Originally Posted by
footballer33
O kadar şeyden bir tek bu sözü mü çekip çıkardın, sadece bu mu battı gözüne yani? :)
Casillas'ı örnek alın derken, siz kalecisiniz ve onu kaleci olarak kendinize örnek alın anlamında demedim zaten. Bana Cenk'in yaptığı hataları anlatırken, elin adamları futbolcusuna kaç yaşındayken güveniyor onu diyorum. Örnek alın demeyim, hadi örnek gösterin diyim. Victor Valdes mesela, Rüştü'den çok mu üstün bir kaleciydi Rüştü Barca'ya gittiğinde? Rijkaard ne yaptı, belki de Rüştü ile arasında sorun vardı bilemeyeceğim; fakat Valdes hata üstüne hata yaptığı halde ısrarla onu koydu kaleye ve şimdi sonuç ortada. Bunlar biraz uç örnekler olabilir, sadece anlatmak istediğimi anlayın diye verdim bu örnekleri.
Cenk'in kendine aşırı güven sorunu var, çalışmadığını düşünmüyorum. Bu güven sorununu aşarsa ve ben oldum havalarına girmezse ilerde milli takım kalesine de geçecektir, buna eminim.
Bir futbolcuyu kaybetmek çok kolay, önemli olan bu hataları yaparken de ona güvenmek, destek çıkmak. 23 yaş, kaleci için daha çocuk yaşı sayılır. En az 15 sene rahatlıkla oynayabileceği bir gelecek var önünde. Biraz sabır.
Şunu da söylemeliyim ki; kaleci antrenörü ne iş yapar bu takımda? Teknik Direktör'ün görevi nedir? Eleştirirken bunları da düşünmek lazım.
Hadi, o zaman 38-39 yaşına gelmiş Rüştü'yü sürsün kaleye, yedeğini de Umut Kaya yapsın. Belki, bir anda şampiyon oluruz.