Tutturdum sonunda Beşiktaş maçından beridir siftah yapar diyorum :n:
Printable View
Koymuştum buraya piero ile ilgili gerçekleri geçen maç konusunda takılmamak lazım o yüzden.
Ahanda http://forum.turksportal.net/vb/show...&postcount=216 burada mevcut. Hadi yazıyı yazan Fenerli dediniz Erman Toroğlu'na da mı Fenerli diceksiniz :)
Zaten dikkatli bakarsanız siyah çizgilerde Sneijder'in kolunun bir kısmı dışarıda kalıyor. Aynı Erman Toroğlu'nun dediği gibi içeri mi sokiyim dışarda mı kalsın hesabı :)
Kolun önde olması önemli değil ayaklara bakılıyor diye biliyorum ben.
Kolun olduğu yer önemli değil. Ofsayt olması için, topa vurabileceğin uzuvların kale alınıyor.
Ayrıca verdiğin o yazı, bir Fener taraftarı tarafından subjektif olarak yazılmış. Bunu kendi de blogunda söylüyor. Daha objektif yazılar koyarsa bizi ikna etmen daha kolay olur.
Geçen bizim pozisyona da gol demişti bu arkadaş .
arkadaş derken pieroyu kastettim.
Yalnız GS'yi FB'yi bir kenara bırakarak konuşuyorum, o piero görüntüsü bana pek gerçekçi gelmiyor. Sanki o çizginin en yakın noktası daha sağda olmalı gibi geliyor gözüme. Perspektif açıdan bakarsak en uzak bölgedeki çimlerin oranıyla en yakındakilerin oranı aynı değil gibi.
Neyse bu golden ayrı olarak yorum yapmak gerekirse Galatasaray oyunuyla hakederek kazandı. Artık Anadolu takımlarının öne geçince 10 kişiyle defans yapma huyundan vazgeçmesi gerekiyor. Bu sene daha da ortaya çıktıki beceremiyorlar, dün de gördük
Piero'da birşey dikkatimi çekti resmi büyütünce farkettim de. G.Saray'lı oyuncunun ayağından çekilen çizgi doğru ise neden aynısı Orduspor oyuncu içinde geçerli değil.
Birisinde kolunu uzattığı son noktadan çizilmiş diğerinde ise ayağından çizilmiş. Mantıksız bir çizim.
Öte yandan G.Saray'I tebrik etmek lazım 2-0'dan maçı aldılar.
Ordulu oyuncunun çizgisi omzundan çizilmiş, çünkü omuz oyun kuralları içerisinde nizami bir uzuv, Hakan Balta'nın ise vucudu dik; ayak, bel, omuz hepsi aynı hizada. Pieroda ben bir yanlışlık olduğunu bu yüzden düşünmüyorum.
atıldığı zaman yapamıyor zaten yasak. Geçen süper finalde atıldığı zamanda Hasan Şaş çıkmıştı. Eğer Ümit Davala konuşmadıysa para cezası gelir.
Ayrıca senin bu anti Fatih Terim tutumun nedir kardeşim? Galatasaray konularına yazacaksan komplekslerini bırak öyle gel. Attığın mesajları takip ettim bir kaç sayfadır sadece ortamı geriyorsun.
Binya'nın atıldığı pozisyon için sana katılıyorum. Ağır bir karardı. Daha sert girilen pozisyonlara sarı bile çıkmıyor maçlarda. Sırta basmalara falan. Yalnız Antep'in golünü atan zenci Veli'nin suratına dirseği geçirdi. Mutlaka atılması gerekiyordu oyundan onuda yazsaydın keşke. Süzen'in pozisyonunu ise hatırlamıyorum. Dediğin gibi kırmızılık bir pozisyon ise baya baya tartışılırdı o pozisyon hayret hiç tartışılmamıştı.
Her neyse Galatasaray'ı tebrik ederim. Muhteşem bir geriş dönüş olmuş.
Helal olsun. Takım ruhu, sinerji mükemmeldi.
Yalnız bu gaz futbolu iyi güzel de maçın başından bu kaliteli ayaklarla kontrolu saglamamız gerekirdi.
Yine de harika bir akşam yaşattılar teşekkürler çocuklar..
selcugun golu tribun cekimi
https://www.youtube.com/watch?featur...&v=ft7GdeWJzbw
[YOUTUBE="lUJLcK0m4pg"]Sneijder[/YOUTUBE]
Bu da Sneijder'in müthiş golünün tribün çekimi.
Efsane olacak bir macti. Gecen sene 2 0 geriden gelip 4 2 yendigimiz Samsunspor maci gibi bu sene sampiyonlugumuzda da ligin en onemli, en unutulmayan maci bu olucak.
Galatasaray ,Fatih Terim'in 2008 yilindaki Milli takiminin kopyasiydi dun. Bazen Fatih Terim'in motivasyon ve sinerji yaratmaktan baska onemli ozelligi olmadigini dusunuyorum.
Milli takım yine öyle olsa iyi. Hem taktik konusunda hem motivasyon konusunda yerlerde sürünüyor malesef..
Mesajımda yazının zaten Fener taraftarı tarafından yazıldığını söylemiştim. Ona inanmazsınız diye Erman Toroğlu videosu koydum. Yapabileceğim bir şey yok. Pierolar size göre doğrudur bilemem ben sadece kendimce artık kendi takımım lehine de olsa pieroları dikkate almıyacağımı dile getirmek istedim.
Ankaragücü, Göztepe, Türkiye U-21, Türkiye Milli Takımı, Galatasaray, Fiorentina, Milan..
