Merak ettiğim bir kaç soru var.
1) Fm 2009 Dünya Genelinde Kaç Sattı?
2) Fm 2009 Türkiye Genelinde Kaç Sattı?
3) Türkiye Satışlarda Kaçıncı Sırada?
Bilgilendiren arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
Printable View
Merak ettiğim bir kaç soru var.
1) Fm 2009 Dünya Genelinde Kaç Sattı?
2) Fm 2009 Türkiye Genelinde Kaç Sattı?
3) Türkiye Satışlarda Kaçıncı Sırada?
Bilgilendiren arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
bilmiyorum ama en az türkiyede satıldığını umuyorum
türkçe yoksa parada yok!
para yoksa TÜrkçe'de yok
İşin doğrusu
TÜRKİYEDE PARA YOK!!!
Demek ki sonuç "yok"
Sıfıra sıfır elde var sıfır,yani. (=
dünya genelinde çıktığından beri iyi sattı buna dunya değilde avrupa desek daha iyi olur cunku asya ulkeleri bu tür oyunlar oynamıyor avrupada çıktıgı gunden itibaren avrupa satıs lıstelerinde ilk 10'a girdi hatta bazı internet sitelerince en iyi oyunlar arasında gösterildi.
türkiye en çok satılan 3. oyun diye biliyorum.
Bende bi ara türkiyede satılan oyunlar arasında o dönem 3. sırada idi.
oyunu almamaız için türkçe olması lazım ama!!!
türkçe olmayan oyuna bu kadar para verilmezki...
onlar satmıyorki türkçe yapalım diyo...
bizler niye alalımki türkçe yok diyoruz.....
kaybeden her 2 kesim oluyor...
o zaman bi teklifiim war...
ingilizceyide kaldırsınlar bakalım ingilterede yine aynı oranda satacakmı.....
satamaz o zaman türkçe fm yapmayıp türkiyede niye satmıyo diyemezler :director::director:;)
Kaybeden tek kesim biz oluyoruz maalesef. SIGames bu pazardan birşey kaybetmiyor. Hele ki FM2009 ile getirdikleri sistem ile orijinal oyun almak neredeyse şart oldu.
İngilizce'yi çıkarmak biraz ütopik bir teklif olmuş. Oyuna Türkçe koydurmanın yolu önce iyi bir pazar olduğunu kanıtlamaktan geçiyor. Yani koysunlar baksınlar satışlara demek manasız biraz. Gerçi ben sanmıyorum herkes orijinal alsa dahi Türkçe'yi koyacaklarına ya konumuz o değil. :)
İşaretlemiş olduğum yer yazının kritik bölümü.Bende sana katılıyorum orjinal alınmıyor, korsan çok vb, şeyler sadece bahane.
Bir dönem lacoste ürünlerinin taklitleri almış yürümüştü (ki şimdide bir çok ünlü markanın orjinalinden fazla taklidi vardır) ama lacoste türkiyede çok taklit (korsan) var ben çekiliyorummu dedi?Hayır.
Adamlar paşa paşa satışlarına devam ettiler.
Oyun içerisindeki dillere bir bakarsanız nufus'u istanbulun bile 5 te 1 etmeyecek ülkelerin dili oyunda varken türkçenin olmayışını hangi mantığa sığdırabilirsiniz?Ülkenin nüfusu 2 milyon bu oyunla ilgilenecek insan sayısı 1000 i geçermi acaba böyle bir toplumda?
Ticari mantığa sığmaz ama eğer bir topluma karşı anti bir tutumunuz varsa böyle şeyler olabilir.
onu bunu bilmemde Si oyunun türkçe yamasını ayrı olarak çkartıp satsa yine alırım o kadar gıcık oluyorum çevir çevir her şey ingilizce beynim döndü...
bazen başka dilleri seçeyim zaten anlamıyoru diyorum ingilizceye o kadar göz aşinalığım olmuş ki başka dile çevirince ingilizceyi arıyorum :D
elbarto aynen katılıyorum orjinal almakla Türkçe çıkarılmasının bir ilgisi çok fazla değil si'nin mantalitesi ile ilgili. Bunuda vieri bir konuda açıklamıştı...
sonuçta biz müşetriyiz ve satıcı sunduğu imkanlarla bizi almaya ikna edebilmeli. dünyanın hiçbir yerinde "önce pazar oluşsun sonra hizmet götürürüm" mantığı yoktur o adamların türkçe koyması bir yatırımdır ve risktir. şu var ki tutmazsa kayıpları öyle çok büyük olmaz ama tutarsa çok şey kazanırlar...
Türkler alsın sonra Türkçe koyarız diye bi mantık olamaz. Kendileri zarar eder. Amatörce bir bakıştır bana göre.
