Sayfa 6 / 23 İlkİlk ... 4567816 ... SonSon
151 ile 180 arası toplam 679 sonuç

Konu: Beşiktaş JK

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Evet bu 3-4 gün içinde dosyayı halledip teslim etmeyi düşünüyorum, çalışmaya başladım zaten, Hayrettin Abi senin üzerinden ilgilenen herkese söylüyorum, lütfen değişmesini istediğiniz noktaları nedenleri ile belirtmeye başlarsanız, tartışır ve gerekli değişiklikleri yapabiliriz.
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Nesil
    2006

puanlari bir kenara birakarak performanslarina bakarak konusuyorum.

ligde 15. haftayi geride biraktim avrupada 5-6 mac oynadim hazirlik maclari dahil 25 mac boyunca besiktasin basinda maca ciktim oyunda.

1. si bobonun gercekten gecen seneye gore dusurulmesi bana ters geldi. bobo gercek oyunundan ozelliklerinden uzak oynuyor.gol yuzdesi dusuk gol kaciran topu alip gidemeyen bir ozelligi var. ozellikle oynamadigi halde son maclarinda gorebilirizki (orn. eskisehir maci) topu aldiginda o agir ve genis goruntusune ragmen cok cevik hizli ve gucuyle topu goturebilen bir adam ozellikle top surerken topu ayagindan acmadan kontrollu goturuyor.(orn. amokachi) amokachi kadar guclu olmayan ve teknigi ve bitirici vuruslari ondan iyi bir oyuncu dusunun. bobo budur.

2. holosko oynattigim maclarin yuzde 40 inda konsantrasyon ve guven eksikligi yasiyor. ozelliklerini hic tartismiyorum zaten bir cok oyuncu hakkinda bir cok sey yazdim bunlara cevap gelmedi. ama holosko gibi bir oyuncunun oynadigi maclarin yuzde 40 45 inde besiktas motivation inda without confidence yazmasini anlayamadim. tam tersine kendine guvenen soguk kanli diger bir deyisle tam bir soguk ulkelerin oyuncusu. kendisini dis etkenlerden rahat koruyan ve kafasina bir sey takmayan bir profosyonel o genc yasina ragmen.

3. serdar ozkan ve serdar kurtulus konusunda ozelliklerinin yukseltilmesi konusundaki talebimi geri cekiyorum. oyunu oynadigimda daha iyi anladimki tam da ayarinda yapilmis. sadece serdar kurtulusun biraz fiziginin daha yuksek oldugunu hala savunsamda basariili yapildigi konusunda sizinle hemfikir oldum.

son olarakda tello konusunda bir yukselme istemek durumundayim. gercekten bence teknigi yaraticiligi ve paslari turkiyede en iyi oyunculardan biri roberto carlosun bu kadar yuksek teknik ozelliklerinin yuksek oldugu yerde tellonun hayli hayli yuksek olmasi gerekiyordu. lutfen soyleyin tellonun maclarini takip edip tello kadar isabetli pas atan ve orta yapan oyuncu varmi turkiyede? bakin basit ve kisa pas atmaktan bahsetmiyorum.tello isterse 40 50 metreye eliyle onune koymus gibi pas atiyor. yaptigi ortalari( bunlara orta da denmez bence onun attiklari olsa olsa pastir) ne kadar isabetli istedigi yere eliyle atmis gibi yapmiyormu biraz takip edin...

Nesil
    2006

ayrica umarim en kisa zamanda besiktas arastirmacimiz bize cevap vericek ve bizle tartisabilecek zamani bulabilsin cunku diger butun takimlerin kendi arastirmacilari her mesaja cevap veriyor. ben burda omer abinin(ismiyle ilk defa hitap ediyorum) ne kadar iyi niyetli olsada besiktas arastirmacisi kadar ve eminimki benim kadar besiktasi gozlemledigine inanmadigim icin besiktas arasirmacisiyla konusmayi tartismayi sabirsizlikla bekliyorum.;

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Dün sabah oyunum eLime uLaştı ve akşam geç saatLerde hemen oynamaya başLadım. Sadece göz atma amacı iLe girdim ve hemen Beşiktaş ı aLdım. OyuncuLara baştan bakmaya başLarken hemen Toramanı gördüm ve heh tamam dur burda dedim kendi kendime.

Adamın hız ve hızLanma özeLLikLeri 12-13 seviyesinde. Yahu Toraman bu Ligin en hızLı savunma oyuncuLarından birisidir. DeğiLmidir ? 12-13 değerLeri veriLirken hızına acaba nasıL Toraman izLendi ve neye göre veriLdi merak ettim doğrusu. Toramanı bire birde ya da topsuz aLanda öyLe süpürüp geçen bir forvet gördünüz mü hiç TSL de ? Ayrıca Teamwork ü de 18 gibi yüksek bir değer giriLmiş. Bence çok yüksek bir değer. Teamwork ü 14-13 seviyeLerine çekerek hızını 14 hızLanmasını da 15 seviyesine çekerseniz tam bir Toraman profiLi oyunu yansıtıLmıs oLacak diye düşünüyorum.

