Sayfa 37 / 57 İlkİlk ... 27353637383947 ... SonSon
1,081 ile 1,110 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Quote Originally Posted by OnuldinhoHizmet View Post
    Para konusunda sıkıntı çeken arkadaşlara önerim var

20TL lik bir iddaa oynasınlar öyle abarttıp da 7-8 maç falan yazmasınlar 4 maç yazsınlar çok rahat 90TL yi geçerler...

İşi garantiye almak isteyen arkadaşlarda sistem 4 oynasınlar 7 maç yazsınlar 4 ü tutarsa alırlar gene orjinal oyunu ancak sistem 4 oynayacak arkadaşlar 35TL gibi bir ödeme yapması söz konusu...

yarın pazar 4 tane maç önereyim size:

Maç Kodu Maç sonucu Oranı Takımlar
    301 - 2 - 1,35 Kazakistan(U21)-İsveç(U21)
    311 - 1 - 1.40 Mersin İD. Yurdu-Ç.Dardanel
    330 - 1 - 1.25 Torino-Modena
    353 - 2 - 1.55 Bolivya-Brezilya

20TL lik bir kupona 73.23TL veriyor aklına yatan varsa oynasın 73Tl az para değil sonuçta...
    Hiç bu yöntem aklıma gelmemişti 5 kişi alamayacığımız için vazgeçmiştim tamda.İddia işi aklıma yattı
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    20 gün var daha çıkmasına 3 kupon tuttursam tamamdır
    Last edited by Ravenholm : 10.Ekim.2009 at 23:11 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Togiii View Post
    Sen bir oyunu ihtiyaç olarak mı görüyorsun mkkadi ?. Bu ülkede kurumuş ekmeğe muhtaç olan insanlar var sen nasol örnek veriyorsun.Bende ayakkabı,elbise almasını biliyorum ama çıplak dolaşcak halim yok değilmi.İyide olsa kötüde olsa elbise alınmak zorunda.Ama oyun zevk işi.Bende bu oyunu orjinal almak isterim ama fiyatı pahalı geliyor yani bunun daha açıklanması yok.Evet parası olanda alır paşalar gibi oynar bunada kimsenin bişi demeye hakkı yok ama burda oyun pahalı diyince ''o zaman almassınız olur biter'' deniliyor varmı böyle bişi ya.Biz öğrenciyiz.Hiç mi oyun oynamayalım.Bi oyuna 90 lira verecek olsak gider alırız zaten.Korsan oynuyoruz diye korsanı mı savunuyor oluyoruz.Hayır.Bilakis korsan oynuyorum diyede sevindiğim,artislendiğim bişi yok.Yani korsan oynayan adam çok isteyerek korsan oynamıyor zaten.Ama oynuyor ise ahlaksız oluyor,suçlu oluyor,şerefsiz oluyor uzuyor gidiyor yani.
    Ben de öğrenciyim. Üstelik çalışmıyorum babamda çok zengin birşey değil. Bak ben ne diyorum. 15Tlyede elbise var 100TLye de var. Aynı şekilde ayakkabı. 15TLye ihtiyacını giderirsin ama paran varsa 100TLye zevkine göre alırsın marka alırsın. Evet oyun bir zevktir doğru söylemişsin ama elbiseye, ayakkabıya (bunları da örnek olsun diye verdim) sırf zevk olsun diye 100lerce lira para veren adam orijinal oyunu alabilir. Zaten ihtiyaçtan sadece 1 ayakkabı ile gezen adama ben bişey demedim. Etradımdakilerin parası var ama oyunu almıyorlar. Sen öğrenciysen nikeler,adidaslar kullanıyor, lacos,levislar giyiyorsan bu oyunu da alabilrsin demek istiyorum. Bu kadar basit.

NOT:Yazdıklarım reklama giriyor ise orası silinebilir.

