Sayfa 1 / 3 123 SonSon
1 ile 30 arası toplam 82 sonuç

Konu: Melih'in Beşiktaş Serüveni (9.0.3)

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Default Melih'in Beşiktaş Serüveni (9.0.3)

Herkese iyi günler.

Yaklaşık iki haftadır oynuyorum. Bugün paylaşmaya karar verdim.

Açık olan ligler;

Almanya, Arjantin, Avusturya, Brezilya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İtalya, Türkiye.

İşte Beşiktaş serüvenim;

Bilindiği gibi Beşiktaş'ın hedefi; bu yıl üç ayrı bölümden(Turkcell Süper Lig, Fortis Türkiye Kupası ve UEFA Kupası), en az ikisinden başarılı olmak.
    Ben, bu kadroyla yerel hedefleri gerçekleştireceğimi ve UEFA Kupası'nda en azından gruplara kadar yükselip oradan 2. aşamaya çıkacağımı düşünüyorum.

Başkan:

Yıldırım Demirören

Takım çalıştırıcısı:

Melih Sarıışık

Beşiktaş'ın önemli oyuncuları:

Yabancılar:
    Bobô, Holosko, Nobre, Delgado, Ernst, Cisse, Sivok.
    Yerliler:
    İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Gökhan Zan.

Kadroda görmeyi düşünmediğim oyuncular:
    Bobô, Nobre, Delgado, Cisse, Gökhan Zan.

Oluşturmak istediğim kadro:

İşe, ilk başta çalışanlardan başladım;
    Yeni çalışanlarla sahanın gerisindeki takımı güçlendirdim.

Gönderdiğim ve Aldığım görevliler:

Beşiktaş'ın gerideki görevliler kadrosu:

Gelelim benim takımdaki hedefime; hızlı oyuncularla ve azimli oyuncularla oynamayı severim. Takımın hızlı hareket etmesi ve sahanın her yerine erişebilmesini hedefliyorum. Oyuncuların, topu kullanma yöntemi bakımından en az orta derecede olmasına dikkat ediyorum.
    Topu verimli kullanmalarını istiyorum. Savunmayı ve hücumu eşit derecede yaptırmayı hedefliyorum.

Oyuncu alış-veriş merkezi:

Delgado'yu isteyen klüplerin olması, benim de ona karşı bir ilgimin olmaması nedeniyle satılık listesine koydum. Cisse ve Gökhan Zan'la sözleşme yenilemedim. Gelecek yıl için bir çok iyi oyuncuyla anlaştım. Bu konuda hatalarım da oldu. Bekir İrtegün'e gelecek yıl için Beşiktaş'ta oynamasını önerecektim. O sırada Fenerbahçe, Gaziantepspor klübüne 1 milyon €'luk önerdi. Ben de kaptırmamak için 1 milyon €'ya gelecek yıl için anlaştım. Ancak klübüyle sözleşme yenilemediğinden, bedelsiz anlaşabilirdim. Taner Gülleri'ni Kocaelispor'dan devre arasında almayı düşündüm. Nobre ve Bobo çok iyi oynamadıklarından onları satış listesine koydum. Ancak Taner Gülleri'ni almayı daha sonra aklıma getirdim o sırada Devre arası alış-veriş dönemi bitmişti. Kiralık gönderdiğim oyuncuları geri çağırmam da bir hata olabilir.

Aldığım ve Gönderdiğim oyuncular:

Gelecek yıl takıma katılacak oyuncular:

Beşiktaş JK Oyuncu Kadrosu:

Takımın dizilişi:

Oynanan Karşılaşmalar:

Hazırlık Karşılaşmaları:

Lig karşılaşmaları:

Puan Durumu:

Oyuncu Verileri:

Kupa Karşılaşmaları:

Türkiye Kupası:

Puan Durumu:

Son Durumu:

Oyuncu Verileri:

UEFA Kupası:

Puan Durumu:

Son Durumu:

Oyuncu Verileri:

Kuralları okudum ve onaylıyorum(kabul ediyorum).
    http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=69954
    Last edited by bjk_melo_151 : 08.Haziran.2009 at 00:33

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Valencia'yı eleyerek iyi iş yapmışsın, bana kendi oyunumda Napoli gelmişti, ilk maçı evimizde 0-0'lık bir skorla bitirmiştik ama deplasmandaki maçta Hamsik hayvanı 3 tane gol atınca, ancak elimizden skoru 3-2'ye getirmek gelmişti.

