Sayfa 20 / 22 İlkİlk ... 101819202122 SonSon
571 ile 600 arası toplam 660 sonuç

Konu: Football Manager 2009 Demo İzlenimleriniz

Ben 3d özelliğini çok beğendim. En azından ofsayt, penaltı,faul vs. gibi olayları, gerçekten görebiliyoruz. Hatta topuk pası ve çalım attıklarını görebiliyoruz. Kaleciler tabiri caizse birazcık "odun" gibi hareketleri var, şutları kurtarırken ama o kadar da olur.

Transfer sisteminde bir değişiklik göremedim. Basın toplantıları başta güzel geldi ama daha sonradan asistanımı göndermeye başladım, biraz sıkıcı geldi.

Sakatlanma çok oluyor ama Chelsea'yi seçtiğim ve 2-3 transfer de yaptığım için pek sorun olmadı geniş kadroda.

Son olarak BJK'li oyuncuların güçleri, bana gerçekten düşük geldi. Özellikle Holosko'nun daha iyi olmasını beklerdim. Fb'deki bazı oyuncular fm2008'deki gibi abartılmış, zaten geçen oyunda da fb ile şampiyon olmak çok kolaydı.

Quote Originally Posted by CoşkuN ÖzdemiR View Post
    Çok biliyosan çık kendin yap Fatihin mevkisini. Fatihi ben yolladım öyle GS'ye. Ayrıca sen Kaç kere izledin Fatih Kurtuluşu. Bilip bilmeden gelip burda hava atmayın. Sen buralarda gezirken ben Fatihi izliyordum stdalarda.GSye gitti diye adamı DRmi yapacaz. Senin futbol bilgin nedir. İnsanın canını sıkmayın burda. Fatih MRC oyuncudur. Aksini iddaa ediyorsan,çıkta kapışalım.
    Adamı izlemiş olman neyi değiştirir ? İnanamıyorum bir avuç insanın insiyatifine bırakılmış olmasına bu işlerin. Senin futbol bilgin ne ? Teknik direktör müsün sen ? Eleştirimi yazdım ve kimseye yönelik değildi. Terbiyeli davran bence saygısızlık etme...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Schumy View Post
    Galatasaray oyuncu datası tamamen dokunulmadan gönderilmiş...

Bravo yapanlara... alex'i holosko'yu bobo'yu coca cola kazım'ı şişirmişler resmen. Aydın Yılmaz, Arda Turan, Mehmet Topal, Emre Güngör aynı kalmış. El insaf yahu bu adamlar Euro 2008 de takımımızı sırtlayan adamlardı. Kimseye hakettiği değer verilmemiş.

Edit: Serkan Kurtuluş hala MRC. El insaf bari onu düzenleyin bu kadar kopyacı olmayın...
    Tekrardan tebrikler...
    Skibbe istifa!!!!

Canaydin geri donsun...

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by ayaz1984 View Post
    Yetkili arkadaslara sunu sormak istiyorum;
    Oyunda sizinde gözlemlemiş olduğunu sandığım buglar sakatlıklar ve buna benzer sorunlar var..Ben suana kadar butun fmleri orjinal aldım, fakat korsan alanlar yuzunden işkence cektim..Cunku bu tip hatalar sigamesin bir parçası cunku korsanlar patchi yukleyemıyo işkence cekıyo vs. ve bu yuzdende orjinal almaya zorluyolar, (süper bir strateji).. bu demodaki bu tip hatalar full surum cıktıgında degisicekmi yoksa bu hatalarlamı oynıcaz..ben sigamesın forumlarındda oyun cıktıktan 2 gun sonra falan patchin cıkıcagını duydum. Bu dogrumu veya bu hataları duzelten patch ne zaman gelicek? bilgilendirirseniz sevinirim.Yöneticilerden Niye kimse cevaplamadı bu soruları?
    Sakatlıkların fazla olması oyundan kaynaklanan bir problem ve patch ile düzelecek. Patch normalde her yıl oyun çıktığı gibi yayınlanıyor ama bu konuda bir bilgilendirme yapılmadı

Galatasaray oyuncu datası tamamen dokunulmadan gönderilmiş...

Bravo yapanlara... alex'i holosko'yu bobo'yu coca cola kazım'ı şişirmişler resmen. Aydın Yılmaz, Arda Turan, Mehmet Topal, Emre Güngör aynı kalmış. El insaf yahu bu adamlar Euro 2008 de takımımızı sırtlayan adamlardı. Kimseye hakettiği değer verilmemiş.

