Sayfa 2 / 9 İlkİlk 1234 ... SonSon
31 ile 60 arası toplam 242 sonuç

Konu: Turksportal İstifa (!)

Quote Originally Posted by kalemci View Post
    Seni biraz izledim diyorsun. Ona o puanı veren araştırmacı arkadaş emin ol senden daha fazla izleyip ona göre notlar çıkartıp Muhammed konusunda bilgili insanlarla fikir alışverişi yapmıştır.
    nerede izledi işte onu soruyorum, kıstası ne aldı? a2 maçlarını aldıysa o zaman gökay için niye o alınmadı? son dakikalarda girmesini aldıysa yine gökay için niye onu almadı?
    herhangi birini alsa bile muhammetin tekniği alexten iyi olmaz bence...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by malpince View Post
    nerede izledi işte onu soruyorum, kıstası ne aldı? a2 maçlarını aldıysa o zaman gökay için niye o alınmadı? son dakikalarda girmesini aldıysa yine gökay için niye onu almadı?
    Cunku Gokay o kadar teknik bir oyuncu gibi gorunmuyor.

Hayat bu. Servet de super lig oyuncusu, Alex de. Ama ikisinin teknigi ayni degil.

vedat1987 Misafir

ben en iyi takım olmasını istemiyorum, doğrusu neyse onu olmasını istiyorum. burak'ın finishinginin artmasını istiyorum s.inanın belki de creavitysinin 16 olmasını istiyorum. muhammetin tekniğinin 19 olmamasını istemiyorum. sabrinin hızlı olmasını ama orta açmasının 14 olmamasını istiyorum. yobonun konsantrasyonunun 10 olmasını istemiyorum. alexin konsantrasyonunun 7 olmasını istemiyorum. kazımla servetin hızının aynı olmamasını istiyorum. bütün olay bu yani...
    Oyun çıktığında tek tek oyuncular üzerinden tartışmalar yapılacaktır. Burada benimde gördüğüm birkaç profil hatası var. Ancak buraya yazarak meşgul etmek olmaz sonuçta. Ayrıca belirtiyim Selçuk İnan'ın forumda gördüğüm profilinde bariz hatalar var ancak oyun çıkınca konu açılacak orada yazacağım. Selçuk İnan için 15 stamina bence fazla 1-2 puan daha düşük olmalı. Ancak dediğim gibi diğer oyuncular ve ligin genelindeki orta sahalarla da kıyaslamak için beklemek lazım.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Ama sana göre Türkiye'de kimsenin tekniği Alex'ten iyi olamaz. Alex'i bu kadar başarılı yapan tekniği değil ki. Tabi etkisi var ama bana göre diğer özellikleri daha ağır basıyor.
    eto'o bitmiş.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

O zaman editorden düşürebilirsin.

İnsanlara eleştiri yaparken elinizde somut şeylerle konuşun. Senceyse sencedir arkadaşım nedir 1 haftadır ortalığı kasıp kavurduğun. Adamlara oy veriyormuşsunuz gibi, para veriyormuşsunuz gibi.. Daha iyisini yapın sizi araştırmacı yapsınlar kardeşim bu adamların kimseye hizmet etmek gibi bir yükümlülüğü yok. Ben şahsen araştırmacılar yerinde olsam bu kadar asla tahammül edemezdim. 1 kere izlediğin bir adam için boş boş konuşmayacaksın güzel kardeşim. Boş yorum yapacaksan da editorden değiştirmeyi tavsiye ediyorum, Emre'yi Xavi gibi yaparsın Gökay'ı da Fabregas gibi. Sen de rahat edersin biz de.

Quote Originally Posted by Redrum View Post

O zaman editorden düşürebilirsin.

