Originally Posted by
perpetua
Esasinda bir yeri atlamissiniz. Aydin'in en buyuk ozelligi top ile beraber hizi. Sabri'de hizli bir oyuncu ancak top ile bir Aydin kadar hizli degil.
Arda kadar teknik degil, Arda'dan beklendigi gibi bir maestro olma ihtimali yok denecek kadar az.
Ancak su da var ki Christiano Ronaldo da bir maestro degil. O da bir kanat oyuncusu ve onun da Deco, Scholes gibi top teknigi yuksek ve yaratici oyunculara ihtiyaci var. Robben de bir maestro degil mesela, onun da Sneijder, van der Vaart gibi oyunculara ihtiyaci var. Ancak bu oyuncular top ayaklarinda oldugu zaman sahip olduklari hiz sayesinde ilk olarak dikkat cekmis, bunun yaninda baska diger ozellikleri ekleyerek mevcut seviyeye gelmislerdir.
Ben Aydin bir Christiano Ronaldo olabilir demiyorum. Hem cok fizik gelistirmesi, hem de hava hakimiyeti olmasi ile Christiano Ronaldo'nun cok calisarak sahip oldugu ilk temas, bitiriclik, kafa vurma gibi ozelliklerini gelistirmesi gerekir buralara ulasabilmesi icin. Bunun icin de su anda yeterli yetenege sahip oldugunu dusunmuyorum. Su anda yeterli yetenege sahip degilse, onunde calisacak ve bu ozelliklerini gelistirecek daha az zamani vardir demektir. Ancak Aydin pekala bir Robben gibi hizli, topu surukleyen, takimi kontra ataga kaldiran onemli bir role sahip olabilecek bir oyuncu. Her sey de fiziksel gelisimine bagli. Guclenir, dengesini arttirir, su anda oldugu kadar yere dusmezse su anda bile Aydin'in hizi ile basa cikamayan rakiplerin isi cok daha zorlasir. Tabii guc kazanirken, esnekligi kaybetmemek, hizi kaybetmemek gereklidir. Bu nedenle de bu gelisimin sindire sindire yapilmasi, birdenbire sadece agirlik calisarak yapilmamasi gerekir.
Theo Walcott'u izledik Fenerbahce'ye karsi. Gecen seneye oranla cok daha guclenmis, cok daha iyi ayakta kalan bir oyuncu olarak karsimiza cikti. Muthis teknik bir oyuncu degil kesinlikle. Ama hizi onu hem cok tehlikeli, hem de cok etkili bir oyuncu yapiyor. Aydin'dan da esasinda beklenen bu kuvvetlenme.