1 ile 13 arası toplam 13 sonuç

Konu: Malezya'da zafer Raikkonen'in

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Default Malezya'da zafer Raikkonen'in

Malezya'da zafer Raikkonen'in

Formula 1 2008 Sezonu'nun ikinci yarışı Malezya Grand Prix'si Sepang Pisti'nde büyük bir mücadeleye sahne olurken, zafere Ferrari pilotu Kimi Raikkonen ulaştı. 56 turun sonunda yarışı birinci bitiren Raikkonen böylelikle kariyerindeki 16. şampiyonluğuna ulaştı. BMW Sauber pilotu Robert Kubica ikinci, Mclaren pilotu Heikki Kovalainen ise üçüncü oldu.

Dördüncü Toyota pliotu Jarno Trulli, beşinci McLaren pilotu Lewis Hamilton, altıncı BMW Sauber pilotu Nick Heidfeld, yedinci Red Bull pilotu Mark Webber ve sekizinci Renault pilotu Fernando Alonso oldu.

Dün yapılan sıralama turları sonrası Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa 1:35.748'lik derecesiyle pole pozisyonunun sahibi olurken, yarışın 30. turunda spin atarak yarış dışı kaldı. Toro Rosso pilotu Sebastian Vettel ise 39 turun sonunda yarış dışı kalan bir başka pilot oldu.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Kovalainen sezona tam tahmin ettiğim gibi başladı. McLaren ile anlaştıktan sonra büyük bir çıkış yapacağını tahmin etmiştim. Bu şekilde performansını sürdürürse Sene sonunda ilk 4'te ye alacaktır.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Şampiyon olucaz yine bu sene Kimi araba sağlam olduğu zaman yaptığı şeyleri tekrarladı sadece

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Go Kimi Go ! Arabada arıza yasamadığı sürece Kimi yi gececek pilot tanımıyorum (:

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Go Hamilton Go

Hamilton geçen seneki gibi Cesur yarışırsa Bu sene şampiyon olabilir.

Bu sezon başka bir süprizde Kubica'dan bekliyorum ben. Çok yetenekli bir pilot olduğunu düşünüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Go Kimi Go aynen devam sezon sonu Massa biraz daha şanslı olursa şampiyon olacağız.
    Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Go Cilgin Finli Go

Räikkönen'i durduracak adam Nico Rosberg olabilir, ama bu yil degil..

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Ferrariden bekLenen başarı sonunda geLdi. Tabi bu sezon BMW Sauber Lerin de performansLarı dikkat çekici.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

arkadaşlar ben formula 1 i yaklaşık 12 senedir takip ediyorum...Schumi nin Ferrari ye ilk geldiği yıldan beri ve en küçük ayrıntıları bile atladaman okuyorum...Yorumlarınızı okuyunca kendimi tutamayıp yorum yapmak istedim...

Quote Originally Posted by _BeeTLeJuiCe_ View Post
    Kovalainen sezona tam tahmin ettiğim gibi başladı. McLaren ile anlaştıktan sonra büyük bir çıkış yapacağını tahmin etmiştim. Bu şekilde performansını sürdürürse Sene sonunda ilk 4'te ye alacaktır.
    kovalainen zaten yetenekli bir pilottu...Reno nun geçen seneki kötü performansı onunda F1 deki kariyerinin ilk yılını olumsuz etkildi...Onun için Mclaren ya da Ferrari ye geçen her pilot yetenekli olmasa bile üst sıralara oynayacak bir araca sahip olduğu için ki buda hızlı ve dayanıklı bir araç demektir...Yarışları, sıralama turlarını ve antremanları lider konumda ya da ilk 3 ün içinde bitirmesi normaldir...

Go Hamilton Go

Hamilton geçen seneki gibi Cesur yarışırsa Bu sene şampiyon olabilir.

Bu sezon başka bir süprizde Kubica'dan bekliyorum ben. Çok yetenekli bir pilot olduğunu düşünüyorum.
    Hamilton geçen sene cesurca yarışmadı...Altındaki aracın limitleri içinde yarıştı ve kazandığı yarışların neredeyse hepsini önde başladığı gibi bitirip kazandı ve neredeyse geçen sene sollama yaptığınıda söylemek imkansız...Benim hatırladığım tek sollaması Raikonen i Monza da geçmesiydi ki Rai de bir gün önce 350 km hızla giderken aracın kontrolünü kaybedip bariyerlere çarpması ve hafif olarak boynunun incilip yarışa öyle çımasıydı...Doğal olarak tedirgin bir pilotu geçmek çok normaldir...Dünkü yarışa bakacak olursak yarış boyunca ilk yarıda Webber in arkasında tabiri caizse egsozun dibinde giderken hiç bir atak girişiminde bulunmadı...Webber i pitlerde geçti ve sonra Trulli nin arkasında seyretmeye başladı ve onuda geçmek için hiçbir atak ve gayret sarf etmedi...Eğer cesurca yarışmak buysa Rai neler yapıyor bilemem...