Zaten onun üstünde kafa yorarken ve iki hazırLık macında ki gözLemimi sadece Toraman üzerine yoğunLaştırdım. Yakın zamanda bütün takım hakkında bazı şeyLer de yazacağım.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post

Adamın hız ve hızLanma özeLLikLeri 12-13 seviyesinde. Yahu Toraman bu Ligin en hızLı savunma oyuncuLarından birisidir. DeğiLmidir ? 12-13 değerLeri veriLirken hızına acaba nasıL Toraman izLendi ve neye göre veriLdi merak ettim doğrusu. Toramanı bire birde ya da topsuz aLanda öyLe süpürüp geçen bir forvet gördünüz mü hiç TSL de ? Ayrıca Teamwork ü de 18 gibi yüksek bir değer giriLmiş. Bence çok yüksek bir değer. Teamwork ü 14-13 seviyeLerine çekerek hızını 14 hızLanmasını da 15 seviyesine çekerseniz tam bir Toraman profiLi oyunu yansıtıLmıs oLacak diye düşünüyorum..
    Buna kesinlikle katılıyorum. Toraman çok çabuk çok iyi hızlanan bir stoper. Positioning markaj gibi özellikleri vasat olsada fiziği üst düzeydir yani. Koray tekrar bakar buna diye düşünüyorum
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ridvanv

Bobo'nun oyunda göstereceği performanstansa, oyunca çıkacak profilinin gerçekçi olması bizim için daha önemlidir, Bobo'nun profilini gayet yerinde buluyorum, bu hız ve teknikle oyunda yine bir çok takım savunmasına karşı rahat rahat hareket edebileceğini düşünüyorum, 1-2 ufak değişiklik yaptım, tekniğini 1 puan, flair'ı 2 puan arttırmak gibi.

Tello'nun crossing konusunda haklısınız, onu da zaten 18'e çıkarttım.

eXcitinG ve extensor

Toraman için düşündüğüm 12-13 acc ve pace değerlerinde kendi standartlarıma göre iddialıydım, fakat ondan daha ağır adamlara verilen daha yüksek hız değerlerinden sonra (bana kalırsa yanlış olan bunlar) Toraman'ın acc değeri 15'e çıkartıldı.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Toraman konusunda iyiLeştirme yapman ve bizim düşündüğümüz şekiLde oLması beni çok memnun etti Koray.

Bobo konusunda da geçen yıL burda seninLe ne kadar tartışmıştık hatırLarsan. Ben 16 oLur sen 14-15 arası oLur demiştin ve 15 yapmıştın. Oyunda tam oLarak Bobo yu inceLememiş oLsamda iki hazırLık maçında deneme şansım oLdu, Toraman inceLemesi yaparken ve 3 goL attı iki maçta. İyi bir performans sergiLedi. Ama ben bitiriciLiğinin Bobo nun hep 15-16 seviyesinde oLduğunu savunmuşumdur ve yine bu görüşü savunuyorum. Bobo gerçekten iyi bir bitirici. GeneL oLarak her özeLLiğe sahip bir forvet. Eminim data yı yaparken en çok Bobo yu yapmakta zorLanmışsındır, seni en çok o zorLamıştır. Çünkü adamda herşeyden biraz var.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by koray_capello View Post
    Toraman için düşündüğüm 12-13 acc ve pace değerlerinde kendi standartlarıma göre iddialıydım, fakat ondan daha ağır adamlara verilen daha yüksek hız değerlerinden sonra (bana kalırsa yanlış olan bunlar) Toraman'ın acc değeri 15'e çıkartıldı.
    Koray..

http://www.castrolindex.com/

Bu sitede Euro 2008 sirasinda olculen oyuncu hizlarina bir goz at istersen. (the standings altinda en hizlilar, match tracker altinda her macta kosulan en yuksek hizi gorebilirsin).

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Toraman'ın profilini beğeneceğinize eminim.

Bobo konusuna gelince, Bobo'yu hazırlamak zor olmadı ama dediğin çok doğru adamda herşeyden biraz var, fizik olarak da kuvvetli, böyle olunca profilini hazırlamak benim için zor olmuyor, ama onun profilini insanlara beğendirmek çok zor oluyor, insanlar yüksek değerler istiyor ama adamın her türlü özelliği iyi olunca bir özelliğinden kısıp diğerine yüklenemiyorsun. Ayrıca Bobo'nun finishing özelliğini ben 15 yapmadım, 14 yaptım sanırım oyunda 15 olarak çıkmış o konuda yapacak birşeyim yok, yeni yamada da 14 olacak, Bobo için 14 iyi bir rakam.

