Printable View
Maça gidebilirim bakalım.
:D
Hedef 2 maçta 6 puan. Kazanırız bu maçı.
Her ne olursa olsun kazanmamız gereken bir mücadele, Abdullah Avcı son 2 maçtaki oyun anlayışı yine Fatih Terim ve Hiddink dönemindeki oyun felsefesini yansıtsa da umarım hazırlık dönemindeki ısıran takımı yine sahada görürüz.
Mutlaka kazanmamız gereken bir maç. İkincilik mücadelesinde en yakın rakibimiz Romanya olacaktır. Romanya'nın alacağı 1 puan bile onlar için çok iyi olur. Türkiye'de oynanacak maçlarda fire vermemeliyiz.
-------------Volkan----------------
GG - Semih - Ömer - Hasan
-------Topal -- Emre------------
Burak------Arda--------Caner (Sercan)
-------------Umut-----------------
Abdullah Avcı'dan bu şekilde bir ilk 11 bekliyorum. İlk 11 buna yakın olur.
Kim oynarsa oynasın, nasıl bir formasyonla sahada olursak olalım ne yapıp edip kazanmalıyız. Umarım ters bir sonuç çıkmaz bu maçta.
Volkan
GG - Semih - Egemen - Hasan
Selçuk - Emre
Hamit - Nuri - Arda
Burak
Bence en iyi kadro bu olur.
defans hattında fantezi yapmaya gerek yok bence. GG Egemen Ömer Hasan en iyi 4 lü. Semih çok kademe hatası yapıyor. Ömer veya Egemen'de sakatlık problemi olmazsa ikisi oynar.
Sıkıntılı bir maç olacak. Romanya, ülke futbolu olarak çıkışta ve zor bir rakip. Kazanırız umarım.
Romanya'da Nicolita vardı esmer, otoban yapıyordu kanadı o olsaydı hasan ali baya duman olurdu. Neyse Romanya'yı küçümsemek gibi saçma birşey yapmayız heralde zira aksine biraz büyütmemiz lazım takım olarak bizden daha iyiler. Galibiyet beklemiyorum. Çok iyi alan savunması yapıyorlar her zamanki açıklarımızı verirsek çok faydalanırlar. Maçta,oyunu rakip sahada oynuyormuşuz gibi gözükecek ama bizim hucum planlarımız,hucumdaki hızımız rumenlerin alan savunmasını delecek seviyede değil. Ayrıca bu maça da çok bileniyorlar onlar da grupta tek rakiplerinin Türkiye olduğun biliyorlar. Romanya bir bosna ya da belçika değil. Bu takımlar kadar yumuşak değiller, bizim gibi hucumu ağır oynayan, hızlı oynadığı zaman ise acayip pas hataları yapan bir takımın romanya karşısında işi zor, işin kötü kısmı ise rumenler bunun baya bir farkındalar,açıklamalarını okudugum kadarıyla.
Bizim takıma gelirsek,
Kale sıkıntı bence Volkan oldugu sürece sıkıntı. Bir tolga değil bana sorarsanız :)
Savunma hattı Ömer harici tandem savunmasını iyi oynayabilen adam yok.
Gokhan Gönül hucumdaki en büyük silahımız olacak çok formda ama savunmada bir o kadar etkili değil. SÜrekli hamle yapıp eksilme durumu oluyor.
Sol bek mevkiine hiç girimiyorum kanayan yara
Ortasahada Emre en buyuk kozumuz tekrar kendini buldu at madrid'te. En iyi oyuncumuz diyebilirim.
Nuri Şahin Liverpool'da çok çabalasa da milli takımda sorumluluk alabilen bir oyuncu gorunumde değil.
Selcuk İnan acayip formsuz malum sebepler.
Kanatlara inersek Caner'in oynaması çok iyi olur sol açıkta o da çok istekli ve formda
Arda milli takımda garip bir rol üstleniyor markajdan kurtulmak için surekli alan değiştiriyor ama topla bulusmak istedigi yerler cezasahasının cok yakınları, fizik olarak çok iyi ancak Abdullah Avcı onu fazla savunmanın içine atıyor orada savunma oyuncularıyla uğraşmaktan kendi oyununu oynayamıyor.
Aydın tunay sercan milli takım seviyesinhe oyuncular değiller.