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Ben de öğrenciyim. Üstelik çalışmıyorum babamda çok zengin birşey değil. Bak ben ne diyorum. 15Tlyede elbise var 100TLye de var. Aynı şekilde ayakkabı. 15TLye ihtiyacını giderirsin ama paran varsa 100TLye zevkine göre alırsın marka alırsın. Evet oyun bir zevktir doğru söylemişsin ama elbiseye, ayakkabıya (bunları da örnek olsun diye verdim) sırf zevk olsun diye 100lerce lira para veren adam orijinal oyunu alabilir. Zaten ihtiyaçtan sadece 1 ayakkabı ile gezen adama ben bişey demedim. Etradımdakilerin parası var ama oyunu almıyorlar. Sen öğrenciysen nikeler,adidaslar kullanıyor, lacos,levislar giyiyorsan bu oyunu da alabilrsin demek istiyorum. Bu kadar basit.

Ben bi ayakkabıya filan o kadar para vermiyorum .He alırım 5 sene giyerim orası ayrı bir konu.Ama parası olupta orjinal almayana ben ne diyimki ne denilebilir zaten.Adamın parası var ama gene almıyorsa yazık gerçekten.Ben de diyorumki zevkimden korsan oynamıyorum.Pahalı geliyor alamıyorum 43 lira 60 lira bunlar bile o kadar makul bir fiyat değil öğrenci için yani alternatif sunmaya gerek yok.5 Hak olsa almak isterim bunu diyorum zaten ama işte etrafımda alacak adam yok.Yani burda atıp tutanların parası çok herhalde.Lafım size değil zaten.Sadece korsan kullanan insanı manasızca suçluyorlar.Onu diyorum adamın parası yoksa Türkiye'de korsana yönelecektir,oyunda pahalı ise bunun daha yapacak birşeyi yok yani.Ama hala birde burda Sigames'i savunanlar yokmu ona zaten hiç bir anlam veremiyorum.Birazda kendi insanınız savunun.Çözümler arayın.Ne bilim yani Sİ şöyle yapın bizde böyle yapalım demesin.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Togiii View Post

Ben bi ayakkabıya filan o kadar para vermiyorum .He alırım 5 sene giyerim orası ayrı bir konu.Ama parası olupta orjinal almayana ben ne diyimki ne denilebilir zaten.Adamın parası var ama gene almıyorsa yazık gerçekten.Ben de diyorumki zevkimden korsan oynamıyorum.Pahalı geliyor alamıyorum 43 lira 60 lira bunlar bile o kadar makul bir fiyat değil öğrenci için yani alternatif sunmaya gerek yok.5 Hak olsa almak isterim bunu diyorum zaten ama işte etrafımda alacak adam yok.Yani burda atıp tutanların parası çok herhalde.Lafım size değil zaten.Sadece korsan kullanan insanı manasızca suçluyorlar.Onu diyorum adamın parası yoksa Türkiye'de korsana yönelecektir,oyunda pahalı ise bunun daha yapacak birşeyi yok yani.Ama hala birde burda Sigames'i savunanlar yokmu ona zaten hiç bir anlam veremiyorum.Birazda kendi insanınız savunun.Çözümler arayın.Ne bilim yani Sİ şöyle yapın bizde böyle yapalım demesin.

Açıkçası Türkiye'de alım gücü çok yüksek değil. İnsanlar sadece Fm oynamıyor. 5 oyun oynayan için 450TL, 10 oyun için 900TL (oyunu 90TL dersek). Avrupa insanına göre çok pahalı. Avrupa ile bir tutulmamızda bana göre yanlış. Ama Türkiye oyun yapımcıları için çok büyük bir pazar değil. Aslında nüfus olarak büyüğüz ama oriinal konusunda değiliz. Pazar araştırmalarında TR'ye göre yapılmıyor . Tek fiyat uygulayan şirketler mesela SI sanırım avrupada her yerde aynı fiyatı uyguluyor. TRde de 3000-5000 alıcısı varsa fiyat ayarlaması yaparken karı maksimize edecek şekilde ayarlama yapar. Türkiye'de dışa düşen olur.