Bu arada, oluşturmak istediğin kadroya baktığımda, açıkçası Milevskyi'den çok iyi yararlanmadığın sürece, Şampiyonlar Ligi'nde bir çeyrek final görmen bayağı zor. Tabi bu benim bakış açım, inşallah istediğin kadroyu elinde toplayabilirsin de benim öngörümden daha iyi yerlere gelirsin.

Nesil
    2008
    Yer
    SİVAS

Başarılar Ve Bol Şanslar

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Quote Originally Posted by Brainwashed View Post
    Valencia'yı eleyerek iyi iş yapmışsın, bana kendi oyunumda Napoli gelmişti, ilk maçı evimizde 0-0'lık bir skorla bitirmiştik ama deplasmandaki maçta Hamsik hayvanı 3 tane gol atınca, ancak elimizden skoru 3-2'ye getirmek gelmişti.

Bu arada, oluşturmak istediğin kadroya baktığımda, açıkçası Milevskyi'den çok iyi yararlanmadığın sürece, Şampiyonlar Ligi'nde bir çeyrek final görmen bayağı zor. Tabi bu benim bakış açım, inşallah istediğin kadroyu elinde toplayabilirsin de benim öngörümden daha iyi yerlere gelirsin.
    Milevskyy iyi oyuncu da beslemek gerekiyor kenardaki adamların yaratıcı olması gerek.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by bugra 1905 View Post
    Başarılar Ve Bol Şanslar
    teşekkürler.

Beşiktaş Jimnastik Klübü, Kasımpaşa Spor Klübü'yle pilot takım anlaşması yapmıştır. Beşiktaş Jimnastik Klübü yıllık 56,610 € Kasımpaşa klübüne ödeyecektir.

Özer Hurmacı'nın bonservisi karşılığında; 18 ay taksitle 5.500.000 € buna ek olarak klübümüzün oyuncusu Gökhan Zan verilecektir.
    Özer Hurmacı ile görüşmeler başlamıştır.
    Last edited by bjk_melo_151 : 07.Haziran.2009 at 20:33

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Nobre'yi keşke çıkartmasaydın elinden, harbiden de en iyi yerli santraforlardan biri, bana kalırsan Nihat'tan sonra en iyi ikincisi. Öyle çok gol atmaz ama Determination'ı, Bravery'si, Teamwork'ü yüksek olması, kritik maçlarda takımı resmen ipten alıyor.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Hereeeven ne oldu ? başarılar.

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Nobre'yi keşke çıkartmasaydın elinden, harbiden de en iyi yerli santraforlardan biri, bana kalırsan Nihat'tan sonra en iyi ikincisi. Öyle çok gol atmaz ama Determination'ı, Bravery'si, Teamwork'ü yüksek olması, kritik maçlarda takımı resmen ipten alıyor.
    Çok verimsizdi bir tane atabildi. 1.7 milyon € karşılığında Fenerbahçe'ye sattım. Bence kârlı bir iş oldu. Tello'da da aynı şekilde

Quote Originally Posted by sertanbaba View Post
    Hereeeven ne oldu ? başarılar.
    Teşekkürler.
    Daha oynamadım, oynayacağım. Son oynadığımız karşılaşmalar ve sonuçları:

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

galibiyet bekliyoruz

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Heerenveen 3 - 2 Beşiktaş JK

Başından sonuna kadar Heerenveen üstündü. Orta sahadan ileri çıkmakta zorlandık. Diğer karşılaşma Türkiye'de oynanacak o zaman kazanacağımı düşünüyorum.
    Last edited by bjk_melo_151 : 08.Haziran.2009 at 00:20

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

şansız yenilgi ...