Emre çolak 2.yarı oyuna girip etkili olabilir zira o da bu sezon cok formda.
Hamit iyi de oynasa kötü de oynasa sahada olması gereken isim. Lider vasıflı hocanın saha içindeki ajanı gibi.
İleride Burak fizik olarak henuz kendinde değil. Belki güçlü duruyor ama ağır kalıyor.Normalde çabuk bir oyuncu form tutunca daha yararlı olacaktır. Hiçbir zaman oyunu rakip alana yıkan takımların santraforu olamayacaktır.
Umut manu maçında yedigi tekmeden sonra suskun, kapalı kutu, süper de oynayabilir, sahada varlıgını da hissetmeyebiliriz.
Mevlut milli takım için yeterli bir oyuncu değil
Kısaca forvet hattında durumumuz iç açıcı değil.
Mehmet Demirkol'u dinlerken benim de aklıma takıldı, Volkan'ın omuz sakatlığı ne durumda ? Tekrarlama ihtimali ne derece yani, maçlarda rahatça atlayabiliyor mu sakatlık yaşadığı tarafa doğru. Volkan sakatlanırsa kalede sıkıntı yaşayabiliriz, diğer kaleciler kendi takımlarında yedek, Cenk Mcgregor'u kesemiyor, Mert de Volkan'ın yedeği, düzenli oynayan ve iyi bir kaleci olan Onur keşke alınsaydı kadroya.
Mehmet Demirkol , Onur olmalıydı diyor. doğru da diyor ama gerekçeleri o kadar saçma ki ; Onur olmalı diyenleri bile tereddüte düşürüyor. en az gol yiyen kaleci en iyi kaleciymiş :) Volkan ile ilgili bir bilgim yok ama bir sıkıntı olsaydı Aykut hoca Mert'i oynatırdı, riske etmezdi hiç.
O kısım zaten bir Mehmet Demirkol klasiği. :D
Romanya maçları bizim için hep zor geçmiştir, daha önce çok kez karşılaşmamıza rağmen öyle rahat bir galibiyet aldığımızı hatırlamıyorum. Bu maçı kazanarak, grupta ki bir rakibimizi psikolojik olarak azaltmalıyız. İki maç 6 puan demek kolay. Ama maç maç düşünüp önce bu maça odaklanmamız gerekiyor.
Onur en iyi zamaninda bile doru durust alinmadi kadroya.Simdide alinmasin nasilsa Volkan var.Oda olmadi Mert var muthis yetenek.
Abdullah Avcı da aynı şeyi söyledi Demirörenle. 6 puan muazzam olur ama 4 puana kimse kızamaz dedi. ben kızarım.
6puan almak bizim genetigimize aykiri zaten. Romanya'yi yenersek Macaristan macinda puan kaybetmemiz ustune iddaa oynarim
Maç öncesi veya maçta Volkan'a bir şey olmaz umarım. Yerine oynayacak kalecilerden biri kötü bir performans sergilerse, Selçuk yüzünden yaşadıklarını bu maçlar sonunda Onur yüzünden yaşayabilir.
Yapmayın Allah aşkına Volkan'ın tecrübesiyle Onur'unki bir mi ? Eyvallah Volkan'a birşey olduğu zaman Mert oynamasın Onur oynasın ancak Volkan varken de Onur oynatılmaz.Volkan'ın Avrupa'da ve uluslararası platformda oynadığı maç sayısı ile Onur'u karşılaştıralım.
Kimse şu durumda Volkan oynamasın, Onur oynasın demez zaten. Ülkenin 1 numaralı Türk kalecisi belli. Maç sayısı karşılaştırılması, Onur ve diğer kaleciler için yapılmalı. Burada bir haksızlık var.
Onurla Volkan'ı kimsenin kıyasladığı yok.Bir kere yaşları itibari ilede iki kalecininde maç sayısı tartışılma konusu bile olmaz.Ancak bu ülkede şu anda Volkan yoksa,sakat değillerse ya Onur da Tolga da olmalı kadroda.Takımlarında kadroya giremeyen adamlar alınıyorsa sıkıntı var.Bide Onur'la Mert'in falan maç sayılarını kıyaslayabiliriz diyor Avcı.Milli takıma her gelen istanbul sevdalısı olunca halkiyle diğer takımlarda oynayan adamlar az maç yapıyor.