Akdeniz oyunları, 1991 finalist, 1993 şampiyon. Avrupa Şampiyonası yarı finali 2008. Uefa Kupası, 5 Lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 3 Türkiye Süper Kupası, İtalya Kupası, İtalya'da devlet nişanı.
Bunlar için motivasyon ve sinerji yaratmak yeterli olmaz bence. Ülkenin en kariyerli ve en başarılı teknik direktörlerinden bir tanesi Fatih Terim ki bana göre en iyisi. Kariyerinde başarısızlıklar da var tabii ama örneğin herkesin ilk aklına gelen Milan macerası gibi. Başarısız olabilmek için önce gidebilmenin gerektiği Milan. :)
Fatih Terim'in tarzı farklıdır, Galatasaray'lılara sempatik, diğer takım taraftarlarına antipatik gelir. Transferlerde pek başarılı değildir, inatları, kaprisleri, hataları, egosu fazla ön plana çıkar bazen ama bugüne kadar yaptıkları da ortada. Sen yine iyi yazmışsın motivasyon ve sinerji yaratmak diye, çoğuna göre Fatih Terim sadece gazcı. Bu kadar kolay değerlendirmek.
http://d1302.hizliresim.com/16/u/kjjwu.jpg
Bu konuda daha net bilgisi olan var mı ?
Kural yeterince net zaten. Hocaya buradan da ceza gelecektir. Mühim olan hakemin raporu, sonuçta söz konusu biz olduğumuzda geçerli olan hakem raporu. Hakaret etmiştir diye yazarsa raporuna, hakaret, kural ihlali ve ertelenen 2 maçlık ceza ile en az 5 maç ceza gelebilir. O da çok iyi savunma yaparsak, sezonu bile kapattırırlarsa hocaya şaşırmam. Melo olayındaki haksızlıktan sonra herşeyi bekliyorum.
Tribüne gönderilen adam için geçerli değil o kural.
Hak mahrumiyeti ya da maç cezası olan için diyor.
Ertelenen cezasında bir daha tekrarlarsa 2 katı ceza alır falan gibi bir şey vardı. bu durumla falan hiç alakası var mı ?
2 katı olayı şehir efsanesi gibi duruyor. Ertelemenin gündeme gelmeme ihtimali de vardı, hakaret yazılmasaydı rapora farklı cezalar olacak, erteleme eklenmeyecekti ama hakem bana hakaret etti demiş galiba.Quote:
MADDE 105 - YAPTIRIMIN ERTELENMESİ
( 1 ) Aşağıda belirtilenler haricindeki disiplin yaptırımları ertelenebilir:
a) uyarı,
b) kınama,
c) hak mahrumiyeti.
( 2 ) Yaptırımın uygulanması en az bir yıl en fazla beş yıl süreyle ertelenebilir. İstisnai durumlarda bu sürenin uzatılması veya ilgili kişinin TFF yetki alanından çıkması halinde yaptırımın ertelenmesi mümkündür.
( 3 ) Erteleme süresi içerisinde, ihlalin tekerrürü halinde, yetkili kurul, kural olarak, asıl yaptırımın uygulanmasına hükmeder. Bu yaptırıma ikinci ihlal için öngörülen yaptırım eklenir.
En az 8 maç diyorlar bakalım .
@uAburak89
Teşekkürler bilgi için. bence de iki katı olayı falan şehir efsanesi gibi.
8 maç imkansız. 4-5 maç en fazla olur bence.
Hakaret varmıs ek olarak ertelenen ceza
Keşke hakemin suratına tükürseydi inip, onun cezası daha az :D
Fırat Günayer @firatgunayer 5 dakika 1)PFDK olayda 'Hakaret var' der ise,Terim,
4maç tedbire uymama (taktik verme) +
3maç hakaret + 2 maç ertelenen ceza
=9maç ceza alacak. SPORX
Fırat Günayer @firatgunayer 4 dakika 2) PFDK 'hakaret yok' der ise Terim, 4 maç
idari tedbire uymama (taktik verme) + 2
maç sportmenliğe aykırı hareket = 6 maç
ceza alacak SPORX
Hakaret + erteleme ile 8-9 olması çok zor. Tahir Kum karıştırdı ortalığı idari tedbir maddesine dayandırıyor iddiasını, senin eklediğin madde 83 mü geçerli yoksa Tahir Kum'un söylediği mi geçerli olacak karar çıkınca görülecek artık. Tabii bir gerçek var, tahkim kurulu kararından sonra nihai ceza belli olunca oluşacak gündem belli. Bir taraf az, diğer taraf çok veya adalet yerini buldu diyecek..
hakaret yok ki , kabadayi hakem cik 2. yaridada kotu yonet dedi ben hakaret goremedim goren varsa beni aydinlatsin biri.
Sporx'e pek güvenmeyin dedim.Çok yanıldılar bir çok konuda ancak doğruda çıkabilir 8-9 maç olursa şaşırmam.
Hakem hakaret olarak işlemiş olabilir cezasını ama asıl ceza alacağı nokta, Tribüne gönderildikten sonra oyun müdahale etmesi ki bu yasak.
https://pbs.twimg.com/media/BECr-0oCQAAzT4W.jpg
Bu müdahale + hakemin raporu + ertelenen ceza 8-9 maç gibi bi rakam telaffuz ediliyor..
11 maç versinler,sezonu kapatsın ha 8-9 ha 11 zaten 8-9 hafta gidecek olan takım 11 hafta da gider.