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Quote Originally Posted by sertanbaba View Post
    şansız yenilgi ...
    Adamlar Ronaldo'yu almışlar. Adam çalımlıyor, pas yapıyor, diğeri kaleye vuruyor. Öyle gele gele savunmamı dağıttılar. Eren'in (Kayserispor) UEFA Kupası'nda önceden katılması ve devre arasında kadroya katıldığından dolayı onu oynatamıyorum. Takım için önemli bir eksikti. Savunmada uyum sağladı ve onun yardımıyla bir çok karşılaşmada kaleciye top gelmedi. Heerenveen İstanbul'daki karşılaşmada tavlayı kolunun altına alıp Hollanda'ya gidecek. Kararlıyım.

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Quote Originally Posted by bjk_melo_151 View Post
    Özer Hurmacı'nın bonservisi karşılığında; 18 ay taksitle 5.500.000 € buna ek olarak klübümüzün oyuncusu Gökhan Zan verilecektir.
    Özer Hurmacı ile görüşmeler başlamıştır.
    Sırf bu yüzden bile Gökhan'ı serbest bırakacağım. Ankaraspor'la anlaşamadı ve anlaşma suya düştü. Görüşmeler sürüyor. Yeni bir çözüm arıyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Başarıalr usta .Takımı baya değiştirmişsin .

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Beşiktaşla Şampiyonlar Ligi oynayacakların, kadroyu neredeyse baştan yaratmaya eli mahkum. Toraman, Hakan Arıkan ve Nobre dışında elle tutulur bir adam yok kadroda..

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Beşiktaşla Şampiyonlar Ligi oynayacakların, kadroyu neredeyse baştan yaratmaya eli mahkum. Toraman, Hakan Arıkan ve Nobre dışında elle tutulur bir adam yok kadroda..
    Kesinlikle... Aşama aşama her zaman iyi kadro kurmaya çalışıyorum. Olabildiğince az yabancılı bir kadro.

Nesil
    2008
    Yer
    Sanliurfa

Transferlerinden hic birisi seni Avrupa'da basariya tasiyamaz. TR liginde sadece 1 yildiz bile seni sampiyon yapabilir OR: Riquelme. Ancak sabir gosterip 3 sezonda 6 tane yildiz ve yildiz adayi takima kazandirip avrupadaa finali hedefleyebilirdin.

Ilk sezonda UEFA kupasinda ilerlemen normaldir. Cunku FM nu her zaman ilk sezon oyuncularin bir nevi kendini bulmasi anlaminda geciyor ama 2. sezon ayni takimlarla ayni turnuvayi oyniyim desen emin ol su anda katettigin yolun yarisina bile gelemezdin.

Uzun lafin kisasi, transferlerini begenmedim, daha saglam transflerler bekliyorum

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Quote Originally Posted by MaliKaya View Post
    Transferlerinden hic birisi seni Avrupa'da basariya tasiyamaz. TR liginde sadece 1 yildiz bile seni sampiyon yapabilir OR: Riquelme. Ancak sabir gosterip 3 sezonda 6 tane yildiz ve yildiz adayi takima kazandirip avrupadaa finali hedefleyebilirdin.

Ilk sezonda UEFA kupasinda ilerlemen normaldir. Cunku FM bunu her zaman ilk sezon oyuncularin bir nevi kendini bulmasi anlaminda geciyor ama 2. sezon ayni takimlarla ayni turnuvayi oyniyim desen emin ol su anda katettigin yolun yarisina bile gelemezdin.

Uzun lafin kisasi, transferlerini begenmedim, daha sağlam transferler bekliyorum
    Bu kadro daha çok piyasa için birkaç oyuncu bir yıl içinde yurt dışındaki takımlar tarafından izlenecek. Onlardan gelecek paralarla iyi bir takım oluşturacağım.

