konuda kesin bir bilgisi olan var mı
Türkiye milli takımı gidiyor rezil bir oyunla 1 puan alıyor,bizde buna sevinecez.Rezalet başka bir kelime ifade edemez bu durumu.
Ben ne oLursa oLsun böyLe futboLu kendi üLke takımıma yakıştıramıyorum. Kazakistan ve Azerbaycan dan farkımız oLmadan oynadık resmen. Resmen eziLdik ve resmen maç bitsin diye dan dun, yapmadığımız basit takım oyunu kaLmadı. Türkiye miLLi takımı şartLar ve durum ne oLursa oLsun böyLe futboL oynamamaLı. Hiddink gitsin CheLsea ye mi gidiyor, nereye giderse gitsin. Yazıktır, ayıptır.
Attığımız golde de iyi ki Kazım aradan çıkmış, o Arda'nın attığı nefis çalımı verdiği pası hiç ederdi. Kazım Galatasaray'da son dönemde iyi oynuyordu ama forvette değil, daha önce pek verimli oynamışlığı da yok, gol de açmış ellerini bekliyor etrafında defans oyuncuları. Hiç bir hareketlenme yok, çünkü o pozisyonda oynamayı bilmiyor ama Hiddink elinde alternatifleri olmasına rağmen onlara şans vermiyor. Çıkan kadroyu hala aklım almıyor benim.
Kısmen de olsa haklısınız, tamam Çağlar tek suçlu değildir adamı direk sallandırmaya gerek yok ama sonuçta pozisyonun başlangıcına sebep olan, defansı dengesiz bırakan Çağlar ve aynı oyuncu hocanın yanlış tercihi olunca böyle oluyor.
@Sait71
Hocaya kızmaktan seni unuttuk :D Gerçi Selçuk golün yakınından bile geçmedi ama :)
Eyvah yine hesaplamalara başladık... Şu şöyle olursa böyle olur vs :D
Çizgiye gidecek olan topu çıkardı ama. Adam hertürlü Ballı işte :D
Burak Yılmaz mükemmel bir oyuncu, sadece oyun içi devamlılığını geliştirmesi lazım. Hatta sol ayağı ile topa vururken İlhan Mansız'ı hatırladım.
Topsuz alanda iyi.
Hızlı, driblingleri çok iyi.
Benim için maçın özeti Burak Yılmaz'dır. Golde sadece ona odaklanın arkadaşlar.
Eğer bu ülkede Nobre yılda 2.5 milyon avro alıyorsa Burak 12.5 milyon avro almalıdır. Hatta 112.5 milyon avro diyelim.
Arda: Biraz daha fizik, biraz daha devamlılık lazım sana. Bir yıl daha sabret.
Selçuk Şahin: O nasıl bir berbat pozisyon almadır kardeşim. Ceza yayına gard alıp topu seyretmekten başka işin yok.
Emre: Hani rakibi ters köye yapıp yanından geçiyorsun arada, o anda rakibinin psikolojisini düşün be kardeşim. Adam asla alamayacağı bir topun peşinden koşuyor. Maestrosun vesselam.
Sabri: Sen busun işte Sabri. Senden öyle ekstra işler beklemiyoruz. Çalışkanlığına azıcık zeka katınca neler oluyor bak, görüyorsun. Rakip kanadından o kadar geldi ama en tehliklelilerini diğer kanattan bulabildi.
Hiddink: Sen kimsin birader? Kulübede yatırdığın adam La Liga'da 3. olan takımın direkt oyuncusu durumunda. O takımın gönderdiği Fernandes'i Beşiktaş'ımız baş tacı yaptı. Selçuk Şahin mi yerine oynattığın adam?
Türkiye'de sol bek pozisyonuna kıtlık mı geldi arkadaşım? Gökhan Töre'yi alacağına Hasan Ali'yi al da Türkiye en azından daha iyisini görsün.
Toraman'dan daha mı iyi Kesimal? Türkiye'de Toraman'dan daha iyi müdahale yapan bir Türk stoper söyleyin bana! Yok kardeşim, sen akıllanmayacaksın.
Gol yemeyi bekliyordun değil mi değişiklik yapmak için?
Yok arkadaş, Abdullah Avcı gibi cevherlerin yetiştiği ülkede Hiddink'ten nemalanmaya çalışan beyinlerimiz var bizim. Biz adam olmayız.
Bu milli takıma diyecek söz yok arkadaş. Ben mağlubiyete laf etmezdim ama doğru düzgün top oynasaydık. Skoru falan geçin futbolun f'sini oynamadık dün hatta f'de yatay çizgi kadar bile oynayamadık.
Hiddink'in geliş süreci de arızalıydı zaten, o dönemden belliydi bizi ciddiye almadığı ve o dönemde Yılmaz Vural adı, dalgayla da olsa anılıyordu. Şu anda Yılmaz Vural olsa, bundan daha kötü durumda olur muyduk? Daha iyisini yapar mıydı bilmiyorum ama daha kötüsünü yapmazdı. Yılmaz Vural ismi de örnek zaten.
