Quote:
Originally Posted by
perpetua
Kleberson - zorla yollandi
Carew - daha buyuk hedefler icin ayrilmak istedi
Juanfran - zorla yollandi
Ailton - zorla yollandi
Giunti&Zago - Iyi transferlerdi. Zago emeklilik icin gelse de onemli transferdi. Giunti ise Zago kadar onemli olmasa da onemden daha cok yararli oldu. Ancak Milan'da oynadigi donemde bile buyuk bir yildiz olmadi. Zira Umit Davala'da Milan'da oynadi. Brocchi'de Milan'da oynadi Berlusconi'nin sevdigi bir oyuncu olarak. Hatta Milan gidip gecen sene yillar oncesinin yildizi Ibrahim Ba'yi da kadrosuna katti.
Galatasaray'in transferleri cok harikaydi demedim. Ama Galatasaray'da transferlerin olmamasi taninirlik zaafi mi, yoksa parasizlikmiydi? Baskan'in cebinden yiyen Besiktas'in cok farkli rutbede oyuncular getirmisligi var mi?
sonuc olarak zorla yollanmasi neyi degistirirki. oyuncunun bu takimda iyi oynayip oynayamamasi neyi degistirirki. kleberson cok unlu bir oyuncuydu mesela appiah la ayni donem gelmisti ama kleberson emin olunki appiahtan daha taninan bir oyuncuydu. ama tutmadi appiah daha iyi oynadi daha yararli oldu.biz burda taninabilirlikten bahsediyorsak besiktas taninan oyunculari getirebilmistir. juanfran besiktastan zaragozaya gitti ve zaragozanin en basarili sezonlarindan birinde her mac 11 de sahaya cikti. besiktasa geldiginde nihat in da bir aciklamasi vardi nihata gore roberto carlostan sonra la liga da ki en iyi 2. sol bekti. ailton da bundesligada iyi bir pazari olan bir oyuncuydu. carew ise anelkayla bile karsilastirilabilecek une sahipti.
benim anlatmak istedigim besiktas galatasaraydan son 8 yilda hep daha buyuk isimler getirmistir ama yararli olamamislardir bu ayri konu.sonucta bu reputation kulubun taninabilirligiyle alakali oldugu icin ne kadar nokta transfer yapmak degil ne kadar unlu ve buyuk isimleri getirmek ile ilgilidir. besiktas tabiki rutbe olarak galatasaray dan daha buyuk isimler getirmistir son yillarda. neden okan koc, ilhan mansiz, ahmed hassan cekismesinde hep besiktas oyunculari alabilmistir.mondragon transferinde bile besiktas bonservisini aldigi halde mondragon galatasarayi sevdiginden istemeyince besiktas vazgecti. galatasaray in ilic i inamoto yu getirdigi donem besiktas rutbesi daha yuksek olan ricardinho yu kleberson u getirmistir.besiktas carew i alirken galatasaray kimleri almistir?tamam galatasaray uefa yi almistir super kupayi almistir ama su zamanda futbolcularin dusundugu sey bunlar degil su an ki kazanacaklari para ve basarilardir.
Quote:
Del Bosque'nin yollanma sekli ve ardindan uzun suren davalar Besiktas'in itibarini ne kadar zedeledi? Ertugrul Saglam gercekten buyuk bir cikis beklendigi icin mi getirildi, yoksa ozellikle Tigana'nin yollanma seklinden sonra Besiktas'in itibari o kadar azaldi ki ancak Ertugrul Saglam mi ikna edilebildi? Ustelik hemen basari isteyen, bu basariya ac olan bir kulup ve baskan varken.
sizce ertugrul saglamin getirilmesi besiktas in baska buyuk teknik adam getirememesi yuzundenmidir? uefa ertugrul saglami gelecek vaad eden ilk 10 teknik adam arasina sokmustur. besiktas ertugrul saglami icinden ciktigi icin ve basarili olmasini bekledigi icin getirmistir takimin basina
Quote:
Aksine, son 10 yilda buyuk dusus yok. Galatasay ve Fenerbahce son 10 yilda buyuk bir cikis yapti. Besiktas ise oldugu yerde saydi.
