Sayfa 19 / 23 İlkİlk ... 91718192021 ... SonSon
541 ile 570 arası toplam 686 sonuç

Konu: Oyuncu Profilleri

eLastik Misafir

Quote Originally Posted by eLastik View Post
    Ben hiç öyle düşünmüyorum buyrun size bir kaç profil

Nuri Şahin'in 16
    Hamit'in 15
    Necip'in bile 15 ken Alex'in 7 ise yazık...
    Nuri Şahin ve Hamit savunmadı müthiş müdaheler mi yapıyor ?
    Dahan konsantrasyonu yüksek öyle oyuncular var ki bu 3'ü bile yeterli diye düşümdüm.
    Ayrıca Falcao ' da 16.
    Hani Alex zekasıyla oynuyorduç Konsantre olmadıktan sonra zeka ne işe yarar ?

Nesil
    2003

Ben hiç öyle düşünmüyorum buyrun size bir kaç profil
    Valla sizin yazdigim gibi dusunmemenizin pek bir anlami yok cunku ben matematiksel bir gercegi yazdim. Hani o CA'nin icinde her mevkide ozelliklere gore verilen agirliklar (katsayilar) var ya. Iste onlari yazdim.

Nuri Şahin'in 16
    Hamit'in 15
    Necip'in bile 15 ken Alex'in 7 ise yazık...
    Nuri Şahin ve Hamit savunmadı müthiş müdaheler mi yapıyor ?
    Dahan konsantrasyonu yüksek öyle oyuncular var ki bu 3'ü bile yeterli diye düşümdüm.
    Ayrıca Falcao ' da 16.
    Bu oyuncularin hepsi Alex'den savunmada daha gayretli, daha fazla savunma yapan oyuncular. Ozellikle Hamit ve Necip kat kat daha fazla.

Nuri'ye ben olsam 16 vermezdim acikcasi.
    Last edited by perpetua : 11.Ekim.2011 at 22:58

Quote Originally Posted by perpetua View Post

2. Lig icin az sayida ama cok ozverili arastirmacilarimiz var. Kendi takimlarini izlerken, diger takimlarla ilgili izlenimlerini de not ediyorlar ve diger takimlari da onlar oldugu kadariyla yapmaya calisiyorlar. 2. Lig icin her zaman arastirmaci arayisindayiz.

3. Lig ise daha da vahim durumda. Zaten oyunda olmadigi icin 3. Lig icin her yapilan tamamen ekstra olarak dusunuluyor ve zaman kalirsa el atiliyor. Transferleri yapiyoruz ve gecmislerini ekliyoruz en azindan ama oyuncu degerlendirme hic saglikli degil. Acikcasi daha TBA ve 2. Lig'de bu kadar cok arastirmaci eksigimiz oldugu surece, 3. Lig icin pek bir hamle yapmayi dusunmuyoruz, oldugu kadar dusuncesiyle bakiyoruz bu lige.

Topu topu 25 arastirmaciyiz su asamada ve 127 takim (3. Lig dahil) oldukca agir bir yuk.

Mardinspor ozelinde de acikcasi dikkat etmedim. Oyun cikana kadar genelde daha cok oynanacagini tahmin ettigimiz ust liglerde kontroller yapiyoruz cunku acikcasi zaman ancak buna yetiyor. Arastirma forumlarinda detayli olarak Mardin'in durumunu yazabilirsen, en dogru sekilde yansitmaya calisiriz.

(İstanbul) Güngörenspor araştırmacılığı için kapıda bekliyorum. Ne zaman ki araştırmacı istiyoruz diyececeksiniz anında atlayacağım. Seneye de Mimar Yahya Baş Stadı'na yürümeyle 10 dakika mesafeye taşınacağım.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Ben konsantrasyonu oyunun içinde tam kapasiteyle oynaması olarak biliyordum(CA düşüşünü ne kadar sık yaşayacağını belirlemesi). Bu açıklama antrenmanda konsantrasyonun savunma kısmında yer almasını benim için açıklıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ozaniel View Post
    Ben konsantrasyonu oyunun içinde tam kapasiteyle oynaması olarak biliyordum(CA düşüşünü ne kadar sık yaşayacağını belirlemesi). Bu açıklama antrenmanda konsantrasyonun savunma kısmında yer almasını benim için açıklıyor.
    Ayrıca düşündüğün özellik zannedersem consistency.

Nesil
    2008
    Yer
    Sakarya

Hayır consistency her maçta belirli bir seviyede oynaması anlamında. Ama maçlarda tam kapasite oynamasını, her maça aynı ciddiyetle yaklaşmasını sağlayan özellik Professionalism.

en çok merak ettiklerimden 2'sini paylaşayım

Harry Kewell

Lucas Neill

8. Default

Gökhan Töre, Ömer Toprak ve Mehmet Ekici'nin profilleri varsa paylaşır mısınız ?

