Originally Posted by
brosman
Omana arkadaşım,
Zaten ben Can'a niye bu kadar verildi de Servet'e niye bu kadar verildi demiyorum. Servet'e neden o kadar verilmediği sorusuna verilen istatistiki cevabın yanlışlığı konusunda fikir olması amacıyla bişeyler yazdım. Kaldı ki bu hususuda yetenek konusunda seninle aynı görüşte değilim.
Yazdığım yorumda yabancı oyuncular ile ilgili bir husustan bahsetmedim. Yazımda Türk oyunculara daha fazla değer (oyundaki sayısal rakamları değil gerçek yaşamdaki değerden bahsediyorum) verilmesi gerektiğini düşündüğümü belirttim.
Bu oyuncular İlhan Parlak olur (ki bu adamın güiza kadar şans verilse ondan 5 kat daha iyi bir golcü olacağını düşünüyorum. Semih'in değerininde çok geç fakedildiği kanısındayım), Arda Turan olur, Aydın Karabulut olur, Batuhan Karadeniz olur v.b.
Fm 'nin ilk oyunundan son oyununa kadar yıldız adayı olarak belirtilen tüm liglerde heba olup giden tonlarca oyuncu çıkar. Sırf kötü örnekler akla getirilerek gene böyle olacağı görüşüyle yeteneklere bu derece kısıtlı bakmak bence yanlış. Sonuçta hangi takım olursa olsun bu Galatasaray da olur Fenerbahçe olur Beşiktaş olur veya diğer takımlar olur Türk oyuncuların değerlendirilmesi lazım.