Egemen,Selçuuk vs vs birsürü isim sayarım Anadoluda oynadığında alınmayıp İstanbul'a ayak basınca anında milli takıma çağırılan.Onur bir istanbul takımına giderse Milli forma garanti.Alınmadığında da dünyayı ayağa kaldırırlar.
Abdullah Avcı Mert ve Cenk tercihini savunurken saçmaladı zaten. Bu oyuncular 7 maçtır bizimle ded, bu mantıkla Emre Çolak ve Aydın'ın çağrılmaması lazım onlar da ilk defa milli olacaklar şans gelirse.
Onur'un Milli Takım'a çağrılması gerektiğini anlamak için Trabzonspor'lu olmaya gerek yok. Volkan 1. kaleci evet ama 2. kaleci Mert veya Cenk değil bence.
Onurun donusunde senol gunes bile endiseliydi durumdan. fazla abartiyorsunuz onur olayini. tolga sakatlanmasa kaleye gecebilecek miydi onur acaba trabzonsporda, bi de bunu dusunun. hatta avrupa macinda tolga oynayamayacagi icin oncesinde lig macinda mac eksigini gidermek uzere oynatmak zorunda kaldi sezon basi onuru senol gunes. mert ve cenk ne kadar ikinci kaleciyse onur da sakatligindan sonra aylardir 2.kaleci pozisyonunda takiminda. mehmet demirkol yine milleti gazliyor. abdullah avciyla bir problemi var galiba, anlayabilmis degilim ne yapmaya calistigini.
Semih ara sıra kademe hatası yapsa da en azından kritik müdahaleleriyle Galatasaray savunmasını ayakta tutan isim. Egemen ise şu anda Fenerbahçe'nin en çok tartışılan isimlerinden biri. Müdahaleleri fena olmasa da her an her türlü hatayı yapabiliyor. Özellikle baskı altındayken sürekli hata yapıyor. Semih her türlü tercih edilecektir.
Volkanın tecrubesini yerim. Kariyerinde oynadıgı maçların %40'ını kendi elleriyle rakibe vermiş bir kaleci. Tolga inter macına cıkarken cok mu avrupa deneyimi vardı. Bu işleri geçiniz. Avrupada oynadı tecrübesi var diye daha az yetenekli oyuncunun alınması kadar saçma bişey olamaz. Sabri'nin de süper Avrupa tecrübesi var ama adam yeteneksiz zorunluluktan oynamış falan filan. Bu bir ölçü olamaz. Sadece Onur alınsın diye söylemiyorum sırf göz önünde değil diye Sinan Bolat'a ne oldu? Avrupaysa Avrupa. Volkan'ın şu milli takımda kalede olması bile bizim için 1-0 geride baslamak demek. Sadece bu maç için konuşmuyorum ben, bundan öncekilerde de konuştum ve söylemeye devam ediyorum. Volkan Fenerbahce'de gs macı performanslarıyla ve İyi bir fenerli olmasından dolayı kalede. Baska bir kaleci olsa daha o Schalke macından sonra postalanmıştı.
Volkan'ın tecrübesini mi tartışacağız burada?Volkan şu anda dünya üzerinde en iyi 10-15 kaleciden biridir.Bana göre ilk 5tedir o ayrı.Sıkı Fenerli diye kalede mantığı falan çok saçma gerçekten,Volkan'ın oynadığı maçlar ortada.Bence Onur alınmalıydı milli takıma o da ayrı mesele ama Volkan'a böyle sallamak tam komedi.Sinan Bolat'da sağ diz yan bağlarından sakat olduğu için kadroda yok.
