Anket Sonuçlarını Görüntüle: Maçın sonucu ne olur ?

Voters
46. You may not vote on this poll
  • Fenerbahçe kazanır

29 63.04%
  • Berabere biter

9 19.57%
  • Spartak Moskova

8 17.39%
Sayfa 10 / 11 İlkİlk ... 891011 SonSon
271 ile 300 arası toplam 306 sonuç

Konu: Fenerbahçe - Spartak Moskova | Şampiyonlar Ligi Play-Off 2.Maçı

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Avrupa ligi için yabancı da alınabilir. Zaten ligde genelde Yobo, Krasic, Kuyt ve Sow oluyor yabancı olarak yani 4 banko var. Bunlara ek olarak Stoch, Baroni, Alex var ama daimi değiller, yabancı sol beke illa ki yer var. Benim gördüğüm Hasan Ali istikrarlı çalışkan ama bal yapmayan bir arıdan farkı yok, Sabri gibi gereksiz hareketleri olmadığı için göze batmıyor olabilir ama pek olumlu oyununu göremiyorum Avrupa maçlarında.
    yabanci ortasaha alinca kontenjan doluyor, bienvenu de var. yabanci cilginligina girilmemeli bence, ondan sonra gonderecek yer ariyoruz adamlari. BJK nin durumu ortada.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

İlk maçta yazdıklarım:

Quote Originally Posted by SAİT71
    Yazık oldu. Maç 1-1 bitse tamamdı ancak Spartak beraberliği cebine koyup gelecek. Beraberliğe yatıp kontra atak oynayacak. Tamda buna uygun adamları var. Bizde üzerlerine gidince helede gol atamazsak bulacakları boşluklarla gol atabilirler. Tur zora girdi. Final hastalığı olan bir millet olarak bu işi kestirip atabileceğimizi sanmıyorum. Toz pembe görebilmeyi isterdim ama takım bana ne ligde ne avrupada ne tr kupasında umut vermiyor. Maalesef ben şansımızı düşük görüyorum. Turu geçmemiz süpriz olur bana göre.
    Bu maç öncesi yazdıklarım:

Quote Originally Posted by SAİT71 View Post
    Beraberlik geçiyor içimden. Zor bir maç olacak.
    Sonuç: Şampiyonlar Ligi'nde yokuz. Yoruma gerek yok daha fazla....

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

dua edelim de bu sene avrupada gidebildigimiz yere kadar 4 te 4 gidelim yoksa onumuzdeki senelerde SL ye sampiyon takim da eleme yaparak girecek. SL de elenmeyi bu kadar dert etmeyin bence, finansal acidan gayet iyi durumda bir takimiz, giris parasindan baska para gelecegini dusunmuyordum sahsen ben. onu da A.Liginde telafi edebiliriz, belki fazlasi bile kazanilabilir. herseyden once sportif basariya A.liginde cok daha yakiniz.

edit: CL ile AL bonuslari arasinda ciddi farklar varmis, UEFA kupasini kaldirsaniz bile ancak CL ye katilim bonusuna denk geliyor. butce biraz dengesiz gorunuyor iki organizyon arasinda. asagidaki liste 2009-2010 sezonuna ait, bu sezonki de aynidir herhalde.

According to Marko Vjetrovic who is the president of Partizan Belgrad and a member of the European Club Asscociation (ECA) the prize money for the UEFA club competions will increase.

UEFA Champions League 2009/2010:
    Bonus for domestic champion: 200.000 € *
    1st qualifying round: 130.000 € *
    2nd qualifying round: 130.000 € *
    3rd qualifying round: 130.000 € *
    Playoffs: 2.100.000 € *
    Group stage: 7.100.000 €
    Group match victory: 800.000 €
    Group match draw: 400.000 €
    1st knock out round: 3.000.000 €
    Quarter-finals: 3.300.000 €
    Semi-finals: 4.200.000 €
    Final: 5.500.000 €
    Winning the final: 3.500.000 €

* = These payments were only awarded to the clubs which quould not qualify for the UEFA Champions League group stage!

The remaining balance of € 341 million will be distributed according to the proportional value of each TV market, i.e. € 750,7 milion will be distributed from the group stage onwards (five times more than in the UEFA Europa League).

