bak hala sağa sola gidiyorsunuz. sorum açık ve net.Ben başbakanı desteklemiyorum diyorum siz hala bana RTE diyorsunuz. Hangi özgürlüğünüz elinizden alındı sizin?
Printable View
bak hala sağa sola gidiyorsunuz. sorum açık ve net.Ben başbakanı desteklemiyorum diyorum siz hala bana RTE diyorsunuz. Hangi özgürlüğünüz elinizden alındı sizin?
Hasan Hocam size tek örnek veriyorum; haber alma özgürlüğümüz kısıtlandı. Uzun uzadıya anlatmaya gerek yok.
İfade özgürlüğü ? Twitter'da Melih Gökçek'i eleştiren bir şey yazdığında adam seni direk ifşa ediyor herşeyini ve evinden-okulundan polis ile aldırıyor.
Protesto özgürlüğü ?? Hiç bir demokratik eylem bile yapamıyorsun. Polis sert bir şekilde öldüresiye kuvvet kullanıyor. (BKZ: Gezi parkı protestoları ilk gün. Parkta kamp kuran, sarkı söyleyen, kitap okuyan insanlara sabaha karsı operasyonu yapıldı.)
Normal bir insanın hakları, özgürlükleri??? (Belki sizin için Günah işleme özgürlüğü ? Ne de olsa İslam'da günah işleme özgürlüğü var.-) İçki içme, metroda öpüşme, 3 çocuktan az yapma, kürtaj yapma, sevişme, başbakanı eleştirme, ne deniyorsa yap mantığı??
Polis terörü ???? Polisin her zaman her yerde uyguladığı sertlikler.
Yandaş medya ??? Haber alamayışımız olaylardan. Kısıtlamalar.
Devlet terörü ???
Doğa katliamı ?
Ekonominin emperyalistlere peşkeşi???
Halkın büyük bir bölümünü gerizekalı yerine koymak, hakaretler etmek.
Aklıma ilk gelenler.
----
Konuyla ilgili bir röpörtaj: http://www.hurriyet.com.tr/pazar/23465593.asp
artik kutlayanlarin neredeyse fislenecegi milli bayramlar.. daha basimi yapilmadigi halde yasaklanan kitaplar.. alkol "duzenlemesi" .. bunlara "hangi biri seni ozgurlugun hangi birini yapamiyorsun alkol yasak mi sanki" gibilerinden yorumlar yapmamanizi cok rica ediyorum. zira ozgurluk kisitlamasi illa "internette su sitelere girmek yasak" , "sunu izlemek bunu desteklemek yasak" tarzi seyler degildir. benim yapacagim cocuk sayisini bile soyleyen bir basbakan beni kisitliyordur.
Hepsi hikaye. içlerinde tek gerçek iddaa kadrolaşmadır. Zaten cumhuriyet tarihinde bunu yapmayan siyasi bir irade yok. bugün CHP gelse emin olun ilk projeleri "kendi siyasi görüşlerine yakın insanları nasıl önemli kadrolara sokarız?" olur :)
Niye ?Çoğu kişinin "en obektif kanal" dediği HALK TV'de yayınlandıya her şey.Hem de en objektif haliyle! Ulusal basının ilk etapta yayınlamaması ülkenin dışında bu olayların duyulup hızlı yayılmaması adına iyi bir adımdı fakat sonrasında dış basında çıkınca zaten ulusal basın da yayına başladı.
Hocam ilk etap 1 hafta mı ? Şunu da ekleyeyim; binlerce kişinin katıldığı eylemin dış basında duyulmayacağını mı sanıyordunuz gerçekten ?
Olayları yanlış sayılarla ve yanlış şekillerde aktarmak da yine de o haberi yayınlamış olmak oluyor mu ?
Bu olayda bile sayıları bize yanlış aktaran bir basın ve hükümet var iken 10 yıldır doğudan gelen haberlere nasıl inanalım artık ? Şehit ve yaralı sayıları ? Bitirdik dedikleri terör olayları ?