Edit: Serkan Kurtuluş hala MRC. El insaf bari onu düzenleyin bu kadar kopyacı olmayın...
    Tekrardan tebrikler...
    Sana el insaf.. Geçen yılki datalara bak birde bu yılki datalara bakmanı tavsiye ederim. Bir eleştiri yaparken bu kadar fanatik olmayın. Ben böyle yorumlara el insaf derim, incelemeden etmeden böyle eleştirileri kabullenmiyoruz.
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by dinaMYt View Post
    türkiye datasında galatasaraylı topçuların alayına "strenght" i 9 dayamak neyin nesidir anlamadım. lincolnü anlarım da arda'ya sabri'ye ayhan'a ayıp bu rakamları vermek.olmamış.
    Eskisehirspor karsisinda saniyorum ki ozellikle guc ve dayaniklilik konusunda Galatasaray'in ne kadar zaaflari oldugu ortaya cikti.

bir de servet olayı var. headinge tacklinge 12 verilmiş. çok afedersiniz ama "yuh" derim buna. ya geçen sene hiç galatasaray maçı seyretmedi scout arkadaş ya da serveti tanımıyor.
    Gayet ciddi bir sekilde soruyorum. Servet'in en son rakibi karsilayip, rakip gecerken topu ayagindan hic zorlanmadan alip oyuna devam ettigini ne kadar gordunuz? Servet cok iyi markaj yapan, rakibin yuzunu kaleye dondurtmeyen bir oyuncu. Gucu ile rakibi rahatsiz eden bir oyuncu. Tam olarak bir kesici degil. Hatta hic kesici degil denilebilir.

ayrıca emre aşık ve emre güngörün accelaration'ı abartılmış.o kadar süratli oyuncu değil ikisi de.özellikle aşık'a 35 yaşında 11 accelaration verilmez.en iyi halinde bile o kadar hızlı değildi.
    Emre Asik konusunda hakli olabilirsiniz, biraz daha goz atarim. 11 vermemin nedeni kisa mesafede rakibinin cok arkasinda kalmamasi. Hizinin daha dusuk olmasi da uzun mesafede Emre'nin tam olarak yavasligini ortaya koyacaktir.

Emre Gungor bu konuda Song'u hic aratmadi, hatta ustune birseyler koydu.

linderoth'un long shot ve technique çok düşük bırakılmış. gerçi çok sahada göremedik kendisini ama iyi uzaktan şutları olan ve tekniği de 8 gibi absürt değerlerde olmayan bir adam olduğunu söyleyebiliriz sanırım.
    Aksine Linderoth'a 8 teknik cuk oturuyor. Top kontrolunun hic iyi olmadigini, rakibi hic bir sekilde gecebilecek kadar bile teknigi olmadigini ozellikle sag bek oynadigi zaman gorduk. Zaten o deger Danimarka arastirmacisinin verdigi bir deger ve hala katiliyorum.

topal'ın da tackling daha fazla artırılmalı.sadece top kesici özelliğiyle ün yapmış bir oyuncu kesinlikle daha fazla puan hakediyor.16-18 arası seçilmeli.long shotu da 15 civarı olmalı kanımca.
    Topal'in kesiciligi hizindan ve dayanikliligindan kaynaklaniyor. Her yere yetistigi, fizigi ile rakibi bozdugu icin rakibi hataya zorluyor ve top kapiyor. Kesicilik tekniginin cok ust duzey oldugu icin degil. Long shot'i 15 olmasi icin o uzun sutlarinin cok daha isabetli olmasi gerekli. Zira bu ozellik sutlara ne kadar sert vurdugu degil, uzun sutlarla bitiriciligi.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Adamı izlemiş olman neyi değiştirir ? İnanamıyorum bir avuç insanın insiyatifine bırakılmış olmasına bu işlerin. Senin futbol bilgin ne ? Teknik direktör müsün sen ? Eleştirimi yazdım ve kimseye yönelik değildi. Terbiyeli davran bence saygısızlık etme...
    Bu işlerin bir avuç insanın insiyatifine bırakıldığı dediğin ARaştırma ekibi için FM'deki Credits Research kısmına bir bakmanı isterim kaç kişinin bu araştırma için uğraştığına ve emek harcadığına. Bu işler öyle sadece futbolu bilmek ile olmuyor. Hem futbolu bileceksin hemde oyunun motorunu bileceksin. O yüzden her önüne gelene vermiyorlar bu işleri. Eğer çok istiyorsan bu işlerle uğraşmayı, zaten bu imkanı firma sana tanıyor. Açarsın editörü kendine göre puanlarsın oyuncuları açarsın bir web sitesi veya yüklersin bir paylaşım alanına yayınlarsın yamanı. Kullanıcılar gelir zaten hakkını verir işinin.. Böyle kendini araştırmacı site sanan bir çok çakma research web siteside var onlarla irtibat halinde olabilirsin istersen
    Mustafa Budak
    Turksportal

Bertolt Brecht

arkadaşlar strawberry yi indirdim yükledim .. masa üstünde simgesine tıklıyorum açılcak gibi oluyor saat çıkıyor ama bekledim açılmadı.. bi bilgisi olan var mı acaba?

