1 ile 26 arası toplam 26 sonuç

Konu: Vederson: 'Fener haksızlığa uğruyor'

Default Vederson: 'Fener haksızlığa uğruyor'

Fenerbahçe'nin Türk vatandaşı olan Brezilya asıllı futbolcusu Gökçek Vederson, sarı-lacivertli takımın maçlarda haksızlığa uğradığını düşündüğünü belirterek, ''Fenerbahçe'nin özellikle penaltılık pozisyonlarda haksızlığa uğradığını düşünüyorum'' dedi.

Vederson, Fenerbahçe Gazetesi'nde yayınlanan röportajında, hakemlerin bazen 1-2 saniye içinde karar vermek zorunda kaldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Biz nasıl kendi takımımızı cezalandırmamak için hata yapmamak zorundaysak, onlar da aynı şekilde iki takımı kötü etkilememek adına dikkatli olmak zorundalar ama işleri çok zor. Fenerbahçe'nin bu konuda, özellikle de penaltılık pozisyonlarda haksızlığa uğradığını düşünüyorum. Örneğin Gaziantepspor'la yaptığımız Fortis Türkiye Kupası maçında, kale çizgisinden içeri giren topumuz gol olarak değer kazanmadı. Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçımızda da Aurelio'ya yapılan mutlak penaltıyı da vermeyen sanırım yine aynı hakemdi.'' ''Gaziantepspor maçında, sayılmayan golün nedeniyle sonradan hakemin senden özür dilediği doğru mu?'' şeklindeki soru üzerine Vederson, şunları söyledi:

''Hayır, böyle bir şey olmadı. Gaziantepspor maçının hakemi bana böyle bir
    söylemde bulunmadı. Ancak Kasımpaşa maçında böyle bir olay gerçekleşti. Maçta bana çok ağır bir faul yapıldı. Ancak sanırım hakem topa baktığı için bu faulü görmedi. Maç sonrası yanıma gelip 'Kusura bakma, sana yapılan faulü görmedim' dedi.''

''ROBERTO CARLOS BENİM İDOLÜMDÜ''
    Vederson, R. Carlos ile birlikte oynayarak, bir rüyasını gerçekleştirdiğini söyledi. Roberto Carlos ile birlikte oynarken ondan birçok şey öğrendiğini belirten Vederson, ''Roberto Carlos ile birlikte oynamam konusunda 'Bir rüyam gerçek oldu' diyebilirim. Roberto Carlos benim için bir idoldü. Bana birçok şeyi gösteriyor, hem de tecrübesini benimle paylaşıyor. Böyle bir şans yakaladığım için de ayrıca çok mutluyum'' dedi.

Vederson, Fenerbahçe'de oynadığı mevkiye alışmada zorluk çektiğini
    kaydederek, ''Tabii ki zorluklar oldu. Çünkü geride oynarken rakip kaleye yüzünüz dönük oluyor. Şimdi ise kaleye sırtım dönük oynuyorum. Ancak benim için asıl önemli olan takıma faydalı olma ve kazanma arzusudur. Ben bu arzuya sahibim. Bu da işimi kolaylaştırıyor. Kendi defansif özelliklerimi ve sert şutlarımı beğeniyorum. Ayrıca bizim takımda Edu ve Lugano da çok iyi defans oyuncuları'' diye konuştu.

''ZİCO'YU BABA GİBİ GÖRÜYORUM''
    Vederson, Fenerbahçe'nin Brezilyalı teknik direktörü Zico'nun sarı-lacivertli takıma gelmesinde çok büyük bir payı olduğunu söyledi.

Zico'nun futbol oynarken bir dünya yıldızı olduğunu dile getiren Vederson,
    şöyle devam etti:

''Zico, futbol hayatında hem Brezilya için hem dünya için büyük bir yetenekti. O bir dünya yıldızıydı. Şu an için teknik direktörüm olarak onu baba gibi görüyorum. Fenerbahçe'ye gelmemde onun çok büyük bir payı var. Roberto Carlos'la aynı takımda oynamakla rüyalarım nasıl gerçek olduysa, Zico'nun yönettiği bir takımda oynamakla da bir rüyam daha gerçek oldu.'' Vederson, takımda ağırlığın Brezilyalı oyunculardan oluşmasıyla ilgili bir soru üzerine, ''Özellikle sahada Brezilyalı oyuncuların alışık olduğu, topa sahip olma yüzdesine dayanan, pas yapan, bir futbol tarzı var. Bu nedenle takım içi uyum ve dil konusunda sorun yaşamıyoruz. Ancak bütün bu söylediklerim Brezilyalı olmayan diğer oyuncularımızla anlaşamadığımız anlamına gelmiyor tabii ki'' dedi.

