Valla sizin yazdigim gibi dusunmemenizin pek bir anlami yok cunku ben matematiksel bir gercegi yazdim. Hani o CA'nin icinde her mevkide ozelliklere gore verilen agirliklar (katsayilar) var ya. Iste onlari yazdim.
Bu oyuncularin hepsi Alex'den savunmada daha gayretli, daha fazla savunma yapan oyuncular. Ozellikle Hamit ve Necip kat kat daha fazla.Nuri Şahin'in 16
Hamit'in 15
Necip'in bile 15 ken Alex'in 7 ise yazık...
Nuri Şahin ve Hamit savunmadı müthiş müdaheler mi yapıyor ?
Dahan konsantrasyonu yüksek öyle oyuncular var ki bu 3'ü bile yeterli diye düşümdüm.
Ayrıca Falcao ' da 16.
Nuri'ye ben olsam 16 vermezdim acikcasi.
Last edited by perpetua : 11.Ekim.2011 at 22:58
Ben konsantrasyonu oyunun içinde tam kapasiteyle oynaması olarak biliyordum(CA düşüşünü ne kadar sık yaşayacağını belirlemesi). Bu açıklama antrenmanda konsantrasyonun savunma kısmında yer almasını benim için açıklıyor.
Hayır consistency her maçta belirli bir seviyede oynaması anlamında. Ama maçlarda tam kapasite oynamasını, her maça aynı ciddiyetle yaklaşmasını sağlayan özellik Professionalism.
Gökhan Töre, Ömer Toprak ve Mehmet Ekici'nin profilleri varsa paylaşır mısınız ?
bu artislar yapilirken cogu özelliktende kisilmis farkindaysaniz.. nedense fenerin yaptigi transferlerde hep böyle oluyor mesela anelka geldiginde direk düsürülmüstü herkes abarti diyordu.. keza kezman ve güiza da da öyle oldu yarim sezon sonra profilleri direk düsürüldü 1 sezon izleme geregi bile duyulmadi.. hatta yanlis hatirlamiyorsam gecen sene niangta da devre arasinda ufak oynamalar yapildi.
santos'tan ganso (paulo henrique), chelsea'den lukaku, leverkusen'den samet yeşil, arsenal'den alex oxlade chamberlain, bursaspor'dan serdar aziz ve porto'dan alex sandro'nun profillerini koyar mısınız mümkünse? şimdiden teşekkürler.
Ee bizde konusalim yani hic sikayet etmiyoruz kendi takimimizin oyuncularinin profilinden dunyanin 7.ci kalecisi sayilan musleranin profili kotu bana gore
türkiye liginde olan hic bir oyuncunun mevkisinde dünyada ilk 20de oldugunu dusunmuyorum belki gökhan gönül olabilir .kaldiki musleranın volkandanda iyi oldugunu dusunmuyorum
Ha fenerbahceye gelince oyuncular dunyada ilk 20"de galatasaraya gelince ilk 20 degil ne kadar taraftarca bi yazi
yok kardesim taraflı olarak yazmadım yanlıs anlama ben sadece gökhan gönül icin belki girebilecegini yazdım.volkan girebilir demiyorum .sadece sag beklere bakınca suan ilk 20 bi oyuncu grubu olucaksa gökhan gönül gireblir diye dusunuyorum acıkcası ama türkiye liginde baska oyuncu yok yani mevkisinde
Last edited by caner485 : 12.Ekim.2011 at 16:17
aynen katılıyorum bu yıl daha iyi bir serdar aziz var geçen yıla göre
semih ve bienvenu fena olmamış ama iş yapacak gibi durmuyor ikisi de. isteyen varsa tribundergi.com linki http://www.sendspace.com/file/dc3zb4
Anelka hakkinda bir sey diyemem cunku Anelka Turkiye'de oynadiginda arastirmayi biz yapmiyorduk.
Kezman Turkiye'ye gelmeden once ozellikle fiziksel olarak dusmus ama pek de yansitilmamis bir futbolcuydu. Yetenekleri de belki de olmasi gerekenin ustundeydi. Guiza Ispanya'da genis alanlarda oynayan, kontra ataklarda etkili bir santrafordu. Geldiginde ise her derde deva bir santrafor gibi yansitilmisti. Saniyorum Turkiye'ye geldikten sonra yasadiklari ve daha sonrasinda yasadiklari cok da yanlis bir yol izlemedigimizi gosteriyor.
Niang'in hizi ve hizlanmasinin birer puan dusurulmesi olmustu yanilmiyorsam. Cok da anormal degil, yasi ilerlyen bir futbolcunun hizini kaybetmesi.
Yobo'da ise indirim olmadi. Bazi ozelliklerin puanlari duserken, digerleri yukseldi. Inenler hiz/hizlanma ozellikleri olurken, zihinsel ozelliklerde yukseltme yapildi. Bu degisiklikler buyuk olcude forumlarda yazilanlar cercevesinde oldu.
Bu degisiklikleri cok anormal karsilamamak lazim. Sadece Fenerbahce'ye gelen oyuncular degil, yurt disindan gelen ve ozelliklerini gercek disi gordugumuz butun oyuncular icin bu tip degisiklikler yapiliyor.
Mesela Cana'nin pas ve teknik ozelliklerinin dusurulmesi, Simao'nun bazi fiziksel ozelliklerinin dusurulup, zihinsel ozelliklere takviye yapilmasi vs.
Semih'i şu haliyle ileri uçta değil AMC olarak oynatmak daha mantıklı. Bienvenu'yü ise çok fazla izleyemedik ama oynadığı maçlarda dribbling'i daha iyi gibi duruyordu. Tabii ki yine de böyle bir yorum yapmak için erken en azından 6-7 maç daha izlemek gerekli.
Deep Lying Attack'da aynı gerçekte ki gibi oynuyor Semih yani 2011 de öyleydi.