-
Demo'yu yükledim ve az da olsa oynama fırsatım oldu. Demo oyun ile ne derecede izlenim edilir orası tartışılır fakat gözüme çarpan birkaç şeyi yazmak istedim.
Öncelikle her sene şahsen rahatsızlık duyduğum Türk Futboluna gereken ilgi, alaka ve saygı yine gösterilmemiş. En basitinden Türkiye'de transfer edilen bazı yeni futbolcuların fiyatları bile doğru değil. Bunun dışında EURO2008'de yarı final oynamış ve kalitesini ispatlamış milli takımımızda bulunan oyunculara biçilen değerler insana "bunu mu layık gördünüz" sorusunu sordurtuyor. Arda Turan, Nihat Kahveci, Semih Şentürk, Hamit Altıntop gibi oyuncuların özelliklerini şahsen çok yetersiz buldum.
Sorunun Euro2008 dışında bir de UEFA Şampiyonlar Ligi kısmı var tabii ki. Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynamış Fenerbahçe'de avrupadaki birçok futbol otoritesinden tam not alan Gökhan Gönül, C.Kazım, Deivid gibi futbolculara layık görülen değer hiç hoş değil. Lokal anlamda iyi olsalar da Uluslararası organizasyonlarda çok yetersiz kalıyorlar. Yani Fenerbahçe'nin geçen seneki başarısı "tesadüf" olarak yaftalanmış adeta.
Yine Türk Futboluna duyulan ilgisizliği Fenerbahçe üzerinden anlatmaya devam edersem, Fenerbahçe'nin finansal gücü, ulusal konumu ve bu seneki kötü başlangıcı saymassak kombine satış oranından stadın dolma yüzdesine kadar görünen rakamlar da bir o kadar komik. Kezman'ı PSG'ye satan Fenerbahçe, FM09'da Kezman'ı Paris'e kiralamış olarak gözüküyor. Bununla bitmiyor tabi, bir de sözleşmesi feshedilen Mateus da hali hazırda kadromuzda. Kezman, Mateus 'un kadroda bulunması çok çok komik..
Maldonado, Josico ikilisinin özellikleri de bir Fenerbahçeli olarak tatmin etmedi beni. Her ne kadar taraftara bir türlü kendilerini beğendirememiş olsalar da Josico'nun ve Maldonado'nun kalitesini iyi bir futbol meraklısı gayet iyi biliyor. Villareal'den transfer edilen Josico oyuna başlarken satılık listesine koyulacak ilk isim olacak heralde?
Fenerbahçe üzerinden devam edersek; Sevilen personel kısmında Tuncay, Alex ve Mehmet Aurelio'yu görmek hoş fakat bu personel / oyuncular bence yetersiz kalmış. (Ufak bi detay ama olsun
)
Çok kısa sürede ve sadece Fenerbahçe odaklı bakabildiğim için ilk izlenimlerim bunlar. Manchester City'le oyuna başladım, basın açıklamaları, 3D ve yeni 2D modları gayet hoş. Oyunun yapay zekası ve FM'nin oturmuş mantalitesinden de hiç kuşkum yok. Fakat her sene olduğu gibi bu senede Türkiye'ye verilen değerden tatmin olmadım. İnşallah yama çıkar da en azından komik yanlışlıklar düzeltilir.
Mesaj Yetkileri