''MİLLİ TAKIMDA AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA MÜCADELE ETMEK İSTİYORUM''

Vederson, hedefleri arasında Fenerbahçe'yi Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde üst tura çıkartabilmek ve Türkiye şampiyonu yapabilmek olduğunu vurgulayarak, ''Sanırım 2-0 kazandığımız PSV Eindhoven maçından sonra gruptan çıkmak adına çok önemli bir avantaj sağladık. İki maçımız var. Alacağımız 2 puan bizi hedefimize götürecektir. Aynı zamanda milli takımla da Avrupa Şampiyonası'nda mücadele etmek istiyorum'' dedi.

Terör olayları ve Türk halkının bu olaylara verdiği tepkilerle ilgili bir
    soru üzerine, Türk vatandaşı olan Vederson şunları söyledi:

''Ben de bu olayları üzülerek takip ediyorum. Bu terör ve savaş durumu çok
    alışık olduğum bir şey değil. Ben çok barışçıl bir insanım, ama ne yazık ki,
    dünyamızda hala böyle olaylar yaşanıyor. Umuyorum ki, bunlar en kısa zamanda son bulur. Zira duyduğum ve bildiğim kadarı ile Türk milleti barışçıl bir ulus. Ben de bir vatandaş olarak her şeyin en iyisine layık olduklarını düşünüyorum.''

Nesil
    2007
    Yer
    Ev

Saçmalamış, bir başkta takımda oynasaydı eminim ki orada da aynı açıklamaları yapardı..

Nesil
    2006

Türkiye'de bütün takımların hakkı yeniyor. O yüzden bunların üstünde durmamak gerek. Bizim beş yıldır hakkımız yeniyor. Son beş yılda üç kez şampiyon olduk. Önemli olan hakların yendiğin zamanda kazanabilmek.

Vederson milli takımı hak eden bir performans koyuyor bana göre. Umarım Avrupa 2008 gideriz. Orada da Vederson oynar.

Quote Originally Posted by Batuhan Önder View Post
    Türkiye'de bütün takımların hakkı yeniyor. O yüzden bunların üstünde durmamak gerek. Bizim beş yıldır hakkımız yeniyor. Son beş yılda üç kez şampiyon olduk. Önemli olan hakların yendiğin zamanda kazanabilmek.

Vederson milli takımı hak eden bir performans koyuyor bana göre. Umarım Avrupa 2008 gideriz. Orada da Vederson oynar.

5 yilin icinde elle atilan golleri hesaplamiyorsun galiba

Abartma istersen,ne 5 yili yahu ? Kendinizi büyük göstermek icin uydurulmus türlü bahaneler bunlar.

Fenerbahçenin geçen yıl hakkının yendiği doğruda bu yıl ben Fenerbahçe aleyhine fazla hata görmedim, Beşiktaş'ın aleyhine çok daha fazla hata yapıldı

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Fenerbahçe ks yenilgisini hakem hatalarına bağlayarak üzerini kapamak istiyor ama bide şuna bakın bu semihin attığı goldeki pozisyon

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

İyi ki Vederson Beşiktaş'ta değil ozaman.

Nesil
    2006
    Yer
    Fikstüre Bak..

Böyle bir açıklama yapması normal Fenerbahçe'den ekmeğini kazanıyor..Konuşursa takımı lehine konuşacak tabiki..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Quote Originally Posted by avniaker View Post
    Böyle bir açıklama yapması normal Fenerbahçe'den ekmeğini kazanıyor..Konuşursa takımı lehine konuşacak tabiki..

yani bende sana katılıyorum gecen haftada bobo hakem karısmazsa sivası yeneriz dedi.ki bence o çok daha büyük bi iddiaydı onun üstünde kimse durmadı ama fenerli oyuncu yada yönetici bisey soledimmi gunah keçisi ilan ediliyo

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by EmperoR View Post

5 yilin icinde elle atilan golleri hesaplamiyorsun galiba

Abartma istersen,ne 5 yili yahu ? Kendinizi büyük göstermek icin uydurulmus türlü bahaneler bunlar.
    İyi de bütün kulüplerin hakkı yeniyor dedim başta. Orayıda oku istersen.

Elle atılan golleri unutmadım. Ama diğer takımları 10-15 metreden atılan ofsayt gollerinide unutmadım. Hatalı kararlarla verilmeyen penaltılarıda unutmadım. Bütün kulüplerin hakları yeniyor. Ama biz gene şanslıyız. Haklarımız yense bile şampiyon oluyoruz...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by dnz009 View Post
    Fenerbahçe ks yenilgisini hakem hatalarına bağlayarak üzerini kapamak istiyor ama bide şuna bakın bu semihin attığı goldeki pozisyon
    Öyle fotoğraflar çekip pozisyonlar üzerinde konuşmak kolay. 26 cm bu . 1 snlik bir anda bunu görmek çok kolay değil Deniz.Bu Edu'nun pozisyonunda da geçerli. Bunu çoğu yanlış hakem kararlarında dikkate almalıyız.. Sonuçta o da insan.