Oyunda yine iyi bir performans gösterecek, sadece finishing le gol atılmıyor, Finishing+Anticipation+Composure+Off the Ball ortalamalarında Bobo sadece Semih'in gerisinde, Güiza ile neredeyse aynı(sadece bir puan düşük) ki Güiza'nın bazı değerlerinin abartı olduğu ortada, eğer FB araştırmacıları onda indirime gidecekse Baros, Ü.Karan, Nonda, Holosko ve Nobre'yi geçtiği gibi Güiza'yı da geçecektir. Bobo konusunda kendi ağızından 'adamda her türlü özellikten var' dedikten sonra bu konuda itiraz edeceğini sanmıyorum abi, ne senin ne de başkasının, çünkü Bobo gerçekten oyunda çok iyi bir oyuncu olarak gözüküyor zaten.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Bobo bu haliyle çok iyi. Özellikle Koray'ın da belirttiği gibi striker performansını belirleyecek özelliklerde çok iyi seviyede. Ki gerçekte de öyle.

Ayrıca bu castrolindex de oyuncu hızı karşılaştırması yaparken çok faydalı olacak. Araştırmacıların mutlaka işine yarar.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Bobo 09 profiLinde BitiriciLiği 14 zaten. Ben 08 için bahsetmiştim.

Nesil
    2006

evet bende bobo nun 14 olan bitiriciliginin 1 puan daha artmasi gerektigine inaniyorum . gecen oyuna gore dribblingide dusmus . bobo agir goruntuusne ragmen iyi ve duzgun top suren oyuncu holosko gibi fuleli degil ama teknik ve ayagindan acmadan suruyor bunuda dikkate alirsaniz sevinirim dedigim gibi amokachiyi hatirlayaniniz varmi bilmiyorum.boboyu amokachiye benzetiyorum biraz. bobo amokachiden biraz fizik olarak zayif teknik olarak bitiricilik olarak iyi bir oyuncudur.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Koray..

http://www.castrolindex.com/

Bu sitede Euro 2008 sirasinda olculen oyuncu hizlarina bir goz at istersen. (the standings altinda en hizlilar, match tracker altinda her macta kosulan en yuksek hizi gorebilirsin).
    Bu index kafamı karıştırdı. Eğer buradan (mesela Almanya maçından) sonuç çıkarmaya çalışırsak Rüştünün Tümerden, G. Zanın ise en az 10 takım arkadaşından daha hızlı koştuğunu (neredeyse Sabri kadar) görüyoruz.Keza bir başka maçta da takımın en hızlı 2. oyuncusu H. Balta olurken Rüştü bu kez Gökdenizin önüne geçiyor. Ayrıca Toraman veya M. Yıldız ya da S. Özkan vs. F. Terimin çeşitli sebeplerden turnuvaya götürmediği oyuncuların bütün bu değerleri alt üst edip edemeyeceğini asla bilemeyeceğiz.

Benim merak ettiğim Koray kardeşimiz İ. Toramanın hız değerleriyle ilgili yorum yaparken "benim standartlarım" ifadesini kullanmış. Ben buradan her araştırmacının kendine has ayrı standartları olduğu sonucu çıkarıyorum. Benim en başta eleştiri getirmek istediğim nokta da buydu zaten.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Evet her araştırmacının kendine has değerlendirme kriterleri var bu doğru, ben açıkçası notu çok kıt bir araştırmacıydım, ama beni de bozdular ben de sisteme ayak uydurdum

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Koraycım valla en güzel sen kırpmuşsın güzel olmuş.Bazı takımlarda fazlalık olunca gelip burası niye az diye soruyolar herhalde Şimdi baktım da tam bir mantık bütünü oluşmuş.Bir iki çok ufak bana göre sana göre detayı dışında diğer tüm takımlarla kıyaslarsam en tam gerçeğine göre tutturma Beşiktaş'ta.Ufak ayrıntıları yamalarda halledersin zaten.Daha şubata çoook var

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ridvanv View Post
    puanlari bir kenara birakarak performanslarina bakarak konusuyorum.

ligde 15. haftayi geride biraktim avrupada 5-6 mac oynadim hazirlik maclari dahil 25 mac boyunca besiktasin basinda maca ciktim oyunda.