Reyhanlıda, Uluderede kardeşlerimi öldürdün(öldürttün), İçkime karıştın, Kitabıma karıştın, Kendi ülkemde kendi kanallarımdan haber alma özgürlügümü kestin, Bana çapulcu dedin, Beni diğer %50 ile tehdit ettin, Kendi yarattığın ordunla benim halkıma eziyet ettin. Daha devam edebilirim istersen
Yahu her yazılanı/yazanı ciddiye almak zorunda değilsiniz. Çıkıp bir kanal haber yapmadığı için özür diliyorsa bunun konuşulacak bir tarafı yoktur ya da 6-7 gazetenin aynı manşeti atması. veya başbakanı karşılamak için metro hattını gece 4'e kadar uzat ama dün Kadıköy'den halk taksime gelecek diye vapur seferlerini 7-8 gibi bitir. Yaşasın ileri demokrasi !
sen bayramı kutladın da sana karışan mı oldu ? içki,öpüşme,sevişme gibi haklar benim önceki sayfada "önceden alelade yapıldığında AYIP karşılanan hareketler" kategorisinde.demekki tespitim doğru. çocuk sayısına gelince benim 2. çocugum olacak yakında inşallah. 3.'yü de düşünmüyorum. yatak odana giren yok merak etme. birileri bir şey dedi diye yapılmaz.
Küfürsüz eleştiriler ile tutuklamalar da oldu. Hem de liseli öğrencilere bile. Araştırın bulun. Tam net hatırlamıyorum fakat adama diyorlar ki metro hala bitmedi o da diyor ki yapacagımız metrodan su kadar ray kullanılacak ama seni kullanan kullanmıs kızım falan filan. tam olarak böyle degil fakat bu sekilde cevapları oluyor ve ardından senin numaran 05.... degil mi diyip ifşa ediyor insanları. Küfür yokken, tahrik yokken. Tamamen güç delisi kibirli insanlar ki insan demeye dilim varmıyor.
Günahsa, günah işleme özgürlüğü var. Günah işlemek isteyenlere karışmakta nedir ?
Ayıpsa, kime göre neye göre diye sorarlar ? Sevişmek, öpüşmek neden ayıp bir şey olsun ki ? Sevgi bu ya, sevgi. SEVMEKten geliyor. Kavga etmek, sokakta adam bıcaklamak ayıp degil de öpüsmek mi ayıp. Geçiniz efenim.
Devlet terörü: https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...70939672_n.jpg
Allah bagislasin , anali babali buyutsun ama anlamak istemedigin bir sey var. bu adam butun haklari kendinde goruyor. ben dedim ve olacak zihniyeti bile bir kisitlamadir baksa bir sey degil.
git arkadaş sizinle uğraşılmaz ben de şimdi kafası yarılmış bir polis fotosu koysam o da halk terörü mü olacak ?
şunu da söyleyeyim, 100 kişi ya da 1000 kişi değil 1 milyon kişi de direniş dese bu iş sandıkta çözülür. bunu herkes bilmesine rağmen gerginliği sürdürmeye devam ediyorlar. başbakan özür dilemez,kimse kendini kandırmasın. artık olay gurur meselesi olmaktan çıktı. farkında değilsiniz ama bu olayların sonucunda başbakan özür dilese bu onu yüceltmeyeceği gibi bundan sonra halkın hoşuna gitmeyen en ufak bir şeyde bu tarz olaylar çıkar. ülkede hak böyle aranmaz. belli yaşa ulaşan her vatandaş gibi gidip siz de oyunuzu kullanırsınız ve eğer sizin lanse ettiğiniz gibi bu iktidar bu kadar nefret edilen bir zümre haline geldiyse zaten kaybeder...
o dedi diye olmasın Anıl! Sen evlenince 1 ya da 2 çocuk yap.Ya da 3 yap ama sen istediğin için olsun.
neyse gençler...inanın sizleri kırmak istemiyorum. son sözüm olsun,umarım ülkemde kısa zamanda tekrar her şey normale döner...
"İnandığın gibi yaşamazsan, Yaşadığın gibi inanmaya başlarsın" ;)
Şöyle diyeyim ki en büyük özgürlük kısıtlaması;
Hükümetin kendine oy vermeyen kitleyi sallamaması.