UEFA Europa League 2009/2010:
    1st qualifying round: 90.000 €
    2nd qualifying round: 90.000 €
    3rd qualifying round: 90.000 €
    Playoffs: 90.000 €
    Group stage: 1.000.000 €
    Group match victory: 140.000 €
    Group match draw: 70.000 €
    1st knock out round: 200.000 €
    2nd knock out round: 300.000 €
    Quarter-finals: 400.000 €
    Semi-finals: 700.000 €
    Final: 2.000.000 €
    Winning the final: 1.000.000 €

The remaining balance of € 60 million will be distributed according to the proportional value of each TV market, i.e. € 150,36 milion will be distributed from the group stage onwards.

UEFA Supercup 2009:
    Loser: 2.000.000 €
    Winner: 2.500.000 €

Last edited by TeNaciOUS MidFieLdeR : 30.Ağustos.2012 at 02:54

Fenerbahçeli arkadaşlar;
    Aykut Kocaman olduğu sürece üzülmeye mahkumuz. Bakınız, Kocaman zamanında derbi performansları, Avrupa maçları, deplasman maçları.

Kocaman'ın yetersiz taktik bilgisi, oyun bilgisi ile ancak bu kadar.

Bugünkü maçın tarihi hataları: 1. Alex'siz oynamak 2. Selçuk'la oynamak 3. Kuyt'ı yanlış yerde oynatmak 4. Krasic'i sol açıkta oynatmak (Sakatlanması lehe oldu, Stoch girince sol şeridi verimli kullandık)

Eğer sen amiyane tabiriyle "artistlik" yapıyorsan, Alex'i oyuna sokmayacaktın bugün. Maç sıkışınca, işler zora girince "denize düşen yılana sarılır" misali eleştirdiğin, daha dün "kafamdaki kadroda yok" dediğin, büyük saygısızlık ve terbiyesizlik edip yaşayan efsaneyi küstürdüğün Alex'i oyuna almak da neyin nesi? Söylen, eleştir, gürle; basına "takımı yavaşlatıyor, 70 metre koşuyor, defansif zaaflar veriyoruz" diye servis yap ama sonra işler sıkışınca KURTARICI olarak ona sarıl. Bu tamamen günü kurtarmaktır, iki yüzlülüktür. Kocaman'ın zerre kadar değeri yoktur gözümde. Bugün Alex'i oyuna alarak kendisiyle çelişmiş, çark etmiştir, böylece ne olduğunu göstermiştir. Bu adam (adam demeye dilim varmamaya başladı artık) (teknik adam olmadığını biliyordum ama adam olmadığını da düşünmeye başladım) kesinlikle F.Bahçe'ye yakışmıyor.

Vaslui (Kadıköy'deki), Elazığspor ve Spartak Moskova (Kadıköy'deki). Bu üç maçın ilk 45 dakikaları birbirinin kopyası. Tek pozisyon, tek şut, tek atraksiyon yok. Resmen boşa oynanmış 45 dakikalar. İkinci yarılarındaki çabalar da üç maç için de yetmedi.
    ** Vaslui maçını anımsayın. İlk yarı yok. İkinci yarı geriye düşüp zar zor bir gol bulup 1-1 yapabildik.
    ** Elazığspor maçında ilk yarı yine yok. İkinci yarı yine geriye düştük ve zar zor bir gol bulup 1-1'e getirebildik.
    ** Bugünkü maçı hatırlayın. İlk yarı yine yok, ikinci yarı geriye düştüğümüz maçı anca 1-1'e getirebildik.

Buna benzer onlarca maç izleriz bu sene.

Kocaman, Lorant'tan bile kötü teknik direktördür.
    Maçların 1-1'e gelmesi, pozisyonlar üretilmesi de tamamen oyuncuların kişisel becerileridir. Bakınız, bugün Alex'in iki duran topuna, birinde Topuz vurdu direkten döndü, diğerinde Sow gol attı. Alex olmasa onlar da olmayacaktı.

Kocaman biz F.Bahçelileri kanser etmeden LÜTFEN istifa etsin.

3 Temmuz sürecinde gösterdiği dayanışmaya, futbolculuğuna saygım sonsuz. Ancak iyi bir teknik adam değil. Adamlık, has adamlık durumu da Emre ve Alex ile yaşadıkları polemikler ve diğer oyuncularla yaşadıklarıyla, Daum'un kuyusunu kazmasıyla, yardımcı antrenörünün söyledikleriyle benim gözümde bitmeye başlamıştır. Daha fazla prestijini zedelemeden git lütfen. Git ki 3 Temmuz ve futbolculuktaki güzel anıların bari kalsın.