1. si bobonun gercekten gecen seneye gore dusurulmesi bana ters geldi. bobo gercek oyunundan ozelliklerinden uzak oynuyor.gol yuzdesi dusuk gol kaciran topu alip gidemeyen bir ozelligi var. ozellikle oynamadigi halde son maclarinda gorebilirizki (orn. eskisehir maci) topu aldiginda o agir ve genis goruntusune ragmen cok cevik hizli ve gucuyle topu goturebilen bir adam ozellikle top surerken topu ayagindan acmadan kontrollu goturuyor.(orn. amokachi) amokachi kadar guclu olmayan ve teknigi ve bitirici vuruslari ondan iyi bir oyuncu dusunun. bobo budur.

2. holosko oynattigim maclarin yuzde 40 inda konsantrasyon ve guven eksikligi yasiyor. ozelliklerini hic tartismiyorum zaten bir cok oyuncu hakkinda bir cok sey yazdim bunlara cevap gelmedi. ama holosko gibi bir oyuncunun oynadigi maclarin yuzde 40 45 inde besiktas motivation inda without confidence yazmasini anlayamadim. tam tersine kendine guvenen soguk kanli diger bir deyisle tam bir soguk ulkelerin oyuncusu. kendisini dis etkenlerden rahat koruyan ve kafasina bir sey takmayan bir profosyonel o genc yasina ragmen.

3. serdar ozkan ve serdar kurtulus konusunda ozelliklerinin yukseltilmesi konusundaki talebimi geri cekiyorum. oyunu oynadigimda daha iyi anladimki tam da ayarinda yapilmis. sadece serdar kurtulusun biraz fiziginin daha yuksek oldugunu hala savunsamda basariili yapildigi konusunda sizinle hemfikir oldum.

son olarakda tello konusunda bir yukselme istemek durumundayim. gercekten bence teknigi yaraticiligi ve paslari turkiyede en iyi oyunculardan biri roberto carlosun bu kadar yuksek teknik ozelliklerinin yuksek oldugu yerde tellonun hayli hayli yuksek olmasi gerekiyordu. lutfen soyleyin tellonun maclarini takip edip tello kadar isabetli pas atan ve orta yapan oyuncu varmi turkiyede? bakin basit ve kisa pas atmaktan bahsetmiyorum.tello isterse 40 50 metreye eliyle onune koymus gibi pas atiyor. yaptigi ortalari( bunlara orta da denmez bence onun attiklari olsa olsa pastir) ne kadar isabetli istedigi yere eliyle atmis gibi yapmiyormu biraz takip edin...
    Carlos demişsiniz şimdi ama Carlos takıma kontraya çıkarken 50 metre tam ayağa paslar atıyor, Youtube'ye yüklemişler midir bilmiyorum (Digiturk sildiriyor) aslında göstermiş olsam ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Carlos demişsiniz şimdi ama Carlos takıma kontraya çıkarken 50 metre tam ayağa paslar atıyor, Youtube'ye yüklemişler midir bilmiyorum (Digiturk sildiriyor) aslında göstermiş olsam ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.

ben carlos un teknik ozellikleri dusuk olsun veya kotu demedim. tellonunda en az onun kadar teknik ve isabetli uzun paslar atmasina degindim. tamam karsilastirma yapmam yanlis. ama tellonun bu olmamasi gerekirdi carlos dogru yapilmis telloda dogru yapilsin diye katkida bulunmaya calisiyorum. tamamen objektif bakmaya calisiyorum. yazdigim yazilarda gorduyseniz sadece yukseltme degil bazi ozellkiklerde bazi oyuncularin dusurulmesi gerektigini soyluyorum. tello da bu degil tello da sadece kontraya cikarken degil arkasi donuk onu donuk yani donuk ileride 5 defans oyuncusu 1 forvet oyuncusu olsa bile topu oyuncunun ayagina kafasina super toplar atiyor

Nesil
    2006

oyunda son olarak delgadoyu 8 milyona sattim ama tamami basele diye gitti. bunu sanirim ulkeri dusunerek yaptiniz. birincisi ulker gecen sene delgado uzerindeki haklarini kaldirdi ve besiktasa hediye etti. ikincisi kaldirmasaydi bile 5 m yi kendi alip uzerindekinin yuzde ellisini alicakti bilginize

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

O para Basel'e değil Ülker kastedilerek başka bir yere gidiyor yani neticede Beşiktaş'ın kasasına girmiyor. Şimdi Ülker'in Delgado'nun bonservisini Beşiktaş'a devrettiği yönünde bir çok haber çıktı gazetelerde ama böylesine ciddi bir konu hakkında ne Ülker tarafından resmi bir açıklama yapıldı ne de Beşiktaş Klubünden resmi bir açıklama yapıldı, borsaya bir bildirme de olmadı. ( yada benim haberim yok )

Neticede şuan tam olarak emin değiliz Delgado'nun bonservis olayını nasıl ayarlayacağımızdan, maalesef 5.000.000 euro Ülker'e gidecek geri kalan kısmı da klubü kalacak diye bir ayarlama yapılamıyor, buna çözüm olarak satışın %60'ı Ülkere %40'ı da klübe kalacak diye bir çözüm getirmeyi düşünüyorduk, şimdi senin örneğine göre 4.8 milyonu Ülkere 3.2 milyonu da klübe kalıyor aslında çok da mantıksız gözükmüyor.

