oyundaki felaket başarısızlığım devam ediyor.taktik değiştirdim yine hüsran:)
ekran görüntüleri Imgur: The most awesome images on the Internet
Printable View
oyundaki felaket başarısızlığım devam ediyor.taktik değiştirdim yine hüsran:)
ekran görüntüleri Imgur: The most awesome images on the Internet
Aslında çeviri sorunu da yok gibi. TDK'ya baktığımızda
1. isim Evliliğin ellinci yılında düzenlenen kutlama şenliği 2. Bir sanat veya spor dalında uzun süre çalışanların onuruna düzenlenen kutlama töreni
Türkçe'de Jübile sadece kariyer sonunda yapılan bir aktivite olarak tanımlanmamış.
Testimonial'ın Türkçesi takdirname veya başarı belgesi. Ancak biz bunu Türkçe'de Jübile olarak kullanıyoruz.
Ancak Jübile'nın tanımı sadece kariyer sonunda futbolcuyu uğurlamak için yapılan törenle kısıtlı değil.
[MENTION=4751]perpetua[/MENTION]
abi hala savunmadayken defansif orta saha gibi oynayıp hücumda kenarlara açılan bi rol yok oyunda.
ve ben 2 senedir bunun için uğraşıyorum. bi yolu yok mu bunun?
[MENTION=4751]perpetua[/MENTION] taktik oturtma konusunda ben de çok sıkıntı yaşıyorum. Bu konudaki rehberi Fm 2016 ya uyarlayabilir misiniz veya yeni bir rehber hazırlama imkanınız var mı ?
Defansif orta sahalari kanatlara yayma gibi bir tercih yok.
Ama Bielsa'nin 3331'ini yapmaya calisiyorsan soyle bir baslik var.
Emulating Marcelo Bielsa's 3-3-3-1 formation: Problem Solved
beyler eski serilerde olan 'use playmaker' seçeneğini bulamıyorum taktik ekranında
yerini bilen varsa lütfen tarif etsin :/
Oyunu kurdum. Liverpool ile yeni bir oyun açtım. Ligde 6 maç sonunda 5 puan ile 16.sıradayım. 1 galibiyet, 2 beraberlik, 3 mağlubiyet. Avrupa liginde de bir maç kazandım. İlk gözüken şu ki; taktik oturtmak zaman alacak. Özellikle bu oyunda DMC kullanmadan ben aldığım takımlara savunma yaptıramıyorum. Çok kolay gol yiyorum. Her ne kadar DMC kullanmamak istesem de olmuyor. Önceki serilerde hep 4-5-1, 4-1-4-1 kullandım bu seride de bu değişmeyecek gibi gözüküyor. Şimdi farklı farklı dizilişleri deniyorum. Kanatsız 4-2-3-1 oynatıyorum. Hayaller 4-3-3 gerçekler 4-5-1 gibi bir şey :)
arkadaşlar oyun zor mu yoksa bende mi bi sıkıntı var
bence sıkıntı bizde. biz eskiden hep oyunun açıklarından faydalanıp taktik oluşturuyorduk. mesela yanlış hatırlamıyorsam 2012'de wing backler resmen bug gibiydi. neredeyse gol kralı çıkarıyordum corchia'dan :D
her serinin böyle bi sıkıntısı vardı. ama bu seride şu ana dek çoğumuz sıkıntı yaşadık. oturup her maç için tek tek taktik yapmak durumunda kalabiliriz artık.
aslında buna sıkıntı olarak bakmak yerine gelişme olarak bakmalı. oyunun zor olması inanın insanları daha çok oyuna bağlayacaktır. çünkü erken gelen başarılardan doyunca oyundan soğuyorsun. oyunun açığından değil de sizin zekanızdan dolayı başarı kazandığınızı görmek daha güzel gelecektir.
tabii bu benim düşüncem. herkesin aynı şeyi düşünmeyebilir.
oyun tabiki gelişecektir.gelişmeli de ama kaş yapayım derken de göz çıkarmamak lazım.benim paylaştığım ekran görüntülerinde o kadar çok geriden gelip berabere biten maç var ki.sigames moderatörü bunları yorumlarken kontra atak sistemini değştirdik diyor.tamam eyvallah da her takım aynı ayarda kontra yapamıyor ki.10 tane maçta olsun 2-3 tane böyle olsun.her maç benzer şeyler.ben abarttıklarını düşünüyorum ve hala betadaki maç motorunun daha tutarlı olduğu kanısındayım.bunu da defaatle sigames'de yazdım.başka yazanlar da var.kabul etmiyolar.kendileri bilirler tabi:)
Eski serilerde beni en çok delirten şey oynamayan oyuncuların takımı karıştırmasıydı. Sanırım bu seride bu durum tamamen aşılmış. Bilal ve Yasin bu konuda sıkıntı çıkarttı iyi tamam gidin dedim caydılar :) Normalde takım arkadaşlarının bana cephe alması gerekirken Bilal ve Yasin'e cephe aldılar , buda sanırım o bölgede oynayan oyuncular arasındaki rekabetten kaynaklanıyor. İkisini de 1 er maçta sonradan aldım oyuna ve hemen mutlu oldular.