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Burası Demo iLe iLgiLi aLan. Araştırma aLanı değiL bunu bir kez beLirteyim. Bundan sonra yorumLarınızda Demo iLe iLgiLi geneL görüşLerinizi yazın.

Ben 2d maç motorunu tuttum bu yıL. Gerçekten ufak tefek hataLar dışında (KaLeciLerin her degajının pozisyon yaratması gibi ) oLdukça iyi bir maç motoru oLmuş. Bunda da sanırım sıfırdan yaratıLması etkiLi oLdu. Artık direkten dönen topLarı daha net görebiLiyoruz. PasLaşmaLar ve rakibin oyun pLanını da daha rahat okuyabiLmemiz ekstra özeLLikLer. Onun dışında kLavye sorunu ve aLınan bazı hataLarda fuLL sürümde düzeLtiLeceğini umuyorum.

Basın topLantıLarı çok keyifLi maçLardan önce ve maçtan sonra yapıLan basın topLantısına hakimiyetiniz maç gününde takımınızın performansına etki ediyor.

Transfer sistemi ise yine aynı tas aynı hamam değişmeyen tek özeLLik gibi duruyor. KodLamaLar sıfırdan yazıLacaktı ama değişen birşey oLmamış. Yine çözememişLer sorunu.

Onun dışında 3d ye sadece 10 sn baktım ve hemen 2D ye geçtim. Hatta 2D TV modu da daha bir güzeL, bu şekiLde oynarım artık oyunumu.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Quote Originally Posted by Hacidai View Post
    arkadaşlar strawberry yi indirdim yükledim .. masa üstünde simgesine tıklıyorum açılcak gibi oluyor saat çıkıyor ama bekledim açılmadı.. bi bilgisi olan var mı acaba?

Bende ayni olayi yaşadım forumda dile getirdim ama bilgi alamadım.Ekran kartımızdan olduğunu düşünüyorum.ATİ olan kartlarda sorun oluyor sanırım.İnşallah oyun çıktığında bu sorunu yaşamayız.

Nesil
    2007
    Yer
    Denizli/İstanbul

sakatların fazla olması çok kötü
    3d de hatalar var bence adamlar topla dururlarken elleri ceplerinde otobüs bekliyorlar sanki

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Burası Demo iLe iLgiLi aLan. Araştırma aLanı değiL bunu bir kez beLirteyim. Bundan sonra yorumLarınızda Demo iLe iLgiLi geneL görüşLerinizi yazın.

Ben 2d maç motorunu tuttum bu yıL. Gerçekten ufak tefek hataLar dışında (KaLeciLerin her degajının pozisyon yaratması gibi ) oLdukça iyi bir maç motoru oLmuş. Bunda da sanırım sıfırdan yaratıLması etkiLi oLdu. Artık direkten dönen topLarı daha net görebiLiyoruz. PasLaşmaLar ve rakibin oyun pLanını da daha rahat okuyabiLmemiz ekstra özeLLikLer. Onun dışında kLavye sorunu ve aLınan bazı hataLarda fuLL sürümde düzeLtiLeceğini umuyorum.

Basın topLantıLarı çok keyifLi maçLardan önce ve maçtan sonra yapıLan basın topLantısına hakimiyetiniz maç gününde takımınızın performansına etki ediyor.

Transfer sistemi ise yine aynı tas aynı hamam değişmeyen tek özeLLik gibi duruyor. KodLamaLar sıfırdan yazıLacaktı ama değişen birşey oLmamış. Yine çözememişLer sorunu.