Aslında ben Ülker'in Delgado'nun bonservisi konusunda Beşiktaş'tan bir yüzde isteyeceğini sanmıyorum eğer bonservisi devretmemişse bile devredecektir. Tabi buna karşı klüpten başka bir beklentisi yada isteği olabilir.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mozar View Post
    Bu index kafamı karıştırdı. Eğer buradan (mesela Almanya maçından) sonuç çıkarmaya çalışırsak Rüştünün Tümerden, G. Zanın ise en az 10 takım arkadaşından daha hızlı koştuğunu (neredeyse Sabri kadar) görüyoruz.Keza bir başka maçta da takımın en hızlı 2. oyuncusu H. Balta olurken Rüştü bu kez Gökdenizin önüne geçiyor. Ayrıca Toraman veya M. Yıldız ya da S. Özkan vs. F. Terimin çeşitli sebeplerden turnuvaya götürmediği oyuncuların bütün bu değerleri alt üst edip edemeyeceğini asla bilemeyeceğiz.

Benim merak ettiğim Koray kardeşimiz İ. Toramanın hız değerleriyle ilgili yorum yaparken "benim standartlarım" ifadesini kullanmış. Ben buradan her araştırmacının kendine has ayrı standartları olduğu sonucu çıkarıyorum. Benim en başta eleştiri getirmek istediğim nokta da buydu zaten.
    Pekala her oyuncu, her maçta tam hızında koşmayacaktır.

İlk Portekiz maçına bakarsanız, karşısında Ronaldo oynadığı için pek ileriye çıkmayan bir Hakan Balta var, takımda en yavaş hızda koşan oyunculardan birisi. Ancak bir diğer maça bakıyorsunuz 28 km/s tutturmuş.

Mehmet Topal'a bakıyorsunuz Almanya maçında 31 km/s ile koşarak Euro 2008'de ilk 10'un içine girmiş.

Zaten topu topu yarım saat oynamış bir Tümer'in hızını göstermesini beklemek pek de mümkün değil.

Rakamları alt üst etme gibi konulara gelince. Ne Serdar ne de İbrahim Toraman çok yüksek değerde çıkmayacaktır. Çünkü ikisi de çabuk oyuncu ancak pek hızlı değillier. Serdar Özkan biraz daha hızlı ama o da genelde hızlanması ile öne çıkıyor.

Ama Ballack turnuvanın en hızlı oyuncularından birisi çıkmasına rağmen çok az kişi Ballack için hızlı der.

Bunun nedeni de çabukluk ile hızın farklı şeyler olması. Çabuk oyuncular dar alanda her yere yetişmeleri ile ilgi çekerken, hızlı oyuncular hızlarını genelde topsuz alanda gösterirler. Defansa döenerken depar atarken gösterirler. Veya ileriye çıkarken uzun soluklu koşu yaptıklarında gösterirler. Maçlar genelde dar alanda oynandığı için de çabuk oyuncular, hızlı oyunculardan daha çok dikkat çeker. En çok dikkat çekecek oyuncular ise hem hızlı, hem de çabuk oyuncular olur genelde (Sabri gibi, Aydın Yılmaz gibi, İbrahim Üzülmez - özellikle gençliği - gibi, Gökhan Gönül gibi).

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Yani anladığım kadarıyla bu index sayesinde kim kimden daha hızlı yorumunu yapmaktansa, aslında yavaş olduğunu sandığımız bazı oyuncuların istediklerinde ne kadar hızlı olabildikleri yorumu daha sağlıklı olacaktır.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Pekala her oyuncu, her maçta tam hızında koşmayacaktır.

İlk Portekiz maçına bakarsanız, karşısında Ronaldo oynadığı için pek ileriye çıkmayan bir Hakan Balta var, takımda en yavaş hızda koşan oyunculardan birisi. Ancak bir diğer maça bakıyorsunuz 28 km/s tutturmuş.

Mehmet Topal'a bakıyorsunuz Almanya maçında 31 km/s ile koşarak Euro 2008'de ilk 10'un içine girmiş.

Zaten topu topu yarım saat oynamış bir Tümer'in hızını göstermesini beklemek pek de mümkün değil.

Rakamları alt üst etme gibi konulara gelince. Ne Serdar ne de İbrahim Toraman çok yüksek değerde çıkmayacaktır. Çünkü ikisi de çabuk oyuncu ancak pek hızlı değillier. Serdar Özkan biraz daha hızlı ama o da genelde hızlanması ile öne çıkıyor.