İnsanlara eleştiri yaparken elinizde somut şeylerle konuşun. Senceyse sencedir arkadaşım nedir 1 haftadır ortalığı kasıp kavurduğun. Adamlara oy veriyormuşsunuz gibi, para veriyormuşsunuz gibi.. Daha iyisini yapın sizi araştırmacı yapsınlar kardeşim bu adamların kimseye hizmet etmek gibi bir yükümlülüğü yok. Ben şahsen araştırmacılar yerinde olsam bu kadar asla tahammül edemezdim. 1 kere izlediğin bir adam için boş boş konuşmayacaksın güzel kardeşim. Boş yorum yapacaksan da editorden değiştirmeyi tavsiye ediyorum, Emre'yi Xavi gibi yaparsın Gökay'ı da Fabregas gibi. Sen de rahat edersin biz de.
    evet emreyi xavi gibi yapardım

Açıkçası oyunda puanlamalarda bazı dengesizlikler olduğu açık. (Ki olacaktır da. Gerçeği elimizden geldiğince taklit ediyoruz.) Ama bunu çıkıp "Bence Yobo'nun konsantrasyonu bir artmalı.", "Bence Burak'ın Agility'si 1 artmalı." şeklinde söylemek yerine Fener'e şöyle düşmansınız, Galatasaray'a şöyle yardımcısınız demek seviyeyi düşürüyor.
    Ben bir Fenerbahçeli olarak bu üsluptan, FM 11'de Galatasaray'ın Fener'in 2 katı ekonomik imkanı bulunmasından daha çok rahatsız oluyorum. Önce üslup düzelsin ki tartışma bir yere varsın. Ha burada yürütülen artık bir fikir teatisinden çok sözlü dövüşe döndü. Bence üslubunu düşüren üyeler 1-2 gün ceza alır ve Turksportal yönetimi de üslubunu korursa sorun çözülür.

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Quote Originally Posted by vedat1987 View Post
    İyide arkadaşım adam 10 yıllık puan ortalamalarını postlamış Fenerbahçe açık ara önde. 10 yılda 7 kez şampiyon olmuş daha ne istiyorsunuz anlamıyorum. Yapılan en iyi takım Fenerbahçe TSL'de. Size Turksportal araştırmacıları ne verebilir daha.
    Burda yapılan tartışmaların hiçbiri takım başarısına odaklı değil,birkaç arkadaşın tek derdi oyuncu profilindeki özelliklerin puanlaması.

Örneğin Muhammedin 19 tekniği varsa Alexin 18 olamaz

Arda tackling 12 ise Emrenin ki 13 olamaz

Böyle tartışma oluyor tek özellik kıyaslanarak yapılıyor yani sorunda burda meydana geliyor.Toplam profil(CA) bazı arkadaşlar için önemli değil mühim olan tek tek kıyaslama.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Akıllara "Neden bugün ?" sorusu geliyor.

Daha önce de olmuştu böyle ithamlar,Alex'in önemli maçlar özelliğinin düşük olması vs. gibi konular önceki serilerde de geçmişti.Ama konu açılacak kadar ciddiye alınmamıştı.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Ama öyle olmaz ki Muhammed'e 19 teknik verilmiş ama tekniği kullanması için diğer özelliklerini de geliştirmesi lazım. Belki oyunda sen geliştirebileceksin Muhammed'i ben hiç verim alamayacağım. Alex'te ise 18lik tekniğini en iyi şekilde kullanacağı özellikleri de yüksek.

Arda ve Emre'nin tackling olayını perpetua çok güzel bir şekilde açıkladı.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Emre'nin DM olmasinin nedeni cok basit. Daum, 42211 (yani GK, DR, DC, DC, DL, DM, DM, MR, ML, AMC, ST) gibi bir dizilis uyguluyordu Fenerbahce'de. Bu dizilisi oyuna ozellikle eklettik. Emre'nin de bu diziliste yedek kalmamasi, Selcuk ve Christian'in beraber oynamamasi icin DM'yi 20, MC'yi 19 yaptik. Bunlar Mayis ayinda oldu.

Sonra Daum gitti, Aykut Kocaman geldi. Onun da tam ne oynayacagi belli olmadigi icin ozellikle bir degisiklige gidemedik. Ne zaman ki ligde bir kac mac oynandi, Aykut Kocaman'in ne yapacagi belli oldu. O zaman MC'ye donduk. Gerci o kadar da buyuk bir mesele degil. Bir oyuncu mevkisi 20 de olsa, 19 da olsa hemen hemen ayni performansi gosteriyor iki mevkide de. Ama saha icinde secilme konusunda bazen sorun yasaniyor.

Eminim ki Daum kalsa ve o 42211 dizilisinde Emre surekli yedek kalsa, sizin ruhunuz bile duymayacakti cunku Fenerbahce ile oynuyor olacaktiniz. Ama ligdeki diger 17 takim ile oynayanlar icin Emre'nin oynamadigi bir Fenerbahce kolay bir rakip oluverecekti.