Nesil
    2008
    Yer
    Sanliurfa

Bu oyunculardan hicbiri piyasa yapmaz. Emin ol bu adamlarda para kazanacagina takimin kimyasini duzeltmek icin ugrasirsin.

Eger piyasa yapmak istiyorsan 1'e 10 kazandiran sana oyunculardan birkacini yazayim.

Jiri Kladrubsky,
    Per Jilcan Skjelberg,
    Ivan Ivanov,
    Matias Jorgensen (FC Kobenhavn'da DC oynuyor)
    Yuval Shunpugin
    Franco Zuculini v.s

Bu oyunculardan en pahalisini al maximum 1.5 MN € alir, bir sezon sonra en az 10 MN € ya satarsin. Neyse tercih ve kariyer senin

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Beşiktaş JK 2 - 1 Heerenveen

Bu sonuçla, dış sahada 2 gol attığımız için 5-4 ile çeyrek finale yükselmiş olduk.

Oynadığımız son karşılaşmaların sonuçları:

Son karşılaşma:

Holosko 16. golüne ulaşarak şu anda ligde gol krallığında birinci oldu.

Milan'ı geçmemiz şu anlamda zor değil. Ligde yalnızca Pato formda Avrupa'da zorla tur atladılar. Benim de kadromun cılız olması(Oyuncu eksikliğine bağlı olarak) tur atlamamızı mucize olarak görmeme neden oluyor.

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Ligte güzel gidiyorsun.Son maç çok iyi olmuş.Milan'ıda inşl. elersin

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Bu arada yanlış bilgi vermişim. Pato ve Kaka Milan'da formsuz oyuncular. Bu karşılaşmada Kaka cezalı olduğu için oynamayacak. Milan'da en çok gol atan oyuncu Clarence Seedorf 12 golü var. Bu benim hoşuma gitti kazanma olasılığı yüksek oldu Tek yapmam gereken orta sahalarını bozmam. Orta sahada üstünlük kurarsam karşılaşmayı kazanırım.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

AC Milan'la eski Beşiktaş oyunlarımdan birinde Uefa Kupası'nda karşılaşmıştım First Knockout Round'da. 4-3-2-1 şeklinde kanatsız bir taktikle çıkıyorlardı maçlara, ben de kanatlardan saldırayım ortasahalarını kenara doğru açtıklarında yardırırız ortadan diyerek bir taktik denemiştim. Forvetlerini, ortasahalarını gayet de hoş bozmuştum da bir taç-orta-gol, bir tane de freekick ten toplam 2 gol yiyince ilk maçta, elenmiştik. İkinci maçta da herhalde kornerden yediğimiz bir gol vardı..

Şu Pirlo denen adamı ne yap, ne et sakatla da gerisi pek mühim değil bana kalırsa..

Bu ara Malikaya'nın söylediklerine ilaveten, sık sık transfer listesini kontrol et. Şimdiye kadar transfer listesinden bu oyunumda, Real Madrid'ten Drenthe'yi 4 küsür milyon Pound'a, Caceres'i Barcelona'dan 5 buçuk milyon Pound'a, Caceres'ten önce de Nelson Rivas'ı yarım milyona yakın bir değere almıştım. Tabi sonra Caceres gelince bu sezon ortasında, Nelson Rivas'ı 5m e yolladık.

Bunların dışında, diğer oyunlarımda da çok kaliteli adamları gördüm transfer listesinde. Ruben de la Red, Arshavin ve van der Vaart bunlardan bir kaçı. Ama üçünü de alamadım param yetmediği için.

Böyle bomba adamların transfer listesine konulacağını ve haliyle paran olduktan sonra Beşiktaş'a bile gelme olasılıklarının çok yüksek olacağını düşünüp, mümkün olduğunca transfer bütçesi ayırmaya bak.

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Özer Hurmacı, Beşiktaş'ta.

Beşiktaş Jimnastik Klübü, Ankaraspor'la Özer Hurmacı için 4.000.000 €'ya anlaşmıştır. Özer Hurmacı, Beşiktaş takımına 1.7.2009'da katılacaktır.