Zico gibi çeyrek final başarısı yaşatan adama kredi tanınmamışken Aykut Kocaman'a gösterilen kredi o kadar fazla ki. Ve bunu bu kadar kötü kullanabileni görmedim.

Hagi de mükemmel futbolcuydu, Maradona da, ancak ikisinin de teknik adamlık kariyerleri rezalet. İyi futbolcu olabilirsin ama gözümde bir Hikmet Karaman kadar değerin yok Aykut Kocaman.

Nesil
    2006

Aykut Hoca güzel konuşuyor ama sahada konuştuklarını göremiyoruz maalesef. İlk yarı takım yok gibi bir şeydi. İlk yarıda oyuncu değiştirmeden bir değişikli yapılabilirdi bence. Kuyt 70 - 75'ten sonra oyundan çok düştü, bir değişiklik bekledim ama olmadı ayrıca kanatta başarılı olamıyor bugün net bir şekilde görüldü bu durum.
    Last edited by Crazycat : 30.Ağustos.2012 at 03:13

Nesil
    2008
    Yer
    Antakya

Şimdi öğrendim :S

Arkadaşlar biri bana Alex ve Baroni girdikten sonraki taktik dizilişi yazabilir mi acaba?

mert

gökhan yabo egemen hasan

-----------topal---cris--------

kuyt---------alex----------stoch

---------------sow-------------

Quote Originally Posted by erdem344 View Post
    mert

gökhan yabo egemen hasan

-----------topal---cris--------

kuyt---------alex----------stoch

---------------sow-------------
    Maçı izlediğim kadarıyla şu kadro çok iyi oynadı alex ve baroni girdikten sonra ama Kuyt'un performansı düştü bu seferde yani maça ya adam gibi bir 4-4-2 kadroyla başlayacaksın ya da 4-2-3-1 de Kuyt'ı kesiceksin yerine koyacaksın Krasic'i o zaman Fenerbahçe adam gibi top oynamaya başlar diye düşünüyorum.

Ekleme: Ayrıca defans olarak çok hoşuma gitti hele bugün Yobo'nun göstermiş olduğu performans Emenike'nin yerine kalas uzun bir futbolcunun girmesine sebebiyet vermiştir. Bugün Volkan sakat olmasaydı ne ilk maçta ne bu maçta Fenerbahçe kesinlikle böyle goller yiyip kaybetmezdi çünkü Mert daha olgunlaşmadı tam oturmadı hala gelişmesi gerekiyor ki Volkan'ın yerini alabilsin inşallah Avrupa Ligi maçlarında daha net izleyeceğiz Fenerbahçeyi sakatlıkları olmazsa tam kadrosuyla üstte dediğim sistemle oynarsa Fenerbahçe gerçekten can yakabilecek kapasiteye sahip.
    Last edited by caglaruzun : 30.Ağustos.2012 at 03:14 Reason: ekleme

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

fazla abartiyorsunuz bu durumu, daha once de on elemede elendik cok defa. zico ile ilk sezon dinamoya hemen hemen ayni skorlarla elenmis ertesi sene ceyrek final yasamistik. aykut kocamanin adamligini sorgulaman cok yanlis olmus, yaptigi hersey fenerbahcenin menfaati icindir. TD olarak elestir ama gerisi hakkinda olcuyu asmamalisin. sagdan soldan duyduklarinizla dedikodularla adam asmaya kalkmayin. yapilan bence cok buyuk haksizlik, gayet terbiyeli bir sekilde durumu idare etti, baskasi olsa neler yapardi. hep fenerbahce menfaatini dusundugu icin ortayolu buldu. suni bir gerilim yaratiliyor, siz de bunu pesinden gidiyorsunuz. koruklemeye devam, yakinda kurtulacaksiniz zaten aykut kocamandan. sonrasinda gun mu aydinlanir cicek mi acar hep beraber goruruz.