Bir karar verirken iste bu dusuncelerin hepsi kafadan geciyor.

Emre'nin tackling'e gelince. Emre ikili mucadelelerde gecen yil 90 dakika basina 1 ile 2 arasinda top kapti. Ote yandan Christian icin bu rakam 4-5 idi. Selcuk icin ise 6-7. Emre'nin top kapmalari genelde rakibin attigi pasta araya girerek topu kapmak. Bunun icin tackling degerinin 1 gramlik bir onemi yok.

Tackling nedir peki?

Block tackling: http://www.youtube.com/watch?v=eO40z...eature=related
    Slide tackling: http://www.youtube.com/watch?v=VL7Nil4T4nU

Bunlari yaparken de rakibe faul yapmamak onemli. Arda'nin 12 almasinin nedeni de bu slide tackling isini yaparken hemen hemen hic rakibe dokunmadan, faul yapmadan bunu becerebilmesi. Simdiye kadar 70-80 defa bu hareketi yapip top kaptigini hatirliyorsam, 3-4 defa bunu yaparken faul yaptigini hatirliyorum. Iste bu yuzden Arda'nin dusuk bile olabilir dedim.

Ama Arda genelde bu isi rakip bir takim arkadasi ile karsi karsiya oldugunda, rakibin gerisinden gelerek ve Arda'yi beklemedigi bir anda yapiyor. Bu nedenle de rakibin kendisini hazirlamaya, topu durterek vucudunu top ile Arda arasina koymaya firsati olmuyor. Bu yuzden de 12 yeterli. Ne cok iyi, ne de zayif bir seviyede.

Emre'yi savunmada one cikartan sezileri. Bu sezilerin 15 olmasinin az oldugunu da yukarida yazmistim zaten.

Mesela bu video'nun 20. saniyesinde Emre topu tamamen sezileri ile kapiyor. O sok presi yapabilmesinin nedeni de sezileri zaten. http://www.youtube.com/watch?v=HrLNd...feature=fvwrel

Emre Italya ve Ingiltere'de de tackling'e 13 almisti, o zamandan beri de degistirme ihtiyaci duyduracak pek bir sey de gormedik bence.

Ama seziler konusunda Emre'nin cok iyi oldugunu dusunuyorum. Zaten seziler, soguk kanlilik, kararlar gibi ozellikler bir nevi oyuncunun tecrubesinin gostergesi. Emre de cok tecrubeli bir futbolcu, bunu kimse inkar edemez saniyorum.
    eto'o bitmiş.

Nesil
    2003

ben en iyi takım olmasını istemiyorum, doğrusu neyse onu olmasını istiyorum.
    burak'ın finishinginin artmasını istiyorum
    Acikcasi Hiddink'in bugunku aciklamalarindan sonra yukselmesi konusunda tereddutlerim var biraz.

s.inanın belki de creavitysinin 16 olmasını istiyorum.
    15 veya 16'nin lafi mi olur yahu. Selcuk'un degeri 9 olsa ve 16 istesen belki bir yerde hata vardir ama 1 puan icin degmez bile kafaya takmaya.

muhammetin tekniğinin 19 olmamasını istemiyorum.
    Peki.

sabrinin hızlı olmasını ama orta açmasının 14 olmamasını istiyorum.
    Sabri eger rakip onun onunde durmazsa, panik yapmazsa gayet iyi orta yapan bir oyuncu. Bir cok pozisyonda zorlama orta yaptigi icin zayif gorunuyor. Mesela Gokhan Gonul cok daha akilli. Bakiyor karsimda rakip var, ya calima gidiyor ya da takim arkadasina pas verip daha iyi pozisyonda topu alarak orta yapmaya calisiyor. Sabri ise ortayi yapiveriyor, o ortanin rakibi gecmeyecegi belli olsa da. Bazen de biraz daha sert vurursam belki rakibi gecer diyor. Top diger taraftan taca gidiyor. Ozellikle Sabri'yi orta yapabilecegi pozisyonda top ile bulusturmazsaniz Sabri'nin ortalari bir facia oluyor.

