teşekkürler. ama ara transferde bi yıldız sözleri var diye biliyorum. orta sahanın göbeğinde yaratıcı bi oyuncuya ihtiyacımız war bence.
Printable View
teşekkürler. ama ara transferde bi yıldız sözleri var diye biliyorum. orta sahanın göbeğinde yaratıcı bi oyuncuya ihtiyacımız war bence.
Böyle bir sistemi ilk defa duyuyorum.Juventus'a has bir şey mi?Quote:
Başkan Cobolli Gigli'nin sözleşmesi bu yaz sona eriyor.
Gremio'nun 19 yaşındaki sağ beki Felipe Mattioni büyük ihtimalle bu ay içinde Juventus'a transfer olacak.İtalyan pasaportu bulunuyor.
Moggi 18 ay hapis cezasına çarptırılmış. City'nin Juventus aşkı da bitmek bilmiyor bu arada.
Juventus ile ilgili bir dava değildi.Oğlu Alessandro Moggi'nin başında olduğu GEA isimli menajerlik şirketiyle iligili bir dava.Hapse girmeyecek bu arada.
Bugün Calciopoli davası ile ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı.
Dava ile ilgili hükmü veren kişi olan Piero Sandulli Juventus'un şike yaptığı veya illegal aktivitelere karıştığı için değil, Moggi'nin sportif olmayan davranışlarını göz önünde bulundurarak cezalandırıldığını ve Juventus'un bu olaylar olmadan da şampiyonluğu kazanmış olacağını itiraf etti.
Açıklamasındaki en önemli nokta Juventus'un küme düşürülmesi için o zamana kadar varolmayan yeni bir yasayı yaratmak suretiyle cezayı verdiklerini kabul etmesi oldu.Kısaca bu yasa sadece bu davaya özel olarak yaratıldı ve uygulandı.
Bu itiraflar ile birlikte Juventus kulübünün, zamanın sportif direktörü Luciano Moggi'nin hiçbir illegal aktiviteye karışmamasına rağmen küme düşürüldüğü kesin olarak ortaya çıktı.
Sonuçta sizin sportif direktörünüz ilegal iş yapıyorsa sorumlusu da sizden başkası olamaz. Moggi'nin ne mal olduğu ortaya çıktığından beri Juventus'un başına gelenler biraz ağır olabilir ama kesinlikle yanlış olduğunu düşünmüyorum.
Birçok futbolcu transferinde illegal yollara başvurduğunu bütün dünya yazdı. Tehdit telefonları vs. telefonları da dinlendi. Suçu sabit olmasa Juventus'un başına bunlar gelmezdi zaten.
İllegal aktivite = Hakem ayarlamak, karşı takımı ayarlamak, maç bağlamak, doping kullandırmak, hakem atamalarına müdahale etmek vs. Bunların cezası küme düşürmedir.Dava sürecinde dinlenen telefon konuşmalarında bunların hiçbirine rastlanmamıştır.
Moggi'nin telefonda yaptığı konuşmalarda sadece küfürlü, argo vb konuşmalara rastlanmıştır.Bunlar sportmenlik dışı davranışlardır.Bunların cezası 3 ila 6 puan silmektir.
Sadece bu davaya özel olarak yeni bir yasa çıkarılmış, bu yasa ile sportmenlik dışı davranışların birden fazla işlenmesi illegal aktivite olarak yorumlanmıştır.Yani üç defa kırmızı ışıkta geçmek bir araba hırsızlığına denk hale getirilmiştir.
Moggi'nin oyuncu transferlerinde yaptığı iddia edilen şeylerin asılsız olduğu oyuncuların kendileri ve Moggi döneminde çalışan Marcelo Lippi ve Fabio Capello tarafından mahkemede itiraf edilmiştir.Luciano Moggi'nin oğlu ile birlikte işlettiği GEA menajerlik şirketi ile hadiseleri ise Juventus kulübünü hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
Özet olarak daha önce bu gerçeğin 10-20 yıl beklense bile mutlaka ortaya çıkacağını belki de olaya karışan Massimo Moratti gibi dokunulamayan isimlerin ölümünden sonra ancak olayın aydınlanacağını söylemiştim.Son gelişmeler umut verici ve bundan daha kısa bir sürede netice alacağız gibi görünüyor.Şimdiden kamuoyunun gözünde itibarımızı geri aldık.
Juventus gibi bi takımı küme düşürmek bu kadar basit mi yani. Olmayan delillerle, yeni çıkarılan yasalarla Juventus küme düşürülüyor ve yönetim buna hiçbirşey yapamıyor. Massimo Moratti'ye karşı aciz kalıyor. Şaşırtıcı gerçekten. Madem ki haksızlığa uğradık bunun hesabı sorulacak m ?ı peki en azından şuan yapılan bişeyler varmı bilmediğimiz ?
