1 ile 24 arası toplam 24 sonuç

Konu: En çok puan toplayan Galatasaray

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Default En çok puan toplayan Galatasaray

En çok puan toplayan Galatasaray

Galatasaray, 50 yıllık puan cetveli göz önüne alınarak yapılan değerlendirmede en çok puan toplayan ve galip gelen takım unvanını elinde bulunduruyor. Son 5 sezonda ise Fenerbahçe’nin üstünlüğü dikkat çekiyor.

NTVSPOR ve Ajanslar
    Güncelleme: 12:07 TSİ 18 Ağustos 2008 Pazartesi

Turkcell Süper Lig'de 51. sezon için geriye sayım başlarken, 1959 yılında başlayan Birinci Lig'de,
    şimdiye kadar 50 sezonda 66 farklı takım mücadele etti.

Eski adıyla Birinci Futbol Ligi, yeni adıyla Süper Lig'e en çok takım veren il İstanbul oldu. Bugüne dek 16 takımı Birinci Lig'de mücadele eden İstanbul'u, 9 takımla Ankara izliyor.

GALATASARAY BİR ADIM ÖNDE
    Galatasaray, geride kalan 50 sezon göz önüne alınarak yapılan değerlendirmede, puan cetvelinde zirveye oturdu.

Sarı-kırmızılılar, oynadığı bin 630 lig maçında 2 bin 731 puan toplayarak, Birinci Lig'in en çok puan toplayan ekibi olurken, ezeli rakibi Fenerbahçe'nin 1 puan önünde yer aldı. Fenerbahçe ise bin 630 maçta toplam 2 bin 730 puan elde etti.

Puan sıralamasında Beşiktaş 2 bin 641 puanla 3., Trabzonspor ise bin 817 puanla 4. sırada yer aldı.

EN ÇOK KAZANAN GALATASARAY
    50 yıllık geçmişi bulunan Birinci Futbol Ligi'nde toplam bin 630 maç yapan 2 takımdan Galatasaray, aldığı 922 galibiyetle, ezeli rakibi Fenerbahçe'den 3 galibiyet fazlasıyla ilk sırada bulunuyor.

Galibiyetlerde Fenerbahçe 919 ile 2., Beşiktaş ise 875 ile 3. sırada yer alıyor.

GOL YOLLARINDA EN ETKİLİ FENERBAHÇE
    Birinci Futbol Ligi'nin 50 yıllık geçmişinde en çok gol atan takım unvanına Fenerbahçe sahip oldu.

Sarı-lacivertliler, toplam 2 bin 848 gol kaydederken, Galatasaray ise 14 gol geriden 2 bin 834 gol ile ezeli rakibini izledi. Beşiktaş'ın gol sayısı ise 2 bin 601.

SON 5 SEZONA FENERBAHÇE DAMGA VURDU
    Süper Lig'in son 5 sezonunda ''3 Büyükler'' arasında yapılan değerlendirmede Fenerbahçe büyük bir puan farkıyla birinci sırada yer aldı.

Sarı-lacivertliler, son 5 sezonda yapılan lig maçları göz önüne alındığında 380 puan toplayıp, ezeli rakibi Galatasaray'ı 32 puan geride bıraktı.

Son 5 sezonda Fenerbahçe 3, Galatasaray ise 2 kez şampiyonluğa ulaşırken, Beşiktaş ise bu dönemde mutlu sona ulaşamadı.

Siyah-beyazlılar, son 5 sezonda topladığı 319 puanla, Fenerbahçe'nin 61, Galatasaray'ın ise 29 puan gerisinde kaldı.

SÜPER LİG’İN YENİ EKİPLERİ
    Kocaelispor, Antalyaspor ve Eskişehirspor geçen sezon Bank Asya Birinci Lig'de gösterdikleri başarının ardından bu sezon Turkcell Süper Lig'de mücadele etme hakkı kazandı.

Antalyaspor 1, Kocaelispor 5, Eskişehirspor ise 12 sezon sonra Turkcell Süper Lig'de oynamaya hak kazandı.

ANKARAGÜCÜ EN ÇOK KATILANLARDAN
    Eski adıyla Birinci Futbol Ligi, yeni adıyla Süper Lig'e ''3 Büyükler'' olarak anılan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın ardından en çok katılan takım Ankaragücü oldu.