Onun dışında 3d ye sadece 10 sn baktım ve hemen 2D ye geçtim. Hatta 2D TV modu da daha bir güzeL, bu şekiLde oynarım artık oyunumu.
    Transfer sistemi dışardan aynı gibi dursada artık takas teklifleri kabul ediliyor ve oyuncularımızı güzel fiyatlara satabiliyoruz
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2008
    Yer
    Sakarya

Quote Originally Posted by taytopcuoglu View Post
    Transfer sistemi dışardan aynı gibi dursada artık takas teklifleri kabul ediliyor ve oyuncularımızı güzel fiyatlara satabiliyoruz
    Denemek için Volkan Demirel e Robinho + Joe Hart ı verdim. Kabul etmediler

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Eskisehirspor karsisinda saniyorum ki ozellikle guc ve dayaniklilik konusunda Galatasaray'in ne kadar zaaflari oldugu ortaya cikti.
    zaten aksini iddia etmiyorum ama özellikle ayhan'la sabri'yi bu dayanıksız grup içerisinde sayamayız diye düşünüyorum. kaldı ki arda da geçen seneye oranla dayanıklılık konusunda ilerleme kaydetmiş bir oyuncu. mesela ben 90+3'te 80 metre depar atıp gol attığını hatırlıyorum sabri'nin. ha keza ayhan da öyle çabuk su koyveren bir oyuncu olmamıştır hiç bir zaman. 13 gibi bir rakamın daha makul olacağını düşünüyorum ayhan ve sabri için.arda 11 belki 12.

Gayet ciddi bir sekilde soruyorum. Servet'in en son rakibi karsilayip, rakip gecerken topu ayagindan hic zorlanmadan alip oyuna devam ettigini ne kadar gordunuz? Servet cok iyi markaj yapan, rakibin yuzunu kaleye dondurtmeyen bir oyuncu. Gucu ile rakibi rahatsiz eden bir oyuncu. Tam olarak bir kesici degil. Hatta hic kesici degil denilebilir.
    yine de 12 rakamının biraz az kaldığını düşünüyorum.ben servet'i top kapıp sol ayağıyla taca attığı toplarla hatırlıyorum. en azından aklıma servet'in savunması deyince ilk gelen enstantane budur. kesinlikle üst düzey değil buna katılıyorum.ama 12'lik de değil bence. kafa vurma yeteneğinin neden düşük olduğunu ise hala anlayabilmiş değilim. ki bu biraz benim jumping-heading ayrımını tam olarak kavrayamamış olmamdan da kaynaklanıyor olabilir

Emre Asik konusunda hakli olabilirsiniz, biraz daha goz atarim. 11 vermemin nedeni kisa mesafede rakibinin cok arkasinda kalmamasi. Hizinin daha dusuk olmasi da uzun mesafede Emre'nin tam olarak yavasligini ortaya koyacaktir.

Emre Gungor bu konuda Song'u hic aratmadi, hatta ustune birseyler koydu.
    kesinlikle hızlı sayılabilir bir defans için ama sabri'nin ivmelenmesi 17 iken güngör 15 değildir bence.

Aksine Linderoth'a 8 teknik cuk oturuyor. Top kontrolunun hic iyi olmadigini, rakibi hic bir sekilde gecebilecek kadar bile teknigi olmadigini ozellikle sag bek oynadigi zaman gorduk. Zaten o deger Danimarka arastirmacisinin verdigi bir deger ve hala katiliyorum.
    bu konuda çok ısrarcı olamıyorum açıkcası.zira adamı hakkaten sahada göremedik doğru dürüst.yine de 10-11 daha kabul edilebilir bir değer olurdu benim için.

Topal'in kesiciligi hizindan ve dayanikliligindan kaynaklaniyor. Her yere yetistigi, fizigi ile rakibi bozdugu icin rakibi hataya zorluyor ve top kapiyor. Kesicilik tekniginin cok ust duzey oldugu icin degil. Long shot'i 15 olmasi icin o uzun sutlarinin cok daha isabetli olmasi gerekli. Zira bu ozellik sutlara ne kadar sert vurdugu degil, uzun sutlarla bitiriciligi.
    bu tackling konusunda ise anlaşamıyoruz sanırım. şimdi şundan dolayı zorluyor da topu kapıyor. işte servet'in sakalları var mehmet'in bacakları uzun adam korkuyor gibi bir yorumu anlayamıyorum. adam top kapıyor mu kapıyor. o zaman neden yüksek değer vermeyeyim bu adama? ya servet kapacak bu topları ya mehmet yoksa bu galatasaray topları nasıl kesiyor anlayamadım ben bu işi. birinin bu topları kazanması lazım sonuç olarak.görünürde bu adam mehmet.

long shot konusunda ise sanırım haklısınız. bir gelişim içerisinde olduğu kesin topal'ın ama henüz üst seviyede değil. oyunun ileri ki yıllarında artması daha makul bir düşünce.

bir de yanlış anlaşılma olmasın. bu eleştirilerim scout ekibini küçük düşürmek yerden yere vurmak amaçlı değil. sadece daha zevkli ve -kendime göre-daha gerçekçi bir oyun oynayabilmek. en nihayetinde 1 yıl boyunca kurcalayacağım bir şeyin en iyi hale gelmesini istiyorum.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

GözLemLediğim iki hatayı payLaşmak istiyorum gerçi hatamı biLemicem ama.