Eğer daha çok neden isteyen varsa buyursunlar;
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/23458977.asp
İsteyen karşı çıkar isteyen kabul eder,burada türlü türlü 65 tane neden var.Kimseye bir şeyi ikna ettirmek zorunda değiliz.Herkesin iradesi var,o iradeye saygı duyulması da boynumuzun borcudur.Her iki tarafta karşısında ki görüşe saygılı olmak zorundadır,öyle aşağılayıp ardından saygıdan bahsederse olayının bir amacı kalmaz,iki karşıt görüş içinde aynıdır bu durum.
Olayı dine,başörtüsüne de getirilmesini anlamıyorum,ailesinde başörtülü olmayan var mıdır acaba ? Hepimiz mi aptalız ? Ninelerimiz,teyzelerimiz,halalarımız,annelerimiz,k ardeşlerimiz başörtüsü takarken,gidip başka insanlar başörtüsü takıyor diye onları mı dışlayacağız ? Evet herkeste bir böyle durup,düşünme oluyor ancak bu her iki tarafın birbirine duyduğu iticilikten öte devlet adamlarının -muhalefet veya iktidar farketmeksizin- bizi saçma sapan bir ortama sürükledikleri için,birisi ''başörtülü kardeşlerimi taciz ediyorlar'' der,diğeri çıkar ''bakın başörtülüleri partiye üye yaptım'' der.Bunlar toplumu birbirinden ayırmak değildir de nedir yahu ? Biz yüzyıllardır bir arada yaşıyoruz,her dinden,her ırktan insanla beraber,bu kadar mı kolay oldu birbirimizi küçük düşürmek,hor görmek ? Kimse o yaptı,bu yaptıya getirmesin işi,geçmişte ne yapıldığını biliyoruz,şu anda ne yapıldığını biliyoruz,geçmişte yapıldı diye şimdi ki yapılanlara gözünüzü kapatmayın.Eğer bu durumdan kurtulacaksak -bakın hükümetten demiyorum durumdan diyorum- halk olarak hepimizin görüşüne saygı duyup,sahip çıkıp belli bir çözüme ulaştırması lazım.Bunu da hükümete kabul ettirmek lazım,oy verdiniz diye her hareketine,zulmüne de sahip çıkacaksınız diye bir şey yok,taraftarlık değil bu,siyasi bir görüş.
'Bu milletin iktidarına saygı duymayanlar, bunun bedelini öder'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkeyi dünyada adeta terörün estiği bir ülke olarak gösteremezsiniz. Utanmadan, sıkılmadan 'Arap Baharı' diyorlar, şimdi de 'Türk Baharı' diyorlar. Ya bunlar ne gafil ? Türk Baharı 2002'nin 3 Kasım'ında oldu. Artık bu eylemlere son verilmesini istiyorum. Bu eylemlere devam ederseniz anladığınız dilden yanıt veririz." dedi.
Çoşmuş gene :D
Eylemciler eğer bırakmazsa anladıkları dilden konuşacaklarını söyledi bugün başbakanımız; Polisin zulmünü görmüyor heralde kendisi,her şey ortada
silinebilir
"Ben gençlere sesleniyorum, bu ülkenin Başbakanı bazı lobilerin Başbakanı değildir. Bu ülkenin Başbakanı sessiz yığınların sesidir. Biz, kimsesizlerin kimsesiyiz. Biz, zalimlerin karşısında, mazlumların yanındayız. Bu Türkiye'de de, dünyada da böyle. Bundan sonra da böyle olacak"
"Bir tanesi çıkmış, 'Ne sağcıyım ne solcu, çapulcuyum, çapulcuyum' diyor. Hayırlı olsun. Sevgili kardeşlerim, sakın bu çapulcuları da ihya etmeyin. Biliyorsunuz bunlar yıllarca bu milletin sırtından geçindiler. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi? Dolayısıyla bu millete hakaret edenlere haddini bildirmek bu milletin görevidir, ancak demokratik şartlar içerisinde" -"Borsa İstanbul çökerse bunun altında Tayyip Erdoğan kalmaz. Siz kalırsınız, siz"
Eğer millete saygınız varsa, öyle diyorlar ya. Peki millet sadece Gezi Parkı’nın içerisinde olanlar mı? İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bir anda iki saatte oraya toplananlar millet değil mi? Bugün Adana’da benim Mersin’e geçeceğimi öğrenenler millet değil mi? Mersin’de toplananlar millet değil mi? Şu anda Ankara’da toplananlar millet değil mi?