Türkiyede pazar ve fiyat araştırması yapan var mıdır bilmiyorum ama fiyat esnek ise yani %30-40-50 ucuz olunca satışlar %60-70 artıyorsa büyük bir yanlış vardır. Zaman zaman ucuz fiyatlar görüyoruz mesela FİFA 2010 TR satış fiyatı 50TL. Bu adamlar araştırma yaptı mı bilmiyorum ama şimdi bakacak görecek satışlar ve kar nasıl değişti.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by mkkadi View Post

1 ayakkabıyı elbiseyi 2-3 yıl giyebilirsin iyi kullanırsan da bir oyun için böyle bir şansın yok. Ve kıyafetle oyunu bir tutman yanlış. Kim ne derse desin fiyat pahalı 43 lira bile pahalı gerçekten.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

9252 imza olmuş.Önümüzde yaklaşık 30 saat var.9500'lerde falan tamamlanır heralde.Umarım SI bir sorun çıkarmaz da demoda oynarsınız Türkiye ligini.İmzalarda olmasa da satın alımlarda 10 bine ulaşılır inşallah.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Quote Originally Posted by Ayg.22 View Post
    Umarım SI bir sorun çıkarmaz da demoda oynarsınız Türkiye ligini.
    Niye sen CM mi oynayacaksın Aygün?

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

9252 imza olmuş.Önümüzde yaklaşık 30 saat var.9500'lerde falan tamamlanır heralde.Umarım SI bir sorun çıkarmaz da demoda oynarsınız Türkiye ligini.İmzalarda olmasa da satın alımlarda 10 bine ulaşılır inşallah.
    Su anda 9263 olmus. Belki bir sürpriz olup 10000 e ulasabiliriz. SI da gerekeni yapar. Umarım..
    TariboWest

Nesil
    2008
    Yer
    istanbul

ya bir oyunu türkçe yapmanın masrafı ne olabilir ki allah aşkına ?
    çok merak ediyorum her yıl türkçe yama çıkaran sizler gönüllü olarak sigames ile anlaşıp hiç bir talepte bulunmadan oyunun türkçe olmasına katkıda bulunamazmısınız ? en azından oyun çıktıktan sonra yapılacak yama yerine direk oyunu türkçe oynayabilme iimkanımız olur

Nesil
    2007
    Yer
    CORLU

Böyle saçma bir uygulama getireceklerine, 43-50 TL yerine yapsınlar 20 TL 10bin değil 100bin kişi alsın ,)
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    pardon 43-60 TL
    Last edited by NisRoc : 11.Ekim.2009 at 08:22 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    ⓪❾

Quote Originally Posted by serkan1520 View Post
    ya bir oyunu türkçe yapmanın masrafı ne olabilir ki allah aşkına ?
    çok merak ediyorum her yıl türkçe yama çıkaran sizler gönüllü olarak sigames ile anlaşıp hiç bir talepte bulunmadan oyunun türkçe olmasına katkıda bulunamazmısınız ? en azından oyun çıktıktan sonra yapılacak yama yerine direk oyunu türkçe oynayabilme iimkanımız olur
    Bunun için Turksportal'ın girişimleri oldu yanlış hatırlamıyorsam. Ama SI yine ekstra masraf olucağı için ve yamanın incelemesi,denetlenmesi kendilerini fazla "yorucağı" için pek sıcak bakmamışlardı bu konuya.
    <')))))>-<

Oyun 90 Tl olacak gibi duruyor Üstelik ortak alma sanşımız yok.

Bence oyun fiyatında bir değişiklik olmayacaksa ortaklaşa alınması gerekiyor. Mesele 90 Tl oyunun fiyatı. Oyunu üç kişi ortak alsın biri dışında iki kişi oynanabilmek için bir şifre gibi birşey satın alsın. Onun fiyatı makul bir miktar olabilir 5-10 Tl gibi.

Böylece oyunun fiyatı 35-40 Tl olmuş olur.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by emrah44 View Post
    Niye sen CM mi oynayacaksın Aygün?
    Benim 32 Mb Ekran Kartı olan müthiş sistemim CM'yi bile kaldırmaz ki oynayayım abi

TuNdRaLoWeR Misafir

İnsanlar bu kadar ilgili alaklı oldular bu konuda bir jest yapıversin bir zahmet Si..

Konuyla alakası yok ama bir sorum olucak fm2009 da 3D destekledi dğeildi ekran kartım bu yıldaaynı şeymi olur yoksa ?

ATI RADEON 9200 ekran kartım.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Konuyla alakası yok ama bir sorum olucak fm2009 da ekran kartım 3D destekli değildi bu yılda aynı şeymi olur yoksa 3d çalıştırabilirmi ?

ATI RADEON 9200 ekran kartım.
    Last edited by Ravenholm : 11.Ekim.2009 at 21:43 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2005
    Yer
    Aydın

3D gerekli olur yine.

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

FM 2010 Türkçe Çıkarsa Orijinal Satın Almaya Söz Veren Kişi Sayısı
    9413

SI artık bi jest yap.
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Jestten kastınız Türkiye ligi quickstart konması ise eğer SI quickstartı koyacaktır aksi halde musteri kaybeder ve bunu göze almaz.

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Zaten Türkçe olması hayal gibi quickstart tek umudum .
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Nesil
    2008
    Yer
    Aydın

son 2-3 gün bayaa sıcak geçmiş anlaşılan.mesajlarda okuduğum bir kaç şey hakkında bir kaç yorumum olacak.

- herkes diyor ki SI 10000 satış altında türkçe çıkarmayacak.kimse farketmiyor mu aslında bu kampanyanın bir pazar araştırması olduğunu.SI ve Sega bu ülkeyi zaten bir pazar olarak görmüyor.geçen yıllarda satılan orjinal FM ne kadardır sizce.bence 2-3 binden fazla değildir.bu şirket dünyada milyonlar satıyorken burada 10000 satış hedefi veriyor.bence bu sayı bile bu ülke ekonomisinin farkında olduklarını düşündürüyor bana.ülke nüfusu 75 milyona yakın ki bunun yüzde 60 lık bir oranı 30 yaş ve altında.peki bu rakamlara rağmen sadece 10000 rakamını vermek yüzdesel bazda çok komik değilmidir.200.000 korsan oyuncudan bahsediyoruz ki 10000 satış yüzde 5'i sadece.bence verdikleri rakam çok makul.eminim ki onlarında bu kadar satış olmasını bekledikleri yok.en azından ellerindeki potansiyeli belirlemek isteyeceklerdir ki herhangi bir yatırım yapmanın onlara ne kazandırdığını bilsinler.

- bu ülkede satış yapmak pekte önemsedikleri bir şey değil. 10000 oyun satmak onlar için hiç bir şey bence. onlar buranın potansiyelini arttırmaya çalışıyor.çünkü zaten bu ülkeden para kazanmıyorlar.bu sebeple yatırım yapmıyorlar.okuduğum yazılarda bazı arkadaşların yurtdışı şşirketlerin avrupada farklı fiyat türkiyede farklı fiyat uyguladığını belirmiş.bu çok normal çünkü bu sayede satışlr patlama yaparak sürümden kazanacaktır.1000 adet sattığı maldan 5000 adet satıcak ve fiyat farkına rağmen daha fazla kar edecektir.ama SI ülkede fiyat olarak indirime gitse bile emin olun satış rakamı çokta yükselmeyecektir.CM türkçe olmasına rağmen o parayı bile vermeden korsan oynayan binlerce oyuncu var.öğrenme şansımız olsaydı da Eidos un türkiye satışlarını öğrenseydik.eminim 3000 bile değildir.ama onlar bu riski göze alıyor çünkü başka bir şansları yok.yıllardır satışlar rezalet,FM almış başını gitmiş.onu yakalamak için onun olmadığı pazarları kullanmaya çalışıyor.ne kadar başarılı olacak bilinmez.

- yaptıkları kampanya bence bir gelişme. bu ülkede en azından bir pazar oluşabileceği düşüncesi.tabi bu düşünceyi onların aklına sokan da site yönetimidir.SI gibi yılda sadece tek bir oyun yapan,bu oyunu dünya genelinde milyonlar satarak her yıl biraz daha kar eden bir şirketin dikkatini;oynanan oyunların %99 u korsan olan bir ülkeye çekerek en azından pazar araştırması yapmak, istenilen rakamın yakalanması halinde türkçe dil seçeneğini ekletmek kolay bir iş değildir bence.bizim burada yazdıklarımız,yada karşılaştırmalarımız bu şirket için pekte önemli değildir.sizelinizdeki tek ürüne,güvensiz bir pazarda risk alarak yatırım yaprmısınız???ben yapmam.o pazarınbana negetirebileceğini bilmeden yapmam.kampanyanın asıl amacıda budur bence.ne kadar satış yapılabilineceğini görcekler veyapılacak yatırımın onlara gider ve getirilerini masaya yatıracaklardır.eğer biz alacağımız orjinal oyunlarla onların kafasında bu yatırımın karlı olabileceği fikrini yaratabilirsek kesinlikle kayıtsız kalmayacaklardır.Eidos risk aldıı çünkü sadece CM üzerinden para kazanmıyor.onlarca oyunun yatırımcılığını yaptıkları için zarar etseler bile diğer kaynaklarından bu zararı kapatacaktır.fakat SI böyle bir riski göze almaz.Hiç bir şirket almaz.Belki SEGA bu yatırımı yapmak isteyebilir ama Sİ yapmayacaktır.SEGA sadece dağıtıcı.Asıl emek ve maliyet Sİ in üstünde.ellerindeki tek ürün de bu olduğu için zaten var olan karından kaybetmek istemez.