Beşiktaş, ilk karşılaşmada yenildi.

Oyunun ilk yarısında karşılıklı 4 gol vardı. Ancak ikinci yarı Milan ilk yarıdaki iyi oyununu sürdürdü ve karşılaşmayı kazandı. Bu sonuçla büyük ölçüde turu geçti.

Beşiktaş, ikinci karşılaşmada iyi oynadı ve kazandı ama tur için yeterli olmadı.

Beşiktaş, lig karşılaşmasında Galatasaray'ı yendi.

Beşiktaş, Sivasspor'u yenerken zorlandı.

Beşiktaş, zorlansa da Türkiye Kupası'na ulaşmak için son karşılaşmaya kaldı.
    90 dakika 1-1'le sonuçlanınca karşılaşmada uzatma oynandı. 110. dakikada Holosko, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda tur atlamasını sağladı.

Lig'de son durum:

Türkiye Kupası'nda son durum:

AC Milan'la eski Beşiktaş oyunlarımdan birinde Uefa Kupası'nda karşılaşmıştım First Knockout Round'da. 4-3-2-1 şeklinde kanatsız bir taktikle çıkıyorlardı maçlara, ben de kanatlardan saldırayım ortasahalarını kenara doğru açtıklarında yardırırız ortadan diyerek bir taktik denemiştim. Forvetlerini, ortasahalarını gayet de hoş bozmuştum da bir taç-orta-gol, bir tane de freekick ten toplam 2 gol yiyince ilk maçta, elenmiştik. İkinci maçta da herhalde kornerden yediğimiz bir gol vardı..

Şu Pirlo denen adamı ne yap, ne et sakatla da gerisi pek mühim değil bana kalırsa..

Bu ara Malikaya'nın söylediklerine ilaveten, sık sık transfer listesini kontrol et. Şimdiye kadar transfer listesinden bu oyunumda, Real Madrid'ten Drenthe'yi 4 küsür milyon Pound'a, Caceres'i Barcelona'dan 5 buçuk milyon Pound'a, Caceres'ten önce de Nelson Rivas'ı yarım milyona yakın bir değere almıştım. Tabi sonra Caceres gelince bu sezon ortasında, Nelson Rivas'ı 5m e yolladık.

Bunların dışında, diğer oyunlarımda da çok kaliteli adamları gördüm transfer listesinde. Ruben de la Red, Arshavin ve van der Vaart bunlardan bir kaçı. Ama üçünü de alamadım param yetmediği için.

Böyle bomba adamların transfer listesine konulacağını ve haliyle paran olduktan sonra Beşiktaş'a bile gelme olasılıklarının çok yüksek olacağını düşünüp, mümkün olduğunca transfer bütçesi ayırmaya bak.
    Özer'i almak için Başkan'dan kaynak istedim. 5.500.000 € verdi Özer'in bonservisi için 4.000.000 € ödedim. Yazın, acısını çıkaracağım

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Bana kalırsa neresinden bakarsan bak, çok deli potansiyeli yoksa -ki o da yok-, o adama o para verilmez, hele ki Beşiktaş gibi 25m borcu olan bir kulüpte hiç verilmez, yine de senin tercih. Umarım Beşiktaşımızda parlar oyununda.

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Bana kalırsa neresinden bakarsan bak, çok deli potansiyeli yoksa -ki o da yok-, o adama o para verilmez, hele ki Beşiktaş gibi 25m borcu olan bir kulüpte hiç verilmez, yine de senin tercih. Umarım Beşiktaşımızda parlar oyununda.
    Toplamaya çalıştığım kadro UEFA Kupası'nı kazanabilecek kadro. Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finali de görür. Anket eklemeyi bilsem yabancılar konusunda yardım isteyeceğim.

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Quote Originally Posted by MaliKaya View Post
    Bu oyunculardan hicbiri piyasa yapmaz. Emin ol bu adamlarda para kazanacagina takimin kimyasini duzeltmek icin ugrasirsin.