Ama ortanin sonucuna bakarak Sabri orta yapamaz diyorsunuz. Ne oyunda, ne de gercek hayatta futbol bu kadar duz mantikla islemiyor.

Iste bu yuzden o onem vermediginiz ama Fenerbahce'nin bu kadar puan farki acmasina neden olan zihinsel ozellikler. Hic bir tek ozellik, kendi basina sonucu ortaya cikartmiyor. Football Manager'in veritabanini ve mac motorunu ozel yapan da bu.

Mesela PES'de Sabri'nin kotu orta yapmasi icin deger dusuk tutulabilir cunku oyuncudan oyuncuya zeka farkli degil ve daha yuksek yuzdeli orta yapmasini istedigin oyuncuya daha yuksek orta yapma becerisi veriyorsun. Hatta oyuncuyu kullanan sen oldugunda, oyuncunun zekasini sen belirliyorsun. Ama FM'de orta yapma, ortanin isabetli olup olmayacagini belirleyen bir cok faktorden sadece ve sadece bir tanesi.

Bir de not, Gokhan ile Sabri'nin takim arkadasi ile ortayi bulusturma yuzdesi asagi yukari ayni. %20-25 arasinda dolasiyorlar ikisi de.

yobonun konsantrasyonunun 10 olmasını istemiyorum. alexin konsantrasyonunun 7 olmasını istemiyorum.
    Alex konusunda yardimci olamayiz sana cunku Alex'in mac icinde hemen hemen sadece hucumda oynayan bir oyuncu.

Yobo konusunda da yazmistim. Degerlendirecegiz.

kazımla servetin hızının aynı olmamasını istiyorum. bütün olay bu yani...
    Iyi guzel de Servet'in hizi, Kazimdan cok yavas degil. Servet cabuk degil ama yavas da degil. Servet hizlanana kadar topu alan geciyor gidiyor zaten. Arkadan yetisemiyor.

Nesil
    2007

evet emreyi xavi gibi yapardım
    Zaten bu sözün üstüne tartışmak mantıksız.Eğer siz araştırmacı olsaydınız FM'yi hayatıma bile sokmazdım bu kadar saçma oyun mu olur diye...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

yanlış yazmışsınız doğru tablo:
    gökhan gönül türkiyedeki en iyi bek.
    emre belözoğlu türkiyedeki en iyi mc
    volkan türkiyedeki en iyi kaleci(muslera dahil, volkan bir hata yapınca her zaman örnek gösterilir, muslera bismillah demeden hata yaptı)
    alex türkiyedeki en iyi oyuncu...

Olay bomba

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Night_Mare17 View Post

Olay bomba
    Gokhan'in, Emre'nin ve Volkan'in mevkilerinde en iyiler olduguna ben de katiliyorum. Zaten veritabaninda da oyle oldugunu gorursunuz oyun geldiginde.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bence Emre ve Volkan Türkiye'de mevkisinin en iyileri. Oyunda da öyle olacaklardır.
    eto'o bitmiş.

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Olay bomba
    Her konuda oldugu gibi burdada taraftarlık yapıyorsun.Sana göre en iyi kaleci Muslera en iyi mc'de Selçuk İnan'dır.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Gokhan'in, Emre'nin ve Volkan'in mevkilerinde en iyiler olduguna ben de katiliyorum. Zaten veritabaninda da oyle oldugunu gorursunuz oyun geldiginde.
    Gökhan'a bir şey demiyorum fakat Fernandes bile Emre'den iyiyken en iyi Emre demek bence saçmalıktır. Bu arada Felipe Melo gibi bir oyuncunun da Emre'den kötü olmasını anlayamıyorum özellikleride berbat adama Real Madrid'den teklif gelmiş.(!)Volkan belki olabilir ona katılıyorum fakat Muslera daha geldi bir hata yaptı diyor Volkan'ın yaptığı hatayı boşa sayıyor.

Quaresma - Stoch karşılaştırmasına da sadece gülüyorum.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by attirson View Post
    Her konuda oldugu gibi burdada taraftarlık yapıyorsun.Sana göre en iyi kaleci Muslera en iyi mc'de Selçuk İnan'dır.
    Ben en iyi kaleci Muslera demiyorum fakat en iyi Mc Emre'de değil diyorum. Fernandes , Melo bence ondan daha iyi oyuncular.

