Originally Posted by
perpetua
Umarim bu super final sacmaligi gelecek sezon kalkar.
Turk taraftarinin ve hakemlerinin bu kadar cok sayida, ve bu kadar yuksek gerilimli derbilere hazir oldugunu dusunmuyorum. Hemen hemen her derbi sonrasi takimlar ceza aliyor. Hakemler zaten baski altinda mac yonetemiyor. 1.5 aylik surede, bu kadar cok derbi sadece ulke futbolunun eksikliklerini ortaya cikartir, baska bir ise de yaramaz.
Yan hakemlerin yanlis ofsayt karari ile gelen gol ve Muslera'nin disaridan iceriye cektigi ve korner olmasi gereken pozisyonlar gorduk. Huseyin Gocek macin daha ilk 15 dakikasina Engin'i arkadan ceken ve indiren once Quaresma, sonra da Veli'ye kart gosteremedi. Quaresma'nin Selcuk'un ayagina basip kendini yere atmasinin ardindan, Selcuk'un sari kart gormesi. Quaresma'nin Selcuk'a tekmesine kirmizi kart gostermemesi vs. vs.
Olmuyor iste, olmuyor. Bosu bosuna zorluyoruz. Takimlarin 12 ay icinde 2'ser defa karsilasmasi bile fazla geliyor. Iyi ki genelde buyuk takimlarin bazilari kupada erken eleniyor ve bu sacmaliklari bir de kupada izlemiyoruz.
Benim gibi futbolu cok seven, surekli futbol izlemeyi seven birisinin futboldan tiksinmesini saglayanlara selam olsun.
Maca gelince. Macta pek bir numara yoktu acikcasi. Galatasaray kontrollu basladi, ilk yarinin sonuna dogru tempoyu arttirdi. Ikinci yari da ustune yatti. Besiktas tempolu basladi ama daha sonra Galatasaray biraz pas yapmaya baslayinca cikmakta zorlandi. Ikinci yarida ise Besiktas'in yardimlasmasi ilk yariya oranla cok daha iyiydi ama o yardimlasma sadece topa hakimiyet getirdi, pozisyona pek giremedi. Almeida'yi da cok aradi.
Ve bence:
Fernandes: Bence cok yetenekli bir balon kendisi. Sadece bu mac icin degil, genel icin soyluyorum. Ilk yarida bombos durumda olan Quaresma'ya topu vermeyip, ters ayagiyla ceza alaninin disindan sut cekmesi Besiktas'in maglubiyetinin tek nedenidir demek agir olur ama tek nedenidir.
Riera: Melo'nun 1-2 tane daha vurmasi lazim. Belki o zaman kendine gelir. Ozellikle kendi yari alanindan cikma konusunda Emre'yi cok aradi Galatasaray.
Quaresma: Ilk defa bu kadar bekine yardim ederken gordum. Ama bu yardimin sonucunda hucumda da yoktu.
Aydin: Konya macindaki golunden sonra cocuguna anlatabilecegi yeni bir gol oldu. Eski Aydin bu kadar zorlamazdi, cekildiginde birakirdi. Simdi zorluyor. Bunu ilk yaptigi mac da degil bu.
Ernst: Soguk kanliligini korumasini en cok bekledigim adamdi bu macta. Bence oyle de oldu. Bu adami cok begeniyorum. Mac bittikten sonra hakeme tepkisini gosterecek kadar akilli olmasini da alkisliyorum.
Melo: Avantadan bir gol daha. Bana cok daginik gorundu. Ozellikle ikinci yarida ipleri biraz daha eline almasini beklerdim, Selcuk ile beraber.
Pektemek: Erken ziplamasi ve yuksege ziplamasi iyi guzel de, bu ziplamayi dogru yerde yaparsa bu kadar cok faul yapmayacaktir.
Fatih Terim: Hoca ne yaptin yahu? Tamam takimin kazandi ama nerede ikinci forveti sahaya surup rakibin ustune gelmesini engelleyen Fatih Terim? Hadi tamam Besiktas pek pozisyon yaratamiyor ama Galatasaray da bir turlu cikamiyordu yari sahasindan. Riera zaten agir adam. Rakibin presini de kiramadin.