Hayır Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe için yeterli olup olmadığı konusunda tartışmalara hak veriyorum da kişiliğine, kendisine yapılan saygısız yorumları ve hakaretleri görünce gerçekten sinir oluyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

Quote Originally Posted by Deus Dominus View Post
    Hayır Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe için yeterli olup olmadığı konusunda tartışmalara hak veriyorum da kişiliğine, kendisine yapılan saygısız yorumları ve hakaretleri görünce gerçekten sinir oluyorum.
    ben ustelik de bir fenerbahcelinin kendi icinden cikan, camianin en degerli kisilerinden birine boyle saygisizlik etmesini hic anlayabilmis degilim. GSde de bir donem hagiye hasan sasa hatta terime yapilanlardan sonra dustukleri durumlari gorduk. simdi tam aksi yonde ne kadar sahip cikiyor degerlerine ve sonrasinda da o kenetlenmeyle basarilar geldi. biz daha ilk mactan adam kesmeye basladik. gereksiz bir tweetin pesinden kostuk, taraf icinde taraf olduk. cok komik.

Nesil
    2008
    Yer
    Antakya

Şahsen ben adamı seviyorum, ama sanki yeterli değil gibi. Benim bildiğim Fenerbahçe her teknik adamla şampiyonluğa oynayan takım. Ama bence yetersiz bir teknik adam. Hem bir soru soracağım size Aykut Kocaman daha önce hangi takımlarda çalıştı ?

Başka bir forumda gördüm bu yorumu ve size sormak istedim;

• 3 senede Fenerbahçe gibi bütçesi olan bir kulube kemik bir takım oluşturamadı,
    • 3 sene içinde 1 adet genç futbolcu kazandırmadı,
    • 3 sene içinde kendi isteği ile alınan hiç bir futbolcu başarılı olmadı ( Özer, Hasal Ali, Orhan Şam) fiyasko resmen,
    • 3 Sene içinde güzel futbol izlettirmedi,
    • 3 sene sonunda hala selçukla, baroniyle, topal ve topuzla oynuyoruz.

Aykut hoca, Fenerbahçe'ye ne kazandırdı?

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

Quote Originally Posted by lexoqe View Post
    Şahsen ben adamı seviyorum, ama sanki yeterli değil gibi. Benim bildiğim Fenerbahçe her teknik adamla şampiyonluğa oynayan takım. Ama bence yetersiz bir teknik adam. Hem bir soru soracağım size Aykut Kocaman daha önce hangi takımlarda çalıştı ?
    peki Terim 1996 oncesinde hangi klupte calisti? turk TD leri icin baska sans var mi? baska nasil bir kariyerle gelebilirdi Fenerbahceye, bu soru biraz manasiz. yabanci bir TD olsaydi sorgularsin ama yerli TDler icinde hangisi yurt disindan gelip 3 buyuklerin basina gecti ki zaten. hem FB ile bir sampiyonluk rozeti de bulunuyor, bu yeterli degil mi? o sampiyonluga inanmayan FB taraftari varsa sike davasinda savunduklari degerlerde samimi olduklarindan suphe duyarim sahsen.

Quote Originally Posted by caglaruzun View Post
    Başka bir forumda gördüm bu yorumu ve size sormak istedim;

• 3 senede Fenerbahçe gibi bütçesi olan bir kulube kemik bir takım oluşturamadı,[gecen seneyi ne cabuk unuttunuz derim, adamin elinde oyuncu kaldi sanki. takimin yarisi satilmisti]
    • 3 sene içinde 1 adet genç futbolcu kazandırmadı,[ha deyince olmuyor, hazirda yoksa nasil kazandiracaksin. bu altyapinin sorunu.]
    • 3 sene içinde kendi isteği ile alınan hiç bir futbolcu başarılı olmadı ( Özer, Hasal Ali, Orhan Şam) fiyasko resmen,[basarili olan da var olmayan da var, hasan ali de o listeye o kadar cabuk konulmaz]
    • 3 Sene içinde güzel futbol izlettirmedi,[bu geceki futbol neydi, baska bir maci mi izledin?]
    • 3 sene sonunda hala selçukla, baroniyle, topal ve topuzla oynuyoruz.[gecis asamasi, o sorun da hallolacak]

Aykut hoca, Fenerbahçe'ye ne kazandırdı?