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Bu oyuncularin hepsi Alex'den savunmada daha gayretli, daha fazla savunma yapan oyuncular. Ozellikle Hamit ve Necip kat kat daha fazla.

Nuri'ye ben olsam 16 vermezdim acikcasi.
    Bilmediğimden soruyorum o değer savunmada mı etkili sadece abi ?
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by futureless View Post
    Bilmediğimden soruyorum o değer savunmada mı etkili sadece abi ?
    Sadece savunmada etkili degil ama agirlikli olarak savunmada etkili. Surekli macin icinde olmak, surekli her pozisyonun icine girmeye calismayi belirliyor. Alex hucumda hemen hemen her pozisyonun icinde ama savunmada hemen hemen hic degil.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Sadece savunmada etkili degil ama agirlikli olarak savunmada etkili. Surekli macin icinde olmak, surekli her pozisyonun icine girmeye calismayi belirliyor. Alex hucumda hemen hemen her pozisyonun icinde ama savunmada hemen hemen hic degil.
    Anlıyorum.Alex için söylediğinize de katılıyorum zaten.Bilmediğimden sordum , teşekkür ederim.
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by fbdevil190737 View Post
    Gökhan Töre, Ömer Toprak ve Mehmet Ekici'nin profilleri varsa paylaşır mısınız ?
    Günlerdir bunu bekliyorum ama yok sanırım kimsede

14. Default

Quote Originally Posted by caner485 View Post

beklenen profil geldi teşekkürler

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Quote Originally Posted by meddah View Post

Ayrıca 2011 ve 2012 profil özelliklerinin karşılaştırıldığı bir excel tabosu vereyim; ki bunu inceleyince teknik özelliklerinde 3 puan, zihinsel özelliklerinde 4 puan artış, fiziksel özelliklerinde ise 1 puan düşüş olduğunu göreceksiniz, yani toplamda 6 puanlık bir artış var:

http://www.mediafire.com/?nho0o9dciglzpca
    bu artislar yapilirken cogu özelliktende kisilmis farkindaysaniz.. nedense fenerin yaptigi transferlerde hep böyle oluyor mesela anelka geldiginde direk düsürülmüstü herkes abarti diyordu.. keza kezman ve güiza da da öyle oldu yarim sezon sonra profilleri direk düsürüldü 1 sezon izleme geregi bile duyulmadi.. hatta yanlis hatirlamiyorsam gecen sene niangta da devre arasinda ufak oynamalar yapildi.

santos'tan ganso (paulo henrique), chelsea'den lukaku, leverkusen'den samet yeşil, arsenal'den alex oxlade chamberlain, bursaspor'dan serdar aziz ve porto'dan alex sandro'nun profillerini koyar mısınız mümkünse? şimdiden teşekkürler.

Ee bizde konusalim yani hic sikayet etmiyoruz kendi takimimizin oyuncularinin profilinden dunyanin 7.ci kalecisi sayilan musleranin profili kotu bana gore

türkiye liginde olan hic bir oyuncunun mevkisinde dünyada ilk 20de oldugunu dusunmuyorum belki gökhan gönül olabilir .kaldiki musleranın volkandanda iyi oldugunu dusunmuyorum

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Ha fenerbahceye gelince oyuncular dunyada ilk 20"de galatasaraya gelince ilk 20 degil ne kadar taraftarca bi yazi

yok kardesim taraflı olarak yazmadım yanlıs anlama ben sadece gökhan gönül icin belki girebilecegini yazdım.volkan girebilir demiyorum .sadece sag beklere bakınca suan ilk 20 bi oyuncu grubu olucaksa gökhan gönül gireblir diye dusunuyorum acıkcası ama türkiye liginde baska oyuncu yok yani mevkisinde

Last edited by caner485 : 12.Ekim.2011 at 16:17

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Quote Originally Posted by Fearless Coward View Post
    Bu arada burada tartışma çıkaran çoğu Fener'li arkadaşlar antudan gelmiş sırf Fener'li oyuncuların profillerini tartışmak için siteden bir konuda hatta şurada tartışıyorum yardıma gelin bile yazmışlar sesli güldüm valla isteyenler girip bakabilir konu var çok komikler valla
    Tabi bunu kimlerin yaptığını öğrenmeye çalışmak suçlu aramak gibi olur. Herkesi kendiyle baş başa bırakıyoruz. Biri itiraf ederse ne âlâ.
    Bu mesajıma cevap yazmayınız.

