1 ile 30 arası toplam 4887 sonuç

Konu: Gezi Parkı Direnişi

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by nannar View Post
    Yazın arkadaşım o zaman. Nedir kısıtlanan özgürlükler ?Neyi daha önceden yapıp da şimdi yapamıyorsunuz?

Özgürlük adına direniyoruz diyenlerin ne özgürlüğü kısıtlanmış ben de bilmek isterim.
    1) Yavaş yavaş gelen içki yasakları. Haftasonları Beyoğlu ve Cihangir gibi içki tüketilen semtlerde yaşanan ''elektrik kesintileri''. Gece 12'den sonra gece klüplerinin kapısına dayanan polisler ve zorla müziğin kesilmesi.

2) Haber alma özgürlüğünün kısıtlanması. Beşiktaş'ta insanlar gaz yerken , Taksim'de eylem yaparken bu halka ülkenin güya haber kanalları tarafından penguen belgeseli izletildi.

3) Atatürk isminin itibarsızlaştırılması ve yabancılaştırılması. Kutlanılmayan ve kutlanılamayan milli bayramlar. Başbakan'ın 19 Mayıs'larda 23 Nisan'larda 29 Ekim'lerde ya aniden ortadan kaybolması ya da birden hastalanması.

4) Milli bayramını kutlayan insanlara terörist muamelesi yapılması ancak Nevruz'da Apo bayrağı açanlara pkk bayrağı açanlara zerre kadar bir muamele yapılmaması.

5) Kpss ve Ygs kopya ve şifre skandalları. Dürüstçe ve ahlaklıca çalışan gerçek öğrencilerin eğitim hakkının gasp edilmesi. Kendi ideolojilerinden olan insanların yavaş yavaş devletin en iyi pozisyonlarını ele geçirmeleri.

Daha istermisin yazayım mı ?

Nesil
    2007
    Yer
    Dublin

Quote Originally Posted by Addolorato View Post
    5) Kpss ve Ygs kopya ve şifre skandalları. Dürüstçe ve ahlaklıca çalışan gerçek öğrencilerin eğitim hakkının gasp edilmesi. Kendi ideolojilerinden olan insanların yavaş yavaş devletin en iyi pozisyonlarını ele geçirmeleri.
    Ekleme yapmak istiyorum izninle. Öğrenim hayatımı devam ettirdiğim İngiliz üniversitesinde, ne hikmetse, devletin burslu olarak okuttuğu birçok dinine bağlı öğrenci var. Çoğunluğu doktora olmak üzere, farklı alanlarda yüksek lisans yapanlar da bulunmakta. Üç milli bayramımız geçti; fakat ne 29 Ekim'i, ne 23 Nisan'ı, ne de 19 Mayıs'ı kutladık.

Öğrencilerin dindar olup olmamaları beni zerre kadar ilgilendirmez; ancak bu bağlamda birbirine bu kadar benzeyen öğrencilerin bir arada bulunması size de garip gelmiyor mu? Bu ülkede dindar olmayıp da, yurtdışında yüksek lisans ve doktora yapmayı hak eden hiç mi öğrenci yok? Milli bayramları kutlamayalım; ama Kuran okuma geceleri yapmak için başka şehirlerden hocalar çağıralım... Düzenlenen Türk Günü'nde farklı bölgelerimizin müziğini tanıtmak yerine ilahiler çalalım...

Remaining silent in the face of injustice is the same as supporting it.

Mesaj Yetkileri