Türkçeyi koysunlar oyuna fiyatını da 10 - 15 lira indirsinler oyun yok satar Türkiye'de.
bu mesele direk arz talep meselesi... mesela bu sene FM 2009'u oerjinal olarak çoğu kişi alsaydı seneye bu oyunu yapanlar Türkiyede bu oyun satılıyor, Türkçe dil de koyalım diyebilirlerdi fakat onlara göre TR'de hiç satış yok :D sanıyorlar ki burada FM oynanmıyor :D maalesef ben dahil korsanlar çok :D orjinale para vermeye kıyabilsek daha iyi olur ama ben sabırsızlıktan dolayı netten oyunun çıktıgı akşam indirdim. yoksa verirdim parayı yani :D zaten 60 ytl'ye aldım sayırlı adsl parasına vurunca :D
Büyük şirketler önce yatırım yaparlar sonra yatırımın karşılığını bir şekilde alırlar.Bizde tam tersi Sigames Türkçe dil seçeneği koymuyor ve karşılık bekliyor.İlginç doğrusu.Benim anladığım Sigames'in Türkiye ile ilgili bir planı yok.
Arkadaşlar bende yeni başlık açmayım konuya benzer bir sorum var.Avustralya'da sizce ne kadardır oyun ?
Steam'den indirirsen 26,99$'a kadar düştü.
Türkçe yapmazlarsa oyun almayız
Oldu olcak oyunu dilsiz çıkartalım. nerde satarsa oranın dil desteğini ekleyelim.
Ne kadar ekmek o kadar köfte.
Önce alışveriş sonra fiş.
Önce bi türkçesini çıkart fişi bende hazır sigames :)
EA de olan zekanın gramı sigamesde olsaydı ihya olurlardı :S
Örnek crysis :)
Ticari mantığa sığmaz ama eğer bir topluma karşı anti bir tutumunuz varsa böyle şeyler olabilir.
aynen ben bu söylenilene katılıyorum...
onlar yaptı sizde yapın demek istemiyorum.
Demek istediğim adamlar türkçe çıkardı 2 haftada stoklar eridi. onbinlerce sattı.
sigames bunu görmek istemiyor.
Önce parayı alıp sonra yemeği getireyim diyor.
Oysaki önce yemeği getirirsin koyarsın müşterinin önüne. Yemeği beğenirsem bahşiş bile birakırım.
mesela ben bir alman araba firmasıyım. Türkiyede bursada yada çinde hindistanda benim arabam satılsın. ondan sonra gider orda fabrika açarım gibi bir mantık çok saçma.
Crysis'in satışlarından sonra da EA Games artık oyunlara türkçe dil desteğini koyabileceğini söyledi... kimse EA Games den türkçe oyun beklemiyordu ilk adımı onlar attı crysis adamlar için bir deneme oldu ve bence tuttu en azından şuna inanıyorum fm nin crysis'ten daha fazla oynayanı var...
önce alın sonra koyarız diye bir mantık yok bence.bkz. crysis ea gamesin oyunları önceden türkiyede çok mu orijinal satıyorduda crysise türkçe dil koydular ama koyduktan sonra ne oldu crysis satışları patladı.sigameste koysun ve görsün satışların durumunu satışlar artmazsa kaldırsınlar zaten türkçe dil dosyasının yeterince altyapısı var oyuna koysalar ne kaybederler
Arkadaşlar lütfen konuyu değiştirmeyelim.Konu, Football Manager'de neden Türkçe dil desteği yok değil ki ve böyle bir konu http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=3726 bu linkte var.
Bu arada Türkiye'de steam'den dolayı geçen seneye göre çok yüksektir.Türkiye'deki satış oranlarını Aral Game belirliyor ama Aral Game steam'deki satışıları listeye eklemiyor.
Sağlıcakla Kalın.
O formülü Papua Yeni Gine de uygulasalar oyun yok satar... Mantıklı düşünmeye davet ediyorum.
Ayrıca konumuz bu değil. "Sorularıma cevap verecek varsa eyivallah, yoksa hadi yallah" demek istiyorum sayın seyirciler ama bizim bir kurallarımız var bu kurallrı Rtük koyuyor.Onun için ceza almamak için diyemiyorum.
Reha Muhtar...
Arkadaşlar konu amacından çok saptı gerçekten. Lütfen konu dışı mesaj atmayın bundan sonra.
Bu arada oyun steamda 27$ mı olmuş? O fiyata alabiliyor muyuz. Yoksa ek birşeyler daha ödüyor muyuz?