Herkes sanıyordu ki Hiddink gelecek, sihirli değnekle dokunacak ve dertler bitecek. Her takımda yaptığı şeyler Hiddink'in ayrılış süreçlerinde, muhtemelen yüklü bir parayı da tazminat olarak alıp ayrılacak bu dönemde. Yerine kim gelirse gelsin, şu halimizden daha iyi olacağımız kesin.
Hiddink'in tavırlarıda itici olmaya başladı iyice zaten. Dün Özgür Buzbaş sordu; "Milli Takımın yan toplar konusunda çok büyük eksiği var. Bunu nasıl çözeceksiniz?" diye. Hiddink; "Ben doktor değilim." diye başladı. E arkadaş madem geldin bu takımın başına bir umut olarak. Bi zahmet en azından şu milli takıma çağırdığın adamlara öğret duran top savunmasını. Her kornerden, her frikikten korkuyorum yahu. 65. dakikadan sonra aldığı her topu ileri vurdu bizim oyuncular. Vurdukları her top Belçika'ya geçti. Ama Guus Hiddink oyuncu değiştirmek için penaltı olmasını bekledi. Dua ediyorum iyiki o penaltı kaçtı diye. Ben Ersun Yanal'a ikinci bir şans verilmesinin gerektiğine inanıyorum. Vakti zamanında Hakan Şükür'ü kesecek kadar cesur davranmıştı. Daha adaletli kadro seçimleri yapacağına inanıyorum...
2 kelime; Hiddink out !
Şöyle Milli Takıma bakıyordum da ;
Sistem mi değişti ?
Kadro tercihleri mi değişti ?
Algı mı değişti ?
Sonuçlar mı değişti ?
bunların hepsinin cevabı hayır ise yılda 6-8 milyon € civarında parayı Hiddink'e saçmanın manası ne ? Adamın tek yaptığı olumlu iş Serdal Kesimal ve Mehmet Ekici'yi bu takıma kazandırması oldu bu paraya değer mi...
Şu an Twitter'da gündem olanlar :)
Gündem · Türkiye · değiştir
4 Deplasman
Kazakistan : Bu maç 0-3 kazanmış olabiliriz ama bu maçta bile çok iyi oynamamıştık.
Almanya : İleri çıkmakta bu maçta da sorun yaşamıştık.
Azerbaycan : Yorum yok.
Belçika : Berbat oyun 1 puan.
Deplasmanlarda çok kötü oynuyoruz gerçekten.
Yahu Hiddink'in gelmesi başından beri hata değilmiydi zaten.Adam resmen takımı beraberlik iççin kenetlemiş.Zaten önceki grup maçlarındaki oyunda vasatı geçmiyordu ya.Şans yanımızda olmasaydı ezici bir üstünlük ile galip gelirdi belçika.Milli takıma teknik direktörlük seçimlerinde her zaman öncelik Türk teknik adamlarında olmalı.Yoksa daha çok ince hesap yapacağız gibi.
Serdar Kesimal, Caglar ve Selcuk Sahin'in ne isi var milli takimda ya. Volkan'nin kötu "pasinda" Caglar'da hata yapti ve gol geldi, yanlis hatirlamiyorsam Selcuk Sahin Vermealen'i birakti kornerde ve 100% golluk pozisyonu kacirdi adam sansdan. Serdar Kesimal ise topu ileri vurmaktan baska bisey yapmadi bence, onu ligimizde her defans oyuncusu yapar diye dusunuyorum. Saygilar !
Dün maçtan önce tv karşısına oturdum ve kadroyu görünce Hiddink kendini kovdurmak istiyor dedim. Başka bir açıklaması yok mantık sınırları çerçevesinde. Neden gidip de Çağlar'ı oynatırsın neden ? Selçuk Şahin neden ? Kazım neden ? Beşiktaşlı oyunculara milli takım yasak mı arkadaş ya ? İsmail yedekte bile yok. Egemen var o da yeni geldi bize bi' zaman sonra O'nu da almazlar. Amacına ulaştın Harry Potter kılıklı. O gözlüklerinden kurtul ve gerçekleri gör bu takım dünyanın en iyi 7-8 takımından biri potansiyel açısından ama oynatana !
Bizim defans sorunumuz var.Çağlar,Servet bu takımın oyuncusu değiller + Serdarda kötüydü bugün ama o daha genç ve yetenekli.Sabri iyiydi.
Orta sahada Selçuk İnan varmıydı yokmuydu anlamadım.O çıktıktan sonra Topal-Selçuk Ş. daha az pozisyon verdik.Demekki neymiş Selçuk İnan ve Emre ikisi ilk 11de oynayamazmış.Neyseki Hamit ve Nuri gelecek bunların yanında Emre olunca bu 3 lü iyi iş yapar.
Arda-Burak-Kazım iyi oynadılar sadece onlara top veremedik buda orta sahadan kaynaklandı.
Bu defans ve orta sahayla 1 puan çok iyi.