Eger piyasa yapmak istiyorsan 1'e 10 kazandiran sana oyunculardan birkacini yazayim.

Jiri Kladrubsky,
    Per Jilcan Skjelberg,
    Ivan Ivanov,
    Matias Jorgensen (FC Kobenhavn'da DC oynuyor)
    Yuval Shunpugin
    Franco Zuculini v.s

Bu oyunculardan en pahalisini al maximum 1.5 MN € alir, bir sezon sonra en az 10 MN € ya satarsin. Neyse tercih ve kariyer senin
    Takımı ben çalıştırıyorum ama oyuncu önerilerine de kulak asarım Akıl, akıldan üstündür. Bir de garibinize gider belki bonservis bedelleri neden yüksek gibi? bir soru sorarsınız diye bir yanıt olması için bence büyük takımlar yetenekli oyuncuları diğer takımlarımızdan alabilir çünkü para yönünden pek sıkıntıları yok. Ayrıca yetenek konusunda sıkıntı çeken takımlara iyi para vererek onların da iyi takım kurmalarını sağlıyorum. Böylelikle ligin kalitesi yükseliyor.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Ligin kalitesinin artmasından ziyade, Avrupa'ya gidecek takımların daha fazla kazanması, ligin tanınırlık oranının artmasında daha büyük katkı yapar tahminimce.

Ayrıca transfere ihtiyaç duyan mevkilerini belirtirsen, büyük oranda yardımcı olabiliriz. Ben sana ikinci sezonumdaki kadromu yazayım bir fikir vermesi açısından; araya ufak ufak notlar düşerim şu şöyle bu böyle diyerek.