Birincisi uefa maçLarı oynanırken ya da ŞL maçLarı oynanırken biz hangi katagoride isek o maçLarın arka pLanda oynanmasını sonuna kadar bekLemek zorunda kaLıyoruz. Hadi onu geçtim oyunu masaüstüne indirirsek o esnada ya da oyunu Browse sekmesinden arkapLana aLıp oyun içerisinde gezinirsek oyunda diğer maçLar oynanmıyor ve biz sürekLi bekLemek zorunda kaLıyoruz.

Diğer bir oLayı top kapma oLayLarı inanıLmaz oLmuş. Her maç savunma oyuncuLarım 14-15-18 e kadar top kapmaLar iLe oynarken aynı şekiLde orta sahamda o istatistikLere yakın oynuyor, hatta son maçımda ELano BLumer 14 top kapma iLe oynadı bir maçta garip

Umarım bu oLayLar düzeLtiLir.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by DaveJones View Post
    Denemek için Volkan Demirel e Robinho + Joe Hart ı verdim. Kabul etmediler

Valla bende oluyor
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

arkadaş anlam veremiyorum ben bu forumun moderatörlerine.tam biriyle görüşlerimizi paylaşıyoruz, emek verip 30 satırlık entry yolluyoruz hop bi geliyoruz ya konu kilitlenmiş ya da entry silinmiş. yahu ben derdimi anlatamayacaksam neyleyim böyle forumu. ikidir aynı durumla karşılaşıyorum. perpetua'ya yazdığım cevabı silen arkadaş kimse geri getirmeyi de biliyordur umarım. forumda nereye gitsem zaten yazar grubu diyor başka bir şey demiyor. net söylüyorum arkadaş burası sanal alem size gerçek tüzel kişiliğimi beyan edip tc kimlik numaramı filan verecek değilim. eğer bu kadar insanları takip meraklısıysanız araştırıp ip numarasından bulun. iki çift laf ettirmediniz yahu.

moderatör al şimdi bu entryi de sil!

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

arkadaş anlam veremiyorum ben bu forumun moderatörlerine.tam biriyle görüşlerimizi paylaşıyoruz, emek verip 30 satırlık entry yolluyoruz hop bi geliyoruz ya konu kilitlenmiş ya da entry silinmiş. yahu ben derdimi anlatamayacaksam neyleyim böyle forumu. ikidir aynı durumla karşılaşıyorum. perpetua'ya yazdığım cevabı silen arkadaş kimse geri getirmeyi de biliyordur umarım. forumda nereye gitsem zaten yazar grubu diyor başka bir şey demiyor. net söylüyorum arkadaş burası sanal alem size gerçek tüzel kişiliğimi beyan edip tc kimlik numaramı filan verecek değilim. eğer bu kadar insanları takip meraklısıysanız araştırıp ip numarasından bulun. iki çift laf ettirmediniz yahu.

moderatör al şimdi bu entryi de sil!
    arkadaşım http://forum.turksportal.net/vb/forumdisplay.php?f=462 buraya yazarsan düşüncelerini hem konuyla ilgisi olan kişiler takip eder hemde burada arada yazdıkların kaynamaz. Düzen için bu şart.
    Mustafa Budak
    Turksportal

Bertolt Brecht

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by taytopcuoglu View Post
    Valla bende oluyor
    Yabancı hakkı dolu Fener ne yapacak o oyuncuları.Yapay zekayı iyice düşürdünüz

(espri yaptım, ciddiye almasın kimse : )))
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

19. Default

Demo'yu yükledim ve az da olsa oynama fırsatım oldu. Demo oyun ile ne derecede izlenim edilir orası tartışılır fakat gözüme çarpan birkaç şeyi yazmak istedim.

Öncelikle her sene şahsen rahatsızlık duyduğum Türk Futboluna gereken ilgi, alaka ve saygı yine gösterilmemiş. En basitinden Türkiye'de transfer edilen bazı yeni futbolcuların fiyatları bile doğru değil. Bunun dışında EURO2008'de yarı final oynamış ve kalitesini ispatlamış milli takımımızda bulunan oyunculara biçilen değerler insana "bunu mu layık gördünüz" sorusunu sordurtuyor. Arda Turan, Nihat Kahveci, Semih Şentürk, Hamit Altıntop gibi oyuncuların özelliklerini şahsen çok yetersiz buldum.