diyebilirim her bir madde icin

Quote Originally Posted by TeNaciOUS MidFieLdeR View Post
    fazla abartiyorsunuz bu durumu, daha once de on elemede elendik cok defa. zico ile ilk sezon dinamoya hemen hemen ayni skorlarla elenmis ertesi sene ceyrek final yasamistik. aykut kocamanin adamligini sorgulaman cok yanlis olmus, yaptigi hersey fenerbahcenin menfaati icindir. TD olarak elestir ama gerisi hakkinda olcuyu asmamalisin. sagdan soldan duyduklarinizla dedikodularla adam asmaya kalkmayin. yapilan bence cok buyuk haksizlik, gayet terbiyeli bir sekilde durumu idare etti, baskasi olsa neler yapardi. hep fenerbahce menfaatini dusundugu icin ortayolu buldu. suni bir gerilim yaratiliyor, siz de bunu pesinden gidiyorsunuz. koruklemeye devam, yakinda kurtulacaksiniz zaten aykut kocamandan. sonrasinda gun mu aydinlanir cicek mi acar hep beraber goruruz.
    Alex konusunu istersen geçmişi de anımsayarak şuradan oku:

http://www.hayatimfutbol.com/sayi_46/index.html

48. sayfada başlıyor ilgili yazı, birkaç sayfa sürüyor;
    okuduğun zaman söylediklerimde ne kadar haklı olduğumu anlayacaksın.

Kocaman'a inan sadece ben değil, bugün milyonlarca F.Bahçe taraftarı aynı şeyleri söylüyor, benden daha ağır konuşanlar, hakaret, küfür edenler dahi var. Ve bu sadece hocanın teknik yönüyle değil, tavırlarıyla ilgili. Egosu çok yüksek bir adam. Kendisini Mourinho sanıyor.

Bugün baktığında birçok köşe yazarı dahi Kocaman'ı eleştiriyor artık, bu Alex ve diğer konularla ilgili. Kulaktan dolma bilgiler değil, açık açık medyaya verilen demeçler olayın içyüzünü gösteriyor.

Alex hocayı, yönetimi vizyonsuz diye eleştirmekte haksız mı? En son 2009'da ŞL'ye gitmişsek, bu sorgulanmalı. Orta sahada transfer açığı olduğu Emre gittiği günden beri, Mayıs ayından beri apaçık ortada iken hala transferin ŞL'ye kalıp kalmamaya bağlamak vizyonsuzluk değil midir? Senin bir vizyonun olur; dersin ki, bütçem şudur, hedefim şudur, o doğrultuda ilerlersin, eğer başarısız olursan da riskleri kabul edersin. Bir takım 30 Ağustos günü hala orta saha transferini yapmıyorsa, ilk ön eleme maçına transferi (stoper) yetiştiremiyorsa, ikinci ön eleme maçı öncesi diziliş ve taktik değişip büyük bir kriz baş gösteriyorsa o takımın vizyonundan söz edilemez.

Bienvenu'yu Moskova'da kurtarıcı olarak oyuna aldın, mağlup durumda iken soktun, bugün aynı adam 18 kişilik kadroya giremedi. Şimdi bu mudur vizyon?
    Alex'i Spartak'ta 1 dakika oynatma, Antepspor maçının 18'ine yazma, bugünkü maç öncesi "kafamdaki kadroda yok" de, sürpriz şekilde 18'e al ve işler yolunda gitmeyince küstürdüğün adamı sonradan oyuna sok.

Şampiyon olduğumuz sezon (2010-2011) Alex'i 55-60'da oyundan çıkarır (Young Boys maçları dahil), ligdeki iki maçta oynatmazdı (Trabzonspor deplasmanı). Hatta Trabzonspor maçında sonradan sokmuştu diye hatırlıyorum. O sene Alex 28 gol atarak şampiyonluğu getirdi. Biraz hatalardan ders almak lazım.