Nesil
    2003

Ben en iyi kaleci Muslera demiyorum fakat en iyi Mc Emre'de değil diyorum. Fernandes , Melo bence ondan daha iyi oyuncular.
    Melo'yu daha cok DM olarak dusunuyordum acikcasi.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Melo'yu daha cok DM olarak dusunuyordum acikcasi.
    Peki ya Fernandes ? Adam her konuda Emre'den üstün. Bu arada Emre'ye kötü oyuncu da demiyorum yanlış anlamayın.

Nesil
    2003

Peki ya Fernandes ? Adam her konuda Emre'den üstün. Bu arada Emre'ye kötü oyuncu da demiyorum yanlış anlamayın.
    Asagi yukari aynidir ama bence Emre daha akilli ve hirsli bir oyuncu.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Asagi yukari aynidir ama bence Emre daha akilli ve hirsli bir oyuncu.
    Neyse öyle olsun bu arada bizde isyan etsek de hep şampiyon olsak. Hatta Melo , Eboue , Selçuk gibi oyuncuları yollayıp.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Olay bomba
    Olay bomba

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Olay bomba
    Geriden takip etmişsiniz maalesef.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Emre'ye istenilen ozelikler cok sacma. O ozeliklerle Real'de Alonso yerine ilk 11 cikar.

Ama sunuda kabul etmek gerekirki Turkiyenin en iyi MC'yi Emredir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Geriden takip etmişsiniz maalesef.
    Ben boldlu yerleri ve 'leri takip ettim.Olay hakikaten bomba.

ben birşeyi merak ediyorum hem emre olsun hem fernandes olsun iki oyuncuda türkiye'de en iyi MC olarak gösteriliyor -ki katılıyorum(selçuk inan ile birlikte) lakin CAları sizcede abartılmıyormu? fernandes valencia'da emre de newcastle'da ilk 11 düşünülmemişti ve bu oyuncuların CAları 150ye yakın. geçen sezon ingiltere'de yılın futbolcusu hüvviyetini alan scot parker ile aynı rakamda olmamalılar bence.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by excaliburuA View Post
    ben birşeyi merak ediyorum hem emre olsun hem fernandes olsun iki oyuncuda türkiye'de en iyi MC olarak gösteriliyor -ki katılıyorum(selçuk inan ile birlikte) lakin CAları sizcede abartılmıyormu? fernandes valencia'da emre de newcastle'da ilk 11 düşünülmemişti ve bu oyuncuların CAları 150ye yakın. geçen sezon ingiltere'de yılın futbolcusu hüvviyetini alan scot parker ile aynı rakamda olmamalılar bence.
    Emre varken Scott Parker , Xabi Alonso kim ?

Emre büyük Fenerbahçeli bu bir. Geçmişine saygılı ve düzgün kişilikli biri.

Ve Dünya'nın en iyi koşan , basan oyuncusu tekniğini söylemiyorum bile.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

alex'i bir sene oynatırsınız oyunda sonra satmazsanız elinizde çakar.muhammet'in ne olacağı belli değil,antrenmana sokarsınız biraz gelişir bir sene sonra ona on basacak bi regen bulursunuz hooop pabucu dama.emrenin yaşı 30 u geçmiş alex ile aynı akıbeti paylaşması işten bile değil.

arkadaşlar oyunu baştan sona bu oyuncularla oynamıyorsunuz değil mi? sahsen ben ikinci senede neredeyse yarıdan fazlasını değişiyorum regenlerle.pendiksporu seçmiş olsanız 2. senenizde fenerbahçeyi hallaç pamuğu gibi sallayıp atmayacakmısınız oyunda? yada galatasarayı yada beşiktaşı?

Nesil
    2003

Neyse öyle olsun bu arada bizde isyan etsek de hep şampiyon olsak. Hatta Melo , Eboue , Selçuk gibi oyuncuları yollayıp.
    Eboue deme bana.

Korkarim ki yeni bir Guiza dogacak. Simdiye kadar gosterdigi futbol cok cok buyuk hayal kirikligi. Sabri'yi aratti simdiye kadar bana. Zamanla goruruz ne olacagini.

Sayfa 2 / 9 İlkİlk 1234 ... SonSon

Mesaj Yetkileri