Hakan Arıkan(özelliklerinin çok üstünde performans gösteriyor, elinden kaçırmamaya bak), Cenk Gönen(bu da oldukça kaliteli bir kaleci, elimden geldiğince iki kaleciyi de oynatmaya çalışıyorum), Martin Caceres(yarısezon öncesi aslında kadromda bu adam yerine Nelson Rivas vardı, çok da iyi performans sergiliyordu ama yaşının 28'e dayanması ve bir dahaki transfer döneminde daha az bir ücrete satabilecek olmam, ayrıca Caceres'e de demodan beri takıntılı olmam sebebiyle böyle bir değişim yaptık), Uğur Demirkol(oldukça genç ve yetenekli bir oyuncu, ilk sezon sonunda kontratı bitiyor, bence kaçırma, oldukça iyi bir yedek, ben de 13 maç sonunda 7.13 ortalamayla oynuyor),Emre Güngör(Galatasaray'dan çok getirmek istediğim bir oyuncuydu, ama düşündüğümden daha fazla yedek kaldı ve an itibariyle takımımızda mutsuz),Ömer Toprak(Almanya'daki gurbetçi defans oyuncularımızdan, bu da çok kaliteli. Gelecek yıllarda İbrahim Toraman'ın yerini alacağına kesin gözüyle bakıyorum),İbrahim Toraman(kaptan,efsane,başka bir söze gerek yok...),Abdurrahman Dereli(teknik, mental ve fiziksel özelliklerin en dengeli olduğu Türk sağbek, yaşı biraz daha genç olsa Sabri'den bile iyi derdim),John Goosens(Ajax'ta oynayan bu arkadaşın esasen atak yönü daha güçlü, zaten Atouba'nın oldukça kötü bir performans sergilemesinden dolayı mecburiyetten aldık, sezon sonu yerine daha iyi bir oyuncu getirmeyi planlıyorum),Davide Santon(Inter'de de forma giyiyor ve ilk sezon 1m pound gibi düşük bir ücrete takımınıza getirebiliyorsunuz, zaten formayı giydi mi bir daha üstünden çıkartmıyor,her takıma tavsiyemdir),Franco Zuculini(bu arkadaş ta ilk sezonun devrearasında geldi, teknik özellikleri pek iç açıcı değildi ama mental ve fiziksel özellikleri çok sağlamdı. Teknik özellikleri üzerinde çalışıyoruz, dünya klasında bir defansif ortasaha olacak),Hüseyin Çimşir(Zuculini'nin yerine aldık, ama Zuculini üstün performansını sürdürünce yedek kaldı),Mustafa Sarp(Sapara'nın yedeği olarak aldık bunu da, ama iyi performans göstermeyince takımdan kestik, sezon sonu Bosman kuralıyla Rennes'e gidecek),Mehmet Topuz(daha transfer dönemi başlamadan, mevzusu skandala dönen bir oyuncu bildiğiniz üzere. Biz de ilk sezonumuzda getirdik ve 7.30 ortalamayla oynadı. İkinci sezonun şu ana kadar olan kısmında da 7.28'le oynadı, çok memnunuz kendisinden), Marquinhos(daha önce hiç almamıştım, bir alalım görelim neymiş diyerek tam 8 milyon pound saydık kulübüne ama beklediğimden de iyi çıktı, şu anda takımın en golcü oyuncusu),Royston Drenthe(Real Madrid kendisini transfer listesine koyunca kaçırmadık ve 3.3m'e kaptık, şu anda değeri 5m oldu ve iki sezondur 7.27 ve 7.28 ortalamayla oynuyor),Marek Sapara(sakatlandığı zaman yerini doldurmakta en çok sıkıntı çektiğim oyuncu takımda, 1.5m'e aldık, şuanki değeri 4.7m. Ancak yaşı dolayısıyla sezon sonu satmayı düşünüyorum, tahminen yerine çok kaliteli bir oyuncu alacağız),Batuhan Karadeniz(potansiyeli çok büyük olduğu söylenen ama niyeyse o potansiyelini benim ortaya çıkaramadığım oyuncu,bu gidişle bir dahaki sezona yolcu),Nobre(Fenerbahçe'nin Marcio, Beşiktaş'ın Mert Nobresi. Bir buçuk sezonda 24 gol, 16 asist yaptı, Marquishos'la da çok iyi anlaşıyorlar),Alberto Paloschi(oyunun başında gelmek istemeyen, ama sezon ortasında teklifinizi kabul eden bir garip oyuncu. Oldukça hızlı ve soğukkanlı ama bitirici malesef çok da üstün değil. Yine de genç yaşı dolayısıyla kendisi, her teknik direktörün takımında görmek isteyeceğini bir oyuncu)

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Ligin kalitesinin artmasından ziyade, Avrupa'ya gidecek takımların daha fazla kazanması, ligin tanınırlık oranının artmasında daha büyük katkı yapar tahminimce.

Ayrıca transfere ihtiyaç duyan mevkilerini belirtirsen, büyük oranda yardımcı olabiliriz. Ben sana ikinci sezonumdaki kadromu yazayım bir fikir vermesi açısından; araya ufak ufak notlar düşerim şu şöyle bu böyle diyerek.