Nesil
    2008
    Yer
    Antakya

Quote Originally Posted by TeNaciOUS MidFieLdeR View Post
    peki Terim 1996 oncesinde hangi klupte calisti? turk TD leri icin baska sans var mi? baska nasil bir kariyerle gelebilirdi Fenerbahceye, bu soru biraz manasiz. yabanci bir TD olsaydi sorgularsin ama yerli TDler icinde hangisi yurt disindan gelip 3 buyuklerin basina gecti ki zaten. hem FB ile bir sampiyonluk rozeti de bulunuyor, bu yeterli degil mi? o sampiyonluga inanmayan FB taraftari varsa sike davasinda savunduklari degerlerde samimi olduklarindan suphe duyarim sahsen.
    Yahu ben bilmediğimden sordum arkadaş, iğnelemek için değil. Şimdi baktım daha önce 3 takımda çalışmış. Ayrıca aksine sorsaydım şöyle bir cevap verirdim. Demek ki Terim tutmuş Kocaman Tutmamış. Şans olmuş. Her adam başarılı olacak değil ya. Biz daha önce böyle bir hata yaptık olmadı Hagi ile.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Alexsiz Alexlilik

​Bu 90 dakikanın teknik analizini uzun uzadıya yapmanın anlamsızlığını hepimiz biliyoruz; çünkü bu tur dün değil, geçtiğimiz hafta içi kaybedilmeye başlandı.

Rusya ile Türkiye, Avrupa’nın ikinci halka yarışçıları, 5 büyükten sonra gelen baş altı ülkelerden ikisi… Spartak, Fenerbahçe, CSKA, Galatasaray gibi takımlar da Avrupa’nın ikinci halka takımları, hedefleri Devler Ligi’nde sürekliliktir; bu ekipler için başarı gruplardan çıkmaktır. Daha önce Spartak 10, Fenerbahçe 6 kez Devler Ligi’ne girmişler. Moskova ekibi 46 bin, İstanbul ekibi 41 binler düzeyinde UEFA puanına sahip. Yani bu ekipler güç olarak, kalite olarak, hedef olarak birbirine yakın ekipler…

​Bu tarz dengeli iki takım eşleştiğinde form durumu, moral motivasyon, sakatlık/ceza gibi etkenler ön plana çıkar. Çünkü bütün bir sezon yarışmıyorsunuz, sadece 180 dakika yarışıyorsunuz; o yüzden iki takımı genelde küçük farklar ayırıyor. Fenerbahçe’yi de Spartak’tan ayıran küçük fark şuydu: Onlar yıldızları Emenike’yi (adliye koridorlarından alıp) yüzde yüz konsantrasyonla sahaya getirebildiler. Fenerbahçe’yse Kadıköy’e heykeli yapılan adamdan 180 dakikanın 150’sinde verim alamadı maalesef…
    ​Dün kâğıt üstünde Aykut Hoca, Antep maçının başarılı 11’ini bozmadı. Kocaman 11’i bozmadı bozmamasına da; dizilişe baktığınızda Fenerbahçe dün aynı oyuncularla 4-2-3-1’e dönmüştü: Sağda Kuyt, solda Krasiç(Stoch), santrforda Sow, arkasında da Mehmet Topuz… O zaman ister istemez akla şu soru geliyor: Fenerbahçe Alex’sizken de Alex’li gibi (on numara pozisyonu olan) bir dizilişle oynayacaksa Brezilyalı efsane neden kenarda oturuyor ki? Fenerbahçe Alex yokken de sahaya 4-2-3-1 dizilecekse, Alex’in pozisyonunda da Mehmet Topuz oynayacaksa nasıl bir gerekçesi olabilir ki bu tercihin?

​Akla tek bir yanıt geliyor: Sprint ölçümleri! Evet, şaka yapmıyorum, sprint ölçümleri… Son bir haftada (bu bilgilere nasıl ulaştıklarını çok merak ettiğim) bazı muhabirlerin/yazarların sütunlarında Fenerbahçe’nin sprint mesafelerini okuyorsunuz. Bu ölçümlere göre Alex’in sprint rakamları düşük olduğu için kadroya alınmıyormuş!
    ​O zaman benim teklifim şu: Madem futbolda neticeyi yalnızca sprint ölçümleri belirliyor, o zaman Spartak’la Fenerbahçe’nin istatistiklerine de bakalım; kimin sprinti fazlaysa o girsin Şampiyonlar Ligi’ne! Olmaz mı?

http://www.meleke.com/?p=5162

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

Quote Originally Posted by lexoqe View Post
    Yahu ben bilmediğimden sordum arkadaş, iğnelemek için değil. Şimdi baktım daha önce 3 takımda çalışmış. Ayrıca aksine sorsaydım şöyle bir cevap verirdim. Demek ki Terim tutmuş Kocaman Tutmamış. Şans olmuş. Her adam başarılı olacak değil ya. Biz daha önce böyle bir hata yaptık olmadı Hagi ile.
    alingan bir donem, hele ki konu Aykut kocamansa. kusura kalma, ama senin dusundugun gibi dusunenlere de bir cevaptir bu. oyle dusunen cok kisi var cunku.