Beşiktaş maçındada lehlerine kararlar çıktı... Hakemler bu sene ahım vahım kararlar vermiyor o kadar Fenerbahçe için. Gecen sene olsa tamam derdimde... Ama tabiki Vederson'da Fenerbahçe'de ekmek yiyor bu tarz açıklamalar yapması doğal... Son 4sezonda 3kez şampiyon Fenerbahçe oldu... Bu hakemlerle...

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Quote Originally Posted by Andriy View Post
    Öyle fotoğraflar çekip pozisyonlar üzerinde konuşmak kolay. 26 cm bu . 1 snlik bir anda bunu görmek çok kolay değil Deniz.Bu Edu'nun pozisyonunda da geçerli. Bunu çoğu yanlış hakem kararlarında dikkate almalıyız.. Sonuçta o da insan.
    o zmn öyle görmek kolay değilse gökhanın ofsyt denen iki pozsiyonunu ofsayt olmadığı halde görmesini biliyor neyse öylseine koydum ben bunu fb 2 gündür hekemlere bağırıp çağırıyorda

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

genellikle hakem hatalarının fb ve bjk aleyhine gs lehine olması çok enteresan

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by Fıratcan Alçınkaya View Post
    Beşiktaş maçındada lehlerine kararlar çıktı... Hakemler bu sene ahım vahım kararlar vermiyor o kadar Fenerbahçe için. Gecen sene olsa tamam derdimde... Ama tabiki Vederson'da Fenerbahçe'de ekmek yiyor bu tarz açıklamalar yapması doğal... Son 4sezonda 3kez şampiyon Fenerbahçe oldu... Bu hakemlerle...
    Ve hala memnun değiliz. Düşünün artık. Ve her seferinde de bu hakemlerle olmaz diyoruz.

Vederson son haftalarda formsuz, oynadığı oyuna baksın. Yöntemlerini beğenmesem de bu işlerle uğraşması gerekenler yöneticiler. Oyuncular hakemlerle uğraşmaya başlarlarsa çok şey kaybederiz.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Vederson işine baksın.Laf etmek için laf etmenin manası yok..
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Quote Originally Posted by 1502005 View Post
    İyi ki Vederson Beşiktaş'ta değil ozaman.

Değil mi ya o zaman ne diyecekti acaba

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Galatasaray hariç Fener,Beşiktaş ve bütün Anadolu takımlar büyük haksızlıklara magruz kalıyor.Artık yabancı hakemler gelsin..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Fenerbahçe ve Beşiktaş başta olmak üzere herkes haksızlığa uğruyor.Vedersonda çıkıp BJK haksızlığa uğruyor diyecek değil ya

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by Batuhan Önder View Post

5 yıldır hakkınız mı yeniyor? 2 yıl önce şampiyon olduğunuzda böyle demiyordunuz ama. Size fazladan verilen, bizden alınan puanların haddi hesabı yoktu. İşinize geleni söylemeyin.
    Ayrıca 2. paragfara da katılmıyorum. Vederson milli takım düzeyinde bir oyuncu değil. Özellikle Inter maçında topu her aldığı yerden şut çekmesi hoşuma gitmemişti. Vederson kendi için oynuyor. Takım için değil.

Quote Originally Posted by sonOsmanLI View Post
    genellikle hakem hatalarının fb ve bjk aleyhine gs lehine olması çok enteresan
    FB aleyhine ne hata oluyor bu yıl Allah rızası için birri açıklasın. BJK aleyhine oluyor, kabul ediyorum. Ama FB lehine hata olmuyor değil. Carlos'un hakeme attığı su, BJK maçı vs... Ayrıca, hakemler bizim lehimize düdük çalmayı bırak, normal düdükler çalsaydı , şimdiye kadar her maç rakibimiz 10 kişi kalırdı. Hep işinize geleni konuşuyorsunuz. Lincoln'e, Barış'a, Arda'ya atılan kasti tekmeleri gözardı ediyorsunuz.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by büyükpivot View Post
    5 yıldır hakkınız mı yeniyor? 2 yıl önce şampiyon olduğunuzda böyle demiyordunuz ama. Size fazladan verilen, bizden alınan puanların haddi hesabı yoktu. İşinize geleni söylemeyin.
    Ayrıca 2. paragfara da katılmıyorum. Vederson milli takım düzeyinde bir oyuncu değil. Özellikle Inter maçında topu her aldığı yerden şut çekmesi hoşuma gitmemişti. Vederson kendi için oynuyor. Takım için değil.