Martin Caceres(yarısezon öncesi aslında kadromda bu adam yerine Nelson Rivas vardı, çok da iyi performans sergiliyordu ama yaşının 28'e dayanması ve bir dahaki transfer döneminde daha az bir ücrete satabilecek olmam, ayrıca Caceres'e de demodan beri takıntılı olmam sebebiyle böyle bir değişim yaptık), Uğur Demirkol(oldukça genç ve yetenekli bir oyuncu, ilk sezon sonunda kontratı bitiyor, bence kaçırma, oldukça iyi bir yedek, ben de 13 maç sonunda 7.13 ortalamayla oynuyor),Emre Güngör(Galatasaray'dan çok getirmek istediğim bir oyuncuydu, ama düşündüğümden daha fazla yedek kaldı ve an itibariyle takımımızda mutsuz),Ömer Toprak(Almanya'daki gurbetçi defans oyuncularımızdan, bu da çok kaliteli. Gelecek yıllarda İbrahim Toraman'ın yerini alacağına kesin gözüyle bakıyorum),John Goosens(Ajax'ta oynayan bu arkadaşın esasen atak yönü daha güçlü, zaten Atouba'nın oldukça kötü bir performans sergilemesinden dolayı mecburiyetten aldık, sezon sonu yerine daha iyi bir oyuncu getirmeyi planlıyorum),Davide Santon(Inter'de de forma giyiyor ve ilk sezon 1m pound gibi düşük bir ücrete takımınıza getirebiliyorsunuz, zaten formayı giydi mi bir daha üstünden çıkartmıyor,her takıma tavsiyemdir),Franco Zuculini(bu arkadaş ta ilk sezonun devrearasında geldi, teknik özellikleri pek iç açıcı değildi ama mental ve fiziksel özellikleri çok sağlamdı. Teknik özellikleri üzerinde çalışıyoruz, dünya klasında bir defansif ortasaha olacak)Marquinhos(daha önce hiç almamıştım, bir alalım görelim neymiş diyerek tam 8 milyon pound saydık kulübüne ama beklediğimden de iyi çıktı, şu anda takımın en golcü oyuncusu),Royston Drenthe(Real Madrid kendisini transfer listesine koyunca kaçırmadık ve 3.3m'e kaptık, şu anda değeri 5m oldu ve iki sezondur 7.27 ve 7.28 ortalamayla oynuyor)Alberto Paloschi(oyunun başında gelmek istemeyen, ama sezon ortasında teklifinizi kabul eden bir garip oyuncu. Oldukça hızlı ve soğukkanlı ama bitirici malesef çok da üstün değil. Yine de genç yaşı dolayısıyla kendisi, her teknik direktörün takımında görmek isteyeceğini bir oyuncu)
    Bu oyuncuları seçtim. Yazın nabız yoklarım. Gelirlerse başımızın üstünde yerleri var.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Valla Caceres ve Drenthe, transfer listesine konduğu için geldi, aksi takdirde geleceğini sanmıyorum. Emre Güngör, Ömer Toprak, Marquinhos ve Paloschi, oyunun başında gelmek istemiyordu benim oyunumda ancak yarısezon ve ikinci sezondan itibaren gelmek istediler.

Kalan oyuncuların geleceğine eminim, ama oyunculara kontrat önereceğin zaman Budget Adjustment yoluyla, maaş bütçeni minimuma getir, böylece kontrat önereceğin oyuncular en düşük maaşla imzalarlar kontratı. Misal Nobre, maaş bütçesinde oynama yapmadan önce 650k istiyordu yıllık, oynama yaptıktan sonra 300k'ya anlaştık. Her futbolcu yer mi bilmiyorum, ama takımına katılmak isteyenlerin büyük kısmının yiyeceğini düşünüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Valla Caceres ve Drenthe, transfer listesine konduğu için geldi, aksi takdirde geleceğini sanmıyorum. Emre Güngör, Ömer Toprak, Marquinhos ve Paloschi, oyunun başında gelmek istemiyordu benim oyunumda ancak yarısezon ve ikinci sezondan itibaren gelmek istediler.

Kalan oyuncuların geleceğine eminim, ama oyunculara kontrat önereceğin zaman Budget Adjustment yoluyla, maaş bütçeni minimuma getir, böylece kontrat önereceğin oyuncular en düşük maaşla imzalarlar kontratı. Misal Nobre, maaş bütçesinde oynama yapmadan önce 650k istiyordu yıllık, oynama yaptıktan sonra 300k'ya anlaştık. Her futbolcu yer mi bilmiyorum, ama takımına katılmak isteyenlerin büyük kısmının yiyeceğini düşünüyorum.
    Ben ne çok az para veririm ne de fazla Oyuncuların ortalama maaşı 500.000'i geçmez. Genelde ucuz kadro kurup o kadronun gelişiminin keyfini çıkarırım. "Yıldız alayım öyle kupa kazanayım." derdi yok. Gençlerle ve takım oyuncularıyla kazanmayı düşünüyorum. Öneri için teşekkürler.

Sayfa 1 / 3 123 SonSon

Mesaj Yetkileri