Ben dün Servet'i ve Selçuk'u beğendim senin aksine. Servet üstüne düşenleri yaptı, çok az hatayla oynadı. Selçuk da pas trafiğini çok güzel kontrol etti. Selçuk-Emre'nin arkasında Mehmet Topal oynasa topu ileri daha iyi taşırdık. Selçuk Şahin 1 iyi hareket yaptıysa 2 kötü yapıyor hemen arkasından. Maça dün Kazım yerine Semih, Selçuk Şahin yerine Mehmet Topal, Çağlar yerine Hasan Ali veya İsmail'le başlasaydık çok rahat kazanırdık.
Yahu şimdi S.Kesimal'in ne işi var demekte saçmalık. Adam iyi performans sergiledi, transferde gündemde olan bir oyuncu. Onu aldı diyede adamı eleştirmek doğru değil. Serdar bu milli takımın şuan için seçilebilecek en iyi stoperlerindendir. O konuda eleştiriyi doğru bulmuyorum.
Bence de Serdar dün kötü bir performans sergiledi ama henüz çok genç, milli takıma alınması saçmalık demek çok yanlış. Bu adamları oynatarak kazanmalıyız, yapacak birşey yok. Ondan iyi bir Ersan var o da sakatlıktan henüz çıktı. Egemen oynatılabilirdi belki. İbrahim Toraman da şu milli takıma neden alınmıyor anlamıyorum ya zaten.
Selçuk Şahin-Sabriyi ben çok beğendim.Ciddiyim.İkiside beklentimi çok aştı.
İğrenç bir futbol ve alınan 1 puan. Elim daha fazlasını yazmaya gitmiyor. Bakalım son 4 maçta bizi neler bekliyor?
Bu milli mac haftasinin en guzel tarafi avantajin bizde kalmis olmasidir. Oynanan oyun belki bizi tatmin etmedi ama skoru 1-1 de tutabildik. Uzulen taraf biz degil Belcika olmali. Hersey bizim lehimize suan. Kadroyu yenilerken olusacak sancilari minimum duzeyde atlattik diyebiliriz. Ah o Azerbaycan yenilgisi de olmasaydi tadindan yenilmezdi hani su 1 puanin. Onumuzdeki sezon daha tecrube kazanmis bi kadroyla evimizde oynayacagimiz maclari kazanirsak rahat rahat cikariz bu gruptan. Bundan sonraki 4 macin 3 unu evimizde oynayacagimiz unutulmasin.
Bu arada niye daha cesur oynamadik diyenler bence fazla hayalciler. Gruptaki en onemli rakibe karsi ikili averajjini korumak zorundasin. Aslinda bir haftadir istedigimizin 1 puan oldugunu belirtmislerdi bunu da basardilar. Daha fazla hucumu dusunseydik attigimizdan fazlasini yerdik bu Belcikadan, emin olun. Gerci Hiddinkin soyledikleriyle ortaya koydugu taktik celiskilerle dolu.Ona gore duran toplar disinda tehlike yaratamayan bi takim Belcika ama olabildigine yaslanan bi dizilisle cikti. Demekki baska cekinceleri de vardi ama sanirim akil oyunlariyla oyunun psikolojisini etkilemek istedi.
Herseye ragmen ben memnunum. Her eleme gruplarinda baska bir yol cizen gorunumden istikrarli bi yola girmenin vakti geldi. Kadromuz umut verici, yonetimde de istikrar olursa beraberinde basari da gelecektir. Hiddink e guveniyorum. O da olmazsa daha kimi getireceksin takimin basina. Sabirli olmakta fayda var.
Bence de Ersun Yanal gelebilir. O olmazsa Mustafa Denizli bu saatten sonra takım çalıştırmaz zaten. Ertuğrul Sağlam-Tolunay Kafkas-Şenol Güneş benim alternatiflerim. Ertuğrul Sağlam'ın sözleşmesinde opsiyon vardı zaten milli takımdan teklif gelirse giderim diye sanırım.
Aynen Fatih hocayı beğenmiyordum meğersem adam en iyisiymiş milli takım için. Daha iyiydik bence onunla. En azından potansiyel olarak onunla daha başarılı olabilirdik. Onlada çok turnuva kaçırdık ama bu kadar açık seçik aptalca seçimler yapmamıştı. Ha kimi zaman adil davranmadığı oldu ama Elinde bir çok alternatif varken forvete Kazım'ı koymadi. Taktiksel olarak daha bilgiliydi. Türk hocaya dönmek lazım. Şaka gibi, belki döneklik, belki sabırsızlık ama Hiddink'in ben açıkçası bizi düşünmediğini düşünüyorum sanki çokta tın der gibi adam...
Yenebileceğimiz maçta şansla berabere kalmak bence yeterince acı verici. Attığımız golde pas yapmaya bir başladık Belçika hemen dağıldı. Sonra yine ileri topu atmaya başladık adamlar hakimiyeti geri aldılar. Adam gibi oynasaydık Belçika'yı çok rahat 3'lerdik dün. Ercan Taner güzel de bir laf etti: "Bize, bizden fazla saygı duyuyorlar."