Sorunun Euro2008 dışında bir de UEFA Şampiyonlar Ligi kısmı var tabii ki. Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynamış Fenerbahçe'de avrupadaki birçok futbol otoritesinden tam not alan Gökhan Gönül, C.Kazım, Deivid gibi futbolculara layık görülen değer hiç hoş değil. Lokal anlamda iyi olsalar da Uluslararası organizasyonlarda çok yetersiz kalıyorlar. Yani Fenerbahçe'nin geçen seneki başarısı "tesadüf" olarak yaftalanmış adeta.

Yine Türk Futboluna duyulan ilgisizliği Fenerbahçe üzerinden anlatmaya devam edersem, Fenerbahçe'nin finansal gücü, ulusal konumu ve bu seneki kötü başlangıcı saymassak kombine satış oranından stadın dolma yüzdesine kadar görünen rakamlar da bir o kadar komik. Kezman'ı PSG'ye satan Fenerbahçe, FM09'da Kezman'ı Paris'e kiralamış olarak gözüküyor. Bununla bitmiyor tabi, bir de sözleşmesi feshedilen Mateus da hali hazırda kadromuzda. Kezman, Mateus 'un kadroda bulunması çok çok komik..

Maldonado, Josico ikilisinin özellikleri de bir Fenerbahçeli olarak tatmin etmedi beni. Her ne kadar taraftara bir türlü kendilerini beğendirememiş olsalar da Josico'nun ve Maldonado'nun kalitesini iyi bir futbol meraklısı gayet iyi biliyor. Villareal'den transfer edilen Josico oyuna başlarken satılık listesine koyulacak ilk isim olacak heralde?

Fenerbahçe üzerinden devam edersek; Sevilen personel kısmında Tuncay, Alex ve Mehmet Aurelio'yu görmek hoş fakat bu personel / oyuncular bence yetersiz kalmış. (Ufak bi detay ama olsun )

Çok kısa sürede ve sadece Fenerbahçe odaklı bakabildiğim için ilk izlenimlerim bunlar. Manchester City'le oyuna başladım, basın açıklamaları, 3D ve yeni 2D modları gayet hoş. Oyunun yapay zekası ve FM'nin oturmuş mantalitesinden de hiç kuşkum yok. Fakat her sene olduğu gibi bu senede Türkiye'ye verilen değerden tatmin olmadım. İnşallah yama çıkar da en azından komik yanlışlıklar düzeltilir.

Nesil
    2003

zaten aksini iddia etmiyorum ama özellikle ayhan'la sabri'yi bu dayanıksız grup içerisinde sayamayız diye düşünüyorum. kaldı ki arda da geçen seneye oranla dayanıklılık konusunda ilerleme kaydetmiş bir oyuncu. mesela ben 90+3'te 80 metre depar atıp gol attığını hatırlıyorum sabri'nin. ha keza ayhan da öyle çabuk su koyveren bir oyuncu olmamıştır hiç bir zaman. 13 gibi bir rakamın daha makul olacağını düşünüyorum ayhan ve sabri için.arda 11 belki 12.
    Saniyorum ki guc ve dayanikliligi karistiryorsunuz.

Strength = Guc/Kuvvet = Kas Gucu, rakibi kuvveti ile rahatsiz edebile
    Stamina = Dayaniklilik = Daha uzun sure kosabilme

yine de 12 rakamının biraz az kaldığını düşünüyorum.ben servet'i top kapıp sol ayağıyla taca attığı toplarla hatırlıyorum. en azından aklıma servet'in savunması deyince ilk gelen enstantane budur. kesinlikle üst düzey değil buna katılıyorum.ama 12'lik de değil bence. kafa vurma yeteneğinin neden düşük olduğunu ise hala anlayabilmiş değilim. ki bu biraz benim jumping-heading ayrımını tam olarak kavrayamamış olmamdan da kaynaklanıyor olabilir
    1 puanlik fark icin bence mac motorunda izleyip karar vermek daha dogru olur. Benim izledigim kadari ile Servet'in hareketleri oldukca gercekci. Tabii siz farkli bir goruse sahip olabilirsiniz.

Heading = kafa vuruslarinin isabetliligi.
    Jumping = yukselebildigi seviye (bir bakima hava topu kazanma becerisi)
    Servet'in kafa vuruslarinin pek isabetli oldugunu dusunmuyorum ve acikcasi Servet'i izledikce bu dusuncem onay aliyor..

kesinlikle hızlı sayılabilir bir defans için ama sabri'nin ivmelenmesi 17 iken güngör 15 değildir bence.
    Sabri konusunda biraz yukselmenin dogru olabilecegini bir baska arkadas belirtmisti. Gozden gecirecegim.