Ama Ballack turnuvanın en hızlı oyuncularından birisi çıkmasına rağmen çok az kişi Ballack için hızlı der.

Bunun nedeni de çabukluk ile hızın farklı şeyler olması. Çabuk oyuncular dar alanda her yere yetişmeleri ile ilgi çekerken, hızlı oyuncular hızlarını genelde topsuz alanda gösterirler. Defansa döenerken depar atarken gösterirler. Veya ileriye çıkarken uzun soluklu koşu yaptıklarında gösterirler. Maçlar genelde dar alanda oynandığı için de çabuk oyuncular, hızlı oyunculardan daha çok dikkat çeker. En çok dikkat çekecek oyuncular ise hem hızlı, hem de çabuk oyuncular olur genelde (Sabri gibi, Aydın Yılmaz gibi, İbrahim Üzülmez - özellikle gençliği - gibi, Gökhan Gönül gibi).
    Elbette her oyuncu her maç atletik yeteneklerini sonuna kadar kullanmayacaktır. Zaten indexin ortasaha oyuncularıyla ilgili bölümüne bakıldığında birbiriyle gerek mevkii gerek oyun stili gerekse de fizik olarak birbirinden alakasız oyuncu profillerinin (yaşlı, genç, kanat, ön libero, oyun kurucu, kısa uzun) turnuvada en az 1 maçta 28-30 kmyi bulmuş olduklarını görüyoruz. Alt üst etmeden kastım, Hakan Baltanın 28 kilometreye ulaştığı bir turnuvada Toramanın (özellikle eşleştiği rakip de hızlıysa) 30-32 kmyi görmesinin hiç de sürpriz olmayacağıydı.

Sonuçta sizin de bahsettiğiniz Ballack örneği gibi bu indexin tam bir geçerliliği yok, hatta sadece bir fikir verirken bile çok isabetli olduğunu düşünmüyorum. Dolayısıyla da M. Topalın veya başka bir oyuncunun fm databaseindeki hızına referans olarak kullanılmamalı. Eğer bu tür bir index 2007 sezonundaki Tsl için hazırlanmış, oyuncuların da oynadıkları maç sayısı, maç başına katettikleri mesafe, ulaştıkları en yüksek hızın ortalamaları hatta mevkiileri vs. alınıp lig çapında bir ladder oluşturulmuş olsaydı sonuç daha az tartışılabilir olurdu. Öbür türlü, asla Toramanı, Emreyi, Topalı ya da Sabri ile Holoskoyu veya Servet ile Luganoyu yanyana koyup yarıştırma imkanımız olmadığından kimin daha hızlı yansıtılması gerektiğini kesin olarak bilemeyiz.

Nesil
    2006

O para Basel'e değil Ülker kastedilerek başka bir yere gidiyor yani neticede Beşiktaş'ın kasasına girmiyor. Şimdi Ülker'in Delgado'nun bonservisini Beşiktaş'a devrettiği yönünde bir çok haber çıktı gazetelerde ama böylesine ciddi bir konu hakkında ne Ülker tarafından resmi bir açıklama yapıldı ne de Beşiktaş Klubünden resmi bir açıklama yapıldı, borsaya bir bildirme de olmadı. ( yada benim haberim yok )

Neticede şuan tam olarak emin değiliz Delgado'nun bonservis olayını nasıl ayarlayacağımızdan, maalesef 5.000.000 euro Ülker'e gidecek geri kalan kısmı da klubü kalacak diye bir ayarlama yapılamıyor, buna çözüm olarak satışın %60'ı Ülkere %40'ı da klübe kalacak diye bir çözüm getirmeyi düşünüyorduk, şimdi senin örneğine göre 4.8 milyonu Ülkere 3.2 milyonu da klübe kalıyor aslında çok da mantıksız gözükmüyor.

Aslında ben Ülker'in Delgado'nun bonservisi konusunda Beşiktaş'tan bir yüzde isteyeceğini sanmıyorum eğer bonservisi devretmemişse bile devredecektir. Tabi buna karşı klüpten başka bir beklentisi yada isteği olabilir.
    bende ulkeri dusunerek yaptiginizi anladim ama bende eminimki besiktas delgadoyu sattiginda ulker pay istemeyecektir. kulupten beklentisi de olmaz bence o kadar gs ye fenere transfer yapti bizim ustumuzden o kadar reklam yapti artik isteyecek birseyi yoktur ve isteyemez bana gore