''3 Büyükler'', geride kalan 50 sezonda da ligde yer alırken, Başkent'in köklü ekibi Ankaragücü ise 45 kez ile 4. sırada yer aldı.

Ankaragücü'nün ardından ise İzmir ekibi Altay 41 kezle ligde en fazla mücadele eden 5. takım olarak dikkat çekiyor.

28 BİN 404 MAÇ OYNANDI

Birinci Lig'de geride kalan 50 sezonda toplam 28 bin 404 karşılaşma oynandı.

Bu karşılaşmalarda 10 bin 96 galibiyet, 8 bin 212 de beraberlik elde edilirken, toplam 34 bin 443 gol atıldı.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

En yi olan en önde oLur.

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Quote Originally Posted by uAsamet91 View Post
    En yi olan en önde oLur.
    1 puanla

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by EreN View Post
    1 puanla
    Sonuçta

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Geçmiş gelecek..birşey değişmemiş..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul- Samsun- Isparta

İnsanın tuttuğu takımın onu böyle gururlandırması ne kadaaaar güzel bir şey...

Ayrıca Samsunspor'da 9. imiş. Şimdilerde sürünüyor...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Geçen sene başlarken Galatasaray 5 puan gerideydi. Ya da seneye belki geride olacak. Şampiyonluk sayısı tamam gururlandırır ama bu puanlama? Arada şöyle 40-50 puan olsa yine neyse ama sadece 1 puan var yahu, son hafta Fenerbahçe şampiyonluk gittiği için Trabzonspor maçında yokları oynadı, o maçtan puan çıkarmış olsa şu anda lider olacaktı ve en iyi Fenerbahçe mi olacaktı?

Bu listede önemli olan bence 4 büyükleri çıkardıktan sonra oluşan puan durumudur. Onun üzerine konuşabiliriz.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Geçen sene başlarken Galatasaray 5 puan gerideydi. Ya da seneye belki geride olacak. Şampiyonluk sayısı tamam gururlandırır ama bu puanlama? Arada şöyle 40-50 puan olsa yine neyse ama sadece 1 puan var yahu, son hafta Fenerbahçe şampiyonluk gittiği için Trabzonspor maçında yokları oynadı, o maçtan puan çıkarmış olsa şu anda lider olacaktı ve en iyi Fenerbahçe mi olacaktı?

Bu listede önemli olan bence 4 büyükleri çıkardıktan sonra oluşan puan durumudur. Onun üzerine konuşabiliriz.
    Kırıkkalesporuda abramoviç alsaydı sonuncu mu olacaktı? bu ne biçim mantıktır? Komplekslerden kurtulun..

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by Onurap View Post
    Kırıkkalesporuda abramoviç alsaydı sonuncu mu olacaktı? bu ne biçim mantıktır? Komplekslerden kurtulun..
    Kompleks mi? Ne kompleksi? Galatasaray'ın 1 puan farkla burada lider gözükmesi beni hiç ilgilendirmiyor. Galatasaray son şampiyon mu? Evet. Peki 6 puan farkla değil de 4 puan farkla şampiyon olsa, sizin mantığınıza göre en iyi takım Fenerbahçe mi olmuş olacaktı?

Buradaki 1 puanlık fark olmasaydı düşüncesi ile Abramoviç'in Kırıkkalespor'u alması düşüncesini bir tutuyorsan ben sana daha ne diyeyim...

Ben komplekse girmiyorum, siz çok büyütüyorsunuz...
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Üst sıralarda olan birçok anadolu takımının şuan sürüüyor olması üzücü

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Quote Originally Posted by Onurap View Post
    Onur ne kompleksi?
    1 puan var arada.
    1 puan.. felaket bir uçurum.
    Bu somali ile amerika ekonomisi kadar büyük bir fark ki haklısınız tamam kabul haklısınız..
    Genelde insanlar iğneyi kendilerine batırırlar.. göstere göstere.. çuvaldız diğer ellerindedir.. nedense
    TS,FB,GS,BJK'yi çıkarın.. geri kalan tablo değerlendirmeye değer.

