http://i.imgur.com/QJMwhfm.jpg
Umarım yönetici arkadaşlar kızmaz ama totem amaçlı konuyu açayım dedim. :icon_biggrin:
http://i.imgur.com/QJMwhfm.jpg
Umarım yönetici arkadaşlar kızmaz ama totem amaçlı konuyu açayım dedim. :icon_biggrin:
Sen açmasan kimse açmazdı belki de, anketi de olsa iyi olurdu. Tek farklı galibiyet bekliyorum, zor olsa da inanmış durumdayız böyle ciddi rakipler bizi daha çok kamçılıyor.
Fenerbahçe iyi bir hazırlık dönemi geçirdi ama başka bir Ukrayna takımı Dnipro'ya yenildiler. Her iki yöne de gidebilir maç.
Alex'i kesersek oyundan gerisi gelir bence.Skor tahminim 3-1
fenerin işi çok zor macın ilk yarısı 0-0 bitmesi mucize oldu shaktar ın en az 3 net gol pozisyonu var. fener bu kadro yapısıyla oynarsa avrupa zor lig bile zor ileri kimi koyarsan koy sonuc olmaz ortasaha cok kötü josef mehmet ikilisi hic ileri oynayamıyor fenerde tamamen oyun diego ve nani nin teknik becerisine bakıyor suanda zaten ilk yarıda shaktar mehmet ve josef ikilisine hic baskı yapmadı tamamen diego ve nani üzerine yogunlasmıs durumdalar ve nani cok fazla top kaybı yaptı. fener orta sahasında iki yönlü bir oyuncu olsa cok farklı bir takım izleriz. iki defansif ortasaha olmasına ragmen shaktar inanılmaz bosluk bulup acaip goller kacırdı.
İlk yarı affalladı takım fakat ikinci yarı toparlardı , Topal'ın hatası dışında atak kısmında Shaktar yokları oynadı.. Meireles-Souza orta saha ikilisi olması lazım..
maç 0-0 bitti josef kesinlikle fener ayarında bir oyuncu degil. meireles oyuna girince mehmet in yerine fener biraz daha iyi gözüktü ve fernandao ile net bir pozisyon yakaladı ancak olmadı mac boyunca fenerin 2 tane gol pozisyonu vardı fernandao nun iceri cevirdigi pozisyon ve van persie nin vuramadıgı pozisyon. fener ilk resmi macı oldugu icin kötü olabilir ancak ortasahaya kesinlikle adam sart bu acıkca görüldü. shaktar istedigini aldı ilk yarı bir sürü pozisyon yakaladılar ancak ikinci yarı geri cekilip macı bitirmeye calıstılar onlarında sadece taison ile bir pozisyonu vardı ikinci yarı.
ikinci macta fener yine bu diziliş ile cıkarsa tur shaktarın olacaktır.
Kjaer tam bizim aradığımız adammış ya. Ben adama resmen aşık oldum, hasta oldum. Tamam iyi adam biliyoduk ama bir oyuncu bir takıma cuk oturur mu ya?
Kjaer de çok meziyet var çook.
En azından gol yemeden bitirdik maçı, ilk yarı çok kötü sonuçlar olabilirdi. Sağ kanadımız olmadan oynadık resmen, Caner de bütün ortaları saçma sapan yaptı. Bireysel performanslar ve sakatlıklar olabilir geçici durumlardır ama orta sahanın göbeğinde ciddi bir sıkıntı olduğu açıkça ortada. Ben genel olarak Souza'yı beğeniyorum ama bizim takım için gereksizdi. Bir de o maliyete alınacağına üstüne biraz daha verilerek daha kaliteli bir oyuncu da alınabilirdi. Orta sahanın göbeğinde top çıkaracak bir oyuncumuz olmadığı için mecburen kanatlara yöneliyoruz, orada da beklere çok iş düşüyor. Bugün 2 bekimiz de kötü olunca da bu şekilde rakibi açmakta zorlanıyoruz. Kjaer de harika bir defans, tek sıkıntısı kafa ile top karşılarken topu nereye indirdiğine bakmıyor genellikle. Shaktar istediğini aldı ama ben iyi oynadıklarını düşünmüyorum, deplasmanda bu maçın kopyası yaşanabilir. Biz geride beklesek bu seferde onlar gol atamayacak gibi duruyor. Deplasmanda bekleyip kontra kovalamalıyız, umarım Şener de cezalı değildir çünkü Gökhan uzun süre yok galiba.
topal ın josef den ne eksigi var ? bence fazlası bile var topal varken gereksiz bir transfer josef. bn gördügüm kadarıyla sadece bi kac top kesti onun dısında hic bir etkisi olmadı maca ne ileri pas yaptı ne sorumluluk aldı ama tam olarak defansif anlamda birsey yaptıgını da düsünmüyorum. topal ın yanına iki yönlü bir ortasaha oldu mu fener cok can yakar.