Hazır alakalı konu varken sorayım :)
Kaybeden biz oluruz, yapımcı onlar. Oyunu zaten yapıyorlar bizim alışımıza göre Türkçe yaparlar. Sonuçta Tükrçe olduğunda oyun İngiltere'de, Fransa'da daha fazla satamyacak Türkiye'de satacak ve Türkiye'de oyun eğer şuan satılmıyorsa oyuna Türkçe ekleyip riske girmek istemezler.
olay tamamen ticari, yok ingilizceyi'de kaldırsınlar gibi ütopik, saçma şeyleri yabancı forumlarda falan yazıp ülkenin itibarını düşürmeyin sakın adamlar bize bir taraflarıyla gülerler. sigames in amacı doğal olarak daha fazla para kazanmak. onlar için korsan cenneti türkiye girecekleri maliyete değecek bir pazar değil ne yazık ki. bununda tek sebebi korsan.
geçen biri yazmış forumda si games in çıkardığı yama sadece orjinal oyunlarda çalısıyor diye verip veriştiriyodu ve bi daha (lütfedip) oynamıyacakmış neden korsanlarda çalışmıyormuş yama... bu kafa yapısında olursanız daha çok beklersiniz türkçe fm.
benim yazdığımı iyi oku...
türkiyede satmıyor o yüzden türkçe yok diyolarsa
ingilizceyi kaldır ingilterede sat bakalım dedim...
ingilizce fmi toptan kaldırın demedim...
kendi dilimle oyun oynamak istemek ülkemin itibarını düşürmez yükseltir!!!!!!!
bana ne taraflarıyla gülerlerse gülsünler ben onlara fm 2005 ten bu yana her organımla gülüyorumda ne oluyor...koskoca bi firma 1 yılında bile türkçe çıkaramıyorsa onlar bana degil ben onlara gülerim!!!!!:director::director::director::directo r::director:
Kimse Türkçe alınmış alınmamış önemsemiyor.
Siz onları önemsemezseniz, kimse sizleri önemsemez.
SI Türkiye Ligi çıkarıyor ise sizler için değil, Avrupa ülkeleri için sırf onlar oynasın diye yapılıyor, zira Türkiye'deki lig kalitesi arttı ve oyunda alternatif gerekiyor.Bu bir arcade değil, tamamen simulationa döndü, her sene daha fazla gerçekçilik isteniyor SI Games'ten.
Korsan kullanan ülkelere bundan sonra oyun satışı bile olmayabilir bence (bilgi yok, şahsi kanaatim).
Başta Çin..
Şahsınıza bir yorumum yok, lafım meclisten dışarı, genele söylüyorum.
İngiltere'de korsan oyun sattırmazlar, deneyen kişinin sonu hapis oluyor.Tek şansınız orjinal almak, internetten indirirseniz ABD menşeili bir grup var, dünyadaki tüm korsan yapıları takip ediyor, hemen tepenize biniyorlar çünkü yasa ile korunuyor, bu grup da takibini sağlıyor.
Bırakın korsan oyunu, karaborsa bilet satışına bile izin vermiyorlar.
Biletlerin çoğu home-grown taraftarlara aittir.Yani yıllardır üstüste kombine alan taraftarlara, bu taraftarların önceliği vardır, siz biletlerin çoğunu bulamazsınız, göremezsiniz bile.Abidik, gubidik yerlerin biletlerini bulabilirsiniz ancak, tabi o ana kadar bilet için önceden sıraya girmediğiniz ise.Az da olsa bilet var, tabi her takımın fanatik-holigan grubu var, onlardan bilet kalırsa :icon_biggrin:
beyler bence boşuna tartışmayın.madem demoda singapur bile oluyor Türkiye olmuyor madem türkçe dil olmuyor almayın orjinal oyun bu kadar basit."orjinal yoğun almak şart oldu" cümlesi çok saçma.bunu söyleyen kişi çıksın bikaç tane cd ci gezsin.adamlar oyunu isteyince korsanını veriyor(en azından benim gözlemim böyle)
Bir de bir şey sorabilir miyim Sigames bu oyuna Türkçe dilini eklerse ne kaybedecek yani tonlarca para mı gerekiyor Türkçe için ? Demişler risk almak istemezler falan =) ne bu milyon dolar yatırıyolar da ya satmazsa gider bu para mı diyolar ...
Yapımcı istese bedavaya bile getirir bu işi ...
kardeşim haklısın burda SI yı savunmak için bazı şeyleri abartmaya gerek yok dediğin gibi türkçe eklemek çok kolay ama türkçe eklense bile türkçeyi bahane eden insanlar yine de orjinal almazlar ben bundan eminim ve sadece bu oyun için söylemiyorum bu şartlarda ben de almam
Bakın arkadaşlar belki sizden yaşça fazlayım ama gerçek bir oyun tutkunuyun yaklaşık 2 yıl önçe aylık cıkan bir araştıma gazetesine yazdığım yazının bir bölümünü yayınlıyorum lütfen okuyun..
Dünya Müzik Endüstrisi Korsanların Elinde
Korsanlık müzik endüstrisi için bir kayıptır. Müzik endüstrisindeki, korsanlık sebebiyle oluşan kayıp satışlar, yapımcılar ve sanatçılar için düşük gelire, düşük kâra sebep olmaktadır.