Hamilton F1 kariyerine doğru zamanda doğru yerde başladı...Sadece avantajı buydu...Alonso takıma geldiğinde 0.8 saniyeye yakın bir hız kazandırmıştı takıma ve Ron Dennis bu ikiliyi yönetmekte başarılı olamadı...

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Ferrariden bekLenen başarı sonunda geLdi. Tabi bu sezon BMW Sauber Lerin de performansLarı dikkat çekici.
    BMW geçtiğimiz sezonda Ferrari ve Mclaren arkasındaki grubun başını çekiyordu...Yani bu sezon yaptıkları normal ve tesadüf değil...Şaşırtıcı olan sadece kış testlerini olumsuz geçirmeleriydi ki müthiş atılımla bunu bertaraf etmeyi başardılar...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Pek Kuvvetli bir hafızamın olduğunu söyleyemem o yüzden geçen sene yarış içerisinde yaşananları net olarak hatırlamıyorum ama ben Hamilton'ın gerektiği kadar cesur olduğunu düşünüyorum. Ayrıca McLaren aracınının en üst sınırlarını zorladığını da düşünüyorum.

Kovalainen içinde benzer şeyleri daha basit, ayrıntısız şekilde yazdım. Araç zaten iyi, pilot da yetenekli başarı elbet gelecektir. Ayrıca bu sene Massa'dan daha iyi bir performans göstereceğine inanıyorum.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

BMW nin performansının bana şaşırtıcı geLmesinin sebebi dediğin gibi bu kış hep kötü dereceLer eLde ettiLer. Sezona hazır görüntü sergiLemediLer ama yarış dönemi iLe birLikte iyi gidiyorLar ve bunu istikrarLı oLarak devam ettirirLer ise Ferrari ya McLaren Lardan birisini geçebiLirLer.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Pek Kuvvetli bir hafızamın olduğunu söyleyemem o yüzden geçen sene yarış içerisinde yaşananları net olarak hatırlamıyorum ama ben Hamilton'ın gerektiği kadar cesur olduğunu düşünüyorum. Ayrıca McLaren aracınının en üst sınırlarını zorladığını da düşünüyorum.

Kovalainen içinde benzer şeyleri daha basit, ayrıntısız şekilde yazdım. Araç zaten iyi, pilot da yetenekli başarı elbet gelecektir. Ayrıca bu sene Massa'dan daha iyi bir performans göstereceğine inanıyorum.
    Tabi senin düşüncene saygım var...Ama benim gibi düşünenlerin sayısı epeyce fazla F1 çok yakın takip edenler içinde...

Massa ya gelince menajerinin Jean Todt un oğlu olduğunu hatırlatmak isterim...2 yarışdır yaptığı hatayı Sebastain Bourdais yapmadı henüz...Neden çekiş kontrolsüz F1 istemedi belli oldu...Kabiliyet yok pasif bir araç kullanışı var...Yüksek devir ve küçük viteste virajları dönünce arkada downforce kaybı oluyor buda aracın spin atması demektir...İlk yarşıda bu sebepten ikinci yarıştada bordürlere çarptığı için...bu yaptıklarını çaylak pilotlar bile yapmıyor...Benim tahminim sözleşmesi bitince Nico Rosberg ya da sözleşmesinin bitmesini beklemeden Fernando Alonso dahil olacak takıma...

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Fernando ALonso zaten Listede iLk sırada. Ferrari Massa nın böyLe şeyLer yapmasını bekLiyor. TorpiL sayıLacak bir konumda oLduğu için geçen sezonda hiç de hafife aLınmayacak yarışLar çıkardığı için ALonso McLaren dan ayrıLır ayrıLır geçemedi. Bu sezon ortası oLmadı geLecek yıL Fernando hak ettiği markada hak ettiği yerde oLacaktır.

Mesaj Yetkileri