Cok pozisyon vermisiz saktar kotu oynsdi diyorsunuz ama herifler bir cok net pozisyonu harcamis 2 tanesini atsalar biz suan avrupa ligine konsantreydik
shaktar daha iyiydi macin genelinde..
Ben de Josef'in 8M edecek kadar olduğunu düşünmüyorum açıkçası, o paraya biraz daha katıp üst düzey bir oyuncu getirilebilirdi.
Bir de ben Meireles'i çok beğeniyorum.Dikkat ettim de, kimse yaptığı ideal 11'lerde bu adamı koymuyor.Bence kesinlikle ilk 11'de yer alması gereken isimlerden.
İlk yarı net Shakhtar çok daha iyiydi.Çok güzel organize oldular ve önemli pozisyonlar harcadılar.İkinci yarı Fenerbahçe toparladı ve maça ortak oldu.Ukrayna'daki maç çok zorlu geçecek, bu kadar yatırımdan sonra Şampiyonlar Ligi'ne kalınamazsa gerçekten yazık olur.
Bu arada, Fenerbahçe doping testi pozitif çıkan Fred'in oynatılmasıyla ilgili başvuru yapmış diyorlar, bakalım oradan da bir şey çıkacak mı.
belki bardağın dolu tarafından bakıyorumdur bilmiyorum ama takımı hücum dışında beğendim.
takım gerçekten çok iyi basıyor rakibe. fazla pres yapıyoruz ve bunu boşa yapmıyoruz. josef başta olmak üzere, diego,nani,fernandao hatta tabiri caiz ise bi' tarafını kaldıramayan(bana göre) sow bile pres yaptı.
savunma başımızı ağrıtacak. apaçık net ortada bu durum. kjaer ve bruno gibi iki yavaş stoper ile savunmayı orta sahaya kurmak intihar. bu durumdan vazgeçmeyecek gibi duruyor vitor ama acilen vazgeçmeli. takım birbirine inanılmaz yakın oynuyor. bu da geniş alana yayılıp hücum organizasyonu yapmamızı kısıtlıyor fazla top kaybına neden oluyor.
fernandao bu takımın şimdilik tek forveti. ne sow ne persie önümüzdeki 1 ay fernandao'yu yedek kulübesine oturtamaz.
genel olarak iyi, fakat şanssız bir gece geçirdi fenerbahçe tam anlamıyla.
takıntılarından vazgeçerse hoca bu takım çok iyi yerlere gelecektir.
Nani dün kötüydü ama arkasında Hasan Ali'nin oynaması sıkıntı olabilir. Zira Hasan Ali'ye zorda kalmadıkça pas atmamaya çalıştı.
Diego enfes oynadı. O da olmasa topu hiç ileriye götüremeyeceğiz.
Josef'i çok beğendim. Her takımda beğenilmeyen ama hocaların da mutlaka oynattığı görev adamları vardır ya kendisi işte tam olarak ondan. Ekstra hiç iş yapmadığı söylenmiş ama Matic'de Busquets'de ekstra iş yapmayan adamlar. Topal böyle değil, Topal daha defansif bir isim.
Ben tur için umutluyum, bakalım haftayı heyecanla bekliyoruz.
Zaten maç içerisinde Diego'ya bir not kağıdı geldi ya onun içinde Hasan'a pas atmayın yazıyomuş :n:
Kjaer çok iyide yanına hızlı adam şart, Alves'le olmaz bu iş, dün ilk pozisyonda rakibi yakalayamayınca indirdi gene aşağı
alves le alakasi yok hocanin sistemiyle alakali defans orta saha ve hücum hatti birbirine cok yakin oynuyor haliyle defans cizgisi önde olunca defansin arkasina iyi sarkabilen hizli bir forvet oldumu isi zor bu defansin.. pereira sacma sapan bir dizilisle oynatti takimi diego oynayacaksa tek forvet sart diego ile cift forvet olmaz ayni zamanda hücumcularin sürekli geri gelmesi de ileride cok büyük sIkinti yaratir kondisyon acisindan..
josef sahanın yıldızıydı ama bizim aradığımız adam değil bize 8 numara lazım
deplasmanda turu atlarız bence
Maç nasıl gidiyor ? İzleyen var mı .
Berbat gidiyor.
4-4-2 saplantısı ile bu hoca aralık ayını göremez..Verilen paralara yazık..
