Bence de seyircisiz maç cezası çok saçma. Bir olay oluyor, 3 kişi 5 kişi arasında. Benim için önemli olan cezayı kulübün çekmesi değil. Cezalandırılan takımlarını desteklemeye gelen diğer taraftarlar oluyor. Ancak bu olayların önüne de geçilmesi gerekiyor. Bunun için de radikal cezalar önemli. Ama bunu yaparken de benzer olaylarda farklı kararlar veren Federasyon ne kadar başarılı olur, hatta başarılı sıfatına yaklaşabilirler mi? Hiç sanmıyorum. Kulübe para cezası versen, olay yaratanlar için sorun olmaz. Kendi ceplerinden çıkmıyor. Kendilerini içeri alsan, olay yaratanların çoğu bağlantılı kişiler. Salıverilmeleri 1-2 saat sürmez. Puan silsen, benzer olayda Denizlispor'dan Antalyaspor'dan 3 silersin, Fenerbahçe'den Galatasaray'dan Beşiktaş'tan 1 silsen bile kıyamet kopar.
Peki bu olaylarda sorumlular kimler? Öncelikle olayları çıkaranlar. Onları emniyetten alan yöneticiler. Yöneticilerin almasına imkan sağlayan emniyetçiler. Adil bir yönetim ve idare gösteremeyen federasyon. Galatasaraylı ve Beşiktaşlıya göre Fenerbahçeli, Fenerbahçeliye göre Galatasaraylı medya.
Hangisine ceza vereceksin ki? Herkes suçlu.
Tribünden atlayan adam. Kendisini 10 saniye önce yumruklayan adam, o kendisini atmaya çalışırken tutacakmış halbuki. Engel olacakmış atlamasına. Varsayalım tuttu. Atlayamadı o adam. Sonra? Yumruk yemeye devam. Bu olay yaşanmıştır. O kişinin ölmemiş olması olayın vehametini azaltmaz. O kişiyi atlamasın diye tutacak demek diğerinin vahşiliğini azaltmaz. Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçındaki cinayetten farksızdır bana göre bu olay. Fenerbahçe-Everton maçındaki olaydan da.
Ha şunu da belirteyim ki; çıkmayacağını düşünmeme rağmen yazdıklarımdan, Galatasaraylılar böyle ama Fenerbahçeliler hiç yapmaz böyle şeyleri gibi anlam çıkaranlar çıkacaktır. O yumruk atan kişi gibiler her takımda var. Galatasaraylı yapmaz, Fenerbahçeli hiç yapmaz. Beşiktaşlı en asil taraftar değil. Kimse kimseyi siz böylesiniz siz şöylesiniz diye suçlayamaz. Çünkü herkes aynı. Battıkça da batıyoruz.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...