Yapma hocam gözünü seveyim konuya tek taraflı baktığın o kadar belli ki.Birileri ortaya birşey atıyor.Ülkenin en iyi kalecisi tartışma konusu oluyor.Volkan eli ayağı tuttukça milli takımın kalesini kimseye bırakmaz.Bundan önce de Rüştü için aynı şeyler geçerliydi.Bir takımın kalecisi herşeyidir zırt pırt değiştirilmez.İtalya'da belki Sirigu,De Sanctis,Frey daha yetenekli kaleciler ancak Buffon İtalya'nın "1 numarası" ve kimse tartışamaz.Saygılar (88)
Volkan çılgınlıgı almış başını gidiyor. Ben anlamıyorum arkadaşlar futboldan valla, gördüğüm belli izlediğim maç belli google'a volkan demirel yazsan komedi video çıkıyor bu kadar yeteneksiz hantal güven vermeyen kendine aşırı güvenli bir kaleci ve siz bunu burada savunuyorsunuz hele hele bir de rüştü ile kıyaslıyorsunuz. Olaylara farklı açılardan bakamıyorsunuz. Soruyorum ya o Schalke macında volkan değil de Enke olsaydı ne olurdu. A pardon o tip bir maç olmuştu di mi anında yol verilmişti şimdi hatırladım :) Volkan kaleci falan değil sırf fenerde oynuyor diye adamı dunyanın en iyi kalecileri arasına sokmuşsunuz. yok artık. Volkan bugun anadolu klüplerinin birinde ortaya cıkmış olsaydı ben yuzde yuz eminim istanbul'un yüzünü göremezdi. Yani bir Cenk bile olamazdı kendisi. Bu benim görüşüm olarak kalsın o zaman ben anlamıyor olayım farketmez. Milli takım kalecisi elbet zırt pırt değişmez ama daha yetenekli bir kalecin varsa artık kaleyi ona tslim edersin ve değiştirmezsin.Onceden Volkan'ı zorlayacak adam yoktu ama artık var.
Ayrıca Buffon konusuna gelirsek önce kendimden bahsedeyim. İyi derece italyanca bilir ve konuşur ve yazarım. 15 seneye yakın italyan futbolunu yakından takip etmişimdir. Hatta Italya'da yerel bir gazetede yazım bile çıkmıştır. Kısacası o saydıgın kalecileri de cok iyi tanıyorum fakat Buffon orada ismi sayesinde değil tamamen yetenegi sayesinde kalededir. Duzgun karakterli bir adam olmasaydı buffon şu anda Ya real madrid ya da Barcelona kalecisiydi ve bir kaç sene daha o görevde devam ederdi. Yani kısacası kusura bakma verdiğin örnek kesinlikle doğru değil sen de konuya Frey gibi fransız kalmışsın.
Evet maçların hepsini izlemediğim doğrudur. Ancak izlediğim 3-4 önemli maçta da Egemen savunduğunuzun aksine büyük takım oyuncusu değilim diye bağırıyordu resmen. Üstelik içinde bulunduğum bütün ortamlarda da oldukça eleştiri aldı, yani savunduğum fikir sadece benim fikrim değil, aşağı yukarı bütün Fenerbahçeli arkadaşlarımın da savunduğu bir fikir.
@davidvilla senin de bu yazdıklarında Fenerbahçe düşmanı olduğun çok net ortaya çıkıyor.Volkan'a yeteneksiz hantal güven vermeyen kaleci demen tam anlamı ile komedi.Futboldan anlamayan biri bunları dese eyvallah ama bunda kesinlikle art niyet var.Takmışsın Schalke maçına.Tamam rezil goller yedi ama ondan sonra müthiş bir çıkış yakaladı.En son Gladbach maçında Arango'nun pozisyonunu dünya üzerinde kaç kaleci kurtarabilir?Enke'nin gidiş nedeni sadece yediği 3 gol değil biraz araştır istersen.Psikolojik sıkıntıları sürekli vardı zaten.En son intihar etti
Kesinlikle Fenerbahce düşmanı değilim yanlış anlaşılmış. Diger yazılarımda gözüne takıldıgı zaman bakabilirsin. Gökhan Gönül'ün en büyük hayranlarından biriyimdir. İzlemeye doyamam. ALex'i de çok severdim. Tamam Fenerbahceli değilim ama Fenerbahce'den de nefret etmiyorum kesinlikle. Futbolda rakip takımdan nefret edilmesine tamamen karşıyım bununla ilgili yazılar bile yazdım. Tamamen Volkan Demirel üzerinden konuştum ben. Bugun Sabri milli takımda oynasın aynı şeyleri yazmazsam gel yüzüme tükür yani. Cok uzadı ama kısaca özetlemek isterim bence Volkan Demirel her ne kadar bir sürü maça çıkmış olsa da (tıpkı sabri gibi) ne fenerbahce gibi hedefleri olan bir klubun ne de milli takımın seviyesinde bir kaleci değil ve asla da olamadı. (Aynı yorum Sabri için de geçerli)
Not.Bu arada Enke olayını o günün şartlarında değerlendirirsen psikolojik sorunlardan dolayı falan gönderilmediğini hatırlarsın. O işler sonradan ortaya cıktı FB yönetimi de bunun arkasına gizlendi.Tamamen İstanbulspor maçındaki performansı yuzunden gönderildi o gunler dün gibi aklımda.