Gülüyorum :D
"Borsa lobisi, spekülatörler, Borsa İstanbul çöktü diyorlar. Borsa İstanbul çökerse, bunun altında Tayyip Erdoğan kalmaz. Siz kalırsınız. Siz. Bunu bize IMF borçlarını öderken de yaptılar." "Ben Ankara'da oyuna gelen kardeşlerime sesleniyorum. Artık bu eylemlerinize son veriniz. Ama Yeniçeri Ocakları gibi bir hareketin içerisine girerseniz kusura bakmayın. Şu valiyi alacaksın, emniyet müdürünü alacaksın. Şunu yapmacaksın...kusura bakma bir katkın bir tavsiyen varsa ilet. O zaman hepsini yaparız. Bu iktidar, yüzde 76'nın hizmetkarıdır. Bu iktidar, Türk'ün de, Kürt'ün de, Laz'ın da...hepsinin hizmetkarıdır."
Kendi halkına savaş açan bir Başbakan..
Diğer %24 _?
Destekcileri millet,kalan kısım pek umrunda mı ? :)
1) Yavaş yavaş gelen içki yasakları. Haftasonları Beyoğlu ve Cihangir gibi içki tüketilen semtlerde yaşanan ''elektrik kesintileri''. Gece 12'den sonra gece klüplerinin kapısına dayanan polisler ve zorla müziğin kesilmesi.
2) Haber alma özgürlüğünün kısıtlanması. Beşiktaş'ta insanlar gaz yerken , Taksim'de eylem yaparken bu halka ülkenin güya haber kanalları tarafından penguen belgeseli izletildi.
3) Atatürk isminin itibarsızlaştırılması ve yabancılaştırılması. Kutlanılmayan ve kutlanılamayan milli bayramlar. Başbakan'ın 19 Mayıs'larda 23 Nisan'larda 29 Ekim'lerde ya aniden ortadan kaybolması ya da birden hastalanması.
4) Milli bayramını kutlayan insanlara terörist muamelesi yapılması ancak Nevruz'da Apo bayrağı açanlara pkk bayrağı açanlara zerre kadar bir muamele yapılmaması.
5) Kpss ve Ygs kopya ve şifre skandalları. Dürüstçe ve ahlaklıca çalışan gerçek öğrencilerin eğitim hakkının gasp edilmesi. Kendi ideolojilerinden olan insanların yavaş yavaş devletin en iyi pozisyonlarını ele geçirmeleri.
Daha istermisin yazayım mı ?
Ekleme yapmak istiyorum izninle. Öğrenim hayatımı devam ettirdiğim İngiliz üniversitesinde, ne hikmetse, devletin burslu olarak okuttuğu birçok dinine bağlı öğrenci var. Çoğunluğu doktora olmak üzere, farklı alanlarda yüksek lisans yapanlar da bulunmakta. Üç milli bayramımız geçti; fakat ne 29 Ekim'i, ne 23 Nisan'ı, ne de 19 Mayıs'ı kutladık.
Öğrencilerin dindar olup olmamaları beni zerre kadar ilgilendirmez; ancak bu bağlamda birbirine bu kadar benzeyen öğrencilerin bir arada bulunması size de garip gelmiyor mu? Bu ülkede dindar olmayıp da, yurtdışında yüksek lisans ve doktora yapmayı hak eden hiç mi öğrenci yok? Milli bayramları kutlamayalım; ama Kuran okuma geceleri yapmak için başka şehirlerden hocalar çağıralım... Düzenlenen Türk Günü'nde farklı bölgelerimizin müziğini tanıtmak yerine ilahiler çalalım...
http://imgim.com/thisisaboutgezipark%C4%B1.jpg
İngilizce öğretmeni olmanıza güvenip anlayacagınızı umuyorum.. :)
Olayın 14. gününe girdik. Hala olaya karşı çıkanlara laf anlatmaya çalışıyoruz :)
bu yillardir boyle ki, sadece 14 gunle kisitli degil maalesef. (:
harika bir yorum olmus. isin ozeti bu aslinda.
bu arada hasan hocam, normal derken geziparki oncesini mi kastediyorsun (: cunku ben normal olan bir sey hatirlamiyorum. daha guzel bir gelecek icin soyluyorsan hemfikirim (: