1 ile 30 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Ben de öğrenciyim. Üstelik çalışmıyorum babamda çok zengin birşey değil. Bak ben ne diyorum. 15Tlyede elbise var 100TLye de var. Aynı şekilde ayakkabı. 15TLye ihtiyacını giderirsin ama paran varsa 100TLye zevkine göre alırsın marka alırsın. Evet oyun bir zevktir doğru söylemişsin ama elbiseye, ayakkabıya (bunları da örnek olsun diye verdim) sırf zevk olsun diye 100lerce lira para veren adam orijinal oyunu alabilir. Zaten ihtiyaçtan sadece 1 ayakkabı ile gezen adama ben bişey demedim. Etradımdakilerin parası var ama oyunu almıyorlar. Sen öğrenciysen nikeler,adidaslar kullanıyor, lacos,levislar giyiyorsan bu oyunu da alabilrsin demek istiyorum. Bu kadar basit.

NOT:Yazdıklarım reklama giriyor ise orası silinebilir.
    Ben bi ayakkabıya filan o kadar para vermiyorum .He alırım 5 sene giyerim orası ayrı bir konu.Ama parası olupta orjinal almayana ben ne diyimki ne denilebilir zaten.Adamın parası var ama gene almıyorsa yazık gerçekten.Ben de diyorumki zevkimden korsan oynamıyorum.Pahalı geliyor alamıyorum 43 lira 60 lira bunlar bile o kadar makul bir fiyat değil öğrenci için yani alternatif sunmaya gerek yok.5 Hak olsa almak isterim bunu diyorum zaten ama işte etrafımda alacak adam yok.Yani burda atıp tutanların parası çok herhalde.Lafım size değil zaten.Sadece korsan kullanan insanı manasızca suçluyorlar.Onu diyorum adamın parası yoksa Türkiye'de korsana yönelecektir,oyunda pahalı ise bunun daha yapacak birşeyi yok yani.Ama hala birde burda Sigames'i savunanlar yokmu ona zaten hiç bir anlam veremiyorum.Birazda kendi insanınız savunun.Çözümler arayın.Ne bilim yani Sİ şöyle yapın bizde böyle yapalım demesin.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Togiii View Post

Ben bi ayakkabıya filan o kadar para vermiyorum .He alırım 5 sene giyerim orası ayrı bir konu.Ama parası olupta orjinal almayana ben ne diyimki ne denilebilir zaten.Adamın parası var ama gene almıyorsa yazık gerçekten.Ben de diyorumki zevkimden korsan oynamıyorum.Pahalı geliyor alamıyorum 43 lira 60 lira bunlar bile o kadar makul bir fiyat değil öğrenci için yani alternatif sunmaya gerek yok.5 Hak olsa almak isterim bunu diyorum zaten ama işte etrafımda alacak adam yok.Yani burda atıp tutanların parası çok herhalde.Lafım size değil zaten.Sadece korsan kullanan insanı manasızca suçluyorlar.Onu diyorum adamın parası yoksa Türkiye'de korsana yönelecektir,oyunda pahalı ise bunun daha yapacak birşeyi yok yani.Ama hala birde burda Sigames'i savunanlar yokmu ona zaten hiç bir anlam veremiyorum.Birazda kendi insanınız savunun.Çözümler arayın.Ne bilim yani Sİ şöyle yapın bizde böyle yapalım demesin.

Açıkçası Türkiye'de alım gücü çok yüksek değil. İnsanlar sadece Fm oynamıyor. 5 oyun oynayan için 450TL, 10 oyun için 900TL (oyunu 90TL dersek). Avrupa insanına göre çok pahalı. Avrupa ile bir tutulmamızda bana göre yanlış. Ama Türkiye oyun yapımcıları için çok büyük bir pazar değil. Aslında nüfus olarak büyüğüz ama oriinal konusunda değiliz. Pazar araştırmalarında TR'ye göre yapılmıyor . Tek fiyat uygulayan şirketler mesela SI sanırım avrupada her yerde aynı fiyatı uyguluyor. TRde de 3000-5000 alıcısı varsa fiyat ayarlaması yaparken karı maksimize edecek şekilde ayarlama yapar. Türkiye'de dışa düşen olur.

Türkiyede pazar ve fiyat araştırması yapan var mıdır bilmiyorum ama fiyat esnek ise yani %30-40-50 ucuz olunca satışlar %60-70 artıyorsa büyük bir yanlış vardır. Zaman zaman ucuz fiyatlar görüyoruz mesela FİFA 2010 TR satış fiyatı 50TL. Bu adamlar araştırma yaptı mı bilmiyorum ama şimdi bakacak görecek satışlar ve kar nasıl değişti.

Mesaj Yetkileri