@egowich

bahsettigin yaziyi dun okumustum, genelde zaten bildigimiz seyler. arkaplanda cok sey ifade etmiyor bana. ortada bir haksizlik varsa Aziz Yildirimin zaten devreye girecegine eminim. boyle birsey olmadigina gore aykut kocamanin haklilik payi vardir bu konuda. alex de sutten cikmis ak kasik degil, aykut kocaman sizce ne kadar basarisizsa Alex de ayni derecede basarisizdir. taraftar olarak cok degiskeniz zaten, oncesinde alexi yuhalayanlar simdi de onu goklere cikartirken Aykut kocamani yerin dibine batiriyor. hicbirseyde istikrar yok ki bunda arayalim

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Takımın Alex'ten bağımsız bir sorunu var: Top ileriye düzgün bir şekilde gitmiyor, bir şekilde gittiğinde de orada kalmıyor. İlla Alex oynamak zorunda değil elbette; Kuyt'un zaman zaman Alex'in pozisyonuna da kaydırılabileceği bir 4-4-2 tasarlanabilir. Yalnız, Mehmet Topal'la, Selçuk'la, Mehmet Topuz'la, Caner'le olacak iş değil bu. Bu adamların mevcut halleriyle pas yapılacaksa da ancak Maldonado misali al gülüm ver gülüm yapılır. Krasic'le, Stoch'la, Baroni'yle belki biraz ivme kazanılabilir, ama bakıyoruz, bu adamların ikisi, artı Alex de kulübedeydi bu akşam. İlk maç da kaybedilmişken, bu formasyon ve kadronun amacı nedir abi? Rakibin üstüne gitmeyerek psikolojisini bozup sinirden kendi kalesine gol atmasını sağlamak mı?

Maçı izleyemedim. 55-60. dakika civarında Fenerbahçe TV'yi açıp istatistiklere baktım: Ne kadar doğru istatistik tutuyorlar bilemiyorum ama; "gol pozisyonu 0, kaleyi bulan şut 1" yazıyordu. Üstelik skor da 5. dakikadan itibaren 0-1 olduğu halde.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

yok abicim bizim taraftara müstahak bu. o kadar şut çektik biri girse , uzatmada da alsak maçı şuan Aykut hoca göklerdeydi. taktik açıdan eleştir de kişiliğine laf atmak terbiyesizlik. Aykut hocanın kişiliğine laf eden kendi kişiliğini sogulamalı bana kalırsa. maç boyunca yaptığı iki hata var bana kalırsa krasiçden sol açık yapmak ve selçukun kötü olduğunu görmesine rağmen hemen çıkarmamak ama bunlarda öyle çok vahim hata değil. zaten krasiç sakatlandı ve çıktı. selçuk da 60 da çıktı yanlış bilmiyorsam. bu adam ağzıyla kuş tutsa işinize gelmez. sabır sabır Aykut hocayla olacak bu iş..
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

maçı kazansak bile aynı şeyi söylerdim Aykut hoca büyük takım hocası olamaz
    1- sezona takımı hazırlayamıyor fizik olarak takım yetersiz
    2- oyuncularla arası iyi değil hep sorunlu
    3- saha kenarında hep tedirgin bir havası var takıma yansıyor
    4- taktik olarak yetersiz
    5- maç kadroları hep defansif oyun mantığıda öyle

Nesil
    2008
    Yer
    İSTANBUL

Quote Originally Posted by erdem344 View Post
    Keşke ilk yarıdaki gibi oynasaydık da elenseydik .