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mozar View Post
    Elbette her oyuncu her maç atletik yeteneklerini sonuna kadar kullanmayacaktır. Zaten indexin ortasaha oyuncularıyla ilgili bölümüne bakıldığında birbiriyle gerek mevkii gerek oyun stili gerekse de fizik olarak birbirinden alakasız oyuncu profillerinin (yaşlı, genç, kanat, ön libero, oyun kurucu, kısa uzun) turnuvada en az 1 maçta 28-30 kmyi bulmuş olduklarını görüyoruz. Alt üst etmeden kastım, Hakan Baltanın 28 kilometreye ulaştığı bir turnuvada Toramanın (özellikle eşleştiği rakip de hızlıysa) 30-32 kmyi görmesinin hiç de sürpriz olmayacağıydı.
    Hiz ile cabuklugu karistirmayin. Oyunda da zaten hizlanmasi 10, hizi 14 olan bir Hakan Balta, hiz ozellikleri acisindan hizi 13, hizlanmasi 14 olan bir Ibrahim Toraman'dan daha "hantal" olacak, pekala daha yavas gorunecektir.

Sonuçta sizin de bahsettiğiniz Ballack örneği gibi bu indexin tam bir geçerliliği yok, hatta sadece bir fikir verirken bile çok isabetli olduğunu düşünmüyorum. Dolayısıyla da M. Topalın veya başka bir oyuncunun fm databaseindeki hızına referans olarak kullanılmamalı. Eğer bu tür bir index 2007 sezonundaki Tsl için hazırlanmış, oyuncuların da oynadıkları maç sayısı, maç başına katettikleri mesafe, ulaştıkları en yüksek hızın ortalamaları hatta mevkiileri vs. alınıp lig çapında bir ladder oluşturulmuş olsaydı sonuç daha az tartışılabilir olurdu. Öbür türlü, asla Toramanı, Emreyi, Topalı ya da Sabri ile Holoskoyu veya Servet ile Luganoyu yanyana koyup yarıştırma imkanımız olmadığından kimin daha hızlı yansıtılması gerektiğini kesin olarak bilemeyiz.
    Ballack ornegi, TV'de izlerken bu oyuncularin ne kadar hizli oldugunu goremediginizi ortaya koymak icindi. Yavas diye kesip attiginiz oyuncunun esasinda Ibrahim Toraman gibi nispeten kisa (ve hatta bacaklari da bana boyuna gore kisa gorunuyor) bir oyuncudan daha uzun bacaklara sahip olmasi ile Toraman'in 1.5, belki de 2 adimda gittigi mesafeyi 1 adimda gidebiliyor.

Sonucta hiz bacaklarin ne kadar fazla calistigi degil. Belli bir surede ne kadar mesafe gidildigi ile olculuyor. Ballack ile Toraman'in vucut proporsiyonlarini esit olarak varsayarsak (yani kisacasi bacak uzunluklarini), Ballack'in 20 santimetre daha uzun olmasi, bacaklari cok daha fazla calismadan da Torman'dan daha hizli olmasini saglar.

Bu nedenle de atletizim 100 metre yarislarinda 10 saniyenin altina inebilmis ve boyu 180cm den daha kisa olan sadece bir kisi var simdiye kadar. Zira kisa sprinter'ler ilk 10-15 metrede cabukluklari ile one gecebilmelerine ragmen, daha uzun boylu sprinterler tarafindan gecilirler.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Oyunu oynadıkça daha iyi görebiLiyorum bazı şeyLeri artık. Ve en büyük hayaL kırıkLığım tabi bunda senin suçun yok Koray Zapo da oLdu. O kadar kötü oynuyor ki. 15 maç oynadım ve ortaLaması 6,40 Lar da feLan geziyor. İnanıLmaz kademe hataLarı yapıyor. Hiç bir hava topunu aLamıyor. Maç içerisinde ki heading istatistikLeri 15 te 6, 14 te 6 gibi değerLerde geziyor. Top kapma istatistikLeri de çok kötü.

Zapo nun geLecek yamada pozisyon aLmasında yükseLme oLması gerek şu anda oyunda 12 pozisyon aLma değerine sahip, ayrıca tacLingi de yükseLmeLi yine oyunda 12 değerine sahip ve Jumpingi Heading in den daha yüsek seviyede oLmaLı ne hikmet ise İtaLyan araştırmacı onu da 12 oLarak girmiş.

Sezon ortasında göndericem zaten Zapo yu. Hiç ama hiç performans aLamadım. Takımda Tuna biLe daha iyi performans gösteriyor kendisinden.