O buyukluk Turkiye'de. Kitasal bir taninirlik yakalamis degil Besiktas.
dogru soyluyorsunuz son 10 yilda buyuk bir dusus yok.besiktas son 5 yilda yerinde saydi fakat 100. yil ve 101. yil besiktas in tavan yaptigi sezonlardir. 4 derbiyi gol yemeden kazanan tek takim, uefada tarihinde ilk kez ceyrek finale cikti, chelsea yi ingiltere de 10 kisi yendi, sparta prag in son saniye golu yuzunden ust tura cikamadi besiktas. eger avrupa puanlarina bakarsaniz besiktas in son 8 yilda galatasaraydan ustun oldugunu gorursunuz.bana gorede super kupadan sonra galatasarayda dusus var ozellikle avrupada son 8 sene bosa gecti.son 8 yilda bir tek fenerbahcenin cok yukseldigini goruruz
Quote:
Bu taninirlik konusunda kizmaniz, bozulmaniz gereken kisi ben degilim. Besiktas'in ilerlememesi icin hamleler yapip duran yoneticilere kizin. Tipki Galatasaray taraftarinin takimin ilerlemesini engelleyen, hatta gerileten Ozhan Canaydin'a kizdigi gibi. Aksi takdirde Galatasaray'in su anda 160 (8000) seviyelerinde olmasi gerekirdi.
ben yoneticilerimi korumuyorum tam aksine her zaman gitmeleri gerektigini savunuyorum. ama bu da bu sezonki cikisimizi yok saydiramaz. besiktas mustafa denizli ile itibarini daha yukseltmis ve su anda turkiyede en iyi futbol oynayan ve en derli toplu takim goruntusundedir. eger 2 tane nokta transfer olursa cok dogru yerlere besiktas seneye avrupada da adindan soz ettirebilir.
Quote:
Zapo ve Sivok transferlerine gelince, Besiktas reputation olarak 148 seviyesindeki Udinese'nin kadrosunda dusunmedigi oyunculari almistir. 135 seviyesindeki Basel'in yildiz oyuncusunu almistir, daha ust bir lig'de oynama firsati vermistir. Juanfran 130 rep seviyesindeki Celta Vigo'dan gelmistir. Kleberson Man Utd kadrosunda dusunulmeyen oyuncu oldugu zamanda alinmistir, o zamanlar diger tek alicisi ya Olympiakos, ya da Panathinaikos'du yanilmiyorsam.
sivok udinese nin kadrosunda dusunmedigi bir oyuncu degildi. sivok 4 milyon euro paraya yakin bir bonservis bedeliyle geldi. sivok u gecen sene eger sakatlik yasamasaydi milan da gorebilirdik ama olmadi. bu sene de besiktas aldi. kleberson ise o zamanlar gercekten piyasasi olan bir oyuncuydu. brezilyadan man utd ye 7-8 milyon euro gibi bir bedelle geldi.dunya kupasinda brezilya da en iyi oynayan oyunculardan biri idi. onun gibi ricardinhoda 2006 dunya kupasinda oynadi. bunlar besiktas in rutbeli oyuncu getirebildiginin gostergesidir.alex in iyi bir oyuncu oldugunu hep savunurum fakat brezilya milli takim kaptanligini yapti gibi bir dusunceyi kabul edemem. alex hic bir zaman cok buyuk turnuvalarda gorev yapmamistir. ya konfederasyon kupasi yada dunya kupasi elemelerinde gorev yapmistir.
Quote:
Bir sene once bedavaya aldigi 32 yasindaki Ailton'u 3.5 milyon Euro'ya Besiktas'a satarak gelecegin Brezilya milli takimi sag beki Rafiinha'yi alan Schalke'den Ailton'u almayi basari sayabiliriz belki. Gerci tabii o yil Schalke kadrosuna Kuranyi'yi katmisti.
Evet iyi/dogru transferler var aralarinda, ozellikle Carew. Peki Carew kac sezon kaldi Besiktas'da? Neden ayrildi?
ben reputation in transferde taninmis oyuncu getirebilmekle ilgili oldugunu saniyordum fakat siz reputation in sanki ne kadar basarili transfer yapabilmek oldugunu anlatiyor gibisiniz.ailton basarisiz olmus olabilir hatta bence basarisiz da olmadi. biraz sabredilseydi o sezon goturebilirdi besiktas i. carew ise bir sezon cok iyi bir performans sergiledi. fenerbahceye her iki derbidede gol atti. avrupada da goller atti. fizik olarak teknik olarak avrupada cogu takimda rahat oynayacak bir oyuncuydu.anelka niye gittiyse carew de o yuzden gitti. 3 milyon euroya alinan bir adami 8.7 milyon euroya satti besiktas. bu transfer gayet basariliydi bana gore.