Bu puan farklari falan gelip gecicidir,önemli olan kulüplerin hem iceride hem disarida gösterdikleri performanslardir.Aldiklari kupalardir.
    Galatasaray en cok kupaya sahip takim oldugundan,sorun yok ...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bu sıralama birşey ifade etmiyor

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Bu elbette güzel bir tablo, ama çok da önemli değil bana göre. Sonuçta Fenerbahçe bu sene bizden 2 puan fazla alsa bu tablo değişiyor. Önemli olan artık bu tablodaki farkı elimizden geldiğince açmaktır bana göre. İşte o zaman, net bir şekilde Galatasaray en iyi diyebiliriz bu tabloya göre. Kupa sayısına bakınca zaten açık ara öndeyiz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul- Samsun- Isparta

Galatasaray'ı üzerinde 1 veya 0.5 puanlada olsa Fenerbahçe'yi görseydim azda olsa eziklik hissederdim. Ama ilk bakışta Fenerbahçe'nin üzeirnde görünce heyecanlanmadım değil. Bahsettiğimiz gurur meselesi bu işte. Asıl siz olayı yanlış anlayıp büyüttünüz de haberiniz yok. Neyse...

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by ultraslanerdem View Post
    Galatasaray'ı üzerinde 1 veya 0.5 puanlada olsa Fenerbahçe'yi görseydim azda olsa eziklik hissederdim. Ama ilk bakışta Fenerbahçe'nin üzeirnde görünce heyecanlanmadım değil. Bahsettiğimiz gurur meselesi bu işte. Asıl siz olayı yanlış anlayıp büyüttünüz de haberiniz yok. Neyse...
    eyvallah usta iyi anlatmışsın ne demek istediğimi

Nesil
    2006
    Yer
    Karadeniz

Quote Originally Posted by ultraslanerdem View Post
    Erdem abi söylediğin her ne kadar doğru olsa da, 1 puan fark olduğu için pek birşey fark etmiyor. Ligin ilk haftasında biz berabere kalırız, Fenerbahçe yener. 1 haftada Türkiye'nin en iyi takımı değişebilir mi ki?

Nesil
    2006

Lig başlamadan herkes birbirni yemeye başlamış. Yahu bu tablo her sezon değişmiyor mu? E? O zaman her sezon farklı birinci çıkar. O yüzden boşuna tartışmaya gerek yok.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Omer-faruk-14 View Post
    Erdem abi söylediğin her ne kadar doğru olsa da, 1 puan fark olduğu için pek birşey fark etmiyor. Ligin ilk haftasında biz berabere kalırız, Fenerbahçe yener. 1 haftada Türkiye'nin en iyi takımı değişebilir mi ki?
    haklısın Ömerciğim ama anlatmaya çalıştığım farklı bir şeydi..

fark sadece 1 puan dahi olsa G.Saray ın rakiplerinin üzerinde yer alması bize gurur veriyor ..sadece bunu söyledim ben

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul, Antalya

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş 50 sezon bu ligde mücadele etmişler fakat Fenerbahçe ve Galatasaray 1630 maç oynamış, Beşiktaş ise 1628.Neden böyle acaba?

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by rsa07 View Post
    Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş 50 sezon bu ligde mücadele etmişler fakat Fenerbahçe ve Galatasaray 1630 maç oynamış, Beşiktaş ise 1628.Neden böyle acaba?
    Nedeni 1958 ve 1959 yıllarında iki gruplu sistem vardı ve bu gruplarda birinciler final oynuyordu bu yüzden bu iki takımın oynadığı maç sayısı fazla oldu. Mesela Kahramanmaraş'da 36 maç oynamış bir sezon mücadele etmesine rağmen o sezonda ligdeki takım sayısı fazla idi.

Her ne kadar şimdilik 2.ligde olsakda farkımız ortada 9.sıradayız herkes ben büyüğüm diyor sonuçlar ortada Samsunspor'um 9. inşallah o eski günlere geri döneceğiz bugünde şehirde samsunspor sevgi konvoyu atıldı çok güzel - samsunsporumuz şehriyle bütünleşiyor

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

benim adıma gurur verici..1 puan yada degil Galatasaray ın liderliğini gördüğüm her alanda gururlanmak taraftarı olarak benim ayrıcalığımdır..

ve böyle bir ayrıcalığa sahip olmaktan mutluluk duyuyorum..

Mesaj Yetkileri