FB aleyhine ne hata oluyor bu yıl Allah rızası için birri açıklasın. BJK aleyhine oluyor, kabul ediyorum. Ama FB lehine hata olmuyor değil. Carlos'un hakeme attığı su, BJK maçı vs... Ayrıca, hakemler bizim lehimize düdük çalmayı bırak, normal düdükler çalsaydı , şimdiye kadar her maç rakibimiz 10 kişi kalırdı. Hep işinize geleni konuşuyorsunuz. Lincoln'e, Barış'a, Arda'ya atılan kasti tekmeleri gözardı ediyorsunuz.
    İlk paragrafından başlayayım, Fenerbahçe şampiyon olduğunda da bu hakemleri istemiyoruz dedi. Yani işimize geldiği gibi konuşmuyoruz. Hep aynı şeyi söylüyoruz.

İkinci paragrafına gelirsek, bu hakemlerden, bu federasyondan siz de memnun değilsiniz sanırım. Kimse istemiyorsa nasıl seçildi peki bunlar?

Nesil
    2005

Asıl haksızlığa uğrayanlar yıllardır anadolu külüpleri ..

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by büyükpivot View Post

Biz 15 yıldır Ulusoy İstifa diyoruz. En baştan beri. Kararımız hep aynı. Ama şampiyon oluncada dedik. Olmadığımız zamanda. Biz hep haklardan bahsettik. Bu sezon kim şampiyon olur bilmiyorum ama biz olursak gene o gün diyeceğiz Ulusoy istifa diye. Takımlarımızın hep hakkı yeniyor. Ama hiçbir zaman eşit yenmiyor.

Bu kendine güveni var demektir. Inter maçında boş şut çekseydi zaten istenmeyen adam ilan edilirdi. Kendine güveniyor. Yakında takım oyunun önemini kapsar.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Siz sadece mevcut federasyondan bahsediyorsunuz. Ben Levent Bıçakçı federasyonunu da içine katıyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Birde şöyle bir şey var.Fenerliler biz hep Ulusoy istifa dedik diyor.Hatta Levent Bıçakçı dönemindede onun bırakması yönünde baskı yaptık diyorlar.Hatta Batuhan abi 15 yıldır istifa etmelerini söylüyoruz dedi.Ama ben nedense hiç hatırlamıyorum 2003-2004 sezonunun 2.yarısında federasyon istifa etmeli diyen Fenerbahçeli..Anelka dönemimde elle atılan goller felan o zaman hiç hatırlamıyorum Fenerlilerin federasyon istifa diye bağırdıklarını.. Herhalde ben yanlış hatırlıyorum..

Birde şu var.Biz şampiyon olduğumuzdada Ulussoy istifa diye bağırıyorduk deniliyor.Geçen sene kastedilerek..Onun nedenleride çok açık.Baktınız şampiyonluk elden gidiyor..Bir kıyamet kopardınız.Yok ligten çekiliyoruz falan..Sonrada şampiyon oldunuz.Sonra sesiniz çıkmasa zor duruma düşecektiniz.Ondan sonra her seferinde gelmiş biz her zaman Ulusoy'a karşıydık diye olaylardan kendinizi sıyırıyorsunuz..

Zaten Ulusoy istifayı ne ciddiyetle söylediğiniz bile tartışılır geçen sene şampiyonluktan sonra.Şöhretler karması maçında bile yapılan hakem hatalarından sonra Ulusoy istifa diye bağırıyordu Fenerliler stadda..
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Ohoo Şemsi, sen stadda bağırmayla Ulusoy'un istifası isteniyor diye düşünüyorsan yanılıyorsun. Aziz Yıldırım'ın beyanatlarına bakabilirsin. Pek konuşan biri değildir, ayda 1-2 açıklama yapar, onlarda da kesin Ulusoy'a değinir. Bu da yıllardır böyle, taraftar 2 sezondur bağırıyor olabilir ama yönetim yıllardır konuşuyor.

Madem Ulusoy ile şampiyon oluyoruz o zaman hiç gitmesini istemeyelim, daha iyi olmaz mı? Bir tek geçen sene demişsin, benim aklım almıyor o zaman; Ulusoy gitsin diyoruz, şampiyon oluyoruz, sonraki sezon tekrar Ulusoy gitsin diyoruz. Bu da şampiyon olduğumuz halde Ulusoy'un gitmesini istediğimiz anlamına gelmiyor mu?

Başka birinden beklerdim ama senden bu tarz bir mesaj beklemezdim Şemsi. Daha da buraya yazıp işi büyütmek istemiyorum. Ulusoy'dan yıllardır memnun değilim ve artık Türk futblunu bırakmasını istiyorum.

(Not:Norveç'i yenersek Ulusoy yine kendisi zafer kazanmış gibi davranacak ve ben başarılıyım diye ortalarda dolaşacak. Milli takım inşallah kazanacak ama bu başarıyı Ulusoy sahiplenmemeli.)

Mesaj Yetkileri