Quote:
PSG (rep 145 - BJK ile ayni) klasik bir Fransa transferi. Nasil olsa daha kalitelisi Fransiz takimlarinin alt yapilarindan cikiyor. Kap 2 milyon Euro'yu, yolla Cisse'yi. O para ile Didier Digard alindi, bir sene sonra da aldiginin iki kati fiyata Middlesbrough'ya satildi. O gelen para da Stephane Sessegnon'a harcandi. 1-2 sene icinde de Sessegnon cok daha buyuk paraya satilir. Ne de olsa Fransa genc yetenek kayniyor. Yerine konulacak birisi bulunur. Cisse PSG icin pek de onemli bir kayip olmadi yani.
ben zaten cisse nin cok basarili bir oyuncu oldugunu dusunmuyorum fakat bu da sampiyonlar ligi final in de forma giydigi gercegini degistirmez. kadroda olmak ile oynamak arasinda buyuk fark vardir hele hele sampiyonlar ligi gibi dunyanin en onemli turnuvasinin finalinde.
Quote:
Kirmak istemiyorum cunku buyuk hevesle yaziyorsun bu forumlarda. Beni tanidikca da kimseyi kucumsemedigimi, hafife almadigimi fark edersin. Benim istedigim gercekleri yansitmaya ugrasmak. Bu tip karsilikli yazismalar daha once de cok oldu, daha sonra da olmaya devam edecek herhalde.
1990'li yillarin basinda Milne'nin oynattigi futbola, Metin Tekin'e ne kadar hayranlik duyduysam ayni duygulari hissettirecek bir Besiktas olsa ortada tekrar o duygulari tasimaktan hic cekinmem. Cunku ben taraftar degilim. Ben bir futbolseverim. Canli River Plate-Boca Juniors macini izleyeyip, atiyorum Galatasaray-Rizespor macini kasede alip sonra seyredecek kadar futbolseverim. Merak edip Slovenya ligini, Meksika ligini hatta Kolombiya ligini izleyecek kadar futbolseverim.
Tarafli gozden baktigimi dusundugunu hissediyorum acikcasi ve bunun taraflilikla en ufak alakasi yok. Bilmeni isterim. Zira neresinden bakarsak bakalim, Besiktas bu ulkenin 3. en fazla taninan takimi, hem de buyuk bir fark var 1. ve 2. ile arasinda. Kadrosu da FM'de yansitildigindan cok daha iyi degil Ulke capinda bu 3 takimin taninirligi benzer seviyede olabilir, bu deger sadece ulke capinda taninirlik olarak kabul edilse 3 takim da birbirine daha yakin seviyede olabilir. Ancak disaridan bakinca insanlarin aklina once Galatasaray, hemen arkasindan Fenerbahce geliyor. Besiktas ise Ispanya'nin Valencia'si, Romanya'nin Rapid Bukres'i, Arjantin'in Independiente'si, Iskocya'nin Hearts'i, Hollanda'nin Feyenoord'u ile benzer konumda. Bu da isin gercegi.
artik zaten benim degistirebilecegim bir sey kalmamis. siz besiktasa on yargiyla bakiyorsunuz ve buyuklugunu yok saymaya calisiyorsunuz. evet dogru soylediniz sanki bana hep galatasaray tarafindan bakiyorsunuz gibi geliyor. besiktas ingiltere nin liverpool ,italyanin interi konumunda idir. nasil milan ve juventus ile inter arasinda cok buyuk fark yoksa , man utd ve arsenal ile liverpool arasinda buyuk bir fark yok ise fenerbahce ve galatasaray ile besiktas arasinda buyuk bir fark yoktur.kesinlikle valencia rapid benzetmenize katilmiyorum. barcelona ve real madrid artik arayi acmis takimlar . sizce gercekten fenerbahce ve galatasaray bu kadar actimi arayi? yapmayin allah askina...
galatasaray ve fenerbahce rep olarak besiktasin onunde olmalimidir bencede olmalidir . Ama bu kadar buyuk bir fark ile degil.