Quote Originally Posted by caner485 View Post
    Serdar Aziz genç yaşı ve gelişme gösteren profiliyle alınası bir defans olmuş. Bursaspor ile oynamakta ayrı bir keyif verecektir.

aynen katılıyorum bu yıl daha iyi bir serdar aziz var geçen yıla göre

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

semih ve bienvenu fena olmamış ama iş yapacak gibi durmuyor ikisi de. isteyen varsa tribundergi.com linki http://www.sendspace.com/file/dc3zb4

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by KanaKe View Post
    bu artislar yapilirken cogu özelliktende kisilmis farkindaysaniz.. nedense fenerin yaptigi transferlerde hep böyle oluyor mesela anelka geldiginde direk düsürülmüstü herkes abarti diyordu.. keza kezman ve güiza da da öyle oldu yarim sezon sonra profilleri direk düsürüldü 1 sezon izleme geregi bile duyulmadi.. hatta yanlis hatirlamiyorsam gecen sene niangta da devre arasinda ufak oynamalar yapildi.
    Anelka hakkinda bir sey diyemem cunku Anelka Turkiye'de oynadiginda arastirmayi biz yapmiyorduk.

Kezman Turkiye'ye gelmeden once ozellikle fiziksel olarak dusmus ama pek de yansitilmamis bir futbolcuydu. Yetenekleri de belki de olmasi gerekenin ustundeydi. Guiza Ispanya'da genis alanlarda oynayan, kontra ataklarda etkili bir santrafordu. Geldiginde ise her derde deva bir santrafor gibi yansitilmisti. Saniyorum Turkiye'ye geldikten sonra yasadiklari ve daha sonrasinda yasadiklari cok da yanlis bir yol izlemedigimizi gosteriyor.

Niang'in hizi ve hizlanmasinin birer puan dusurulmesi olmustu yanilmiyorsam. Cok da anormal degil, yasi ilerlyen bir futbolcunun hizini kaybetmesi.

Yobo'da ise indirim olmadi. Bazi ozelliklerin puanlari duserken, digerleri yukseldi. Inenler hiz/hizlanma ozellikleri olurken, zihinsel ozelliklerde yukseltme yapildi. Bu degisiklikler buyuk olcude forumlarda yazilanlar cercevesinde oldu.

Bu degisiklikleri cok anormal karsilamamak lazim. Sadece Fenerbahce'ye gelen oyuncular degil, yurt disindan gelen ve ozelliklerini gercek disi gordugumuz butun oyuncular icin bu tip degisiklikler yapiliyor.

Mesela Cana'nin pas ve teknik ozelliklerinin dusurulmesi, Simao'nun bazi fiziksel ozelliklerinin dusurulup, zihinsel ozelliklere takviye yapilmasi vs.

Semih'i şu haliyle ileri uçta değil AMC olarak oynatmak daha mantıklı. Bienvenu'yü ise çok fazla izleyemedik ama oynadığı maçlarda dribbling'i daha iyi gibi duruyordu. Tabii ki yine de böyle bir yorum yapmak için erken en azından 6-7 maç daha izlemek gerekli.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Deep Lying Attack'da aynı gerçekte ki gibi oynuyor Semih yani 2011 de öyleydi.

eLastik Misafir

Ziegler'i iki mac izleyip, sonra da profili gordukten sonra gozlerime inanamamistim.

Bence ozellikleri cok daha dengeli, hucumda Andre Santos gibi etkili olmasa da, savunmada ondan daha becerikli bir profil daha dogru olurdu.

Simdiye kadar Ziegler'in benim en cok dikkatimi ceken ozelligi, ozellikle pas alis verislerinde sag ayagini hic tedirginlik yasamadan kullanabilmesi.

Gelecek bir kac ayda cok dikkatli izlenilmesi ve ona gore duzenleme yapilmasi gerekli bence.

Maalesef Italyanlar bazen fantaziye kaciyor. Ligde cok kaliteli savunmacilar oldugu icin, savunma standardi biraz dusuk bir oyuncuyu olmasi gerektiginden daha zayif yapabiliyorlar. Tabii her ulke icin bir sorun bu. Duzeltmemiz lazim.
    Oyuncuları 2 maçta izleyip mi karar veriyorsunuz. 2 maç izlemişsiniz sonrada düzeltmemiz lazım demişssiniz. Fenerbahçe' gelenlerin düşürüldüğünü biliyoruz ama bari 2 maçta karar vermeyin !

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Oyuncuları 2 maçta izleyip mi karar veriyorsunuz. 2 maç izlemişsiniz sonrada düzeltmemiz lazım demişssiniz. Fenerbahçe' gelenlerin düşürüldüğünü biliyoruz ama bari 2 maçta karar vermeyin !
    Yanlış anlamışsın Ziegler'in profile dokunulmamış.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Ziegler'in yanlış yansıtıldığını söylemiş yanlış anlamışsın hocam.Ki ben de katılıyorum ofansif özelliklerinden biraz düşürülüp defansif olanlara dağıtılmalı sanırım.

Sayfa 19 / 23 İlkİlk ... 91718192021 ... SonSon

Mesaj Yetkileri