Yapımcılar için yaptıkları yatırımın boşa gitmesi anlamına gelen korsan satışlar sebebiyle, bir yapım için yapılan yatırım yapımcılara geri dönmemektedir. Kendilerine profesyonel anlamda besteciliği, söz yazarlığını, ses sanatçılığını, aranjörlüğü, editörlüğü, yapımcılığı meslek edinmiş kişilerin gelirlerini gasp ederek, hiçbir vergi ödemeden paralar kazanan korsanlar, yasal yollardan üretilmiş olan yapımların önüne geçerek ucuz kopyaların satılmasıyla yapımcıların satışını sekteye uğratmakta ve ciddi ölçülerde gelir kaybına sebep olmakla birlikte haksız kazanç da elde etmektedirler.
Korsanlık nedeniyle bütün dünya müzik piyasası (kaset-CD gibi fiziki ürünlerde) her yıl yaklaşık 4 milyar Euro kaybetmektedir. Bu rakam Japonya ve ABD haricindeki tüm ülkelerin her birinin yasal satışlarından daha yüksek. Bu gelirin büyük bir bölümü organize suç örgütlerinin finansmanına gitmektedir.
IFPI Korsan Müzik Raporu’nda, üretilen korsan CD miktarı 1,1 milyar adet olarak duyurulmuştur. Bu, bütün CD-kaset satılışlarının üçte birinden fazlasının korsan olması demektir.
Korsanlık Uluslararası Suç Örgütleriyle Bağlantılıdır
Korsanlığın sınır ötesi boyutunun olmasıyla birlikte, uluslar arası alanda suç örgütleriyle bağlantısı IFPI tarafından ortaya konmuştur. Örneğin, Latin Amerika’da yapılan bir operasyonda polis gücüyle yapılan baskında 235 CD yazar, 1 milyon adet boş CD-R ve 500 bin adet kaydedilmiş CD yakalanmıştır. Bu tesisin, potansiyel olarak yıllık üretim kapasitesi 14 milyon CD-R’dır. Buradaki korsan üretimden elde edilecek kârın uyuşturucu kaçakçılığı ve fuhuş gibi organize suçlarda kullanılacağı anlaşılmıştır.
Bu nedenle korsanla mücadele etmenin uluslararası suç örgütleriyle de mücadele etmek anlamına geldiği bir gerçektir.
Türkiye fikri mülkiyet haklarının korunması açısından dünyanın gelişmiş ülkeleri düzeyinde bir yasaya sahiptir. Ancak yasanın uygulanmasına ilişkin çok önemli sorunlar mevcuttur. Bu nedenle de ülkemiz hiç hak etmediği halde uluslar arası platformlarda “korsan ülke” muamelesi görmektedir. Bu ayıbı ortadan kaldırmanın tek yolu yasanın eksiksiz uygulanması için gerekli adımların atılmasıdır.
Korsan Albümler Belimizi Büktü
Dünyada müzik edüstrisi tarihindeki en kritik dönemi yaşarken müzik şirketleri korsan yapımları krizin temel sebebi olarak gösteriyor.Sektör çalışanlarının sık sık tekrarladığı bir cümle var ;''korsan albümler belimizi büktü, albüm yapıyoruz ama korsanlardan dolayı albümlerimiz satmıyor...'' Bazı şirketler ve bazı şarkıcıların albümleri için bu tez doğru olabilir. Ama yine sormak lazım;''bandrollü albümünüz yirmibin adet sattı da korsan albümünüz beştüz bin adet mi satıldı?'' Bandrollü olarak 20.000 adet satılan bir albümün, ''korsan'' olmasaydı 500.000 satacağı düşünmek hayal olur .Dünyanın hiçbir yerinde bir albüm yirmi bin satarken korsanı beşyüz bin satmamıştır.
şimdi arkadaşlar bu muzikle ilgi diyecekler hayır bu dunya üzerinde cd'ye ne basılıyorsa onunla ilgili müzik ,film ,oyun,program.Hani istanbul kadıköy'de yazıcı oğlunun orda korsancılar varya işte onlara destek vermeyin artık kapıda polis dursa bile 3 adın ötede oyun var film var diye satış yapıyor bu insanlar sonra bize oyunlar neden türkçe cıkmıyor diye yakınıyoruz orginal al türkçe yayınlansın oyun bukadar basit ..
ben dün gittim 79 ytlye aldım :( napalım bu zevkten ayrı kalamazdık, ama biri aydınlatsın, orjinal aldım korsandan farkım ne ! bildiğim 2 fark var 9,02 yamayı kullabiliyorum, 2.si ise oyun içinde tatile çıkabiliyorum !!!
ee başka