Hizlanma genelce 3-5 metredeki cabuklugu belirttigi icin acikcasi aralarindaki farkin cok fazla olmasi da bence cok mantikli degil. Ancak Sabri icin Hizlanma 18, Hiz 16 gibi bir deger de olabilir.

bu konuda çok ısrarcı olamıyorum açıkcası.zira adamı hakkaten sahada göremedik doğru dürüst.yine de 10-11 daha kabul edilebilir bir değer olurdu benim için.
    Umarim yakinda daha cok izler ve daha fazla degerlendirme sansi buluruz..

bu tackling konusunda ise anlaşamıyoruz sanırım. şimdi şundan dolayı zorluyor da topu kapıyor. işte servet'in sakalları var mehmet'in bacakları uzun adam korkuyor gibi bir yorumu anlayamıyorum. adam top kapıyor mu kapıyor. o zaman neden yüksek değer vermeyeyim bu adama? ya servet kapacak bu topları ya mehmet yoksa bu galatasaray topları nasıl kesiyor anlayamadım ben bu işi. birinin bu topları kazanması lazım sonuç olarak.görünürde bu adam mehmet.
    Top kapma bir teknik beceri. Yani bu konuda ne kadar cok calisirsan, o kadar iyi olacagin bir beceri. Rakibi hataya zorlayarak degil, topa hamle yaparak rakibin ayagindan almak esas yetenek.

Mesela soyle de bakabiliriz olaya.

Bir forvet oyuncusu dusunun, bu oyuncu top ile 2 metre pas bile veremiyor. Ancak oyle bir fizigi var ki ileride defansi rahatsiz ederek hep ceza alaninda top ile bulusuyor. Top dizine, sirtina, omuzuna, baldirina, gobegine carparak surekli gol oluyor. Bu oyuncunun bitiriciligi kaliteli olarak tanimlayamayiz pekala, zira toplara vurmuyor.. Toplar ona carpiyor..

Rakibi fizik ile hataya zorlayip, sonra topu almak da buna benzer bir sey ve cok ust seviye tackling ozelligini gerektirmiyor. Oyunda da zaten ozellikle hizli ve caliskan oyuncularin cok fazla tackling ozelligine ihtiyaci olmadan orta sahada rakibi bozarak top kaptigini gozlemleyebilirsiniz.

Peki tackling'i nasil degerlendirmek lazim. Topa kayarak mudahleler, rakip ustunuze geldiginde (yan yana kosarken fizik ile zorlayip degil) topu kesebilmek ozellikle dikkat edilmesi gereken pozisyonlar. Topal'in ozellikle topa kayarak yaptigi mudahalelerde zaman zaman topu temiz almasi, zaman zaman da topu alamayip faul yapmasi cok ust seviyede bir tackling ozelligine sahip olmamasi gerektigi izlenimini veriyor. Bu konuda bence Topal tecrubelendikce daha fazla isabet saglar.. O zaman da yeniden degerlendirilir.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Curvanord View Post
    Sorunun Euro2008 dışında bir de UEFA Şampiyonlar Ligi kısmı var tabii ki. Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynamış Fenerbahçe'de avrupadaki birçok futbol otoritesinden tam not alan Gökhan Gönül, C.Kazım, Deivid gibi futbolculara layık görülen değer hiç hoş değil. Lokal anlamda iyi olsalar da Uluslararası organizasyonlarda çok yetersiz kalıyorlar. Yani Fenerbahçe'nin geçen seneki başarısı "tesadüf" olarak yaftalanmış adeta.
    Aksine. Fenerbahce'de en buyuk yukselis Zico'da yasandi. Bu sezon olan bitene bakarak saniyorum ki dogru bir belirlemeydi bu.

Yine Türk Futboluna duyulan ilgisizliği Fenerbahçe üzerinden anlatmaya devam edersem, Fenerbahçe'nin finansal gücü, ulusal konumu ve bu seneki kötü başlangıcı saymassak kombine satış oranından stadın dolma yüzdesine kadar görünen rakamlar da bir o kadar komik. Kezman'ı PSG'ye satan Fenerbahçe, FM09'da Kezman'ı Paris'e kiralamış olarak gözüküyor.
    Isterseniz Fenerbahce.org'da arsivlere goz atiniz. Kezman kiralandi ancak PSG'nin sezon sonunda satin alma hakki var.

Bununla bitmiyor tabi, bir de sözleşmesi feshedilen Mateus da hali hazırda kadromuzda. Kezman, Mateus 'un kadroda bulunması çok çok komik..
    Sozlesmesinin feshedildigi hakkinda bir haber gosterebilirmisiniz?