Artık uefa da yolumuza bakıcaz 1. veya 2. torbadan katılıcakmışız
    Aynen katılıyorum.O kadar etkili oynayıp gol atamamak resmen çıldırttı.Hakem desen Platini'nin özel olarak bu konuyla ilgili bir girişimi olduğunu düşündürecek kadar rakip takımı korudu.Ben hayatımda deplasman takımını bu kadar kollayan bir hakem görmedim.Maçı dışarda izledim son dakikalarda hakemin Spartak lehine verdiği abuk subuk bir faulden sonra çantasını fırlattı adam ekrana doğru

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Quote Originally Posted by meddah View Post
    Maçı izleyemedim. 55-60. dakika civarında Fenerbahçe TV'yi açıp istatistiklere baktım: Ne kadar doğru istatistik tutuyorlar bilemiyorum ama; "gol pozisyonu 0, kaleyi bulan şut 1" yazıyordu. Üstelik skor da 5. dakikadan itibaren 0-1 olduğu halde.
    öyleydi zaten.. alex girene kadar sadece mehmet topalin sutu vardi.. hala bu adami savunanlar var sahada yaptigi yanlislari göre göre savunuyorlar bu kafayla eziyet cekmeye mahkumuz biz.. iddia ediyorum bu adam 10 sene daha takimin basinda kalsin 10 sene boyunca ayni hatalari yapar hic ders cikarmiyor yaptigi hatalardan.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Aykut hocanın en büyük hatası istatistiklere verdigi önem.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Bağıra bağıra gitti bilet ellerimizden. İkinci yarıda takım çok iyi oynarken hep bir 'kazanacağız ya olacak bu iş' düşüncesi vardı kafamda.Direkler mi dersin, Sow'un vuramaması mı dersin , kalecinin çıkardıkları mı dersin ( ki kötü kalecidir bence ) , olmadı işte. Teknik yorum yapmayacağım, Aykut Hoca'ya da değinmeyeceğim. Olmadı, diyeceğim budur.Hakeden gitmedi Şampiyonlar Ligi'ne.90 dakika yatanlar gitti.( yatmaları normaldi ama bu gerçeği değiştirmiyor ) Daha önemli bir gerçek de , maalesef Avrupa Ligi'ndeyiz. Ufak hatırlatma, Avrupa Ligi'nde tarihimizin en büyük başarısı şu an gruplardan sonraki aşama olan son 32.
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Bence Uefa'da başarılı olucaz.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Başarı kriterimize bağlı. Çeyrek finale çıkarsak ben başarılı bulurum takımı.
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Şampiyonlar Ligi ile Avrupa Ligi arasında çok çok uçurumlar var. Orada oynayan takımlarında prestij olarak arasında fark olacaktır. Maddi olarakta. Aradaki farkı açıklamak için iyi bir örnek verelim:

UEFA Avrupa Ligi şampiyonu takım taklaşık 3.000.000 € para alırken, Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda oynadığı bir maçtan galibiyetle ayrılan takım 1.000.000 € alacak yanlışım yoksa. Bu kadar adaletsiz dengesiz iki kupa işte.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

Quote Originally Posted by SAİT71 View Post
    Şampiyonlar Ligi ile Avrupa Ligi arasında çok çok uçurumlar var. Orada oynayan takımlarında prestij olarak arasında fark olacaktır. Maddi olarakta. Aradaki farkı açıklamak için iyi bir örnek verelim:

UEFA Avrupa Ligi şampiyonu takım taklaşık 3.000.000 € para alırken, Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda oynadığı bir maçtan galibiyetle ayrılan takım 1.000.000 € alacak yanlışım yoksa. Bu kadar adaletsiz dengesiz iki kupa işte.
    yukarda da yazmistim, gene hatirlatayim. UEFA A.Liginde kupayi kaldirirsan ilave olarak da gruplardaki tum maclarini kazandigini varsaysan dahi, o ana kadar kazandigin tum bonuslari topla ancak S.Ligine katilim bonusuna denk geliyor. SLiginde kupa kaldiran yaklasik toplamda 30-35M Euro kazaniyor. arada kocaman bir ucurum var maalesef. Ancak getirdigi paradan cok kupayi kaldirman durumunda kazanacagin prestij cok daha onemli bence. tum konsantrasyonumuzu bu kupaya yonlendirmeliyiz.

UEFA Champions League 2009/2010:
    Bonus for domestic champion: 200.000 € *
    1st qualifying round: 130.000 € *
    2nd qualifying round: 130.000 € *
    3rd qualifying round: 130.000 € *
    Playoffs: 2.100.000 € *
    Group stage: 7.100.000 €
    Group match victory: 800.000 €
    Group match draw: 400.000 €
    1st knock out round: 3.000.000 €
    Quarter-finals: 3.300.000 €
    Semi-finals: 4.200.000 €