Sen geçen sene bu paranın yarısını harcasan ve adam gibi hoca getirseydin şimdi Ş.ligindeydin..Gerisi boş..Ben açıkçası ligden de umutsuzum..2 forvet diego ve nani OYNAYAMAZ
ismail kartal zamanındaki fenerden daha kötü bir fener.
bu hoca 6 mac sonra kovulur. ayrıca bu joseph i begendigini söyyleyenlere hayret icinde bakıyorum bizdeki yeteneksiz diye tabir edilen veli kavlak bile bu adamdan cok daha fazla ileriye top atıyor. aynı savunmayıda yapabiliyor.
mehmet topal varken bu adama verilen paralara cok yazık..
normal sonuc. hazirlik acisindan 1 ay onde, takim olma acisindan 10 yil onde olan bi takimdi shakhtar. daha kurada cektigimiz gun turu keybetmistik aslinda. vitorun da orantisiz hucum taktigi bu durumu pekistirdi.
Shaktar zehir gibi takım. Çok organize oynadılar. Kontraya çok iyi çıkıyolar.
Vitor Pereira'nın atılmasına kadar çok iyi oynuyodu aslında Fenerbahçe. Hoca atıldı üzerine penaltı gelince olay koptu zaten.
Pereira bence sahadan atılıcak kadar kötü bi hareket yapmadı ama oyuncu bu durumu kullandı hocayı attırdı bence. Genede gereksiz bi hareketti pahalıya mal oldu.
Tek maç ile hiçbir şey anlaşılmaz. Siz beğenmeyebilirsiniz ama gayet faydalı bir oyuncu bence.
Doğru düzgün izlemeden ona yeteneksiz, buna kötü, özet görüntüler ile transfer yapanlar. Türk Futbolu niye ilerlemiyor özeti.
6 maç ile kimse gönderilmez. Gördüğüm en boş yorum. Sezon başı herkes hazır olsa hiç kimsenin hazırlık kampı yapmasına gerek kalmazdı.
Bahaneler başlamış takım yeni kuruldu,sezon öncesi kampı yeni bitti hazır değildik falanlar. Senin takımın tarihinin en iyi kadrosunu kurmuş 45-60 dk arası hariç varlık gösterememiş,aldığın adamlardan Kjaer hariç çoğu dökülüyor sen sezon öncesine bağla işi ne güzel ya. Bu adamlar niye erken alındı o zaman ? Alınmasa da transferler geç geldi alışamadılar vs diyecektiniz ilginç.
İlk yarı bitmeden Sow'un net kaçırdığı bir gol vardı olsa çok değişirdi maç , sonra ikinci yarı 2 tane net daha kaçtı ki 2.yarıya çok baskılı başladık bir tanesi gol olsa maçın rengi değişecek sonrasındaysa Pereira'nın atılmasıyla takım çöküşe geçti ve ardı arkası kesilmeyen hatalarla fark 3'e çıktı.. Kötü bir tecrübe oldu lakin ben gelecek için umutluyum bu takım can yakar..
sezon bası hazır degil diyorsunuz da şampiyonlar ligi icin hazır olmayacak da ne icin hazır olacak bu takım geciniz bu tarz bahaneleri. ayrıca bir oyuncunun oyun tarzını 2 mac icin cok rahat anlayabilirsin joseph ne yaptı iki macta ? hep yan hep yan ben oyuncuya kötü demedim oyuncuyu begenmedigimi söyledim madem yan pas yapacak bir adam alınacaktı neden adam aldılar mehmet topal vardı takımda.. gereksiz transfer.
hoca konusuna gelirsek bu oyun yapısıyla oynarsa sezon ortası gelmeden kovulur bu kadar yatırım yapılmıs bir kadro arka arkaya puan kaybı yasarsa bu hocadan kaynaklıdır ve bence aziz yıldırım dayanamaz..
Öncelikle geçmiş olsun , sonuçta bu turu geçseydi Fenerbahçe sonrakinde elenirdi .
Güzel yazmış Erman
Saklanacak yazı ? Fotomaç ? 06 Ağustos 2015
Benim icin sezonun hic bir onemi kalmadi. Bir takim daha lig baslamadan sampiyonlar ligini kaybetmisse basarisiz olmus demektir. Lig ve diger kupalar sadece avuntu olacaktir. Hayirli olsun...
ben demistim ukraynada isi bitirir shaktar diye nitekim öylede oldu.. ne diyelim hayirlisi olsun..
Normal karşılıyorum elenmeyi. Sadece Fenerbahçe değil ikinci olan hangi takım olursa olsun elenirdi. Belki Galatasaray'ın bir şansı olabilirdi o da oyun kalitesinden falan değil UEFA sıralamasında biraz yukarıda olduğumuzdan daha kolay rakipler gelebilir diye(geçen seneki oyun devam ederse kimseyi eleyemeyiz de neyse). Onun dışında ikinci takımın ŞL bileti alamaması normal olan. Lig çok kalitesiz. İnşallah yabancı sınırının kalkışıyla biraz toparlanma olur.