Maldonado, Josico ikilisinin özellikleri de bir Fenerbahçeli olarak tatmin etmedi beni. Her ne kadar taraftara bir türlü kendilerini beğendirememiş olsalar da Josico'nun ve Maldonado'nun kalitesini iyi bir futbol meraklısı gayet iyi biliyor. Villareal'den transfer edilen Josico oyuna başlarken satılık listesine koyulacak ilk isim olacak heralde?
    Iyi bir futbol meraklisi olarak bu oyuncularin kalitelerini siz biliyorsaniz acaba anlatabilirmisiniz? Zira ozellikle Josico, kendisini yillardir izleyen Villarreal arastirmacisinin yaptigi sekilde geldi.

Nesil
    2008
    Yer
    Bursa

Default Demo'da bir BUG daha

Maçların devre arasında, genelde kendi takımımızın bazende rakip takımın Team Stats ekranındaki değerler yanlış yazıyor ( Bütün değerlerde 1 rakamı yazıyor)
    Örneğinbir oyuncu devre boyunca 20 pas yapmış bile olasa orada 1 yazıyor, ilgili arkadaşlara sigames'e iletmeleri için duyururum..

Quote Originally Posted by Curvanord View Post

Aslında bu sene fbnin oynadığı maçlara bakarak, tesadüf olup olmadığını anlayabilirsiniz

Aksine. Fenerbahce'de en buyuk yukselis Zico'da yasandi. Bu sezon olan bitene bakarak saniyorum ki dogru bir belirlemeydi bu.

Isterseniz Fenerbahce.org'da arsivlere goz atiniz. Kezman kiralandi ancak PSG'nin sezon sonunda satin alma hakki var.

Iyi bir futbol meraklisi olarak bu oyuncularin kalitelerini siz biliyorsaniz acaba anlatabilirmisiniz? Zira ozellikle Josico, kendisini yillardir izleyen Villarreal arastirmacisinin yaptigi sekilde geldi.

kezman kiralık gitti arkadasım.sezon sonunda bonservisi verilmek üzere..iyi bilmeden, eleştirmeyelim..

Nesil
    2005
    Yer
    edirne

arkdaslar sonraki cift dio.bu 11 parcanin hepsini mi indirmem lasim....acilll

26. Default

Aksine yazmışsınız fakat ben de Zico ile yükseliş yaşandığını savunuyorum zaten..

Kezman konusunda yanlış bilgi sahibiymişim kusura bakmayın, bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim ayrıca.

http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=981254

Bu linkte Mateus'un Ankarayla mukavelesi olduğunu görebilirsiniz.

Josico konusunda da katılmıyorum. Josico bence o kadar kötü bir futbolcu değil. Bunu sezon ilerledikçe de kendisi gösterecek.

Nesil
    2006
    Yer
    İnegöl

Türk Vatandaşlığı'na geçme süresi Süper Lig'de 10 yıl mı oldu? Yoksa bizim mi haberimiz yok?

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

VaniLyaLıyı indirdim,3Dyoktu.Çilekliyi indirdim barcaya oyun açtım yine 3D yok.Kafayı yiyecem ne oLuyor ?

Nesil
    2003

http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=981254

Bu linkte Mateus'un Ankarayla mukavelesi olduğunu görebilirsiniz.
    Zaten Mateus hic bir zaman Fenerbahce'nin lisansli oyuncusu olmadi. Bonservisine sahipti ancak TFF kayitlarinda onde Bursaspor'a, daha sonra Ankaraspor'a transfer olmus gorundu.

Ocak ayinda Brezilya'ya kiralik gitti.

Sonrasi ne oldu bilmiyorum. Brezilya arastirmacisi Fenerbahce'den kiralik olarak baska bir takima gittigini belirtmis, boyle yaptiysa buyuk ihtimalle Brezilya fedarasyonu kayitlarinda boyle geciyordur. Herneyse, tekrar kontrol etmesini rica ettim. Zaten bu oyuncu Brezilya veritabaninda, Ocak ayindan beri bizim veritabanimiza girmedi.

Josico konusunda da katılmıyorum. Josico bence o kadar kötü bir futbolcu değil. Bunu sezon ilerledikçe de kendisi gösterecek.
    Gosterdikce de biz tekrar degerlendiririz.

Nesil
    2004
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by garydelgadov View Post
    VaniLyaLıyı indirdim,3Dyoktu.Çilekliyi indirdim barcaya oyun açtım yine 3D yok.Kafayı yiyecem ne oLuyor ?
    sende bi sorun olması lazım,vanilyayla arkadaşta oynadım 3D vardı.

Sayfa 20 / 22 İlkİlk ... 101819202122 SonSon

Mesaj Yetkileri