Gianni Agnelli'nin ölümünden sonra başa geçen kişi(Luca Montezemolo) Luciano Moggi'yi tasfiye ederek bütün yönetimi ele almak istedi.Moggi'yi görevden almak mümkün olmadığı için bu olaya ses çıkarmadılar.Yani Juventus'un küme düşürülmesi işlerine geldi.Üst mahkeme olan TAR'a yapılacak itirazı son anda geri çekmeselerdi zaten Juventus küme düşürülmemiş olacaktı.
Fiat'ın da başı konumundaki Montezemolo, Massimo Moratti ile yaptığı ortaklık neticesinde pek çok ticari fayda da sağladı.Moratti'nin Telecom'u Ferrari'nin F1 sponsoru olarak bu ortaklığı pekiştirdi.
Evet şu an yapılan birşeyler var.En azından çalınan 2 şampiyonluğu geri alma imkanı doğacak.
Teşekkürler verdiğin bilgiler için. şampiyonluklarımızı alma ihtimalimiz yüksektir inşallah çünkü 2 sene boyunca bi dünya insanın emeği var o şampiyonluklarda.
Inter'in lehinde ve rakiplerin alyhlerinde yapılmış hakem hatalarından derlenen bi video;
http://www.youtube.com/watch?v=A8dezR4MXTI
Dün kupa maçında Catania'yı Marchionni,Giovinco ve Del Piero'nun golleriyle 3-0 mağlup ederek Napoli ile eşleştik.
http://juventus.dk/play.php?vid=27930
Calciopoli davası ile ilgili Napoli'de görülecek dava 20 Ocak'ta başlıyor.Luciano Moggi mahkemeye içlerinde Silvio Berlusconi'nin de buluduğu 498 tanık çağırdı.Moggi ve avukatı mahkeme sonucunda Juventus ve kendisi aleyhine delil yetersizliğinden ötürü alınan iki şampiyonluk ile birlikte 250 milyon € tazminatın kulübe geri verilmesi gerektiğini belirtti.
http://www.corrieredellosport.it/ima...8_immagine.jpg
http://juventuscalcio.blogspot.com/2...tania-3-0.html
Giovinco'ya yaptığı asist ve attığı gol muhteşemdi Del Piero'nun golden 1 dakika önce kafa ile vurduğu top direkten dönmüştü hemen ardından gol geldi.
Mattioni'yi kaçırmamıza üzüldüm. büyük beceriksizlik yapmışlar bizimkiler
Milan 2-0 Juventus transfer malesef
Flamini,Mattioni.Her ne kadar flamini ortalıkta görünmese de transferini Milan gerçekleştirdi.
İkisini de biz almayalım diye değerinin üstünde para vererek aldılar ancak sahadaki sonuç hala bizim lehimize.
arkadaşlar lazio maçını hiç bi kanal vermiyor mu ? nası iş bu
ntv spor veriyor.
İlk yarı sonucu Atalanta 3-0 İnter ikinci yarı Atalanta dan fark bekliyoruz :D
uzun zamandır böylesine etkisiz bir futbol görmemiştim.
şu maçı alsak çok iyi olacaktı. Legrotaglie nin şutu gol olmalıydı :(
Camoranesi,Trezeguet ve Buffon ile bambaşka bir takımız.Sahalara eskisi gibi dönüp tekrar sakatlanmamaları için dua edelim.
Buffon'u ilk defa aratti Maninger. O talihsiz golü yemesek yenebilirdik.
Del Piero'yu hafta içi kupa maçında 90 dakika oynatmasaydı daha farklı bir maç izleyebilirdik.Herneyse İki hafta önce 7 puan gerideydik, şimdi 3.Bence fena değil.
Kalesinde dursa birşey yok çıkıyosun madem iyi ayarlıcaksın dengeni , boşa çıktı çabaladı ama degemedi vurusta güzeldi :)
Ne gol atmış Ledesma (: Buffon'un iyileşmesine ne kadar kaldı ?
Buffon iyileşti.Grip olduğu için oynamadı.
Bugün verilen İtalya ligi 2008 ödüllerinde kazanan Juventus'lu futbolcular
En iyi İtalyan Oyuncu : Del Piero
En Sevilen Oyuncu : Del Piero
En iyi Defans : Chiellini
En iyi Kaleci : Buffon
En iyi genç oyuncu ödülü için 3 aday vardı.Giovinco,Balotelli ve Hamsik.Hamsik bu ödüle layık görüldü.En iyi menajer Prandelli olurken İbrahimoviç attığı 9 penaltı golüyle en iyi yabancı ve en iyi oyuncu ödülünü aldı.
Ibrahimovic 2 ödül birden alması ilginç
Dün Akşamki maçta çok çok zorlanmamıza rağmen (bana göre) Fio'yu yenmeyi başardık :) Çıkışımız sürüyor :)