Onun dışında hocaya falan yüklenmenizi de anlamadım. Takım adeta yeniden kuruldu. Teknik direktör de yeni. Takımı tanımaması normal. Biz Galatasaray'dan alışığız bu teknik direktör değişikliği sonrası saçma sapan oyunlara ama Fenerbahçe taraftarı alışık olmayabilir tabi. C. Daum sonrası takımı bilen Aykut Kocaman yine sonra takımı bilen İsmail Kartal geldi yanlış hatırlamıyorsam. Kadroda da dramatik değişiklikler yapılmadı. Ancak örneğin dünkü ilk 11'in 6'sı yeni oyuncuydu. Bence teknik direktörü eleştirmek için çok çok erken. Ligde de bir bocalama dönemi yaşayabilir Fenerbahçe derdim ancak lig kalitesiz olduğundan yıldız ayaklarla sonuca da gidebilir. Lig başlayınca görürüz artık.
Galatasaray'da gördüğüm oyunun iki yönünde de etkili olan bir orta saha oyuncusu eksikliği bence Fenerbahçe'de de var. Oraya bir adam alsalar iyi olur. Ya da Alper monte edilebilir.
Ben bu hocayı hiç beğenmedim. Sahada taktik disiplin 0'dı. Bu kadar disiplinsiz ve ne yapacağı belli olmayan bir taktikle başarı falan gelmez. Elinde pivot santrafor var, Nani gibi bir kanat oyuncusu var. Nani'yi ilerde serbest oynatıyorsun bir ara savunma önünden top falan cıkarıyordu.
Herşeyi geçtim bu takımın en önemli özelliği bekleri de oyuna katarak hücumu rakip sahaya yıkmasıydı. Sen DMC'yi ortadan kaldırıp, ön liberosuz bir şekilde oynamaya calısırsan ne top sendeyken şuurlu ve yavaş hücum edersin, ne de beklerini oyuna katabilirsin. Ligin en iyi hücum bekleri bu 4-4-2'imsi sistemde yalan olurlar. Dünkü maçta sol kanatta oynayan kimse de yoktu. Saçmasapan bir taktikti.
Kimse kusura bakmasında bu hocayla bu takım olmaz. Beklerini oyuna sokamayan, kimin ne oynadıgı belli olmayan, hücum organizasyonları beklerde oyuna katılamayınca ve çalışkan oyuncuların azalmasıyla tamamen sıfırlananan bir takım oldu Fenerbahçe. Ligde gelen geçenden 3-4 yerlerse şaşırmamak lazım. Öyle disiplinsiz bir taktik anlayışı var hocanın.
Performans bazında da Kjaer açık alanda aşırı panik. Ayrıca bir stoper için fazla hareketli. Bana güven vermedi. Egemen'le arasında pek fark göremedim. Genç olması dışında o paranın bahanesi yok bence.
Volkan zaten geçen sene büyük düşüş içerisindeyi aynı şekil devam ediyor. Yenen 3 golde de bireysel performans hatası var. Yabancı as kaleci kesinlikle şart ve yıldız bir kaleci transferi bekliyorum hezimeti unutturmak için.
Takım uyumuyla falana alakası yok tamamen hocanın yetersizliğini gözler önüne seren bir maçtı.
Bu takım hocanın oynattığı gibi 4-1-3-2 gibi dağınık bir hücum pres anlayışıyla oynarsa işi gerçekten zor. Ne bek katkısı, ne kanat oyunu. Hiç bir şey yok bu taktikte. Savunmayı da öne çıkarmaya çalışıyorlar ama bekler oyuna dahil olamıyor orta saha da kimse olmadığı için orta sahayı geçemiyorlar. Meireles balonuna da diyecek bir şeyim yok. Nasıl hala 11 çıkabiliyor benim aklım almıyor.
olmasi gereken bence şu'dur.
http://www.footballuser.com/formatio...erbahce_SK.jpg
Güntekin Onay: "Bir yanda 60 milyon euro'ya 3 yıldızını satan Shakhtar, diğer yanda 40 milyon euro harcayan F.Bahçe. Rakip zorlanmalıydı"
Artık Fenerbahçe bu noktadan sonra taktik yapısını oturtabilirse Avrupa Ligi'nde iyi işler başarabilir.Ama gel gelelim ŞL ile AL arasındaki maddi uçurum farkı yüzünden, Şampiyonlar Ligi'ne veda etmek çok büyük bir kayıp oldu.Bu kadro daha iyisini yapabilirdi.