Arkadaşlar merhaba. Bir sorum var. Bu oyuncu özellikleri örneğin 12-18, 11-16 gibi gösteriyor. Kafamı allak bullak ediyor bu durum. Yeni mi geldi bu? 2012'den beri oynamıyordum açıkçası :) Yanlış hatırlamıyorsam "Oyuncu özelliklerini gizle" diye seçenek vardı eskiden ve bunu deaktif edince tam profillerini görebiliyorduk oyuncunun. Ayrıca oyuncu profil ekranları eski oyunlarda ki gibi olanları gördüm. Yaşı maşı ıvırı zıvırı oyuncunun fotoğrafının altında yazan yer hani. Bu temayla mı alakalı bi durum?
transfer ekranında gezerken oyuncunun profilini açıyorum, geri dönünce kaydırma çubuğu listenin en üstüne geri dönüyor. var mıdır bi çözümü ?
yahu şu son dakika gollerinden gına geldi artık be. kaç zamandır şu sorunu çözmediler. bu golleri deplasmanda yememi cidden sorun etmem ama çok baskılı oynadığım bir rakibe karşı kendi evimde üstelikte neredeyse elle tutulur hiç bir güçlü yanları yokken son dakike içinde hele hele serbest vuruş kullanıp ceza sahasına orta açarlarsa KESİN yiyorsun golü..bu yapımcı adamlar buna bir çözüm bulamıyor mu yoksa bulmak için çaba harcamaya gerek duymuyorlar mı?
Hocam cevabın için teşekkür ederim. Fakat ben şu oyuncunun tam özelliklerini gösterme seçeneğini bulamadım hala? Tercihlerde göremedim öyle bir tıklama yeri. Ben çalıştığım için çok fazla vakit ayıramıyorum oyuna gözlemci falan. Zaten fm scoutu bekliyorum bir yandan da. Böyle 11-16 gibi değilde direk 15 veya 18 gibi görmek istiyorum. Sanırım anladınız demek istediğimi.
Trabzon'un kadrosundan şuan itibariyle giden oyuncular oldu. Yeni sezon açtığımızda giden oyuncuları Kasım ayı içerisinde serbest kalacak şekilde görebilecek miyiz? Böyle bir güncelleme gelir mi?
(Devre arası transferleri yamasından önce tabi ki.)
Yahu bu nedir? Tamam yabancı alamıyordur belki Altınordu ama Meksika nedir:D
http://i.hizliresim.com/7XYGEY.png
Oyunda wonderkid diye nitelendirdiğimiz gençler sizce de çok fazla değil mi ? Oyunda ilk kez bu kadar ilerlediğimden (2. sezon ortası ) bunu daha iyi gördüm. Bir de yetenekli bir kadro kurmak çok da zor değil gibi :)
Messi ve Ronaldo sizinde dikkatinizi çektimi hiç bir zaman insanüstü yani normal yaşamlarındaki istatistiğe ulaşamıyorlar oyunda ben bi kez zevk için Barca yı alıp denemiştim 7-8 maçta Messi 20 golü geçmişti. yıllardır dikkat ederim ikiside 15/16 golde bitiriyor sezonu
Arkadaşlar bilmiyorum "eğer bu bir sorunsa tabi" sizde de oluyor mu?
1.Türk takımları ne Avrupa Şampiyonası Elemelerinde ne UEFA Şampiyonlar Ligi Elemeler ve Gruplarında ne de UEFA Avrupa Ligi Eleme ve Grup Maçlarında "genel" olarak bakarsak başarı sağlayamıyor kendi yönettiğim takımda dahil olmak üzere köy takımlarına yeniliyorlar nedense??
Eğer bu sorun database ile alakalı ise Turksportal Türkiye Araştırma Ekibinin Sports Interactive verdiği yanlış raporlar sonrası böyle olduğunun kanatindeyim..Yani bu sorunun sebebi o zaman Turksportaldır diyebiliriz ve düzeltilmesi için yeni updatede bilgilendirme yapılması gerekir diye düşünüyorum.
2.sorun ise Süper Lig maçlarında galibiyet alınca 1.5 1.3 1.7 milyon tl galibiyet parası kazanıyoruz bence çok saçma kupa finali değil ki bu normal lig maçı..Federasyon takımlara galibiyet alınca bu kadar paramı veriyor ki hayır bence düzeltilmesi lazım.
Bana bu konu hakkında bir geri dönüş yaparsanız sevinirim.
[MENTION=160464]burc ugur[/MENTION]
Galibiyet primi doğrudur. Yayın gelirlerinin bir bölümü prim olarak dağıtılmakta.
bence çok saçma ne yani gerçekte diyelim fenerbahçe - trabzonsporu bugün 2-0 yendi mesela tff 1 milyon tl ya da daha fazla para mı veriyor ki galibiyet aldığı için? ya da şöyle diyeyim yayın gelirlerinin bir bölümü diyorsun bu her hafta neden 1 trilyon pardon 1 milyon ya da üstü şeklinde? o zaman şöyle ele alalım fb - ts yi yendi tff ve lig tv yayın geliriyle beraber fb bu hafta milyon tl galibeyet ve yayın geliri ücreti mi alacak bence böyle bir şey yok lütfen uydurmayalım !!
bu arada Türk takımları yenilgi sorununa bir cevabı olan varsa bekliyorum...
Dostum neden uydurayım. Araştırmadan saçma ithamlarda bulunma. Googleden çok basit bir araştırma ile cevap bulabilirsin.
''Türkiye Futbol Federasyonu ( TFF), Süper lig takımlarına dağıttığı performans primlerine yeni sezon öncesinde zam yaptı. TFF yönetimi, 1 milyon 200 bin liragalibiyetprimini 1 milyon 300 bin liraya çıkardı. Beraberlikte alınacak rakam ise 600 bin liradan 650 bin liraya yükseltildi.''
oyuna hiç update çıkmıyor mu yahu? her sene patchler yüzünden oyunu bırkaıyorum diye bu kez satın almakta acele etmedim fakat sitede hiç güncelleme haberi görmüyorum?