Bana göre Zapo nun top kapma değeri 14-15 seviyesine çıkabiLir, Ayrıca Jumpingi 16 Heading de 15 ideaL Zapo ya. Pozisyon aLması da 16 seviyesinde oLmaLı. Zira Zapo nun en iyi özeLLiği fiziğini iyi kuLLandığı gibi çok ta iyi pozisyon aLmasıdır.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Hayrettin Abi, Zapo'yu geldiğinden beri takip ediyorum, çünkü Sivok ve Zapo'nun gelecek profillerinin yetersiz olacağını tahmin ediyordum, Sivok konusunda daha tam emin olamadığı noktalar var ama ikisinde de biraz değişikliğe gidildi, özellikle Zapo'nun profili takımda belki de içime en çok sinen profil oldu.

Tek tek özelliklerin hepsini anlatmayacağım ama katılmadığım noktalar, jumping'i heading'ten yüksek olamaz. Çok uzun boylu bir oyuncu değil, çıkıpta kendisinden yüksek oyunculardan hava topu alabildiği pozisyonlar da yok, yalnız kendi yetişebileceği mesafede hava toplarına çok iyi vuruyor, bunu savunmada uzaklaştırdığı toplara bakarak (gelişi güzel kafa vuruşları yapmıyor, topu olabildiğince uzağa ve tehlikesiz bölegeye yollamaya çalışıyor) yada hücumda yaptığı vuruşlara bakarak (Trabzon'a kupa maçında attığı son dakika kafa golü, ki yavaş bir ortaya çok sert ve en doğru yere vurmuştu, yine Eskişehir maçında yaptığı kafa vuruşu tam köşeye idi fakat kaleci çıkardı) anlayabiliriz. jumping'ini 13e çıkardım heading'i 17 zaten ideal.

Tackling 13 olacak daha da yükseltilmesine gerek görmüyorum şuan çünkü top kapma konusunda çok başarılı bulmuyor, daha çok markaj yeteneğiyle, pozisyon almasıyla ve önsezileri ile savunma yapan bir isim, neyse kısacası merak etme abi yeni yamada daha çok verim alacağınız ve gerçeğe daha yakın bir Zapo olacak.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Ayrıca Jumpingi 16 Heading de 15 ideaL Zapo ya. Pozisyon aLması da 16 seviyesinde oLmaLı.
    Olamaz abim ben Veysel'e 15 jumping verdim. Ama atın havaya topu 10 kez 7-8 ini Veysel vurur o da en az yani.

Kahe'ye Nigris'e 15-16 veriyoruz.

Zapo'yu bende bayağı izledim 13 bilemediniz en fazla 14 olur.
    Zira zapo;
    aggression
    Work rate
    agility
    balance konularında çok iyi
    Hızlanma
    hız konularında normalin üstünde.
    Pozisyon alma, tackling teknik konularında ise BİR STOPERE GÖRE normal bir oyuncu.

En önemli artısıda pek fazla vasat özelliğinin olmaması. Hatta şuan aklıma hiç gelmedi.
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Yani sonuçta İtaLyan araştırmacı nasıL izLemiş Zapo ya şaşırmak gerek. Koray a güveniyorum. Eminim beğeneceğimiz bir Zapo profiLi oLuşturacaktır.

Diğer dedikLerinize katıLabiLirim ama Pozisyon aLma konusunda normaL değiL bence iyi bir oyuncu. Nerede duracağını biLen bir oyuncu. Savunma da ki en iyi yaptığı şey ise biLindik stoperLer gibi topu aLınca ne yapacağını şaşırmıyor, hiç oLmadı dan dun taça vuruyor ve kendini tehLikeye atmıyor. Bazen de hızını aLamıyor topLa beraber Lucio vari çıkışLar da yapıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Sinanım ben sana katılmıyorum aslında, çünkü Zapo'nun aggresision ve workrate'tense pozisyon almasıyla hatta ondan daha da çok önsezileri ile öne çıktığına inanıyorum. Neticede izledikçe daha fazla fikir sahibi olacağız ama benim düşüncem şimdilik böyle.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Sinanım ben sana katılmıyorum aslında, çünkü Zapo'nun aggresision ve workrate'tense pozisyon almasıyla hatta ondan daha da çok önsezileri ile öne çıktığına inanıyorum. Neticede izledikçe daha fazla fikir sahibi olacağız ama benim düşüncem şimdilik böyle.
    Hocam sen hem daha fazla, hemde CANLI izlediğin için mutlaka benden daha iyi sezmişsindir pozisyon alma ve önsezilerini.
    Ancak work rate ve aggressionda bana yüksek gibi geldi. Fiziksel özelliklerde ise; bence bütün ca yı o kısım götürecektir. Çünkü o kısımda 13 ten aşağı notu olmayacak gibi duruyor. Güç, balance, jumping, pace, agility... hepsi normalin üstünde bence. Belki acc biraz 12 ye kaçabilir
    Fikirlerim burada

Sayfa 6 / 23 İlkİlk ... 4567816 ... SonSon

Mesaj Yetkileri