Son olarak sitedeki bu kampanyada emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür etmek isterim.Yapılan iş kolay bir şey değildir.Çabalarınız için çok teşekkürler.Bu senede orjinal alıcam.Bundan sonraki senelerde.Umarım herkez bu çabanıza destek verir.Biz birşey vermeden onlar bize hiçbirşey vermeyecektir.Saygılar....

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

FM 2010 Türkçe Çıkarsa Orijinal Satın Almaya Söz Veren Kişi Sayısı
    9435

1 gün kaldı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ben almaya söz verdim.Ama bu Türkçe konulsun diye değil.Zaten orjinal alacaktım.Sadece sitedeki görevlilerin veya bazı kişilerin yüzlerinin kızarmaması için.Rezil olmamak için.Yoksa bir oyunda Türkçe olsun diye onu orjinal almaya söz vermem veya almam.Hele ki " bu kadar alacaksınız yoksa koymayız! " diye diretiyorsa.Umrumda değil.Türkiye'de ki korsancılığın bedelini ben ödemem.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

İyide bu sadece Turksportaldan 9 bin kişi. Daha birçok fm oynayan var , birçok fm sitesi var. 10 000 in üstünü baya geçer bence. Bağımsız bir site oylaması yapılsaydı bence kat kat artardı. Mesela adını vermek istemediğim siteden de birçok orjinal oyun alıcaklar vardır. Sırf bize gıcıklar diye oy vermezler
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Yahu bu kampanya Turksportal'ın değil ki ?

Turksportal resmi araştırma sitesi olduğu için burada açıldı anket.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    İyide bu sadece Turksportaldan 9 bin kişi. Daha birçok fm oynayan var , birçok fm sitesi var. 10 000 in üstünü baya geçer bence. Bağımsız bir site oylaması yapılsaydı bence kat kat artardı. Mesela adını vermek istemediğim siteden de birçok orjinal oyun alıcaklar vardır. Sırf bize gıcıklar diye oy vermezler
    Kusura bakmasinlar ama bu da onlarin esekligi.

Bir cok kisinin gercek yuzunu herkeze gosterme firsati da verdi bu kampanya.

Sitenin ismi bu kadar onemli ise, kendilerinin akillarina gelip de yapsalardi ayni imza kampanyasini kendi sitelerinde bu kampanya ile ayni anda. Imza toplasalardi. Neden akillarina gelmedi acaba? Bunun kararini da sizler verin.

Nesil
    2007
    Yer
    Nilüfer / Bursa

Alamayacağım için söz vermek istemiyorum :/

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Ne kadar çok SI dedik ya, sevdiğimin adını bu kadar söylememişimdir. Artık FM demeye başlamak gerek, Türkçe veya değil, artık maça başlamak gerek!

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by emrah44 View Post
    Ne kadar çok SI dedik ya, sevdiğimin adını bu kadar söylememişimdir. Artık FM demeye başlamak gerek, Türkçe veya değil, artık maça başlamak gerek!
    Hahaha bir FM bagimlsinin hakli cinneti , bravo

Nesil
    2003

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Yanılmamışım 9485 şuanda yarına kadar 9500 olur.Bakalım 500 imza eksik diye ligi eklememezlik yapacaklar mı

Sayfa 37 / 57 İlkİlk ... 27353637383947 ... SonSon

Mesaj Yetkileri