Robert Enke, Almanya'nın en iyi kalecilerinden biriydi. 2002'de kızı Lara'nın ölümünden sonra evlat edindiği Leila'nın da elinden alınacağını öğrenince dayamadı. Bunalıma girip geçen hafta bir trenin önüne atlayarak intihar eden kalecinin portresi...
2002 yılında Barcelona'ya imza attığında Robert Enke'nin hayalleri gerçek olmuştu. Dünyanın en iyi teknik adamlarından biriyle (Louis Van Gaal) çalışıp, dünyanın en iyi kulüplerinden birinde forma giyecekti. Kendisini dünyanın önemli kalecilerinden biri olarak görüyordu. Ama kaderin ona çizdiği yön hiç de öyle olmayacaktı. 11 Eylül 2002'de İspanya Kupası'nda Drittligist Novelda ile oynanacaktı. Eldivenlerini güvenle giydi ve sahaya çıktı. Ama şans onunla değildi, kötü bir günündeydi, karşılaşmayı 3-2 kaybettiler. O dönem Barcelona'da güçlü bir isim olan ve daha sonra Galatasaray'da da oynayan Frank De Boer soyunma odasında takım arkadaşlarıyla birlikte Enke'yi suçladı. Bundan etkilenen Van Gaal de, Alman kaleciye Barcelona'nın 1 numaralı formasını ligde sadece bir kez verdi. Oysa Benfica'da üç harika sezon geçirmiş, Arsenal, Manchester United ve Atletico Madrid onu istemişti. Ama kendi deyimiyle, "Avrupa'nın en zor kalesini" tercih etmişti. Korkmaya başlamıştı. "Ya kariyerimi kaybedersem ya bu maçta benim yüzümden kaybedersek" düşüncesi içini kemirip duruyordu. Bir yıl böyle geçti ve sonunda 2003 yılında psikiyatr Dr. Valentin Merkser'e başvurdu. Ağır bir depresyon geçiriyordu.
13 GÜNLÜK İSTANBUL MACERASI
Bu arada İstanbul'dan Christoph Daum'un telefonu geldi. Sevindi. Barcelona'da kendisini gösterememişti, kiralık olarak gideceği Fenerbahçe'de yeniden toparlanabilirdi. 10 Ağustos 2003'te sezona şampiyonluk parolasıyla giren Fenerbahçe'nin ilk maçı İstanbulspor'laydı. Sarılacivertliler maçın kesin favorisiydi, Enke'nin güvensizliği yine onunlaydı. Maçın sonunda, taraftarların attığı şişeler ve protestoları altında soyunma odasına gitti. O gün 3-0'lık yenilginin tek sorumlusu o olmayacaktı ama İstanbul macerası sadece 13 gün sürmüştü. Daum'a ağır ilaçlar aldığını söylemişti. Alman teknik adam da onun arkasında durmuştu. Ancak Enke ayrılmak istedi ve istediğini yaptı. Yine Barcelona'ya dönmüştü. Teknik direktör Frank Rijkaard'ın ona forma vermeyeceği artık kesindi. Ara transferde İspanya 2. Ligi takımlarından Tenerife'ye kiralandı. Burada şaşırtıcı şekilde kendisini iyi hissediyordu ve birçok maçı kurtarmıştı. Sezon sonunda Hannover kendisini isteyince sevindi ve hiç tereddütsüz "Evet!" dedi.
KAYNAK
Volkan konusunda söylediklerin beni çok şaşırttı.Hani sene 2005-2006 falan olsa neyse de Volkan bugüne kadar hem Fener'e hem milli takıma ne maçlar ne puanlar kazandırdı.Görüşüne saygı durmakla beraber fazlasıyla şaşırıyorum